Zene drage da ne odem bez pozdrava, meni je na kraju ustanovljena vanmaternicna trudnoca, primili su me u bolnicu i sad cekamo da vidimo hocu li na zahvat ili ce mi dati tablete ili ce se potencijalno samo rijesiti…
Vama svima zelim sretne trudnoce do kraja i samo zelim reci da ste super ekipica i druzimo se mozda jednom na nekim drugim temama 😊
3/23🩷
Frida sretno, nadam se da će sve proći u najboljem redu 🤞
Htjela bih reći da je meni isto u redu da podijelimo i one lijepe i manje lijepe stvari, mislim da je previše tema ionak tabu u društvu i teško je pričati o tome. Meni je forum odličan pogotovo što nisam još podijelila vijest s prijateljicama pa da se njima požalim, a osim toga, ovdje se može naći netko tko prolazi što i mi pa se ne osjećamo usamljeno u svemu tome. Ja nekad ne odgovorim na neka pitanja jer ne znam ništa o tome i nemam iskustva pa mi nema smisla gomilati temu s odgovorom da ne znam i već će neka cura napisati koja nešto zna o tome, ali mislim da se nitko ne bi trebao osjećati loše jer dijeli svoje probleme. Ako je baš nešto detaljno, može se napisati upozorenje za one koje bi moglo uznemiriti pa da taj dio preskoče. Što se mene tiče, ovo je mjesto podrške. ❤️
🙋🏻♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
08/2024 spontani 5+6 💔
28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗
Zene drage da ne odem bez pozdrava, meni je na kraju ustanovljena vanmaternicna trudnoca, primili su me u bolnicu i sad cekamo da vidimo hocu li na zahvat ili ce mi dati tablete ili ce se potencijalno samo rijesiti…
Vama svima zelim sretne trudnoce do kraja i samo zelim reci da ste super ekipica i druzimo se mozda jednom na nekim drugim temama 😊
Ajme Frida ne mogu vjerovati, bas mi je zao 🙁. Nadam se da će proći šta lakše i bezbolnije 🙏🏻. Sretno ❤️
2023. M ❤️
12/25 ❤️⏳
Frida, jako mi je žao. Dobro da ste na vrijeme shvatili o čemu se radi. Riješit će se. Želim ti svu sreću 🙏
Frida, jako mi je zao, drzi se i zelim ti svu srecu u buducnosti ❤️
Meni su dosli rezultati Panorame i sve je low risik.. spol cemo otkriti sutra sa prijateljima i obitelji 🙈 jedino ko zna je moja prijateljica hahha sjedi pored mene i mudro taji 😅
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Evo i mene…
Ne znam vise dal da pišem ovdje il ne jer su neke cure pisale kako ne zele o negativnim stvarima.
Beba je ok, ali je meni vec sad cerviks na 23 mm…
Dobila sam terapiju koja ide…rekao je za sad jos ne treba strogo mirovanje, ali krecemo s cervikometrijom na svakih tjedan dana tako da vidimo u kojem smjeru ide. Tako da dug je jos put pred nama i pitanje kako ce se zavrsiti jer premali su to još tjedni za takav nalaz.
Tako da mislim da mi serklaža ne gine, iako joj doktor bas nije skloni…
Ne boj se serklaže sve koje znam a da im je napravljena izdržale su do termina 🙂
I mene je strah toga, iracionalno. Kad ti je otkriven skracen cerviks i jesi li imala kakve simptome?
Jucer na kontroli smo krenuli s cervikometrijom jer imam u svojoj anamnezi vec prijevremeni porod.
Nekako sam se nadala da ce sad barem neko vrijeme biti ok, buduci da su mi brisevi po prvi put bili uredni. Ali ocito nije…
Doktor veli da moguce da tako i ostane…zato cemo svakih tjedan dana pratiti…
Ali mislim da bi mi u mentalnom smislu stvarno bilo lakse da mi stave tu serklažu…
Dobila sam dufaston, ultrogestsn i magnezij…
Malo uletavam s jesenskih beba, ali raden mi je serklaz u 23tt jer mi se cerviks u tjedan dana skratio s 3.5 na 2.28., zbog prethodna dva spontana odmah mi je odraden serklaz.
