Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Barrrbi
    20. Rujan 2025. 17:01

Čestitam svima na urednim pregledima. 🙂

Ja sam obavila pregled 18.9. - samo vag cerviks i baby watcherom provjerila otkucaje. Moja gin nakon 20 tj ne prakticira svaki put uzv tako da sad budem imala uzv na sljedećoj kontroli tek. Malu osjetim kroz cijeli dan tako da ne brinem.
    Dobila sve uputnice za provjeru krvi i urina i oggt s 24 tj. 
    Ja sam trenutno +6kg i jela bi stalno. Suzdržavam se ali teško a ostalo mi viška kg od prve trudnoće. 🫣

Sljedeća kontrola 16.10.🤞

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L
    🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
    1beta(11dpt)=342
    2beta(13dpt)= 691
    1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
    Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl M🎀 01/2026⏳🙏

bubica_0706
    20. Rujan 2025. 17:31

taratara25

Da se i ja javim, moji zadnji pregled je bio uredan, curka se nije dala puno slikati ali smo je pricekali da uhvatimo par dobrih fotki. Dr. Mirić u Gynearsu je stvarno zlatna.
    Sljedeci pregled je 8.10.
    U meduvremenu sam obavila ogtt i sve vrijednosti su dobre.
    Na pregledu isto imam problema s tlakom (sindrom bijele kute) ali se uspio spustit u par min razmaka. Doma inace mjerim ujutro i navecer i normalan je, cak prema nizem.
    Mi smo isto bili na sajmu i isto smo kupili kolica limited seriju na 30%
    Bubica_0706 pretpostavljam da smo uzele ista - Joolz Hub2 lunar grey 2u1?!
    Odmah su mi se dopala i stvarno imaju rekordne brojke, rasprodali su sva u Westgateu, mi smo isli po svoja u King Cross i platili ih po sajamskoj cijeni.
    Koncentrirali smo se samo na kolica. Sad jos trebam jaje. U biti sam planirala kupiti cybex balios S lux 3u1 s jajetom ali sam odustala od njih, tako da sad nemam jaje.
    Racunam da imam ove popuste iz kataloga i da ce biti jos jedan sajam u 10. ili 11. mj u family mallu.

Obzirom da se ne razumijem u jaja, imate li neke preporuke? Cula sam da je cybex cloud g dobro jaje, osim toga ne znam nista. Jeste kupovali i one baze za uz jaje, kasnije sjedalicu?

Da, da, ista kolica smo onda uzele. 😊

10/2021 ❤️
    01/2026 ❤️⏳

Timi95
    20. Rujan 2025. 18:11

Blondy

Timi95

Na ogtt me nije poslao, jer mi je secer nizak..

😅 mene je avejedno slao, rekao je da to nema veze, da mi moze biti dobar nataste, a kasnije problem. Na kraju nije, uredan je 😂

A eto, ne znam.. sljedeci pregled imam tek kad sam vec u 29.tt 🙈

M- 10.3.2019. 💙
    M- 12.3.2021. ❤️
    5.5.2025. ➕️🥰

EllaMS
    20. Rujan 2025. 19:54

Timi95

Blondy

Timi95

😅 mene je avejedno slao, rekao je da to nema veze, da mi moze biti dobar nataste, a kasnije problem. Na kraju nije, uredan je 😂

Moram priznati dosta neobično, ne znam trudnicu koju ne šalju na ogtt, i to su generalno bas dosta strogi oko toga. Mislim ne razumijem to nije potrebno, nisam ni ja liječnik, ali nije mi to ok realno. Ja preferiram da su temeljiti.

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

• donna9
    20. Rujan 2025. 20:22

EllaMS

Timi95

Blondy

Timi95

Moram priznati dosta neobično, ne znam trudnicu koju ne šalju na ogtt, i to su generalno bas dosta strogi oko toga. Mislim ne razumijem to nije potrebno, nisam ni ja liječnik, ali nije mi to ok realno. Ja preferiram da su temeljiti.

Mene nije slao na ogtt u prošloj trudnoći, a ovaj put je bila zamjena koja je rekla da nije loše prekontrolirat pa me poslala i nalaz je ok. Nemam pojma o čemu to ovisi, oba puta je beba odgovarala veličinom tjednima trudnoće, ja se nisam nešto posebno debljala, hranim se većinom umjereno i zdravo, zapravo ne znam sve i da mi nalaz ogtt-a nije bio okej što bi mijenjala😅

💃ok 🤵oligoastheno/azoo
    05/24 - IVF/ICSI - Stigao dečko☺️
    05/25 ➕

EllaMS
    20. Rujan 2025. 20:38

A nije toliko stvar sto jedeš, nego posteljice. Kao meni je toliko zao sta ti liječnici ne žele ni objasniti ništa, sve je nekako ili po traci da te se riješi ili ih nije briga. Neda im se. Razlog zašto se radi ogtt između 24 i 28 tjedna jer taj sto posteljica izlučuje hormon koji tad dostiže svoj maksimum, a cilj mu je da drži glukozu duže visokom, jer je to bebina hrana, a štitnjača bi trebala proizvoditi vise inzulina. Ako ne proizvodi imaš gestacijski. Ja znam cure koje su morale čak biti na inzulinu dok su imale gestacijski. A možeš imati 1001 problem ako ga ne otkriju.

