@Mela zadnjih dana puno citam o spavanju, oni ne vole kad zaspe na jednom a probude se na drugom mjestu. Uz tebe kad dojis je lijepo toplo a onda ide u hladan krevetic. Ili mozda ne spava dovoljno cvrsto. Kod nas sad pali metoda provjera ruku: obje ruke mu podignem jednu po jednu i ako same padnu na mene "ko mrtve" znaci da spava 😁 neznam ako kuzis...
I ako zaspi dojeci, podignem ga da podrigne u snu pa jos malo da ucvrsti san jer kad ga nisam tapsala meskoljio se cijelu noc jer zeli prditi.
@Bubamara kad gube na tezini, u slucaju bolesti... Pusti bebu nek spava, probudit ce se kad zeli papati 😉
Mela, mi smo se sinoc hranili oko 22 i zaspali do 2h, onda smo se nahranili i navili budenje u 6. Malena se sama proobudila u 5 pa smo opet papali. Ali sinoc je bila jako nervozna i spavala jedan dio noci s nama. Inace ju moram budit skoro svaku noc. Narihtam si sat sa 4 sata razmaka. A danju je hranim svakih 2-2.5 sata.
url=https://lilypie.com]
@Orangina, kužim sto govoriš :-) zaista tada im mozes raditi sto hoces. Znam da im je lijepo i toplo kada doje i ja bih zaspala , ali moramo se uciti da posle ide Krevetic.
@Bubamara, meni je osobno tih 10 sati. Prvih mjesec dana sam je budila svako 2 sata, pa navecer je cicala i u snu, ali sada vidim da se bas uspava.
Mela, ako sad bolje dobiva na kilazi neka se budi sama. Ja svog pustam da se budi sam, ali on se otpocetka budio sam na 3h nocu, preko dana na 1,5h.
Za premjestanje, eventualno da lezi na tetra peleni pa ju s njom prebacis da ne dode na hladno,a ujedno ima i tvoj miris na njoj. Inace sam sa curom radila kao i Orangina, test sa rukama. Mali zaspi dojeci pa ga samo okrenem na trbuh i nastavi dalje spavati. Po noci ga ne okrecem, ostane na boku ili se okrene na leda..
Uredu, hvala vam na savjetu.
E sad kakva je kod vas stolica? Kod mene je nekad čvrsta, a nekad vise kao tečna. Ona je uvijek zlatno žute boje i ima sadržaja.
Mela, kod tebe ili bebe?
Moj mali i dalje kaka 5-6 puta dnevno od zlatnozute, boje senfa do zelene, najcesce kasasta sa zrnastim ostacima od mlijeka. I u zadnje vrijeme ima dosta sluzi, najvjerojatnije u sklopu ovog atopijskog kao reakcija na nesto sto mu smeta..
Kod moje se br stolica nesto smanjio, mislim da smo isto na 5-6, do sad je valjda bilo 10ak. Boja je prije podne smede zuta a kasnije do zelene.. i ono sto sam primjetila da kad je zelena ima je puno manje. Moj dragi i mama svakodnevno panicare da nema hrane, a ja nedam dohranu. Tako da se stalno vode rasprave oko toga. Uglavnom ispadam nemajka koja izgladnjuje dijete, a mala je dobila 800 g u 3 tjedna.
Ono sto mi je cudno da ki je lijeva cica manja od desne i to za br, jel.moguce da manje vuce na tu cicu?
Frau, objasni ti njima da zelena stolica nije stolica gladi. A 800g u 3 tjedna svakako idu u prilog tome. Neka ti budu podrska, lakse ne nego se boriti jos i protiv njih.
Kod mojeg malog je isto popodne vise zelena nego ujutro.
Za cice, i inace su razlicite velicine, sad je moguce dq se u toj manjoj manje mlijeka stvara jer ju ne prazni ucinkovito.. Iako su meni varirale u velicinama i u odnosu jedna na drugu kroz cijeli period dojenja starije cure..
Dea dobro pitanje,Hahahah
I kod mene mala kaka 5-6 puta, nekad zna svaki put posle dojenja zna kakati. Bitno je da ima te zrnaste sadržaje mlijeka.
I mi imamo zrnatu stolicu 😉
Dea, nasla sam neke clanke kojima sam obasipqla dragog, pa se primirio... mamu se neda primirit, ona ima previse frendova sa kcerima koje su rodile i njihova su iskustva bitna... tako da se vise ni ne trudim. Nama dobro ide a to je najbitnije 😀
Sortiraj odgovore
Najstariji