Zimske bebe 2025./2026. ❄️⛄️🎄🎁🤰🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mokiica
    27. Lipanj 2025. 15:46

m_rosie

Makarena

Evo sad sam vidjela da je 2. čitanje Zakona o zdravstvenom napokon 2.7.!! Tako da ćemo dobiti povećanje naknade prije ljetne stanke ☺️ napokon dobre vijesti!

Ja sam to vidjela, ali sam shvatila da povećenje naknade za komplikacije ide u sklopu izmjena Zakona o obaveznom zdravstvenom osiguranju, a ovo 02.07. da su izmjene i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti pa sam mislila da to nije toSuper, napokon su se sjetili

Ja sam mislila da su komplikacije pak u onom zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama. 
    😏

• dea3
    27. Lipanj 2025. 15:52

Evo i mene...
    Ne znam vise dal da pišem ovdje il ne jer su neke cure pisale kako ne zele o negativnim stvarima.
    Beba je ok, ali je meni vec sad cerviks na 23 mm...
    Dobila sam terapiju koja ide...rekao je za sad jos ne treba strogo mirovanje, ali krecemo s cervikometrijom na svakih tjedan dana tako da vidimo u kojem smjeru ide. Tako da dug je jos put pred nama i pitanje kako ce se zavrsiti jer premali su to još tjedni za takav nalaz.
    Tako da mislim da mi serklaža ne gine, iako joj doktor bas nije skloni...

• dea3
    27. Lipanj 2025. 15:54

I super za komplikacije, ali im ne vjerujem dok ih ne izglasaju do kraja...

• Paola_32
    27. Lipanj 2025. 15:59

Makarena

Evo sad sam vidjela da je 2. čitanje Zakona o zdravstvenom napokon 2.7.!! Tako da ćemo dobiti povećanje naknade prije ljetne stanke ☺️ napokon dobre vijesti!

Odlično, stvarno se nadam da će to usvojiti onda🤞🤗

🙋🏻‍♀️ 35, antifosfolipidni sindrom
    08/2024 spontani 5+6 💔
    28. 4. 2025. ➕ 🥰 🙏
    14. 5. 2025. prvi UZV, 5+5, imamo ❤️ 🤗

Blondy
    27. Lipanj 2025. 16:05

dea3

Evo i mene…
    Ne znam vise dal da pišem ovdje il ne jer su neke cure pisale kako ne zele o negativnim stvarima.
    Beba je ok, ali je meni vec sad cerviks na 23 mm…
    Dobila sam terapiju koja ide…rekao je za sad jos ne treba strogo mirovanje, ali krecemo s cervikometrijom na svakih tjedan dana tako da vidimo u kojem smjeru ide. Tako da dug je jos put pred nama i pitanje kako ce se zavrsiti jer premali su to još tjedni za takav nalaz.
    Tako da mislim da mi serklaža ne gine, iako joj doktor bas nije skloni…

Ne boj se serklaže  sve koje znam a da im je napravljena izdržale su do termina 🙂 
    I mene je strah toga, iracionalno. Kad ti je otkriven skracen cerviks  i jesi li imala kakve simptome?

Blondy
    27. Lipanj 2025. 16:07

I koju terapiju si dobila? 
    Ma pisite cure slobodno sve sto vam se dogadja. Nitko ne moze znati sto nas ceka  zato i forum sluzi. Mislim da je tekso bilo citati detaljne opise curama, i meni je, ali nekako se saberem u glavi i mislim pozitivno. Kako je tek onima koji to dozive, vjerujem da je lakse kad se podijeli s drugima pa ja nemam nista protiv toga. Ipak, zelim nam svima samo lijepe vijesti do lraja🙏🤞

Makarena
    27. Lipanj 2025. 16:08

m_rosie

Makarena

m_rosie

Makarena

Ja sam to vidjela, ali sam shvatila da povećenje naknade za komplikacije ide u sklopu izmjena Zakona o obaveznom zdravstvenom osiguranju, a ovo 02.07. da su izmjene i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti pa sam mislila da to nije toSuper, napokon su se sjetili

Pa piše “srijeda, 2. srpnja 2025.
    1. KONAČNI PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNI ZAKONA O
    OBVEZNOM ZDRAVSTVENOM OSIGURANJU, drugo čitanje, P.Z. br. 1“ tako da ide čitanje bas o obveznom zdravstvenom osiguranju, bar su tako napisali 🤷🏻‍♀️

Eto, očito sam ja to sve nešto krivo 🤦🏻‍♀️ ili možda samo nisam vidjela da je čitanje i obaveznom osiguranju 😂 neznam, ali u svakom slučaju dobro su se sjetili 😊 ja sam mislila kako su krenuli da ništa od toga ne bude do 9-og mjeseca kad se vrate sa pauze. Tako da odličnooooo 👏👏

Daaa ja sam isto mislila da neće biti ništa od toga, da dok napokon povećaju da ćemo već skoro na rodiljni tako da me bas razveselilo ovo 😊

2023. M ❤️
    12/25 ❤️⏳

• dea3
    27. Lipanj 2025. 16:09

Blondy

dea3

Evo i mene…
    Dobila sam terapiju koja ide…rekao je za sad jos ne treba strogo mirovanje, ali krecemo s cervikometrijom na svakih tjedan dana tako da vidimo u kojem smjeru ide. Tako da dug je jos put pred nama i pitanje kako ce se zavrsiti jer premali su to još tjedni za takav nalaz.

