Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • babyboy
    22. Rujan 2025. 14:34

babyboy

m_rosie

Joj, sad ste me malo preplašile 🤦🏻‍♀️ Preko dana mi tlak bude ok, a ovo moje oticanje sam shvatila kao normalno u trudnoći. Ostalo mi je još 10 tjedana, ako ne i manje 🤦🏻‍♀️ sad sam išla malo prosurfati tu preeklamsiju i ajme majko 🙄🙄

Nije namjera ali i sama vidiš koliko može biti opasna preeklamsija,nitko ne kaže da ju imaš,ali s obzirom na tlak i tako oticanja koja navodiš trebale bi se napraviti pretrage. Jel tebi na tom zadnjem pregledu provjeravan urin ono sa trakicom ?

Oprosti na uletu,škicnem druge teme dok uspavljujem sina,imam prijateljicu koja je razvila preeklamsiju i dobro se sve završilo ali je bila u bolnici do kraja i na kraju su inducirali porod. Sretno i nadam se da kod tebe nije to u pitanju.

• m_rosie
    22. Rujan 2025. 14:48

babyboy

m_rosie

Joj, sad ste me malo preplašile 🤦🏻‍♀️ Preko dana mi tlak bude ok, a ovo moje oticanje sam shvatila kao normalno u trudnoći. Ostalo mi je još 10 tjedana, ako ne i manje 🤦🏻‍♀️ sad sam išla malo prosurfati tu preeklamsiju i ajme majko 🙄🙄

Nije namjera ali i sama vidiš koliko može biti opasna preeklamsija,nitko ne kaže da ju imaš,ali s obzirom na tlak i tako oticanja koja navodiš trebale bi se napraviti pretrage. Jel tebi na tom zadnjem pregledu provjeravan urin ono sa trakicom ?

Nije, jer se nisam mogla pomokriti. Zadnjih dana sam malo slabije išla mokriti. I to jutro sam se pomokrila kad sam se ustala i imala krenuti,  pregled mi je bio u 9, i od doma do pregleda sam popila bočicu od 0.5 l vode. I eto, tamo se nisam mogla pomokriti i rekle su mi ok, nema veze. 
    Sad vidim da je lamise38 napisala da je povremeno uz terapiju za visoki tlak pila normabel. Ja sam taj dan iz bolnice pošla kod svog ginekologa preko HZZO-a i propisao mi je normabel. I pila sam ga u četvrtak i petak prije spavanja, više nisam. Od petka mi je tlak preko dana bio ok, samo ujutro i navečer povišen. Evo danas mi je opet povišen, 136/97, 140/96, 139/91, 136/91, sad zadnji 137/93. Sad sam popila normabel i stavila sam hladni oblog iza vrata. Muž mi radi do 16:00, ako mi se dotad ne snizi poći ćemo na hitnu. Sad ne znam jesam li se malo uzrujala jer sam prosurfala tu preeklamsiju ili jer nisam pila normabel dva zadnja dana, ako mi je zbog njega bio niži 🤦🏻‍♀️ Ne želim sad voziti, jer je kod nas pakleno vruće i još sam se sad malo uzrujala, a imam do bolnice cca 30 min, ako nije gužva 🤦🏻‍♀️

