Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dea32
    14. Veljača 2018. 14:37

Dijana221

Prikljucujem se i ja ovdje 😁
    Nama je 22. dan, sutra smo naruceni na pregled pa cemo vidjeti kako malac napreduje 😊
    Negoo, kako ste rjesavale pitanje bolnih bradavica? Lijeva mi je okej, ali desna me jako pece kad malac povuce 😣

Mozda soor? Jel ima bebica sto u ustima? Kakve su ti bradavice? Vecinom su kod soora bradavice svijetloruzucaste, kao da se presijava svjetlost na njima..

neo
    14. Veljača 2018. 14:55

Dijana221

Nama je 22. dan, sutra smo naruceni na pregled pa cemo vidjeti kako malac napreduje 😊
    Negoo, kako ste rjesavale pitanje bolnih bradavica? Lijeva mi je okej, ali desna me jako pece kad malac povuce 😣

Dijana221

Purelan krema...pomaze. i ne moras brisat prije dojenja.

url=https://lilypie.com]

• Dijana221
    14. Veljača 2018. 17:18

dea32

Dijana221

Mozda soor? Jel ima bebica sto u ustima? Kakve su ti bradavice? Vecinom su kod soora bradavice svijetloruzucaste, kao da se presijava svjetlost na njima..

Pa ima na jeziku onako bijelo od mlijeka.. normalne boje, sa gotovo crnim krasticama

dea32
    14. Veljača 2018. 20:49

Dijana221

dea32

Pa ima na jeziku onako bijelo od mlijeka.. normalne boje, sa gotovo crnim krasticama

Crnim krasticama? Beba ne bi trebala imati kraste u ustima.. Probaj sterilnu kompresicu za pupak namociti u prokuhanu vodu, omotat oko prsta i pocistit  bebi jezik. Ako ostaje i ne ide dolje onda su gljivice i trebas dalaktin ili rojazol, pedica daje recept. Mazes bebi jezik i sebi bradavice.

dea32
    14. Veljača 2018. 20:52

Sad sam bolje procitala da su ti krastice na bradavicama, jel? 
    Probaj popraviti polozaj bradavice bebi u ustima, bole jer nisu dovoljno duboko u bebi im ustima i udaraju u tvrdo nepce.
    Za mazanje bilo koja krema na bazi lanolina jer se ne treba ispirati prije dojenja..

• Aymee
    15. Veljača 2018. 16:27

Cure, moze li savjet, misljenje.. maleni je super beba, cak je i bljucanje smanjio, lijepo papa, kaka super kasasto za bebu na ad. Skuzila sam da tokom dana jako malo spava. Presvucemo se, mazimo, igramo, papamo i zaspi. E sad, najcesce u roku od pola sata do 45 min od hranjenja krene plakati. Pa ga pokusam uspavati i ne ide bas. Pa se dignemo i legnem pored njega. Vidim da mu se spava i krene drijemati pa se trgne i opet u plac. Kako se izmori, navecer zaspi u 6, 7, 8 kako koji dan i spava po 5, 6 sati. Ja bih voljela to duze spavanje odgoditi tj da zaspi oko 9, 10, 11.. tad mi je i ujutro bolje volje.. imate li kakav prijedlog? Da li da ga budim? Bilo kakva ideja.. neki dan je po danu spavao po 2 sata i onda je bio budan od 18.30 do 21.30 i kad je zaspao u 22.30 spavao je do 4.. pa opet od 4.30 do 8h.. ja se naspavala, on bio dobre volje ujutro, mirniji itd..

Aymee

dea32
    16. Veljača 2018. 06:42

Aymee

Cure, moze li savjet, misljenje.. maleni je super beba, cak je i bljucanje smanjio, lijepo papa, kaka super kasasto za bebu na ad. Skuzila sam da tokom dana jako malo spava. Presvucemo se, mazimo, igramo, papamo i zaspi. E sad, najcesce u roku od pola sata do 45 min od hranjenja krene plakati. Pa ga pokusam uspavati i ne ide bas. Pa se dignemo i legnem pored njega. Vidim da mu se spava i krene drijemati pa se trgne i opet u plac. Kako se izmori, navecer zaspi u 6, 7, 8 kako koji dan i spava po 5, 6 sati. Ja bih voljela to duze spavanje odgoditi tj da zaspi oko 9, 10, 11.. tad mi je i ujutro bolje volje.. imate li kakav prijedlog? Da li da ga budim? Bilo kakva ideja.. neki dan je po danu spavao po 2 sata i onda je bio budan od 18.30 do 21.30 i kad je zaspao u 22.30 spavao je do 4.. pa opet od 4.30 do 8h.. ja se naspavala, on bio dobre volje ujutro, mirniji itd..

