Tinchy300 a gle,vjerojatno si dobivala manje ili stagnirala do sad jer veliš da si prije toga dobila sve skupa 3 kile,opet sve skupa i nije tako strašno,znam da nije utješno ali evo znaju žene dobiti preko 20 kila sve skupa,pored svega i svih muka koje cure imaju nek naša težina bude najmanji problem jer zbilja i je. Ogtt si radila? Mozda si napisala ali moje pamćenje je užasno😜
Mila123 super za dobar pregled i bebicu s kosicom☺️što se tiče tvojih nalaza iskreno ne kužim zašto bi čekala do 32.tt da kreneš piti,šteta što nisi pitala iz kojeg razloga bi trebala čekati.
M_rosie drago mi je da je danas tlak dobar i da terapija funkcionira,nadam se da će nalazi biti ok i da ćeš brzo doma. Jesu ti još šta spominjali za bebine mjere?

Lamise38 jutros kad je bila vizita nešto je spomenuo kao mjere su ok, ali ja sam uvjerena da je jučer kad je bio UZV rekao kao da su mjere za 27 tjedana i to bi kao bilo 3 tjedna manje od trudnoće i pošto mi je trakica za proteine bila negativna, rekao je da on vjeruje da je to samo visok tlak i sitna beba - evo ja sam uvjerena da je tako bilo 🤦🏻♀️ a ujutro na viziti bude njih 6,7 i sve nešto između sebe komentiraju i pređu na drugi krevet pa ni nestigneš pitati ako te nešto zanima 🤦🏻♀️ krevet do mene je cura 32 tjedna i zastoj u rastu, isto kao 3 tjedna - i njoj rade CTG 2 puta na dan, meni nisu uopće. I počela sam više mokriti i od noćas jače osjetim bebu, baš lupa. Neznam jeli sad ti pokreti imaju veze s ovim tlakom i terapijom ili bi se svakako beba više počela osjećati 🤦🏻♀️
34+1 tt - 24.10.2025.
💜 Nika 💜
Pozdrav svima
Ne javljam se bas cesto, ali redovno citam navecer pred spavanje.
Naime, danas sam imala kontrolu bebica je teska 1541 gr, sve je uredno, protoci uredni, bez kontakcija… kosicu vec ima, znaci nece biti beba cela.
Ali moji krvni nalazi bas i nisu zadovoljavajuci, nisu ni toliko losi ali.. hemoglobin i trombociti na donjoj granici, zeljezo 17. Doktorica mi je dala od 32 nedjelje do poroda da uzimam po jednu tabletu SiderAl Forte In. E sad mene zanima hoce li se ista desit ako ja to krenem odmah uzimat?
Svima zelim dobre preglede, sto lakse porode i bolje oporavke!!! ❤️❤️❤️❤️
Meni je željezo 7, UIBC, TIBC pošemereni, feritin ispod donje granice, a hemoglobin taman na granici😓 Dobila sam terapiju, ali mi jako loše pada na želudac, tako da sam uzela Solgar Gentle Iron i vitamin C. Nastojim malo podići zalihe i prehranom te sokovima.
Tako da ti je moj savjet da kreneš već sad s nekom vrstom suplementacije. Ne moraš odmah tako jake tablete, ali barem sokovi ili nešto slično čisto da napuniš zalihe i da ti se ne dogodi da iza poroda baš budeš u banani i bez energije. Anemija je stvarno gadna

29.3.2025. ➕️
UZV: 7+0 imamo ❤️
Veritas ✅️ Stiže nam dečko!👶🩵
12/25 ⏳️
Lamise38 jutroskad je bila vizita nešto je spomenuo kao mjere su ok, ali ja sam uvjerena da je jučer kad je bio UZV rekao kao da su mjere za 27 tjedana i to bi kao bilo 3 tjedna manje od trudnoće i pošto mi je trakica za proteine bila negativna, rekao je da on vjeruje da je to samo visok tlak i sitna beba - evo ja sam uvjerena da je tako bilo 🤦🏻♀️ a ujutro na viziti bude njih 6,7 i sve nešto između sebe komentiraju i pređu na drugi krevet pa ni nestigneš pitati ako te nešto zanima 🤦🏻♀️ krevet do mene je cura 32 tjedna i zastoj u rastu, isto kao 3 tjedna - i njoj rade CTG 2 puta na dan, meni nisu uopće. I počela sam više mokriti i od noćas jače osjetim bebu, baš lupa. Neznam jeli sad ti pokreti imaju veze s ovim tlakom i terapijom ili bi se svakako beba više počela osjećati 🤦🏻♀️
S tim mjerama nikad ne znam na čemu sam, jer mi je na jednom pregledu napredniji za 10 dana, pa na drugom taman na knap za tjedne trudnoće itd.😓 Tako da ja mislim da je to više do uređaja odnosno do toga kako se beba u tom periodu namjesti i kako oni povuku onu liniju za mjerenje. Evo ne znam ni sama što misliti. Ako je velik zastoj svakako bi se trebalo vidjeti i to su onda velika odstupanja. Nešto mi zvoni da se tolerira do 2 tjedna, ali stvarno ne znam odakle mi informacija i je li točna..Sve u svemu, mislim da smatraju da je nešto baš zabrinjavajuće da bi ti svakako rekli, tako da bez brige i samo hrabro🥰

29.3.2025. ➕️
UZV: 7+0 imamo ❤️
Veritas ✅️ Stiže nam dečko!👶🩵
12/25 ⏳️
Joj e, te mjere. Meni je beba bila veca za 2tj, ali glavica manja za 10 dana.. da bi nakon 7 dana bila beba po mjeri, ali glavica manja za 7 dana. I prosli tj je beba po terminu, jedino je ta glavica za nekih 7-10dana manja.. ali dobro.. ona je uvijek meni nabijena dole pa teze izmjere.. ali do 2tj kazu da je u redu.

M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Dobro vam ovo pravo jesensko jutro!
Evo kako se razlikuju ti doktori,ne znam šta bih rekla,Bubica_0706 imaš li ikakvih simptoma infekcije? Mislim da se oni vode nekad time,jer taj običan urin rijetko kad bude skroz sterilan. Općenito nije loše uzet d-manozu preventivno tako s vremena na vrijeme. Lelaaaa neke bebice su jednostavno vece ili manje za tjedan dva,ukoliko sve drugo štima nebi trebalo biti problema,jesi radila ogtt?Blondy super za dobar pregled.
M_rosie nadam se da si dobro🤗
Dea3 jel kod tebe sve ok?
Ja mislim da se moja beba okrenula,nebih rekla da je više poprijeko,tako mi se čini po udarcima.
Nemam nikakve simptome infekcije. Poslala sam danas nalaze na mail i svojoj hzzo ginekologici i molila misljenje pa cu vidjeti sto ona kaze. Uzet cu sutra i d-manozu preventivno.

10/2021 ❤️
01/2026 ❤️⏳
Pozdrav svima
Naime, danas sam imala kontrolu bebica je teska 1541 gr, sve je uredno, protoci uredni, bez kontakcija… kosicu vec ima, znaci nece biti beba cela.
Ali moji krvni nalazi bas i nisu zadovoljavajuci, nisu ni toliko losi ali.. hemoglobin i trombociti na donjoj granici, zeljezo 17. Doktorica mi je dala od 32 nedjelje do poroda da uzimam po jednu tabletu SiderAl Forte In. E sad mene zanima hoce li se ista desit ako ja to krenem odmah uzimat?
Ja uzimam od petka to isto zeljezo. Meni je hemoglobin 109, kao nije jako nisko al sam trazila ginica zeljezo jer osjecam umor i bezvoljnost. I krenula sam piti i bolje se osjecam.
Iskreno ne znam sto bi se moglo desiti. Jedino ak ti hemoglobin nije jako nizak pa ginicka ceka da se mozda jos malo snizi. Eto nemam pojma.

Tinchy300 a gle,vjerojatno si dobivala manje ili stagnirala do sad jer veliš da si prije toga dobila sve skupa 3 kile,opet sve skupa i nije tako strašno,znam da nije utješno ali evo znaju žene dobiti preko 20 kila sve skupa,pored svega i svih muka koje cure imaju nek naša težina bude najmanji problem jer zbilja i je. Ogtt si radila? Mozda si napisala ali moje pamćenje je užasno😜
Mila123super za dobar pregled i bebicu s kosicom☺️što se tiče tvojih nalaza iskreno ne kužim zašto bi čekala do 32.tt da kreneš piti,šteta što nisi pitala iz kojeg razloga bi trebala čekati.
M_rosie drago mi je da je danas tlak dobar i da terapija funkcionira,nadam se da će nalazi biti ok i da ćeš brzo doma. Jesu ti još šta spominjali za bebine mjere?
Dada radila sam ogtt i sve je ok. Ma razumijem i moje pamcenje je uzasno hahaha🤣

Pozdrav svima
Ja uzimam od petka to isto zeljezo. Meni je hemoglobin 109, kao nije jako nisko al sam trazila ginica zeljezo jer osjecam umor i bezvoljnost. I krenula sam piti i bolje se osjecam.
Iskreno ne znam sto bi se moglo desiti. Jedino ak ti hemoglobin nije jako nizak pa ginicka ceka da se mozda jos malo snizi. Eto nemam pojma.
Pa iskreno zao mi je sto nisam pitala zasto cekamo 2tj. Rekla mi je tad da krenem piti i da pijem do poroda. Niju u sustini najvise brinu trombociti da ne padnu jos znog krvarenja poslije poroda, da ne bude preobilno.
Takoder sam saznala da nizak hemoglobin i niski trombociti takoder mogu biti od niskog vitamina b12 i folata. Ja to iskreno nisam znala, pa ko se jos sa time bori nek zna, moze provjeriti na sljedecim nalazima. Iako u vecini slucajeva kod trudnica to biva zbog zaliha zeljeza i zeljeza opcenito.

Ja čekam ponedjeljak,mislim da bi trebala dobiti terapiju jer je granično a krajem trudnoće treba najviše željeza. Ja sam umorna koliko god da spavam i koliko god da odmorim,tako da se nadam da će mi dat terapiju.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji