Zimske bebe 2024/2025 ❄️☃️🎄🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    šareni_oblak
    19. Travanj 2024. 14:18

bebolinka

Cure da li imate mučnine?
    Meni je cijeli dan muka, ne ide mi na povraćanje ali muka u želudcu 0-24 😒

Na žalost, da. Ne povracam, ali mi je već danima mukica i podrigujem. To mi je totalna nepoznanica, u prvoj trudnoći mi je bilo muka jedan dan samo i to sam proplakala jer sam bila gladna a nisam mogla jesti 😂 hormoni su čudo 😂
    Uglavnom sam skužila da mi je muka kad sam gladna, pa se trudim grickati nešto svako malo. I pomogne mi malo mentol bombon, pa i to cuclam. 
    Danas mi se uopće nije pila kava, napravila sam ju jutros, odvela malu u vrtić, došla doma, ni gutljaj nisam popila, skroz zaboravila. Napravila ju nakon što sam odmorila, na silu popila pola i bacila. To mi je isto novost. 
    Ja danas idem na pregled privatno, ne mogu dočekati da vidim da je sve ok

2022. baby girl ❤️🎀
    2024. baby boy 💙🧸
    OTP: 14.12.2024.

• Teab1
    19. Travanj 2024. 17:37

meni je jos rano za bilo kakve muke,al podrigujem i cice me bole,za wc da ne pricam to nis nisam u prvoj dozivjela

6/21 biokemijska
    9/22 +
    6/22 baby boy 🩵
    4/24 +
    Harmony low risk-stize curka 🩷

nola95
    19. Travanj 2024. 17:56

Bebolinka, lijepe vijesti s ultrazvuka🥰❤️ držim fige da prođe hematom brzo🙏💪
    Tea dobrodošla!🥰 
    Meni su počele mučnine jake, jučer nisam mogla ništa osim juhe i krekera jesti a danas je već lakše. Tako mi je bilo u prošloj trudnoći nekih dva tjedna od 10.-12. tjedna. Ovaj put mi je sve puno intenzivnije, bolovi u zglobovima, cicama, napuhanost,premorenost isto..uzimam to ko pozitivno jer je znak da trudnoća napreduje pa me drži mirnom do pregleda al nemrem reći da uživam u blaženstvu ko prvi put.🤣

28 pcos
    2020. vanmaterična/uklonjen jajovod
    2021. 👶💙
    10.4. +❤️🙏

nola95
    19. Travanj 2024. 17:57

šareni_oblak

bebolinka

Cure da li imate mučnine?
    Meni je cijeli dan muka, ne ide mi na povraćanje ali muka u želudcu 0-24 😒
    Na žalost, da. Ne povracam, ali mi je već danima mukica i podrigujem. To mi je totalna nepoznanica, u prvoj trudnoći mi je bilo muka jedan dan samo i to sam proplakala jer sam bila gladna a nisam mogla jesti 😂 hormoni su čudo 😂
    Uglavnom sam skužila da mi je muka kad sam gladna, pa se trudim grickati nešto svako malo. I pomogne mi malo mentol bombon, pa i to cuclam.
    Danas mi se uopće nije pila kava, napravila sam ju jutros, odvela malu u vrtić, došla doma, ni gutljaj nisam popila, skroz zaboravila. Napravila ju nakon što sam odmorila, na silu popila pola i bacila. To mi je isto novost.
    Ja danas idem na pregled privatno, ne mogu dočekati da vidim da je sve ok

Javi kako je prošao pregled🙏 ovo s kavom isto kod mene, glava mi puca jer mi fali kofein al znam da mi ne bi sjela nikako kava 😩

28 pcos
    2020. vanmaterična/uklonjen jajovod
    2021. 👶💙
    10.4. +❤️🙏

• Teab1
    19. Travanj 2024. 18:22

nola95

Bebolinka, lijepe vijesti s ultrazvuka🥰❤️ držim fige da prođe hematom brzo🙏💪
    Tea dobrodošla!🥰
    Meni su počele mučnine jake, jučer nisam mogla ništa osim juhe i krekera jesti a danas je već lakše. Tako mi je bilo u prošloj trudnoći nekih dva tjedna od 10.-12. tjedna. Ovaj put mi je sve puno intenzivnije, bolovi u zglobovima, cicama, napuhanost,premorenost isto..uzimam to ko pozitivno jer je znak da trudnoća napreduje pa me drži mirnom do pregleda al nemrem reći da uživam u blaženstvu ko prvi put.🤣

i ja imam taj osjecaj da ce bit sve intenzivnije,vec sad po nekim simptomima osjecam,sve nesto imam osjecaj da ce ovo bit sve samo ne mirna trudnoca ko prva,kad ti je pregled?

