Zimske bebe i mame 2018/2019

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nikoll
    07. Prosinac 2018. 22:30

_svjesna

Joj cure mene ova viroza ne popusta, sada mi je jos gore, najgori mi je zacepljen nos i suhi nadrazajni kasalj. Smijem li samo jednom uspricati sprej za nos za odrasle, imam Olynth? 😪

Pokusaj se inhalirat ,posuda vruca voda krpa ili rucnik preko glave nad posudom u vrucu vodu ubaci nekoliko kapi etericnog ulja ili jednostavno caj od mente meni je pomoglo .Nekoliko puta za redom sto duze izdrzat i budes ok ;)

pepillu
    07. Prosinac 2018. 22:35

Nikoll, ti si u Njemačkoj ako nisam pomisala nesto? I ja sam zivila u Njemačkoj kao dijete i naravno tamo je sve to drugačije nego ovde, profesionalnije.. mislim ja kad usporedim npr zadarsku bolnicu sa tamo nekom u Njemačkoj, pa ova nasa je tesko rasulo... 
    mina, na kojoj si temp prala navlake od kolica? 

pepillu
    07. Prosinac 2018. 22:37

Svjesna, uštrcni si fiziološku u nos i inhaliraj si mentu. To uvik pomogne 😊

• Nikoll
    07. Prosinac 2018. 22:39

pepillu

Nikoll, ti si u Njemačkoj ako nisam pomisala nesto? I ja sam zivila u Njemačkoj kao dijete i naravno tamo je sve to drugačije nego ovde, profesionalnije.. mislim ja kad usporedim npr zadarsku bolnicu sa tamo nekom u Njemačkoj, pa ova nasa je tesko rasulo…
    mina, na kojoj si temp prala navlake od kolica?

Da ja sam u Njemackoj ... Mene ovo skroz sve iznenadilo jer znam sto sam.prosla u jednoj Petrovoj .. ja nemogu reci da su dr bili losi prema meni al ovo ostalo je isto jako bitno ... Tko kaze nije bitno taj laze... Sve je bitno jer smo tada osjetiljive i sve nam dobro dodje ... I razgovori i dobra hrana i onaj ulozak koji ti je potreban ....to je tako te dane...

• Strudlica
    07. Prosinac 2018. 22:44

Nikoll

Strudlica

Nikoll to mi zvuči bolje nego kod Podobnikapa mi zbilja živimo u srednjem vijeku, kod nas ne da nema wc papira nego te hrane da kad iziđeš iz bolnice da budeš s kilažom u minusu

Kod njega se masno placa …ovo je obicna bolnica .. a da ne pricam kako je uredjena … Ja znam da nista ne mjenja stavr da ce porod boliti da se poradjas i u pozlacenoj bol. Al mislim da svatkk zasluzuje humane uvjete … Mene ovo iznenadilo jer sam rodila prvo u Perovoj i sve je bilo ok dok me nisu zgurali na neki kat di budu majke doilje ja sam spavala u prasnjavjoj sobi sa paucinom zastori strunuli od sunca wc nema ni tople vode ni svjetla plocice napuknite mozes se razrezat nwsto prestrasno … A vizite ni na vidiku … Horor… I sad ovo nestl predivno…

Stvarno mi filmski i zvuči...upravo tako žena treba imati dostojanstven boravak u bolnici, da se osjećaš da su tu svi za tebe,a ne da si samo broj. Ja bi bila zadovoljna  da nam očiste sobe i kupaone temeljito i redovito, a ne da na odjelu pokupiš bakteriju od "čistoće", a sve drugo bi mi bilo samo bonus

Maggie85
    07. Prosinac 2018. 22:47

Pticaselicazgst, nemam iskustva s indukcijom, ali znam da je sestra s tečaja rekla kako to za bebu nije dobro jer ona osjeća da mora van, a zapravo joj nije vrijeme. Tebi vjerojatno ne bi bilo ništa jer se, koliko znam, uz drip dobije i epi, samo eto, beba se tako neprirodno požuruje. Ja bih na tvom mjestu tražila ocjenu posteljice i količinu plodne vode pa bih odlučila. Ako je sve u redu, čekala bih.
    Tema predrađaone. Za one koje su rodile u Petrovoj, što bi tamo uopće bila predrađaona? Ona prostorija gdje primaju rodilje i rade ctg te pregled? Ako je tako, radi se o jednoj prdinaciji gdje mi je logično da nema pratnje, ali ja sam tamo bila oko 1h, dok nisu napravili ctg i pregled, a onda su me, nakon klizme, poslali na hodnik gdje sam šetala s mužem. Nakon pola sata, obavljenog wc-a i tuširanja i muž i ja išli smo u box gdje smo bili 7h, tj. do kraja poroda zajedno. Hoću reći da mi za Petrovu nije ni jasan pojam predrađaone. Možda je to hodnik koji povezuje sve box-ove? Ako je to u pitanju, i tu mi je logično da nema pratnje jer se iz tog hodnika vide sve trudnice, ali nekako mislim da nije to to jer bi trudnice, da šeću tim hodnikom, samo smetale osoblju. Treća opcija je da je predrađaona u Petrovoj zapravo hodnik na odjelu, ali ne vidim zašto tamo pratnja ne bi smjela biti. Uglavnom, dobro se raspitajte. Meni je muž puno više značio sa mnom tijekom trudova nego na izgonu. 
    Htjela sam reći, potaknuta Nalinim iskustvom u vezi disanja... Meni nitko u Petrovoj nije rekao kako disati. Kad sam došla, disala sam kako sam mogla i mislila da treba i sestra je samo komentirala da tako nastavim. Tako je bilo do pred kraj dok nisu postali baš bolni trudovi. Kad je postalo baš gadno i kad nisam mogla više prodisavati trudove, i kad sam dobila nagon za tiskanje sva sam se uspuhala i malo počela paničariti jer sam mislila da ne smijem tiskati. Tako sam se mučila pola sata da bi onda naišla sestra koja mi je rekla da slobodno tiskam kad ne mogu prodisati jer će se tako beba spustiti u zdjelicu. Reko "halo", pa mogao mi je to netko i ranije reći. Tako da je moj savjet da to odmah pitate sestre i/ili babicu da vam objasne jer kasnije možda nećete biti u stanju.

Nunii
    07. Prosinac 2018. 22:50

I mene su iznenadile bolnice u Njemackoj.
    Dok sam dobila menu ostala sam onak 😯😯 I fina hrana bila cak,samo meni preveliki razmak izmedu obroka.
    Radaone izgledaju ko hoteli,sestre i doktori su ljubazni i nema nadrkanih faca i da pacijent trpi. Puno su njezniji kod pregleda. Stvarno se trude da se osjecas ugodnije. E sad samo cekam iskustvo s poroda. Pitala sam dal rade ciscenje prije i rekli su ne. To mi je bilo najgore valjda i najvise me toga bilo strah.
    Nema tecaja za muza da bude na porodu,nema pritiska. Malo mi je lakse zbog tih nekih stvari. Danas mi bas nije bilo svejedno dok znam da sam blizu termina i onda cujem zenu da vristi. Mislim da sam mini infarkt imala 😂

Maggie85
    07. Prosinac 2018. 22:50

A ovo je Leo danas u prvoj šetnji u kolicima. Neki dan smo se nosili u caboo-u i također je bilo super, glavno da se negdje ide i da se on trucka. Ne mogu vjerovati da su već 3 tjedna prošla. Neke bodije je već prerastao, a neke (kratkih rukava) nije ni nosio. Jednostavno je doma najlakše imati ga u gegicama.
    # ne da učitati sliku... pokušat ću opet neki drugi dan.

Maggie85
    07. Prosinac 2018. 22:53

E znala sam da sam nešto zaboravila... Pitanje za postojeće mame ili one koje su unaprijed planirale... Gdje ima za kupiti roba za dojilje? Mislim na majice koje se lako rastvore ako smo negdje vani, tako da mi ne mora cijeli trbuh biti na vidjelu. 
    Idem sad Googlat, vjerojatno se može naručiti, ali voljena bih ipak na licu mjesta probati.

• Nikoll
    07. Prosinac 2018. 22:57

Nunii

I mene su iznenadile bolnice u Njemackoj.
    Dok sam dobila menu ostala sam onak 😯😯 I fina hrana bila cak,samo meni preveliki razmak izmedu obroka.
    Radaone izgledaju ko hoteli,sestre i doktori su ljubazni i nema nadrkanih faca i da pacijent trpi. Puno su njezniji kod pregleda. Stvarno se trude da se osjecas ugodnije. E sad samo cekam iskustvo s poroda. Pitala sam dal rade ciscenje prije i rekli su ne. To mi je bilo najgore valjda i najvise me toga bilo strah.
    Nema tecaja za muza da bude na porodu,nema pritiska. Malo mi je lakse zbog tih nekih stvari. Danas mi bas nije bilo svejedno dok znam da sam blizu termina i onda cujem zenu da vristi. Mislim da sam mini infarkt imala 😂

Ma dajjj sta se bojis hehehhe pa nekw vriste neke ne ... Neke namjerno vriste jer zele pozornost.. 
    Samo.laganini hahah ja sam skroz pozitivna i uopce ne mislim na porod hahaha a kazem danas muzu reko bas sam ono flegma  a kad me copi tada bude vec kasno ... Ni sama neznam kako mi to uspjeva da me ne pere strah i nocne more... Moras si postaviti  da ti bude porod ko iz bajke i da cemk roditi u De i da nam bude lijepo heh jer kako kazes ovdje su njezniji nema prisilnog poroda sve ide svojim tokom mozes i u kadi roditi oni to lagano odradjujj ... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.