Aymee, mozda je skok u pitanju.. Mislim da je beba mala da bi budenjem mogla pomaknuti bebin bioritam, ali mozes probat.. Probaj promijeniti pelenu usred spavanja, mozda se probudi. Moje starije dijete bi se probudilo na sam dodir, ali bi brzo zaspala natrag dok sad decko spava i kad ga presvlacim i ne trza uopce.. Iako, prema iskustvu oni stalno mijenjanju odlazak na spavanje, duljinu spavanja i sl.

• Aymee
    16. Veljača 2018. 07:11

Mislim da nije skok, to kod njega nisam osjetila, jer ovako traje vec tjednima.. Tokom dana ne spava dulje od 45 min pa zato zaspe rano predvecer i dugo spava.. 

Aymee

Orangina
    16. Veljača 2018. 08:58

Nisam oka sklopila, od jucer popodne hoce cicat svakih sat vremena i ne spava mu se...onda po noci mu je nos bio zacepljen, nije mogao disati pa sam to izvlacila a on vristi i onda budan svaki cas 😢 

E sad jedno glupo pitanje-kad dojenim bebama pocne kaka smrdit? Jer ja ne kuzim da se pokakao, nema miris, moram otvorit pelenu a to ga razbudi

Teddy Bear
    16. Veljača 2018. 09:45

Jutro. I ja sam lose spavala,ova moja curka dobro po danu spava,kad je budna moze se i zabaviti,siki nekako sa redom,ali vec iza 17h pocinje je neka nervoza uzimati,ja i dalje mislim kako nisu grcevi,jer se ne napinje,ne place nenormalno,vec bi se tada samo nasisavala,pa sve tako do nekih 20h,nosaj,cim spustis nije joj po volji,pocne plackiti,trazi da doji i tako da ja u tom periodu ne mogu nista,a taman mi djevojcica dodje iz vrtica,ne mogu sa djetetom nekad ni da se pomazim☹,bas mi je bude zao. 
    Ja bas govorim muzu kako je bebici najteze podrignuti,za izludit mi to,jer vecinom ako je spustim a ne podrigne onda joj smeta. Smanta noci tako.
    Noc kako kad,i dalje se stalno budi za jesti,ako se ne pokaki ne presvlacim je dok ne ustanemo,ali ako jeste onda joj smeta i moram presvuci,tako da sam kronicno neispavana.
    Najgore mi to kako imam ogromne grudi,a uvucene bradavice,dok ja nju namjestim na podoj umorim se😁,ali stvarno velike grudi nizasta ne sluze,otpadaju mi ledja,a noc taman joj uvalim bradavicu,ona vuce i nadodje mlijeko,onda joj ispadne i tako vracaj i sve ispocetka,jedino lezeci mogu da je nocu dojim.
    Jedno pitanje,znam da mi je i starija ispustala neke zvukove noci,samo se ne mogu sjetiti do kada,ali ova je bas koma,kao da rezi,jos kad se pocne napinjati imam osjecaj iskocit ce iz koljevke,ja se nagnem njoj zatvorene oci i kroz polusan tako se javlja.
    Primjerice nocas,ja je stavim dojiti ona nepunih 10 min i izbaci siku,ja sve da joj vratim nema sanse,i onda dok je pronosam da podrigne,legnem je,eto je opet i sve tako.
    I jos nesto,iskusne mame u dojenju,ima par dana postane nemirna na dojci,ja se zezam kao da se svadja sa njom,doji,ima mlijeka i odjednom negoduje,pa se meskolji,ljuti,razvlaci,i opet nastavi mirno dojiti. Sta bi to moglo biti? Sutra nam je mjesec dana.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.