👫
    36/36
    10/2024 biokemijska

• taratara25
    21. Rujan 2025. 09:23

bubica_0706

taratara25

Da se i ja javim, moji zadnji pregled je bio uredan, curka se nije dala puno slikati ali smo je pricekali da uhvatimo par dobrih fotki. Dr. Mirić u Gynearsu je stvarno zlatna.
    Sljedeci pregled je 8.10.
    U meduvremenu sam obavila ogtt i sve vrijednosti su dobre.
    Na pregledu isto imam problema s tlakom (sindrom bijele kute) ali se uspio spustit u par min razmaka. Doma inace mjerim ujutro i navecer i normalan je, cak prema nizem.
    Mi smo isto bili na sajmu i isto smo kupili kolica limited seriju na 30%
    Bubica_0706 pretpostavljam da smo uzele ista - Joolz Hub2 lunar grey 2u1?!
    Odmah su mi se dopala i stvarno imaju rekordne brojke, rasprodali su sva u Westgateu, mi smo isli po svoja u King Cross i platili ih po sajamskoj cijeni.
    Koncentrirali smo se samo na kolica. Sad jos trebam jaje. U biti sam planirala kupiti cybex balios S lux 3u1 s jajetom ali sam odustala od njih, tako da sad nemam jaje.
    Racunam da imam ove popuste iz kataloga i da ce biti jos jedan sajam u 10. ili 11. mj u family mallu.

Obzirom da se ne razumijem u jaja, imate li neke preporuke? Cula sam da je cybex cloud g dobro jaje, osim toga ne znam nista. Jeste kupovali i one baze za uz jaje, kasnije sjedalicu?

Da, da, ista kolica smo onda uzele. 😊

Super 🤭
    Meni su se odmah dopala pogotovo u ovoj izvedbi! 

Makarena
    21. Rujan 2025. 09:27

Cure bas mi je drago za ovako super preglede i nalaze 🥰. Mi smo jučer bili na vjenčanju, od ujutro su krenule pripreme i onda popodne i noć na vjenčanju, dok sam plesala i kad bih sjela ova mala bi se toliko vrtila, gurala, udarala da sam mislila da će mi organe iščupati i kožu probiti i bilo je bas bolno 😅. Očito se i ona rasplesala unutra 😂.

U kojem položaju vi spavate? Mene bas dosta bole prepone, uvijek imam neko peckanje u njima, kukovi me bole i leđa i jedino kad ležim na leđima me ništa ne boli, kad ležim bočno umirem. A znam da se kao ne bi smjelo spavati na leđima, al jedino tako lijepo odspavam i ako zaspem na boku uvijek se probudim na leđima 🙄.

2023. M 🎀🧸
    12/25 S 🪐⏳

• eni233
    21. Rujan 2025. 11:21

Makarena

Cure bas mi je drago za ovako super preglede i nalaze 🥰. Mi smo jučer bili na vjenčanju, od ujutro su krenule pripreme i onda popodne i noć na vjenčanju, dok sam plesala i kad bih sjela ova mala bi se toliko vrtila, gurala, udarala da sam mislila da će mi organe iščupati i kožu probiti i bilo je bas bolno 😅. Očito se i ona rasplesala unutra 😂.

U kojem položaju vi spavate? Mene bas dosta bole prepone, uvijek imam neko peckanje u njima, kukovi me bole i leđa i jedino kad ležim na leđima me ništa ne boli, kad ležim bočno umirem. A znam da se kao ne bi smjelo spavati na leđima, al jedino tako lijepo odspavam i ako zaspem na boku uvijek se probudim na leđima 🙄.

Ja isto zaspim na boku , a probudim se na leđima svaki put . I nekad me to brine .. Al vjerujem da će sve to biti ok . 

👩36
    Pokušavamo od 08/2022
    Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    👨34
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska ✅

• jagoda20
    21. Rujan 2025. 12:38

Ja se trudim spavati na lijevom boku, ali ne mogu izdržati cijelu noć pa se nekad prebacim na desni.

Ja bi imala pitanja vezano za pokrete bebe. Naime,  osjetim bebu, ali su udarci i pokreti slabiji nego tipa prije 10ak dana kada je baš jako udarao. 
    Posteljica mi je sprijeda,  ali dosta sam ga rano krenula osjetiti. 
    Pretpostavljam da je jačina udaraca slabija jer jer mijenja položaj. Vjerojatno se ne bi trebala brinuti, ali opet se brinem.  

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI