Nicol, cestitam za dobru betu. Sad samo strpljivo dalje 🫶🏼
Ja sam imala hematom, u obje trudnoce. Prva je nazalost zavrsila spontanim, ali ne zbog hematoma.
U drugoj mi je dijagnosticiran hematom odmah na prvom pregledu, nakon cega sam pocela sa oralnom terapijom progesteronom - tablete Duphaston, i preporuceno mi je da prestanem sa treninzima, dizanjem teskih stvari itd., ali sam nastavila s drugim aktivnostima poput odlaska na posao i slicno. Nakon cca 3 tjedna sam prokrvarila, hematom je narastao na otprilike 5 cm, sto je premasivalo velicinu ploda tada, i preporuceno mi je strogo mirovanje (iskljucivo lezanje i odlazak na wc). Tako sam provela 7 punih tjedana. Hematom se smanjivao sve dok nije potpuno nestao, sto mi je dijagnosticirano jucer.
U principu, koliko sam shvatila, ako su hematomi mali i ne krvare, to nije znak za vecu uzbunu. Ako iskrvari da. Opasan je u fazama dok je plod malen, kako nagli izljev krvi nebi za sobom povukao i plod. Najsretnija opcija je, ako vec imamo hematom, da je smjesten negdje nisko, odnosno manje je opasan ako nije iznad ploda.
Jedino sto je potregni da ga se rijesis je vrijeme, koje je potrebno da bi se on reapsorbirao (slicno kao kad imamo masnicu), i puno strpljenja. Ja sam se pridrzavala preporuka lijecnika i evo, nadam se da je ovo zbogom hematomu, ali necu se veseliti prerano.
Mozda tvoj hematom nece vise rasti, krvariti i slicno, pa neces imati problema, to ti zelim od ❣️
Cestitam na curici,i na dobroj betii
Frida tebi zelim srecu da je ipak okej sve
Ja sam bila na kombiniranom,uzv je sve super i okej,kaze gin da nije 100% siguran ali zasad mu se cini da je deckicc,do kraja tj bi mi nalazi kombiniranig trebali biti gotovi
Cestitam cure na dobrim pregledima. Ja sam se eto isto rijesila hematoma nakon 11 tjedana. Slusala sam preporuke lijecnika i maksimalno ogranicila kretanje po kuci i mirovala. Imala sam tri veca izljeva a ostalo se razgradilo. Nadam se da ce dalje biti malo laganije i opustenije, termin je 12.12.
12.12. 💙
Drage cure, netko je spomenuo kako je forum u nekim trenucima tiši.. Nekako imam potrebu reći da vjerujem da se mnoge, kao i ja, povuku kad se pokrene neka teža tema.
Zaista mi je uznemirujuće nakon IVFa kod kojeg je viša stopa spontanih pobačaja čitati o istima.
Ponekad šutnja ne znači da nismo uz vas, nego da se pokušavamo zaštititi dok i same prolazimo svoje borbe.
Držite se sve i želim vam najmirnije i zdrave trudnoće ♥️
👩🏽 29 AMH 23,6 - hipo/hashi
🧔🏽♂️ 30 asthenozoospermia
KBCSM
- 10/2024 ICSI Gonal,Cetrotide,Decapeptyl- 9🥚1❄️
- 11/2024 FET🐧 - biokemijska 😔
- 12/2024 ICSI u pc, ovulirala - AIH - beta✖️
ŠKVORC
- 4-5/2025 Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle - 10🥚 1 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 6+2 imamo ♥️
9+2 ♥️
riamarro@hotmail.com
Slažem se s Riamaro. Nekako mi nakon IVFa treba smiraj u ovim kritičnim tjednima i osjecam se uznemireno i u strahu jer još nisam u "sigurnoj zoni".
Moram dodati i da jednostavno čim završim s poslom, idem spavati ali evo pomalo se taj umor smanjuje 🤭🙂
👩🏻35👦🏻34
👩🏻 Sve ok
👦🏻 oligoasthenozoospermia, kariogram: recipročna translokacija
Pokušavamo od 2021.
Vuk Vrhovec - obrada od 01/2024. Upućeni na inozemstvo
PFC Prag
ICSI- 01/25. Pergoveris,Orgalutran,Clexane, DecAPEPTYL 0.1 mg 3x
Punkcija: 17 oocita, 15 zdravih🥚, 11 oplođeno, 2 blastociste ❄️❄️, PGT analiza🧬, ostaje 1 ❄️
04/25 FET 🤍1.beta (14dpt):1354, 2.beta (16dnt): 4294, imamo ❤️
ivis11062@gmail.com
Drage cure, netko je spomenuo kako je forum u nekim trenucima tiši.. Nekako imam potrebu reći da vjerujem da se mnoge, kao i ja, povuku kad se pokrene neka teža tema.
Zaista mi je uznemirujuće nakon IVFa kod kojeg je viša stopa spontanih pobačaja čitati o istima.
Ponekad šutnja ne znači da nismo uz vas, nego da se pokušavamo zaštititi dok i same prolazimo svoje borbe.
Držite se sve i želim vam najmirnije i zdrave trudnoće ♥️
Da ja sam spomenula, ne mislim na vas šta ste utihnule par dana, nego ne vidim već duže neka imena koja sam vidjela prije. Šta se tiče teme, nisam prošla IVF, ali je i mene duboko potresla, pogotovo svi oni detaljni opisi. Netko je pričao kako su mu snovi živopisni sad u trudnoći, nakon šta se par dana provlačila ona tema, jednu noć sam imala stravične snove o tome i probudila se ko da me kamion pregazio. Tako da znam kako je i suosjećam. Smatram da je ovo sigurno mjesto za svaku, da možemo podijeliti sve s čim se mučimo i borimo, ali neke teme mi je previše teško citati, pogotovo kad se razvlače neko vrijeme.
2023. M ❤️
12/25 ❤️⏳
Svi se mi drugačije nosimo s gubitcima, možda i zato nekih nema, a i ovo, štite sebe jer stresa je i ovako previše u životu.
2. 5. '25. ZM
24. 6. '25. UZV ✅
7+4 ❤️
11. 7. '25. UZV ⏳
Giovanna32
Ivis ima i toga, nekad nemam vremena ni za što zbog spavanja 😅😅
Ima li tko kakav savjet za borbu s vrućinama? Meni stalno dolazi loše kad mi je vruće. Dok sam na poslu i doma u klimatiziranom je okej, i na moru dok smo bili je super, ali čim sam duže od pola sata na temperaturi višoj od 25-26, slijedi preznojavanje, povraćanje, malaksalost i sl. Ne znam više kako da si pomognem. Svaki dan kad treba doći od posla do doma je muka i borba. Razmišljala sam uzeti godišnji, ali ne mogu baš cijelo ljeto bit na g.o. 😅 a nisam bolesna za bolovanje…
👩🏽 29 AMH 23,6 - hipo/hashi
🧔🏽♂️ 30 asthenozoospermia
KBCSM
- 10/2024 ICSI Gonal,Cetrotide,Decapeptyl- 9🥚1❄️
- 11/2024 FET🐧 - biokemijska 😔
- 12/2024 ICSI u pc, ovulirala - AIH - beta✖️
ŠKVORC
- 4-5/2025 Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle - 10🥚 1 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 6+2 imamo ♥️
9+2 ♥️
riamarro@hotmail.com
riamaro nemam savjet za vrucine, ali suosjecam. Lose mi je cim sam duze od 15min na vrucini i ne znam kako si pomoci. Pokusavala sam s hrpu vode, kapa, hlad, bez naglih pokreta, ali do sad nisam nasla neki recept.
👩 90., PCOS, AMH- 43,5 pmol/L
🧑 87.god., OAT
Repromed
10/24 ICSI 15🥚, blagi hiper, freeze all, 5❄️
03/25 FET 6+5 ❤️, Panorama ✅ 🩵
Bok cure, evo ja se nisam javljala, bolesna sam, teska upala grla, dobila sam danas antibiotik.
Pitala sam jednom na forumu za brazilsku depilaciju secernom pastom i otisla sam nekidan na noge+prepone (tako su me u salonu savjetovali za prvi put). Ma preponama sam dobila jaku reakciju, opis, brdo malih pristica, blagi uzas. Noge su super, to sam vec radila pa nisam ni ocekivala reakciju.
Uglavnom, ocito nije za mene takva depilacija
Sortiraj odgovore
Najstariji