Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Aymee
    19. Veljača 2018. 13:03

Tea0801

Aymee

Tea, drago mi je da nismo jedini koji po danu jako malo spavaju..

Pitanje za mame koje su rodile i dobile stvari nakon poroda ako se sjecate naravno.. Kakve su vam bebe bile taj dan? Ja sam jucer dobila, nakon 42 dana od poroda i jucer je bio nemoguc.. cijeli dan je urlao, jeo svakih sat vremena, nista mu nije odgovaralo.. moze li biti da je vezano uz moju mengu?

Jucer sam to pripisala skoku u razvoju ali danas mislim da je vezano uz mene..

Ma samo neka spavaju po noci! :)
    Nemogu ti dati odgovor na pitanje jer nakon prve trudnoce sam imala samo jedan ciklus i ostala opet trudna, a u na taj jedan ciklus nisam dojila… A ni sad necu dojiti kad dobijem jer nazalost vec sad nemam mlijeka…

Ne dojim ni ja.. 

A prestala krvariti nakon 20-ak dana i evo, 42.-i man menga.. 

Aymee

• Aymee
    19. Veljača 2018. 13:05

Teddy Bear

Bljuckaju li vasa djeca? Moja cura sigurno barem jedanput dnevno imam osjecaj izbaci sve iz sebe🤔,i to sam primjetila svaki put kad se uskomesa na dojci da ce biti dernek,bez obzira sto je podrignula,pa je jos uspravno drzim barem 15 min,ali ona to tako izbaci iz sebe,bez da se napreze,u vise navrata. Meni je najlakse lezei dojiti,imam ogromne grudi,cura je navukla bradavice,ona doji na zahtjev iako mislim da se prejeda😆,a pogotovo poslijepodne jer se unervozi.
    Gledam da joj dajem jednu dojki,i da do kraja podoji,jer cim dvije vise i bljucka,jer trazi.

Teddy, moj misic je znao, a i sad povremeno bljuvati u dalj, pa sam se bas bila zabrinula. Dok napreduju to je vjerojatno samo visak..

Aymee

• Dijana221
    19. Veljača 2018. 19:44

Teddy Bear

Bljuckaju li vasa djeca? Moja cura sigurno barem jedanput dnevno imam osjecaj izbaci sve iz sebe🤔,i to sam primjetila svaki put kad se uskomesa na dojci da ce biti dernek,bez obzira sto je podrignula,pa je jos uspravno drzim barem 15 min,ali ona to tako izbaci iz sebe,bez da se napreze,u vise navrata. Meni je najlakse lezei dojiti,imam ogromne grudi,cura je navukla bradavice,ona doji na zahtjev iako mislim da se prejeda😆,a pogotovo poslijepodne jer se unervozi.
    Gledam da joj dajem jednu dojki,i da do kraja podoji,jer cim dvije vise i bljucka,jer trazi.

Moj malac isto tako, dojim ga na zahtjev i svaki put kad se unervozi trazi i dam mu, i onda se cesto dogodi tako da se prejede i bljuca bez obzira podrignuo ili ne. 
    Meni su do jucer dojke bile prepunjene i tvrde na dodir, koristila sam jastucice jer mi je mlijeko curilo na sve strane, sada toga nema i ja sam zabrinuta da moje dijete nema dovoljno mlijeka, iako stalno provjeravam i nakon svakog podoja ostane jos mlijeka u dojci.. sinoc je malac bio malo nervozan i ja sam si odmah umislila da je gladan. Kakvi su znakovi kad je dijete gladno?

neo
    19. Veljača 2018. 21:14

Moj trpa sakice u usta kad je gladan i ljuto se dira po licu i glavici.

url=https://lilypie.com]

dea32
    20. Veljača 2018. 08:15

Aymee, vecinom su dojena djeca nervozna kad mama ima ciklus jer mlijeko promijeni okus ili se teze otpusta. Mozda je maleni nervozan jer si i ti nervoznija, vecinom projiciraju nase raspolozenje (znam po sebi).. Ja sam ciklus dobila god dana iza poroda, tad je cura jos dojila i isto je bila nervozna tih dana.. Iza prvog poroda krvarila sam 40 dana, sad iza drugog oko 25 dana.
    Teddy, dojenje bebacima nije samo hrana nego i utjeha, pogotovo kad ih uhvate grcevi ili bilo koja nervoza. Tad sisaju iako mozda nisu gladni, pa zato i bljucaju. Njima u pocetku kasni taj osjecaj sitosti pa se prejedaju i bljucaju visak. Dok napreduje na kilazi, nemas brige zbog bljucanja. Probaj proliti 1 jusnu zlicu vode pa ces vidjet da to i nije neka velika kolicina ali se cini puno. U dojenje na zahtjev treba davati bebi sisati kad god trazi i to je najbolji nacin.
    Dijana, prepunjenost dojki s vremenom prode, tad se uspostavi ponuda i potraznja i nema vise tog prepunjavanja jer tijelo zna koliko treba proizvoditi mlijeka. Kad beba ne dobiva dovoljno mlijeka prvo izostanu stolice i manje piski pa sukladno tome i manje dobiva na kilazi.. Ako cijelo vrijeme samo dojis, mlijeko ne moze nestati jer tijelo konstantno ima podrazaj da stvara mlijeko.. Kad beba doji obrati paznju na njeno gutanje, ono se moze vidjeti, vidis pokrete celjusti. Kad krenu dojiti sisanje bude ubrzano pa kad se mlijeko otpusti pocnu sporije pokretati celjust i cuje se khm-pauza-khm-pauza, u pauzi pustaju da mlijeko iscuri u grlo, na khm je gutljaj.
    Mome malome zvakanje ruku nikad nije znak gladi jer to radi uvijek iza dojenje. Ja njemu nudim dojku na svako komesanje, pa kad odbije onda gledam sto bi mu dalje moglo bit..

• Aymee
    20. Veljača 2018. 09:33

Znam da se ne dojimo a isto tako je moguce da je osjetio nervozu menge pa da se prenijelo na njega.. i opet mi je poceo dosta bljuckati. A bio se bas smirio.. nadam se da je opet prolazna faza.. Poceo je i manje kakati ali to je valjda normalno za ad bebu. Iako i dalje ima kasastu stolicu.. pa se zasada ne zabrinjavam.

Aymee

dea32
    20. Veljača 2018. 10:06

Aymee

Znam da se ne dojimo a isto tako je moguce da je osjetio nervozu menge pa da se prenijelo na njega.. i opet mi je poceo dosta bljuckati. A bio se bas smirio.. nadam se da je opet prolazna faza.. Poceo je i manje kakati ali to je valjda normalno za ad bebu. Iako i dalje ima kasastu stolicu.. pa se zasada ne zabrinjavam.

Nakon 6 tjedana neke bebe pocinju manje kakati, bitno da ne prode 2 dana a da nije bilo kakice..

• Aymee
    20. Veljača 2018. 11:58

dea32

Aymee

Nakon 6 tjedana neke bebe pocinju manje kakati, bitno da ne prode 2 dana a da nije bilo kakice..

Ja sam navikla da on kaka po 4 puta dnevno, unatoc tome sto je na ad i da ima finu stolicu. Ne znam kako ostale bebe na ad, ali mi, zasada, imamo stolicu ko kasicu. Znam da ce sad rjedje kakati i tim bolje da to bude noc da ne kaka. Nemamo razbudjivanje zbog promjene pelena.. Jer ako je popisken ne mijenjam, ali kad je pokakan.. 

Aymee

dea32
    20. Veljača 2018. 12:52

Meni je cura prestala kakati po noci sa punih 6 tjedana, a po danu smanjila na svega 1 ili 2 puta, nekad bi preskocila 1 dan za kakanje. Decko sad je tek sa punih 8 tjedana prestao kakati po noci, ali po danu puni pelene kao lud, svaka druga pelena je pokakana, nekad i svaka..

• Aymee
    20. Veljača 2018. 15:00

Uh, pa onda nemam nikakvog razloga za brigu.. 

Aymee

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.