Nikoll, ti si u Njemačkoj ako nisam pomisala nesto? I ja sam zivila u Njemačkoj kao dijete i naravno tamo je sve to drugačije nego ovde, profesionalnije.. mislim ja kad usporedim npr zadarsku bolnicu sa tamo nekom u Njemačkoj, pa ova nasa je tesko rasulo…
mina, na kojoj si temp prala navlake od kolica?
Na 30 jer je pisalo na nekima 30 a na nekima rucno pranje, pa nisam htjela previse riskirat.. Ovako bar da su se oprale i ja mirna 😁
Jutro cure!
Svjesna, ja ti vec 10 dana svaku noc prije spavanja ustrcam po jedan spric u svaku nosnicu Meralys Ha. Procitala sam savjet dr. Podobnik na internetu kako ta kolicina kapi ne moze u ovm stadiju trudnoce utjecati na bebu, a svakako je bolja opcija normalan dotok zraka nego da ne mozemo disati. Ja nisam prehladjena nego pretpostavljam da je u pitanju trudnicki rinitis plus ja inace tesko i glasno disem, a sad to nocu eskalira. Prirodne kapi, fizioloske i ostale opcije koje trudnice smiju mi nazalost nista ne pomazu.
Maggie, Asos ima majica bas za dojilje pa pogledaj tamo.
Nikoll, shvatili smo, u Njemackim bolnicama tece med i mlijeko, nadam se da su takvi i porodi. A cula sam da postoje i njemacki forumi....
Sto se pranja tice, kombinirala sam Persil Sensitive i Becutan, bijelo sam u praskastom Persilu, boje u Becutanu.
Pomoc nakon dolaska kuci... Po noci nitko, preko dana cu procijeniti hoce mi trebati mama ili svekrva, voljela bih se sama snaci, ali stvarno nemam apsolutno nikakvog iskustva s malom djecom i bebama tako da nisam sigurna kako ce to ici. Srecom pa cu mi one tu u roku 10min ako ih zatrebam tako da cemo ici po osjecaju.
Inace, Vanda nam je rodila jutros oko pola 5, stigao je Filip!
Luka ❤
dobro jutro svima! pepillu, ti ces roditi u Zadru ako sam dobro shvatila? Ja sam isla na tecaj u bolnicu i sestra nam je pokazala disanje, doduse kratko, ali dva osnovna nacina prodisavanja je objasnila...jos sam dodatno pogledala par videa na youtube-u i mislim da ce biti ok. Sto se tice iskustava bas za zadarsku bolnicu, nisam cula nista lose, dapace...eto i zadranka je pisala da joj je proslo odlicno, a i svakako ce se jos javiti s friskim iskustvom. Pranje navlaka...najbolje na 30. Sto se tice pomoci, muz i ja smo sami i ne zelim da mi ni mama, a kamoli svekrva visi nad glavom odmah poslije poroda, hocu da nas troje uspostavimo neki ritam, a ako bas zagusti za ves ili kuhanje, brat i buduca zena su 10 min udaljeni tako da imam na koga racunati. A onda nakon desetak dana ce doci moji, za njegove jos ne znam...moram se i ja nadovezati da me malo smetaju hvalospjevi o njemackim bolnicama, tj.ne toliko hvalospjevi koliko pokude naseg sustava i uvjeta...ipak ce vecina cura roditi ovdje i tako nam je, kako nam je. i najvaznije...vanda, čestitam ti od srca 🎉💙
url=https://lilypie.com]
Jutro cure!
Kišica, krevet, subota... Milina 😊 nije da mi išta znači koji je dan u tjednu, ali subota znači da je muž doma 😊
Bolnice i iskustva iz Njemačke, da, možda nije baš vrijeme da čitamo kako je tamo divno i krasno a ovdje katastrofalno. Iako ja ne mislim uopće da je ovdje tako katastrofa, i ništa mi ne znači da mi netko tamo daje uloške i ostale potrepštine ako imam svoje, hoću reći nije to mjerilo dobrog rada neke bolnice. Živimo gdje živimo, jebiga. Za sv duh npr znam da je čist, uredan, ima osnovne stvari koje ti trebaju a izgleda li kao hotel ili tipična bolnica, to mi je nebitno. Ni doma mi nije ko u hotelu 😂 i na kraju krajeva tamo sam 3 dana samo ako Bog da...
Po danu sam super al noci su mi koma
Nos zacepljen vec mjesecima i onda svako jutro ispusem krv iz nosa. To mi se jucer slilo da sam cak iskasljala krv a na kraju skontala da je to iskasljaj pomijesan s ovom krvi iz nosa. Nije da tece al svaki put kad ispusem je krvava maramica. Pocele mi uz ruke trnuti i noge po noci tako da veselo. O nespavanju da ne pricam inace.....
Uglavnom radi ovih nocnih smetnji jedva cekam roditi a s dr strane po danu sam savrseno.
Tlak uz dijetu je 110/70 pretezno.
U pon kontrola, jedva cekam.
Evo sto se tice mame/svekrve nakon poroda. Meni dolazi mama i puno mi to znaci ali na psihickoj bazi...jer nisam nikada sama doma. A dragog svako malo saljem nekuda po nesto a i njih dvoje funkcioniraju po kuci, ona kuha a on puni masine i svasta nesto. Dobro je to ali i dvosjekli mač barem meni ja kada je mama tu a K spava nemogu otici spavati nego se izvalim na kaucu i onda sa njom dabalebarim te dode vecer a ja nisam nista spavala.
Netko me pitao kako nam je doma, pa svakim danom sve lakse, hvatamo ritam, upoznajemo se, borimo se sa izadjanjem pa bocom(priprema hrane) ali dobro je nocas sam odspavala 2x po cca dva i pola sata sto je uhhh punooo ovih dana. Ali sve je to tako prilagodba....tko kaze da je lako LAZEEE ali K kada me/nas pogleda sve se isplati.
Jutro cure.
I kod nas kisa lije,muz radi subotom do 14,jedva cekam da doma dode
Slampo imas lijepo iskustvo,i sto je najvaznije K. kraj sebe,to se ne moze mjerit ni s cim.
Nikoll slazem se da je u njemackoj bolje,al ok su i bolnice po Hrvatskoj i BiH,nije med ni mlijeko,ali moras rodit negdje,sve ovisi i kakva si ti kao osoba i koliko si zahtjevna. A sestre i doktori,uvijek ima onih koji su bezobrazni,i onih koji na tebe gledaju kao na svoje dijete. O.tome se da danima raspravljat..
Uzivajte cure cekalice,i vi mamice pogotovo
Jutro, kloksice ☺
Dan je baš ružan a ja sam tako sretna što ne moram nigdje 😁
Ali na našem forumu je dan već ljepši kad je stigla vijest o novoj bebici ☺ Čestitam, Vanda, dobro nam došao, Filip! 😍😍 Išla sam gledati kad je termin pa vidim da je bio točno na Božić, znači terminska beba, nadam se da ćemo čuti neke vijesti o porodu i ovdje ☺
Hvala Allie što si javila ☺
Gdje nam je Klikerica? Ili sam fulala neki post prošlih par dana?
Slampo, ja sam pitala, znam da je teško svima, nadam se najboljem al spremna sam na borbu to prvo vrijeme dok traje navikavanje.
Nego sad si mislim trebam li ipak pripremiti bočicu, jeste sve pripremile bočice? Ja nekako nadobudno mislim da ako zatreba lako kupim, a nadam se da neće odmah trebati..
Du, tako se i ja nadam da ću se snaći u tom prodisavanju trudova. Isto nam je pokazala sestra na tečaju i isto sam pogledala neke videiće, sad kako ce biti u tom trenu ne znam. Ako netko od iskusnih ima neki dobar savjet, pišite nam 😉
Što se tiče Njemačke, vjerujem da su tamo uvjeti puno bolji, izgled i ponuda svega, ali uopće me to ne dira. Svugdje ima svega, to je život. Od bratića žena je rodila tamo pred Uskrs ove godine, imala je užasno iskustvo koje je trajalo užasno dugo zato što se doktori nikako nisu mogli odlučiti da napokon naprave carski. Znači dan i pol su ovdje njena mama i svekrva strepile jesu li ona i bebica dobro, dok napokon nisu stigle sretne vijesti. Ja kažem bit će mi kako mi je Bog odredio da mi bude, otišla ja u bilo koju bolnicu u zg ili slavoniji ili negdje vani. Ono što mi je najvažnije je naravno, da se dobro završi i da se osoblje prema meni odnosi kao prema čovjeku, nikakva druga očekivanja nemam.
Noćas sam sanjala da sam u četvrtak otišla na pregled (kad ga imam) i da mi je doktorica rekla da sam otvorena 5 prstiju, da idem još malo kući jer sam 5min od bolnice pa se vidimo uskoro ☺😁 Ne bi bilo loše da se ostvari 😉
Isprike zbog dužeg posta 😅🤗
Maggie ima hm za dojilje stvari iako kao što kaže mmama2 obična se odjeća može prilagoditi, košulje, bluze s gumbima, rastezljive majice... Meni je samo nužan grudnjak za dojenje jer su mi sise prevelike da ih izvalim preko običnog grudnjaka 🙈
Ja ne znam jesmo li mi u skoku s 3 tjedna ali zadnja tri dana mi je nemoguća. Cica svaki sat otprilike, divlja na cici, vrišti čim je spustim...horor 😫 Izvadila sam sinoć sling i namjestila ga u početnu poziciju da danas isprobam. Uopće te skokove nisam strašno doživljavala s prvim jer smo bili sami nas dvoje i mm kad dođe s posla. A sad kad trebam hendlat starijeg i kuhati, to je na granici izvedivosti. Raspadam se, a još je ovaj tjedan mm s nama doma. Kako će biti od ponedjeljka...bože pomozi 😭 Nadam se da je skok u pitanju i da će se stabilizirati do tad. Jer već sumnjam u isključivo dojenje nastavi li se ovako 😪
Sortiraj odgovore
Najstariji