6/21 biokemijska
    9/22 +
    6/22 baby boy 🩵
    4/24 +

šareni_oblak
    20. Travanj 2024. 09:45

Evo da se javim nakon što sam malo procesirala vijest. 
    Još uvijek se nista ne vidi u gestacijskoj vrećici, dijagnoza blighted ovum. GV je veličinom za 7+1, po tome bi se baš nešto trebalo vidjeti. Po ZM sam jučer bila 5+6. Neobično mi je što je GV toliko narasla u nekoliko dana. U ponedjeljak je bila veličinom za 5+2, jučer za 7+1. U ponedjeljak su vidjeli u zumanjcanu vrećicu, jučer nije vidjela ni to. Prazna rupa. Točno kako se i ja osjećam. 
    U slijedeći ponedjeljak, 29.4. idem na kontrolu da se još jednom vidi kako se razvija. Rekla je da ima malo nade, ali bolje da se pripremam na najgore. Do tada ću odlučiti kako ću završiti ovu trudnoću. Rekla je da bez problema mogu čekati da se sama očistim, ali da nitko ne zna kada će to čišćenje krenuti. Najviše naginjem tome da cekam i da se nadam da će krenuti samo. Ja i dalje imam simptome, mučnine i to mi je grozno jer ih imam za ništa. I ako čekam, nastaviti ću imati simptome koji će me stalno podsjećati na ovo. Ali dobro, ima još mali tračak nade, negdje u sebi ću se držati za to. Imam i svoju djevojčicu uz koju mi je sve puno lakše. 
    Prva trudnoća mi je bila biokemijska i trebalo mi je nekoliko mjeseci da se psihički oporavim. Nadam se da će ovaj puta kraće trajati, pogotovo zato što sad znam da mogu ostati trudna i iznijeti zdravu trudnoću do kraja. Nadam se da sam ja jedina koja javlja lošu vijest ovdje. Sretno vam svima, a ja ću još javiti kako je sve prošlo
    ❤️

2022. baby girl ❤️🎀
    2024. baby boy 💙🧸

Tocka_tockica
    20. Travanj 2024. 11:18

Šareni_oblak jako mi je zao za vijesti koje si primila… ja sam prošlu trudnoću imala missed ab. Bebi nije prokucalo srce. Morala sam na prekid.. jako me to pogodilo, al poprilično sam se brzo psihički oporavila, fizički to je priča za sebe.. meni su savjetovali prekid trudnoće lijekovima.. bilo me užasno strah kiretaže, pa sam bezpogovorno pristala.. jedan dan u dnevnoj bolnici, krvarenje ko jača M sa ugruscima, na svu sreću bez bolova, ali me iscijedilo skroz tak da sam na kraju taman kad sam morala doma kolabirala.. oporavila sam se kroz par dana, i nakon dva tjedna sam išla na uzv da bi ipak morala na kiretažu.. radjena mi je pod lokalnim anestezijom, dali su mi još neke lijekove koji su me ošamutili, nije me ništa bolilo i sve je prošlo u najboljem redu.. oporavak u roku dva dana..  meni je missed ab utvrđen u 7 tt, a prekid lijekovima je bio u 9. tt.  I da nisam išla vjerojatno nebi sama prokrvarila. Cijela agonija oko prekida je trajala vise od 2 mj s time da se meni stvarno zakompliciralo sve sto se moglo.. s obzirom da mi se ova trudnoća ponovo neplanirano desila i nemam poima kaj bude u ponedjeljak na kontroli, ukoliko opet nebude dobro odlučila sam da idem odma na kiretazu, jer navlačenje i nemoć od dva i pol mjeseca mi se meda vise prilazit.. ja se svakak nadam da će se bebac ipak pojavit (tako se i moj sin tek u 8.tt od zadnje m pojavio) i da nećeš će to Morat prilazit, ali ako na žalost ako dodje to toga, nemoj dopustit da te razvlače i zavlače jer ćeš zbog toga još vise potonut.. želim ti svu sreću da ipak ispadne sve kako treba i javi kako je prošlo!❤️

👧🩷 2017.
    👦💙2020.

• Teab1
    20. Travanj 2024. 12:29

Sareni oblak bas mi je zao,ali dok je nada tu drzi se za nju,kolko god mala bila,drzimo figice da se ipak nesto vidi 

6/21 biokemijska
    9/22 +
    6/22 baby boy 🩵
    4/24 +

šareni_oblak
    20. Travanj 2024. 12:40

Tocka_tockica,
    Hvala ti na ovome što si napisala i žao mi je što si to morala prolaziti 😞
    Malo sam istraživala, i više vucem prema tome da idem na kiretazu ako ne krene samo. Čitala sam da u puno slučajeva čišćenje tabletama na kraju završi kiretazom, tako da mi se ne da maltretirati s tim. A evo, sad i ti kažeš isto.Samo da pitam, ako netko slučajno (na žalost) ima iskustva sa blighted ovumom. Da li vam je rasla GV i koliko brzo? Nisam se snašla jučer da pitam za to, samo sam htjela što prije sjesti u auto da mogu pustiti suze da krenu. 
    Znači u ponedjeljak je GV bila za 5+2, u petak za 7+1. To je baš veliki rast i jasno mi je da ni to nije baš normalno. Moguće i da je do uzv jer je onaj na hitnoj bio daleko lošiji od onog kod privatnika. 
    Ja nemam puno nade za ovu trudnoću. Ciklusi su mi kratki, 25-27 dana, naaaaj dulji ciklus mi je bio čini mi se 29 dana, prije možda 7-8godina, tako da bi se po tome već trebalo nešto vidjeti. Ako se pogodilo baš da ovaj mjesec, kao nikada, odskoči ovulacija i dani ciklusa na kasnije i da ostanem trudna baš taj ciklus, onda sam pehist. A to mi se čini baš nevjerojatno 

2022. baby girl ❤️🎀
    2024. baby boy 💙🧸

Tocka_tockica
    20. Travanj 2024. 14:00

šareni_oblak

Tocka_tockica,
    Hvala ti na ovome što si napisala i žao mi je što si to morala prolaziti 😞
    Malo sam istraživala, i više vucem prema tome da idem na kiretazu ako ne krene samo. Čitala sam da u puno slučajeva čišćenje tabletama na kraju završi kiretazom, tako da mi se ne da maltretirati s tim. A evo, sad i ti kažeš isto.Samo da pitam, ako netko slučajno (na žalost) ima iskustva sa blighted ovumom. Da li vam je rasla GV i koliko brzo? Nisam se snašla jučer da pitam za to, samo sam htjela što prije sjesti u auto da mogu pustiti suze da krenu.
    Znači u ponedjeljak je GV bila za 5+2, u petak za 7+1. To je baš veliki rast i jasno mi je da ni to nije baš normalno. Moguće i da je do uzv jer je onaj na hitnoj bio daleko lošiji od onog kod privatnika.
    Ja nemam puno nade za ovu trudnoću. Ciklusi su mi kratki, 25-27 dana, naaaaj dulji ciklus mi je bio čini mi se 29 dana, prije možda 7-8godina, tako da bi se po tome već trebalo nešto vidjeti. Ako se pogodilo baš da ovaj mjesec, kao nikada, odskoči ovulacija i dani ciklusa na kasnije i da ostanem trudna baš taj ciklus, onda sam pehist. A to mi se čini baš nevjerojatno

Možda bisu na hitnoj zbog lošeg uzv-a ni vidli ŽV? Moji ciklusi su isto uvijek oko 27-29 dana pa eto sin je zakasnio.. s njim je priča bila slična li tvoja, zbog bolova sam došla na uzv sa 6+2, ništa se nije vidjelo, samo gv, rekla mi doktorica ajde rodni ipak za tjedan dana al nemoj se previše nadati.. pomirila sam se s tim da ništa od trudnoce, a kad ono na 7+2 pokazalo se srčeko i beba je odgovarala 6+2.. cijelu trudnoću je kasnio tih tjedan dana i točno 7 dana od službenog termina je rodjen. Ti si rekla da si po zadnjoj M 5+3… nisam stručnjak ali ja svakak mislim da imaš još dobra dva tjedna vremena da vidiš bebača..  i da i meni je GV bila veca bez ploda…  na žalost u ovim tjednima nemozemo apsolutno ništa napravit osim naouruzat se strpljenjem i pokusat se smirit, sto znam da je jako teško 

👧🩷 2017.
    👦💙2020.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.