Evo me sad u 30tt bez ikakvih komplikacija, kroz 6 tjedana bi mi trebali skinuti serklaz.
Meni osobno nije bilo bolno, radio se pod spinalnoj anestezijom koja je vise neugodna nego da boli..
Radila sam u Petrovoj i stvarno sam zadovoljna pristupom i svime.
Drzim fige da ti se nece skratit tako znacajno ko i meni, a ako hoce serklaz ce ti sigurno dat tu neku sigurnost.
I da do negdi 28tt sam bas skroz mirovala krevet-wc, nakon zadnjeg pregleda sad malo i prodem po kuci i izadem van..
Cuvajte se stepenica one su nekako najvise zasluzne za ta skracivanja.. kao i sjedenje pod 90’, polulezeci polozaj i uzivajte ..
Sretno curke 😊
Hvala puno na iskustvu i savjetima...
Želim vjerovati da će tako nekako biti i kod mene...
Iako je doktor rekao da nema potrebe odmah u ležeći dok ne vidimo za tjedan dana, no ja sam svakako odlučila puno više ležati i odmarati...
Sreća ljeto je, sve obveze su završile, od 1.6. sam na komplikacijama tako da je stvarno sad do mene...
Evo sad sam vidjela da je 2. čitanje Zakona o zdravstvenom napokon 2.7.!! Tako da ćemo dobiti povećanje naknade prije ljetne stanke ☺️ napokon dobre vijesti!
Super. Ja sam dns citala i gledala sjednici vlade i tamo su spomenuli zakon i napisano je da bi to krenulo od 1.8. Nadam se da ce sto prije jer 565 eur je fakat malo.
Frida zao mi je. Sretno dalje.
Timi super za nalaze.
Po meni neka se dijele i dobre i lose stvari. Ipak nas je dosta pa ako nekoga nes zanima bolje da pita pa mu netko od nas moze pomoci.
Kad se meni prvi spontani dogodio i kad sam prosla kiretazu pocela sak pricati o tome i onda vidjela koliko zena je imalo takvog iskustva. To je i dalje tabu tema, a nazalost jako je cesto dns.
Nekako je meni bilo lakse kad znas da nisi solo u tome i da nisam ja kriva nego se jednostavno dogadja. Bolno je al eto meni je to bila neka utjeha.
Samo da nam povecaju tu naknadu vise 😅. Inace zovem HZZO danima i nitko se ne javlja - jukiceva, kloviceva, remetinec. Uzas.
Frida žao mi je. Iskreno ti želim da to prođe bez nekih komplikacija i da uskoro opet ugledaš taj plusic. Znam da ti nije lako, samo polako dan po dan.
Ajme super vijesti za naknade!
E ja sam si uzela za mazati Bio-Oil za strije, to su baš prirodna ulja pa ću s tim.
Mi smo se odlučili da ćemo dati ime Mateo.
Ja se isto slažem da bio ovo trebao biti safe space svima, dijelimo pozitivno i negativno i potpora smo jedna drugoj. Znam da je grozno pročitati lose situacije, bojis se za sebe, ali činjenica je da svaka od nas čini sve da nam trudnoca prođe što bolje i ljepše, a nekad su stvari van naše kontrole i to isto treba prihvatiti. Samo pozitivno i bodrimo jedna drugu 🥰
👫
36/36
10/2024 biokemijska
Sad sam i ja isla pogledati, u prijedlogu piše da bi stupio na snagu 1.8. radi lakšeg obračuna...
Znači te uvecane naknade stižu tek cca 17.9. na račun...
FRIDA - žao mi je, drži se i sretno dalje!
Sortiraj odgovore
Najstariji