Jutro,posto se dosta cura naslo uvrijedjenim ajmo to tako nazvat molila bi da se obrise sve sto sam napisala o Njemackoj bol. Jer ne zelim tu stavrat neki negativu ili nedaj Boze svadju nije mi to u cilju .. samo sam iznjela svoje misljenje i iskustav koliko vidim svi iznosite .. dala sam usporedbu jer sam rodila u Petrovoj i sad cu ovdje ... Nista nije islo zlonamjerno...
Maggie ima hm za dojilje stvari iako kao što kaže mmama2 obična se odjeća može prilagoditi, košulje, bluze s gumbima, rastezljive majice… Meni je samo nužan grudnjak za dojenje jer su mi sise prevelike da ih izvalim preko običnog grudnjaka 🙈
Ja ne znam jesmo li mi u skoku s 3 tjedna ali zadnja tri dana mi je nemoguća. Cica svaki sat otprilike, divlja na cici, vrišti čim je spustim…horor 😫 Izvadila sam sinoć sling i namjestila ga u početnu poziciju da danas isprobam. Uopće te skokove nisam strašno doživljavala s prvim jer smo bili sami nas dvoje i mm kad dođe s posla. A sad kad trebam hendlat starijeg i kuhati, to je na granici izvedivosti. Raspadam se, a još je ovaj tjedan mm s nama doma. Kako će biti od ponedjeljka…bože pomozi 😭 Nadam se da je skok u pitanju i da će se stabilizirati do tad. Jer već sumnjam u isključivo dojenje nastavi li se ovako 😪
Moj je tako bio prosli tjedan. I kak je stalno bio na sisi, navukao je ooet dosta mlijeka i lijeva sisa mi se lagano djelomicno upalila pa sam jedan dan imala i malo povisenu temperaturu. Zato sad sljedecih par dana malo vise pazi na sise, masiraj ih, stavljaj obloge, da ti se nebi dogodilo slicno. Mozda nece, ali bolje pripazit malo
url=https://lilypie.com]
Jutro cure 🙂
Vanda cestitke 😘
Sta se tice pomoci prvih bar 2-3 tj ne zelim vidit nikog muz cuva jos dio starog godisnji da ga moze spojit pa bi trebao biti kuci cijelih mj dana ,pricala sam vec koju sam torturu od bivse svekrve prosla sa prvim a nakon drugog poroda sam dozivila sok i torturu od bivseg muza koji mi je obznania da ima drugu tj dana nakon poroda tako da sad zelim napokon uzivat u babinjama koliko god mogu makar nespavala 5 dana u komadu.
A ovo za Njemacku ja sam inace alergicna na te hvalospjeve i omalovazavanje nas koji smo ostali tu opcenito, svak nek postuje tudi izbor ja osobno ne bi minjala nacin zivota ode sa Njemackom al to je moj izbor i moje misljenja pa sad da radam u staji okruzena domacim zivotinjama u tom trenu me ne bi bilo briga nista osim da sa bebom bude sve u redu, a ocu imat uloske i spavacice i sta cu jest mi je zadnje na pameti...
Ivylee i sve novopecene mamice drzite se znam kako je kad nemas pomoc nije lako kad imas jos jedno dijete kuci a ni kad si prvorotka bez iskustva al sve ce to doc na svoje nadam se sto prije 😉😘🤗
Maggie ima hm za dojilje stvari iako kao što kaže mmama2 obična se odjeća može prilagoditi, košulje, bluze s gumbima, rastezljive majice… Meni je samo nužan grudnjak za dojenje jer su mi sise prevelike da ih izvalim preko običnog grudnjaka 🙈
Ja ne znam jesmo li mi u skoku s 3 tjedna ali zadnja tri dana mi je nemoguća. Cica svaki sat otprilike, divlja na cici, vrišti čim je spustim…horor 😫 Izvadila sam sinoć sling i namjestila ga u početnu poziciju da danas isprobam. Uopće te skokove nisam strašno doživljavala s prvim jer smo bili sami nas dvoje i mm kad dođe s posla. A sad kad trebam hendlat starijeg i kuhati, to je na granici izvedivosti. Raspadam se, a još je ovaj tjedan mm s nama doma. Kako će biti od ponedjeljka…bože pomozi 😭 Nadam se da je skok u pitanju i da će se stabilizirati do tad. Jer već sumnjam u isključivo dojenje nastavi li se ovako 😪
Moj je tako bio prosli tjedan. I kak je stalno bio na sisi, navukao je ooet dosta mlijeka i lijeva sisa mi se lagano djelomicno upalila pa sam jedan dan imala i malo povisenu temperaturu. Zato sad sljedecih par dana malo vise pazi na sise, masiraj ih, stavljaj obloge, da ti se nebi dogodilo slicno. Mozda nece, ali bolje pripazit malo
Ma da, stalno pipam, masiram a po noći poplave radim u krevetu iz one druge dok cica na jednoj. Ujutro pun krevet ručnika 🙈
Ja uopće ne vidim problem što je Nikoll ukazala na različitost pristupa i usluge kod nas i vani. Većina cura neće ni shvatiti koliko je taj segment važan ako čuvate trudnoću u bolnici. Kad ste tamo 3 dana samo zbog poroda mnoge stvari se ne vide i ne osjete.
Ako su naše bolnice tako dobre zašto se pokupi bakterija na odjelu dok čuvate trudnoću,o čiščenju ne neću ni komentirati....
Jutro,posto se dosta cura naslo uvrijedjenim ajmo to tako nazvat molila bi da se obrise sve sto sam napisala o Njemackoj bol. Jer ne zelim tu stavrat neki negativu ili nedaj Boze svadju nije mi to u cilju .. samo sam iznjela svoje misljenje i iskustav koliko vidim svi iznosite .. dala sam usporedbu jer sam rodila u Petrovoj i sad cu ovdje … Nista nije islo zlonamjerno…
Ma ne brini, mislim da nitko nije shvatio to kao nešto zlonamjerno. Uvijek može i bolje i lošije, nebitno priča li se o bolnicama ili nečem drugom. Mislim da je svima najbitnije da prođe porod što je moguće bolje za mamu i bebicu, a ovo ostalo kako koga dopadne 😉 I nije mi ništa neobično da netko tko je bio na više lokacija nešto ide usporediti, već mi je dosta žena pričalo o iskustvu npr. u Petrovoj i Vinogradskoj. Ali sve je to subjektivno, zavisi i kakav si i kako ti se potrefi taj dan i kako se sve odvija.. Sve u svemu, bitno da se dobro završi ☺
Ja uopće ne vidim problem što je Nikoll ukazala na različitost pristupa i usluge kod nas i vani. Većina cura neće ni shvatiti koliko je taj segment važan ako čuvate trudnoću u bolnici. Kad ste tamo 3 dana samo zbog poroda mnoge stvari se ne vide i ne osjete.
Ako su naše bolnice tako dobre zašto se pokupi bakterija na odjelu dok čuvate trudnoću,o čiščenju ne neću ni komentirati….
Hvala ti ,nista nije gore napisano da ja nekom.paprim ili idem nadmetat ili se hvalim Boze dragi pa jesam.napislaa da sam i ja rodila u Petrovoj bilo mi je divno prvi dio a drugi kad su mi rekli mozes ici kuci ili na odjel majke doilje ja sam naravno ostala uz svoje djete meni je to bilo.razdoblje horor em carski rodila em nema tople vode kreveti koma..puno bi bolje bila da sam.imala uvjete ko u prvom djelu ...necu vise nadodavat jer nema smisla ... Ono najbitnije zelim apsolutni svima brz i sto manje bolan porod to onako bas iz srca zelim ... A one koje su rodile neka uzivaju u svojim bebama :))
Jutro,posto se dosta cura naslo uvrijedjenim ajmo to tako nazvat molila bi da se obrise sve sto sam napisala o Njemackoj bol. Jer ne zelim tu stavrat neki negativu ili nedaj Boze svadju nije mi to u cilju .. samo sam iznjela svoje misljenje i iskustav koliko vidim svi iznosite .. dala sam usporedbu jer sam rodila u Petrovoj i sad cu ovdje … Nista nije islo zlonamjerno…
Ma ne brini, mislim da nitko nije shvatio to kao nešto zlonamjerno. Uvijek može i bolje i lošije, nebitno priča li se o bolnicama ili nečem drugom. Mislim da je svima najbitnije da prođe porod što je moguće bolje za mamu i bebicu, a ovo ostalo kako koga dopadne 😉 I nije mi ništa neobično da netko tko je bio na više lokacija nešto ide usporediti, već mi je dosta žena pričalo o iskustvu npr. u Petrovoj i Vinogradskoj. Ali sve je to subjektivno, zavisi i kakav si i kako ti se potrefi taj dan i kako se sve odvija.. Sve u svemu, bitno da se dobro završi ☺
Hvala ti ,,, ;)
Ja sam ležala 2 tjedna u vinogradskoj, i mislim da se u dva tjedna može vidjeti dosta. Meni su sve sestre i doktori bili jako ljubazni i pristupačni, a to nije samo moj dojam nego i cura koje su ležale samnom. Hrana je bila sasvim ok, a i bilo je i čisto, podovi su se prali dva puta dnevno, ujutro i nakon posjete, wc se redovno čistio. Sigurno ima razlike od bolnice do bolnice, al ne mislim da je ni kod nas tako crno.
A moja kuma je rodila u Austriji, pri šivanju im je ostala igla u maternici, tako da svugdje ima svega.
Rita
Sortiraj odgovore
Najstariji