34+1 tt - 24.10.2025.
    💜 Nika 💜

• dea3
    22. Rujan 2025. 14:59

m_rosie

babyboy

m_rosie

Nije, jer se nisam mogla pomokriti. Zadnjih dana sam malo slabije išla mokriti. I to jutro sam se pomokrila kad sam se ustala i imala krenuti, pregled mi je bio u 9, i od doma do pregleda sam popila bočicu od 0.5 l vode. I eto, tamo se nisam mogla pomokriti i rekle su mi ok, nema veze.
    Sad vidim da je lamise38 napisala da je povremeno uz terapiju za visoki tlak pila normabel. Ja sam taj dan iz bolnice pošla kod svog ginekologa preko HZZO-a i propisao mi je normabel. I pila sam ga u četvrtak i petak prije spavanja, više nisam. Od petka mi je tlak preko dana bio ok, samo ujutro i navečer povišen. Evo danas mi je opet povišen, 136/97, 140/96, 139/91, 136/91, sad zadnji 137/93. Sad sam popila normabel i stavila sam hladni oblog iza vrata. Muž mi radi do 16:00, ako mi se dotad ne snizi poći ćemo na hitnu. Sad ne znam jesam li se malo uzrujala jer sam prosurfala tu preeklamsiju ili jer nisam pila normabel dva zadnja dana, ako mi je zbog njega bio niži 🤦🏻‍♀️ Ne želim sad voziti, jer je kod nas pakleno vruće i još sam se sad malo uzrujala, a imam do bolnice cca 30 min, ako nije gužva 🤦🏻‍♀️

A ja sam se upravo uzrujala jer vidim da imaš još jedan simptom, a to je smanjeno mokrenje...

Ja ne vjerujem kako su oni tebe olako pustili doma bez icega, osim normabela...umjesto da si ostala koji dan pa da su u potpunosti napravili obradu....

Dobra ti je odluka da pricekaš muža ako je koji sat u pitanju, ali onda te molim da ideš do bolnice...

31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

Blondy
    22. Rujan 2025. 15:10

Slažem se, treba provjeriti urin i krvnu sliku. Nisi rekla koja je bolnica, ali stvarno kad uspoređujem sa svojim doktorima koji su me vodili, jako nonsalantan pristup potencijalnom problemu. 
    Idi i izbori se za sebe ako su oni vec takvi. Bolje da budes lar dana u bolnici "bezveze", kako sam na kraju i ja sama bila, nego da si doma u uvjerenju da nije ništa, a možda je. 
    I to je bio ovaj donji niži nego tvoj pa su ga smatrali problematicnim. Svaka vrijednost iznad 140/90 (bilo koja od njih) znak je za hitnu, pa neka onda oni tamo provjere i daju terapiju. 

Normabel meni nisu uopce davali, tj dali su mu ga prvu vecer kad sam dosla na hitnu da se smirim malo. 
    Idi i prekontroliraj se, sretno i nadamo se da te bezveze upozoravamo.

• m_rosie
    22. Rujan 2025. 15:13

Blondy

Slažem se, treba provjeriti urin i krvnu sliku. Nisi rekla koja je bolnica, ali stvarno kad uspoređujem sa svojim doktorima koji su me vodili, jako nonsalantan pristup potencijalnom problemu.
    Idi i izbori se za sebe ako su oni vec takvi. Bolje da budes lar dana u bolnici "bezveze", kako sam na kraju i ja sama bila, nego da si doma u uvjerenju da nije ništa, a možda je.
    I to je bio ovaj donji niži nego tvoj pa su ga smatrali problematicnim. Svaka vrijednost iznad 140/90 (bilo koja od njih) znak je za hitnu, pa neka onda oni tamo provjere i daju terapiju.

Normabel meni nisu uopce davali, tj dali su mu ga prvu vecer kad sam dosla na hitnu da se smirim malo.

Ja sam u Dubrovniku i samo jednu bolnicu imamo 🙈
    Čekam muža da dođe, sad mi je 141/97 🙄

34+1 tt - 24.10.2025.
    💜 Nika 💜

• Tinchy300
    22. Rujan 2025. 15:20

Pozdrav cure,  citam redovno al nikako da napisem nesto.
    M rosie pls kad muz dodje na hitnu pa javi kaj su rekli. Bolje 100x ici bzvz nego jednom ne otici.

Curke super za dobre preglede. Jos malo do kraja. 

Dns sam bila na kontroli i sve je ok. Radila i ogtt i nemam gestacijski. Al mi je tamo pozlilo pa sam lezala 2 sata. U urinu su mi nasli svasta nes pa sada idem na citologiju urina na sv duh.

Ostala sam duzna za cjepiva. Pitala za RSV i moze se naruciti u ljekarni u sigetu sa bijelim receptom. Pitala svog ginica dns o tome i rekao je da nije bas upoznat i kao tko ce me cijepiti jer on ne zna nuspojave. Tako da eto nekako sam odustala od toga.
    Za hripavac se moze cijepiti u Zaprudju i domi zdravlja kod epidemiologa pon od 12 do 13h i Andrija Stampar. Njih sam kontaktirala. Ja sam u zg pa zato znam info za tak grad.

Od biljke ljupke vulvalicious kaze frendica da je super. U trudnoci ga je koristila ak ju je zasvrbilo dolje a sad u postpartumu si maze kad je zateze i odmah prestane (rezali su je prilikom poroda). Tako da ona preporuca.

Isprike na dugom postu. Saljem pozdrav 🥰

Blondy
    22. Rujan 2025. 15:24

m_rosie

Blondy

Ja sam u Dubrovniku i samo jednu bolnicu imamo 🙈
    Čekam muža da dođe, sad mi je 141/97 🙄

Ne mjeri ga više, sad je kakav je, idi u bolnicu kad dođe i reci da ti je tlak 140/100. Javi se, tipkaj nam 🙂 
    Bit ce to sve okej, u bolnici sam ja srela x zena sa slicnim simptomima, brzo mi je proslo vrijeme i taj boravak u bolnici mi je u lijepom sjecanju, a opet sam se osjecala sigurnom jer su me tamo pratili i dali terapiju u konačnici.

• lamise38
    22. Rujan 2025. 15:24

Nije, jer se nisam mogla pomokriti. Zadnjih dana sam malo slabije išla mokriti. I to jutro sam se pomokrila kad sam se ustala i imala krenuti, pregled mi je bio u 9, i od doma do pregleda sam popila bočicu od 0.5 l vode. I eto, tamo se nisam mogla pomokriti i rekle su mi ok, nema veze.

Da meni su to u bolnici davali,iako ga nisam često pila jer nisam osjećala razliku kad bi popila normabel,ništa mi nije utjecalo na tlak,pila sam neke tablete bas za tlak koje sam sama trebala kupit(ne sjećam se kako se zvalo,sad mi kao zvoni u glavi nešto kao aldomet?)čak sam nekad znala dobit i nekakvu injekciju normabela ako se ne varam,ali moj tlak je gotovo mjesec dana u bolnici bio 160/100,ja sam se osjećala odlično,nikakvih drugih teškoća tipa oticanje ili nešto,proteina u urinu nisam imala,tako da sam ja bila samo pod nadzorom jer eto da je nedaj Bože skočio tlak višw od toga ili da je ctg bio loš oni bi odmah reagirali. Radi svog mira i naravno radi bebinog i svog zdravlja odi ti na hitnu kad muž dođe pa neka oni naprave obradu,znam da sve zvuči malo zastrašujuće ali gle bolje je 100 puta otici pa da te vrate nego jednom zakasniti.

Blondy
    22. Rujan 2025. 15:42

Ja sam zadnja 2 tjedna samo imala visi tlak i to nije nikad bio visi od 140/90 u bolnici i na to su mi ukljucili metyldopa tablete najmanju dozu i pustili me kuci nakon 3 dana s tom terapijom. Terapiju su uveli drugi dan i pratili kakav mi je tlak iduca dva dana i isla sam kuci. U ta dva dana sam radila urin 24 h, nisam imala proteine povecane ni u obicnom ni ovom urinu, i sve jetrene probe su bile uredne. Tako da je i kod mene bio"samo" visoki tlak.

Blondy
    22. Rujan 2025. 20:18

M_rosie, kako je bilo? Sto su rekli?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI