Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Blondy
    25. Rujan 2025. 14:18

m_rosie

Lamise38 ja idem jednom mjesečno u hematologa zbog anemije i trombocita. I isto na svakom nalazu nigdje željeza, pa sam prošli put pitala kao hoćemo li i željezo provjeriti 😂 kao da nije možda zaboravila 😂😂 i rekla mi je da treba pratiti hemoglobin i povremeno feritin, da su oni ujedno pokazatelji željeza i važniji parametri od samog željeza. I da se zato prati hemoglobin. Kao nemože biti nisko željezo, a hemoglobin i feritin dobri. A ako su hemoglobin i feritin dobri, ona je i željezo dobro. Pa eto, valjda hematolog zna 🙈

Ja sam još u bolnici, sinoć i jutros opet malo povišen tlak. Sad na popodnevnom mjerenju dobar. Imala sam pregled kardiologa, sutra me čeka hematolog. Jutros sam završila 24-satno skupljanje urina ( 3l u 24 sata, uopće neznam jeli to ok ili puno, nebi rekla da je malo 🤦🏻‍♀️) i nalaz će biti tokom dana. I sutra UZV za mjere bebe. Pa eto, postoji mogućnosti da sutra idem doma 🥰

To je skroz okej. Ja sam manje skupila u 24 h. 😅 
    Pratit ce ti tlak jos, pustit ce te kad se uvjere da je dobra doza lijeka. Bar je kod nas tako. Ako oscilira nije terapija jos pogođena.. koliku dozu pijes?
    Je li stigao nalaz koji salju u ZG za preeklampsiju? Mene to ceka ako tlak skoci pa me zanima kako se ceka.. iako cu ja vjerojatno direktno u ZG vaditi jer mi nije daleko.

Blondy
    25. Rujan 2025. 14:19

Sto se tice zeljeza, meni isto ne vade, tj jesu na pocetku, sad samo hemoglobin i onaj tibc i uibc.. meni su isto rekli da vrijednost zeljeza nije toliko bitna, odnosno da im je bitniji hemoglobin za procjenu trenutnog stanja zeljeza, a feritin za rezerve..

• m_rosie
    25. Rujan 2025. 14:40

Blondy

m_rosie

Lamise38 ja idem jednom mjesečno u hematologa zbog anemije i trombocita. I isto na svakom nalazu nigdje željeza, pa sam prošli put pitala kao hoćemo li i željezo provjeriti 😂 kao da nije možda zaboravila 😂😂 i rekla mi je da treba pratiti hemoglobin i povremeno feritin, da su oni ujedno pokazatelji željeza i važniji parametri od samog željeza. I da se zato prati hemoglobin. Kao nemože biti nisko željezo, a hemoglobin i feritin dobri. A ako su hemoglobin i feritin dobri, ona je i željezo dobro. Pa eto, valjda hematolog zna 🙈

Ja sam još u bolnici, sinoć i jutros opet malo povišen tlak. Sad na popodnevnom mjerenju dobar. Imala sam pregled kardiologa, sutra me čeka hematolog. Jutros sam završila 24-satno skupljanje urina ( 3l u 24 sata, uopće neznam jeli to ok ili puno, nebi rekla da je malo 🤦🏻‍♀️) i nalaz će biti tokom dana. I sutra UZV za mjere bebe. Pa eto, postoji mogućnosti da sutra idem doma 🥰

Pratit ce ti tlak jos, pustit ce te kad se uvjere da je dobra doza lijeka. Bar je kod nas tako. Ako oscilira nije terapija jos pogođena.. koliku dozu pijes?
    Je li stigao nalaz koji salju u ZG za preeklampsiju? Mene to ceka ako tlak skoci pa me zanima kako se ceka.. iako cu ja vjerojatno direktno u ZG vaditi jer mi nije daleko.

Nije mi još došao nalaz iz Zg, jučer ujutro su mi izvadili i šalju iz Dubrovnika iz Zagreb. Budem sutra pitala jeli se zna kad bi mogao doći. Pijem metildop 2x250 mg na dan. Rekli su jutros na viziti da odradim hematologa ujutro, i da dođu nalazi od urina i UZV pa da će vidjeti. Vjerovatno da vide proteine u urinu, pretpostavljam 🙈

34+1 tt - 24.10.2025.
    💜 Nika 💜

Blondy
    25. Rujan 2025. 14:46

m_rosie

Blondy

m_rosie

Nije mi još došao nalaz iz Zg, jučer ujutro su mi izvadili i šalju iz Dubrovnika iz Zagreb. Budem sutra pitala jeli se zna kad bi mogao doći. Pijem metildop 2x250 mg na dan. Rekli su jutros na viziti da odradim hematologa ujutro, i da dođu nalazi od urina i UZV pa da će vidjeti. Vjerovatno da vide proteine u urinu, pretpostavljam 🙈

Da, da. Jetrene probe su ti uredne? 
    Ja sam imala manju dozu, ali znam da je cimerica uzimala puno vecu dozu nego ti. Ona nije smjela dojiti zbig toga. E sad, uzimala je jos nesto uz metildopu, ne znam sad zbog kojeg su joj tocno lijeka savjetovali da ne doji. Probaj se raspitati o tome..

• lamise38
    25. Rujan 2025. 15:08

Hvala na iskustvima vezanim za željezo odnosno hemoglobin.
    M_rosie ja se nadam da si za vikend doma,da ce svi nalazi stici i biti sve pod kontrolom,znam da nije lako biti u bolnici. Ja se tako veselim vikendima jer nema škole i tog trčanja 😁

• m_rosie
    25. Rujan 2025. 15:41

Blondy nije mi ništa rekao za jetrene enzime, a radili smo ih. Tako da pretpostavljam da su ok. Meni u uputama od metildopa piše da je kompatibilan s dojenjem, veoma nizik rizik. I da se ovisno o dozi konzultira s liječnikom. 
    Još neznam rezultat proteina u mokraći, vjerovatno mi tek ujutro na viziti kažu 🙈 sad sam upravo obavila pregled s hematologom.

Lamise38 hvala ❤️

Nadam se da doma neću morati mirovati zbog tlaka, jer još nisam kuću očistila 😂😂😂

34+1 tt - 24.10.2025.
    💜 Nika 💜

• m_rosie
    25. Rujan 2025. 16:52

Proteini u 24-satnoj mokraći 2.124. Čekam vizitu. A referentni interval je od 0.024-0.141. Očito neću lako doma i sad mi tlak sigurno neće spasti 😟

34+1 tt - 24.10.2025.
    💜 Nika 💜

Blondy
    25. Rujan 2025. 17:38

m_rosie

Proteini u 24-satnoj mokraći 2.124. Čekam vizitu. A referentni interval je od 0.024-0.141. Očito neću lako doma i sad mi tlak sigurno neće spasti 😟

Imas i navecer vizitu ili ce ti ujutro reci?

• dea3
    25. Rujan 2025. 17:40

m_rosie

Uh...
    Vidiš da nismo pretjerale kad smo te "tjerale" u bolnicu i pod nadzor...

31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

Blondy
    25. Rujan 2025. 17:45

Nece te pustiti doma sad s ovim nalazom. Bar ja tako mislim, i bolje da si u bolnici pod nadzorom i izdrzis koliko god se moze.. ovo i tlak upucuju na preeklampsiju, treba vidjeti i druge nalaze.. javi nam svakako sto kazu 🤞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI