Bok cure,
došli su mi rezultati bete, ali je usporen porast (ispada da se dupla svaka 4 dana)
1. 505 (17.6.)
2. 1702 (24.6.)
U petak imam pregled pa ćemo konačno zaključiti gdje smo, strah me vanmaternične.
Ivis žao mi je za brigu, jesu uopće objasnili što je A-val, nisam nikad čula?
Giovanna čestitam na dobrom pregledu!🥳
Da, koliko znam o beti ne dupla se pravilno. Svakako ce se sad nesto vidjeti na uzvu. Javljaj nam situaciju.
Frida, kako vanmaternične? Zar nisu potvrdili trudnoću maternici?
2. 5. '25. ZM
24. 6. '25. UZV ✅
7+4 ❤️
11. 7. '25. UZV ⏳
Giovanna32
Ja sam jos koma. Uzasan umoran, jedva sjedim, a di stojim.. samo cekam priliku kad cu legnuti.. mucnine su tu, najvise navecer.. vrucina me ubija..
I u iscekivanju sam Panorame...
Radim, srecom pa danas i sutra imam od doma edukacije pa mogu lezat i slusati...
Za vikend idemo na 2 rođendana, a ako mi dođu rezultati Panorame, radimo otkrivanje spola.. a nemam snageee za nista 🙄
Tako da smo vecina u istom problemu u ovim tjednima 🙈
Nadovezat cu se na ono o strahu.. ja ga uvijek imam, i u prve dvije trudnoce sam imala, iako je bilo sve super i sad je sve super, ali opet cu doci na forum i biti podrska onima koji prolaze kroz tezak period.. i kad otvorim fb u mamecim grupama procitam svasta.. ali samo pozitivno, a strah cete imati i kad se beba rodi i cijeli zivot ❤️
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Timi95, tako su i meni rekli sto se straha tice. Imas ga od zaceca pa skroz dok se beba rodi a dalje se samo nastavlja. Ali to ne znaci da nemamo pravo razmisljati pozitivno. Zao mi je sto su se neke cure osjecale lose zbog situacije koja se dogodila nasoj Marulek ali mi je svakako drago svakome pruziti podrsku u takvoj situaciji. Meni je iskreno jako puno znacila u mojim najtezim trenutcima, od svih, a najvise od jedne djevojke koja je prosla isto i s kojom sam mogla otvoreno razgovarati. Nazalost, u okolini cesto nemamo prijateljicu ili poznanicu koja nas moze malo u uputiti i ohrabriti, mozda jer se o toj temi opcenito premalo prica i zna, pa kad se nekome i dogodi osjeca se poprilicno izgubljeno i usamljeno i zato je ovaj forum dobra stvar. Zajedno se veselimo, zajedno tugujemo, zajedno smo jace.
Hajdmo sad dalje - kad smo kod vrucina, ovo je zaista tesko podnosljivo, pogotovo u kombinaciji sa mucninama. Ko moze, najbolje se drzat doma i klime. Mene jako osvjezava lubenica. Obzirom da sam i rezima strogog mirovanja prebacena u mirovanje, moram priznati da mi trenutno to dosta odgovara i zapravo sam vise nastavila strogo mirovati nego mirovati 🤪 Radim od kuce i to me spasava. Iskreno, ako mi i samo mirovanje bude ukinuto na sljedecem pregledu, ne planiram precesto u ured dok god je ovako pakleno vruce.
Sto se mucnina tice, ja prijavljujem da su kod mene gotovo potpuno nestale pa je to znatno olaksavajuce. Ali necu se prerano veseliti.
Nego, jeste li pocele kupovati vecu robu ili trudnicku? Ovo malo sto izlazim jos se uvijek slepam sa proslogodisnjom ljetnom odjecom. Obzirom da necu puno u ured preko ljeta ne planiram nesto previse kupovati. Ali, vec osjecam da me hlace na gumu od prijasnjih godina polako stezu. Nesto cu morati pokupovati ali ne mislim previse. Sve to odgadam dok ne vidim sto ce biti s mojim mirovanjem.
Kako je kod vas sto se odjece tice?
Blondy, 3 kg mi se cini sasvim ok za tvoje tjedne. Ja sam isto dobila tri kile i zadnja dva tjedna cak izgubila pola. Ja sam to pripisala prvom tromjesecju, vodi, probavi i moja doktorixa je rekla da je to u granicama normale. Do kraja drugog tromjesecja bi trebale dobivati pola kg tjedno.
Ja inace nosim jako mali broj pa vec s dobivenih par kila me sve zulja 🤣 tako sam kupila nekoliko ljetnih haljinica/kombinezona jer racunam da ce mi za iduca tri mjeseca trebati. Uzela sam broj vece haljine i kombinezone sve preko mango outleta pa racunam da ce mi to biti dobro i nakon trudnoce.
12.12. 💙
Pozdrav cure, pratim vas već nekih 10 dana i u sve sam upućena. Najviše mi je pomoglo pratiti vas kad ste vi saznale da ste trudne i simptome koje ste opisivale jer ja ili imam te simptome ili sam skroz poludila. Po menstruaciji ako sam trudna je 4+1 i prošli tjedan su mi počeli neki simptomi bilo mi je muka, pa nos mi je curio i grlo me je 3 dana bolilo kao da ću se razboljeti. Sada ovaj tj zna mi bit mučno i ponekad nos curi i stalno osjetim bolove u jajnicima koje nisam prije osjećala znaju baš biti neugodni. Al danas sam primijetila tockasto krvarenje, blago. Sad nezz jel to menga ili možda implatacijsko krvarenje. Nekako mislim da mi je rano za test ne znam. Prvi put mi je sve ovo ne znam šta bi mislila. Dal da radim test ili vidim betu ili cekam
Joj, vjerujem da je sve neka lažna uzbuna, ali napravi Panoramu pa ćeš imati mir. Meni taj a val nije nitko spominjao, ne znam ni je li to gledano na mini anomalyu. Ne znam sto je to uopce
Taj negativni a-val je nekakav protok kroz ductusu venosus (to je neka glavna žila) i to je jedan od parametara koji se gleda na mini anomalyu uz nuhalni nabor, nosnu kost i sl. Kod mene je sve uredno osim tog protoka. Ja se isto nekako nadam da je lažna uzbuna jer sam malo istraživala i može se dogoditi da je recimo neka druga žila smetala pa da je krivo očitao UZV. Ili da je loš uzv.
Budem išla kod privatnika po drugo mišljenje. Mozda je samo loš UZV.
I napravila sam i Panoramu danas pa ćemo vidjeti i to. Nadam se da sam samo bezveze bacila novce i barem cu ranije saznati spol 😄
👩🏻35👦🏻34
👩🏻 Sve ok
👦🏻 oligoasthenozoospermia, kariogram: recipročna translokacija
Pokušavamo od 2021.
Vuk Vrhovec - obrada od 01/2024. Upućeni na inozemstvo
PFC Prag
ICSI- 01/25. Pergoveris,Orgalutran,Clexane, DecAPEPTYL 0.1 mg 3x
Punkcija: 17 oocita, 15 zdravih🥚, 11 oplođeno, 2 blastociste ❄️❄️, PGT analiza🧬, ostaje 1 ❄️
04/25 FET 🤍1.beta (14dpt):1354, 2.beta (16dnt): 4294, imamo ❤️
ivis11062@gmail.com
Što se tiče kilaže i odjeće, ja nisam dobila ništa kila ali mi je roba postala malo uska, tako da sam se malo počastila s par haljina, čekam da mi stignu. Mislim da je teško sad u početku odabrati nešto jer nemam percepciju kakva cu biti za par mjeseci 🤰🤰
👩🏻35👦🏻34
👩🏻 Sve ok
👦🏻 oligoasthenozoospermia, kariogram: recipročna translokacija
Pokušavamo od 2021.
Vuk Vrhovec - obrada od 01/2024. Upućeni na inozemstvo
PFC Prag
ICSI- 01/25. Pergoveris,Orgalutran,Clexane, DecAPEPTYL 0.1 mg 3x
Punkcija: 17 oocita, 15 zdravih🥚, 11 oplođeno, 2 blastociste ❄️❄️, PGT analiza🧬, ostaje 1 ❄️
04/25 FET 🤍1.beta (14dpt):1354, 2.beta (16dnt): 4294, imamo ❤️
ivis11062@gmail.com
Timi95, tako su i meni rekli sto se straha tice. Imas ga od zaceca pa skroz dok se beba rodi a dalje se samo nastavlja. Ali to ne znaci da nemamo pravo razmisljati pozitivno. Zao mi je sto su se neke cure osjecale lose zbog situacije koja se dogodila nasoj Marulek ali mi je svakako drago svakome pruziti podrsku u takvoj situaciji. Meni je iskreno jako puno znacila u mojim najtezim trenutcima, od svih, a najvise od jedne djevojke koja je prosla isto i s kojom sam mogla otvoreno razgovarati. Nazalost, u okolini cesto nemamo prijateljicu ili poznanicu koja nas moze malo u uputiti i ohrabriti, mozda jer se o toj temi opcenito premalo prica i zna, pa kad se nekome i dogodi osjeca se poprilicno izgubljeno i usamljeno i zato je ovaj forum dobra stvar. Zajedno se veselimo, zajedno tugujemo, zajedno smo jace.
Hajdmo sad dalje - kad smo kod vrucina, ovo je zaista tesko podnosljivo, pogotovo u kombinaciji sa mucninama. Ko moze, najbolje se drzat doma i klime. Mene jako osvjezava lubenica. Obzirom da sam i rezima strogog mirovanja prebacena u mirovanje, moram priznati da mi trenutno to dosta odgovara i zapravo sam vise nastavila strogo mirovati nego mirovati 🤪 Radim od kuce i to me spasava. Iskreno, ako mi i samo mirovanje bude ukinuto na sljedecem pregledu, ne planiram precesto u ured dok god je ovako pakleno vruce.
Sto se mucnina tice, ja prijavljujem da su kod mene gotovo potpuno nestale pa je to znatno olaksavajuce. Ali necu se prerano veseliti.
Nego, jeste li pocele kupovati vecu robu ili trudnicku? Ovo malo sto izlazim jos se uvijek slepam sa proslogodisnjom ljetnom odjecom. Obzirom da necu puno u ured preko ljeta ne planiram nesto previse kupovati. Ali, vec osjecam da me hlace na gumu od prijasnjih godina polako stezu. Nesto cu morati pokupovati ali ne mislim previse. Sve to odgadam dok ne vidim sto ce biti s mojim mirovanjem.
Kako je kod vas sto se odjece tice?
Sto se odjece tice imam haljine koje cu moci nositi cijelo ljeto, siroke hlace za sad isto.. dobila sam cca pola kg, a to mi je sve u sisama 😅🙈 jer su ogromne i jos uvijek jako bole i trbuh mi je malo ispupcen.. cim mi prestane biti lose, krecem sa zdravom prehranom i treningom.. trenutno nista ne mogu, ko morž sam 🤣
Danas prijavljujem vrtoglavicu i crne tockice ispred ociju 😵💫
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Pozdrav cure, pratim vas već nekih 10 dana i u sve sam upućena. Najviše mi je pomoglo pratiti vas kad ste vi saznale da ste trudne i simptome koje ste opisivale jer ja ili imam te simptome ili sam skroz poludila. Po menstruaciji ako sam trudna je 4+1 i prošli tjedan su mi počeli neki simptomi bilo mi je muka, pa nos mi je curio i grlo me je 3 dana bolilo kao da ću se razboljeti. Sada ovaj tj zna mi bit mučno i ponekad nos curi i stalno osjetim bolove u jajnicima koje nisam prije osjećala znaju baš biti neugodni. Al danas sam primijetila tockasto krvarenje, blago. Sad nezz jel to menga ili možda implatacijsko krvarenje. Nekako mislim da mi je rano za test ne znam. Prvi put mi je sve ovo ne znam šta bi mislila. Dal da radim test ili vidim betu ili cekam
Napravi test. Ja sam imala kao blago rozo kad sam imala implantaciju i tako dva popodneva.. bolove nisam imala, tek sad osjetim ostru bol svako toliko, ali ne svaki dan (maternica se siri).. i imam sad jako obilan iscjedak..
Bolje da ti nije slabo, vjeruj mi 😵💫 jer ovo je zivi uzas.. nekad ne znam hocu li kroz usta ili kroz guzicu izbaciti 😅🙈 meni je tako od 6.tt, a sad sam prosla 11.tt..
Prvi put sam saznala da sam trudna tocno prije 7godina i to ljeto sam provela zatvorena u kuci 🙈 a drugi put pocetkom 7.mj i tad mi je bilo uzasno lose da sam jedva isla na wc-e.. sad se trudim koliko mogu i nadam se da ce uskoro prestati 🤮
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji