Pozdrav cureee! Evo da se malo javim. Sve je ok, Mika spava, jede, malo nas koliki muče, ali proći će i to.
Nadam se da ste sve ok i želim vam svakoj da barem rodite u terminu, ali prvo i osnovno zdrave bebe.
Veselim se danu kad ćete se pridružiti klubu novih mama 😉😉😍😍😍
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Evo napokon da prepričam svoje iskustvo s poroda; jako volim to pročitati pa se ispričavam što kasnim. Vinogradska; u četvrtak hospitaliziran zbog povišenih tlakova čak je bilo upitno hoću li odmah i na operaciju. Inače sam se zadnja dva mjeseca borila s tlakom ali samo prehranom i mirovanjem, bez th. Tlak se stabilizirao ali je odlučeno u petak. U sigurnim tjednima samo pa bolje ne riskirati a i proteini su pozitivni. U četvrtak večera, do ponoći tekućina i poslije ništa. U petak buđenje u 05 kod sestre u ambulantu tlak, provjera depilacija i klizma (preživi se). Onda tuširanje i ostalo te u kreće se prema rađaoni. Ponesite sa sobom gaćice, uloške, spavaćicu i tekućinu. Tamo te smjeste u sobu za buđenje i stave te infuziju i čekaš svoj red. Mi smo bili zadnji, taj dan je bila ludnicaaaa tamo. Došla sestra po mene pa smo sestra, mlađa doktorica i ja smo odšetale do sale. Tamo dolazim i strah me pere na milijardu. Sjedam na stol, prilazi mi mlađa anestezilogica, predstavlja se i objašnjava što i zašto. Dogovorena je spinalna anestezija, posjedaju me na stol, pranje, lokalna anestezija i počinje pikanje. Iz drugog puta uspijeva a to znam jer su komentirale da će još jednom.
Dižem noge na stol i prebacujem se u ležeći položaj i utrnula sam. Anestezilogica mi je bila super, komunicirala sa mnom, dogovorile smo se da mi govori što rade i fakat mi je zahvaljujući njoj bilo lakše. Pružala mi je potporu i bila je zaista draga. Postavljaju mi urinarni, peru operativno mjesto, dolazi dr. i krećemo. Tih par minuta zaista traje dugoooo, osjetiš pranje ali ne znam kako da to objasnim...možda čak i ne na ovom utrnulom djelu nego iznad jer sve iznad pupka osjetiš. Ne znam kako da objasnim nije strašno osjetiš dodir, onda dok šire mjesto ulaska(tj izlaska za mališu) osjetiš pritisak, kada je sve spremno potiskuje gornji dio trbuha da ga ne čupaju baš van, to osjetiš ali nije strašno. Onda mi je anestezilogica čestitala da sam rodila, ja gledam tamo gdje je onaj dječji krevetić jer ga još ne čujem(sekunde ali traje to meni), oni aspiriraju nos i usta. Te K počinje urlati...pao kamen sa srca.
Dolazi sestra donosi mi mog mališu iznad glave da ga pokaže i da mu dam pusu i oni ga odnose u dječju sobu. Mene zatvaraju a ja chill psiha je zajeb... prvi dio traje 10 ak minuta i to sam pretjerala a drugi 30 do 40 minuta, ali tebi je kontra jer u prvom iščekuješ hoće li biti sve ok. ZA vrijeme operacije sam dosta krvarila ali je sve ok. Odvezu te u sobu za buđenje, prije toga ponosom tati pokažu pišulinca, a i onda ga puste koju minuti do tebe. Ideš u sobu za buđenje i top je to. Kroz neko kratko vrijeme ti ga donesu za skin to skin. Ostalo je standard. Drugi dan tuš pa odjel, ja sam bila očajna jer sam inače full mobilna ali me sve boljelo pa mi je dizanje bilooo koma. K su mi donijeli drugi dan na odjel, trajno, ovako su ga nosili na kratko kod mene za hranu i bla kao...a na odjelu onda počinju muke po sisi. Moja 2 savjet tko god završi na CR: žicajte droge ako vas boli bez razmišljanja i što prije na noge, teško je mislite da ćete umrijeti ali što prije krenete bit će vam lakše.
Dolazi sestra donosi mi mog mališu iznad glave da ga pokaže i da mu dam pusu i oni ga odnose u dječju sobu. Mene zatvaraju a ja chill psiha je zajeb... prvi dio traje 10 ak minuta i to sam pretjerala a drugi 30 do 40 minuta, ali tebi je kontra jer u prvom iščekuješ hoće li biti sve ok. ZA vrijeme operacije sam dosta krvarila ali je sve ok. Odvezu te u sobu za buđenje, prije toga ponosom tati pokažu pišulinca, a i onda ga puste koju minuti do tebe. Ideš u sobu za buđenje i top je to. Kroz neko kratko vrijeme ti ga donesu za skin to skin. Ostalo je standard. Drugi dan tuš pa odjel, ja sam bila očajna jer sam inače full mobilna ali me sve boljelo pa mi je dizanje bilooo koma. K su mi donijeli drugi dan na odjel, trajno, ovako su ga nosili na kratko kod mene za hranu i bla kao...a na odjelu onda počinju muke po sisi. Moja 2 savjet tko god završi na CR: žicajte droge ako vas boli bez razmišljanja i što prije na noge, teško je mislite da ćete umrijeti ali što prije krenete bit će vam lakše.
Osobno ja sam jako zadovoljna vinogradskom, ekipom iz sale, rađaone, babinjača i dječje sobe. Igrala sam po njihovim pravilima i izborili smo se, peti dan išli doma. Eto ako tko ima što za pitati slobodno, ovako i onako sam se raspisala
Mi smo bili 38+5/7, zadak prvorotka pa je zato carski rez bio.
Ajde ćao, bacam se u prizvodnju
Nama se pregled danas oduzio malo. Malisa miran na ctgu pa su nas poslali u bolnicu na jos jedan za svaki slucaj.
Prije bolnice otisli na kebab i mali odma budan.
Ako do 19.12. ne bude vani,moram se javiti u bolnicu i dalje me sve strah. Ne zelim da me muce gelovima,koktelima i slicno. Pristala bi na carski onda.
Doktorica jedva uzela mjere na ultrazvuku.
Pitala me za skidanje prstena i rekla da sad sve smijem raditi. Super da smijem,al me pitaj jel mogu i zelim 😂
Ajmo drugi tjedan baby boom 🥰
Osobno ja sam jako zadovoljna vinogradskom, ekipom iz sale, rađaone, babinjača i dječje sobe. Igrala sam po njihovim pravilima i izborili smo se, peti dan išli doma. Eto ako tko ima što za pitati slobodno, ovako i onako sam se raspisala
Mi smo bili 38+5/7, zadak prvorotka pa je zato carski rez bio.
Ajde ćao, bacam se u prizvodnju
Super, hvala za iskustvo, ista situacija i kod mene, prvorotka, zadak pa je vrlo vjerojatno da me ocekuje isti scenarij iako jos cekamo ne bi li se okrenula..
Moj djecak je toliko nisko i okrenut glavom da na zadnjem ultrazvuku doktorica nije mogla vidjeti glavu, a tek ulazimo u 33.tjedan
Slampo, hvala ti na tako detaljnom izvještaju i svim savjetima. Kako vam je sada kod kuće?
Ana, vas mame nam je pogotovo uvijek lijepo 'čuti', da znamo da ste vi dobro i da bebice lijepo rastu. Nadam se da će brzo i ti problemi proći.
Pepe, zao mi je što te još drži ta prehlada 😢 A Teo je lijepo narastao kod mame u trbuscicu 😍 I baš lijepo od doktorice da te poštedila te boli i krvarenja..
Da, baš je neobično tiho, nema nam curka koje smo uvijek čitale barem jednom dnevno..al svi su sad valjda u svojim poslovima i iščekivanju..
Ja sam nabavila pilates loptu danas, evo napuhana samo mene čeka 😁 Koristi li je tko od vas sad pred kraj?
Sortiraj odgovore
Najstariji