Ne boj se serklaže sve koje znam a da im je napravljena izdržale su do termina 🙂
    I mene je strah toga, iracionalno. Kad ti je otkriven skracen cerviks i jesi li imala kakve simptome?

Jucer na kontroli smo krenuli s cervikometrijom jer imam u svojoj anamnezi vec prijevremeni porod.
    Nekako sam se nadala da ce sad barem neko vrijeme biti ok, buduci da su mi brisevi po prvi put bili uredni. Ali ocito nije...
    Doktor veli da moguce da tako i ostane...zato cemo svakih tjedan dana pratiti...
    Ali mislim da bi mi u mentalnom smislu stvarno bilo lakse da mi stave tu serklažu...
    Dobila sam dufaston, ultrogestsn i magnezij... 

Makarena
    27. Lipanj 2025. 16:14

IBlondy

I koju terapiju si dobila?
    Ma pisite cure slobodno sve sto vam se dogadja. Nitko ne moze znati sto nas ceka zato i forum sluzi. Mislim da je tekso bilo citati detaljne opise curama, i meni je, ali nekako se saberem u glavi i mislim pozitivno. Kako je tek onima koji to dozive, vjerujem da je lakse kad se podijeli s drugima pa ja nemam nista protiv toga. Ipak, zelim nam svima samo lijepe vijesti do lraja🙏🤞

Da, mislim da je ovo sigurno mjesto i da bi trebale moći podijeliti sve dobro i loše i tražiti savjete i iskustva drugih. Meni je kod one teme smetalo to šta je autorica posta tražila savjet, a dobila hrpu dosta slikovitih opisa koje je samo moglo prepasti ne samo nas koje čitamo nego i nju. Ja nemam problem da se dijele loše stvari, dapače volim biti spremna i upoznata sa svim scenarijima, ali mi nije ugodno citati kad je to dosta slikovito sve napisano. 

Dea nadam se da ce sve biti ok i da ćeš uz terapiju izgurati do sigurnih tjedana 🤞🏻

2023. M ❤️
    12/25 ❤️⏳

Nela2105
    27. Lipanj 2025. 16:29

dea3

Blondy

dea3

Evo i mene…

Ne boj se serklaže sve koje znam a da im je napravljena izdržale su do termina 🙂
    I mene je strah toga, iracionalno. Kad ti je otkriven skracen cerviks i jesi li imala kakve simptome?

Jucer na kontroli smo krenuli s cervikometrijom jer imam u svojoj anamnezi vec prijevremeni porod.
    Nekako sam se nadala da ce sad barem neko vrijeme biti ok, buduci da su mi brisevi po prvi put bili uredni. Ali ocito nije…
    Doktor veli da moguce da tako i ostane…zato cemo svakih tjedan dana pratiti…
    Ali mislim da bi mi u mentalnom smislu stvarno bilo lakse da mi stave tu serklažu…
    Dobila sam dufaston, ultrogestsn i magnezij…

Malo uletavam s jesenskih beba, ali raden mi je serklaz u 23tt jer mi se cerviks u tjedan dana skratio s 3.5 na 2.28., zbog prethodna dva spontana odmah mi je odraden serklaz.
    Evo me sad u 30tt bez ikakvih komplikacija, kroz 6 tjedana bi mi trebali skinuti serklaz.
    Meni osobno nije bilo bolno, radio se pod spinalnoj anestezijom koja je vise neugodna nego da boli..
    Radila sam u Petrovoj i stvarno sam zadovoljna pristupom i svime.
    Drzim fige da ti se nece skratit tako znacajno ko i meni, a ako hoce serklaz ce ti sigurno dat tu neku sigurnost.
    I da do negdi 28tt sam bas skroz mirovala krevet-wc, nakon zadnjeg pregleda sad malo i prodem po kuci i izadem van..
    Cuvajte se stepenica one su nekako najvise zasluzne za ta skracivanja.. kao i sjedenje pod 90’, polulezeci polozaj i uzivajte ..
    Sretno curke 😊

👩🏼 26
    🧔🏻‍♂️ 38
    Missed ab - 18tt - Lejla 🦋💕
    “Missing you comes in waves.
    Today I’m drowning!”

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.