Zimske bebe 2024/2025 ❄️☃️🎄🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    šareni_oblak
    14. Travanj 2024. 11:56

nola95

Šareni oblak,hvala ti, promakla mi je jučer poruka☺️
    Ima li tko kakvih novih simptoma? Jeste li se naručile na prvi pregled? U prvoj trudnoći sam bila već 9 tjedana kad je došao prvi pregled na red..a čitam da se od 6. tjedna već vide otkucaji..

Ne znam još da li je simptom ili se tako poklopilo, ali spavala sam do 8 (što je puno kad imaš toddlera od 17mj) i evo sad sam legla opet s njom spavati. Umor mi je bio glavni simptom u prošloj trudnoći, i baš mi je čudno da ga do sada nisam osjetila. Ako potraje, onda je simptom 😂
    Inače, ovisi od dana do dana, nekad piskim svakih 20min, nekad svakih par sati. Grudi većinom bole i ne mogu spavati na trbuhu, a jedva sam dočekala spavati tako kad prestanem dojiti. I to je manje-više to. 
    E da, nekad dobijem neku ideju za jesti, da me muž gleda i ne vjeruje. Neki dan sam jela varivo od mladog kupusa sa kruhom na kojem je sirni namaz i gore namaz od hrena. Bomba je bilo 😂Ja sam se naručila na pregled u petak, 19.4., privatno. U prošloj t su se vidjeli, ali ne i čuli otkucaji sa 5+6, a u petak ću biti 6+2, tako da vjerujem da će se čuti. Kod soc.ginekologa idem 29.4.
    Ja inače imam kraće cikluse od 25 dana i ovulacija mi je većinom 11-13 dan ciklusa, tako da je kod mene sve malo ranije. Prva beba je od početka bila tjedan veća po mjerama, što taman odgovara tim danima

2022. baby girl ❤️🎀
    2024. baby boy 💙🧸
    OTP: 14.12.2024.

• franka007
    14. Travanj 2024. 13:28

Kako to da ideš i privatno i kod soc.ginekologa? 😄 Ja sam se naručila privatno i planiram ići privatno dok ne budem morala u bolnicu. 
    Ja sam po kalendaru sada 7+1, ovaj tjedan su me počele zezati mučnine. Do sad sam bila užasno umorna po cijele dane iako bi noću super spavala, a zadnje dvije noći sam loše spavala a po danu nisam bila posebno umorna 😅
    Inače, meni je prva trudnoća, naručena sam za krajem mjeseca za prvi pregled☺️

nola95
    14. Travanj 2024. 20:21

Šareni oblak imamo skroz slične simptome, a i za dojenje potpuno suosjećam. Ja sam dojila pune dvije godine malog i imala zdravu pauzu od 6 mjeseci a sad mi je osjećaj u grudima ko da će mi ponovno krenuti mlijeko koliko se osjetljivost pojačava.. za čas će petak, držim fige da se lijepo vidi i čuje 🙏
    Mislim da ću i ja privatno ako me naruči tek krajem mjeseca al vjerujem da će me ubacit prije radi bete po kojoj bi se trebalo moći vidjeti krajem tjedna isto! 
    Franka kaj se mene tiče npr idem kod soc gin jer je privatno vođenje trudnoće jako skupo, svaki uzv plaćam 45 eura, vađenje bete 23 a ovako sve obavim preko uputnice besplatno. U mom slučaju, ja sam zadovoljna svojom doktoricom i imam potpuno povjerenje u nju pa nemam potrebu za privatnim gin. Osim kažem ako budem prenestrpljiva čekati pregled😅
    Uhh na umor se teško naviknuti..namjestiti se udobno isto tako.. ja već koristim dva jastuka za namještanje jer imam sindrom nemirnih nogu isto kao u prvoj trudnoći 

28 pcos
    2020. vanmaterična/uklonjen jajovod
    2021. 👶💙
    10.4. +❤️🙏

šareni_oblak
    14. Travanj 2024. 20:44

franka007

Kako to da ideš i privatno i kod soc.ginekologa? 😄 Ja sam se naručila privatno i planiram ići privatno dok ne budem morala u bolnicu.
    Ja sam po kalendaru sada 7+1, ovaj tjedan su me počele zezati mučnine. Do sad sam bila užasno umorna po cijele dane iako bi noću super spavala, a zadnje dvije noći sam loše spavala a po danu nisam bila posebno umorna 😅
    Inače, meni je prva trudnoća, naručena sam za krajem mjeseca za prvi pregled☺️

Samo zato što sam nestrpljiva 🙈 tako sam i u prvoj trudnoći, prvi pregled kod privatnika, sve ostale, osim 4D, kod soc. Razlog je isti što je napisala Nola,

2022. baby girl ❤️🎀
    2024. baby boy 💙🧸

šareni_oblak
    14. Travanj 2024. 20:55

nola95

Šareni oblak imamo skroz slične simptome, a i za dojenje potpuno suosjećam. Ja sam dojila pune dvije godine malog i imala zdravu pauzu od 6 mjeseci a sad mi je osjećaj u grudima ko da će mi ponovno krenuti mlijeko koliko se osjetljivost pojačava.. za čas će petak, držim fige da se lijepo vidi i čuje 🙏
    Mislim da ću i ja privatno ako me naruči tek krajem mjeseca al vjerujem da će me ubacit prije radi bete po kojoj bi se trebalo moći vidjeti krajem tjedna isto!
    Franka kaj se mene tiče npr idem kod soc gin jer je privatno vođenje trudnoće jako skupo, svaki uzv plaćam 45 eura, vađenje bete 23 a ovako sve obavim preko uputnice besplatno. U mom slučaju, ja sam zadovoljna svojom doktoricom i imam potpuno povjerenje u nju pa nemam potrebu za privatnim gin. Osim kažem ako budem prenestrpljiva čekati pregled😅
    Uhh na umor se teško naviknuti..namjestiti se udobno isto tako.. ja već koristim dva jastuka za namještanje jer imam sindrom nemirnih nogu isto kao u prvoj trudnoći

Joj da, taj osjećaj kao da će krenuti mlijeko... Imam ga i ja nekad. Šta će biti kasnije ako je sad tako 😅
    Zaboravila sam u simptome dodati da sam od nekoliko dana nakon poz testa, većinu dana u trudnickim hlačama jer napuhnutost nije normalna. I strašno mi je teško nešto naći što ću obući a da mi je udobno i da se ne vidi koliki mi je trbuh 

2022. baby girl ❤️🎀
    2024. baby boy 💙🧸

bebolinka
    14. Travanj 2024. 21:02

Bebika jako mi je zao 😞 drži se i nadam se da ćeš nam se ubrzo ponovno priključiti ❤️

Nola cestitam tiii i dobrodošla 🌸😍

Ja od simptoma samo umor, ko krepana mačka. U 9 zaspem sa malom svaku večer 🫠
    Pregled 23.4. Idem privatno i jedva cekammmmmm!!
    Ja prvi idem privatno jer mi je ta Dr savršena, poslije vodim trudnoću kod soc.ali tu i tamo opet odem kod ove na uzv 😀

nola95
    15. Travanj 2024. 22:31

šareni_oblak

nola95

Joj da, taj osjećaj kao da će krenuti mlijeko… Imam ga i ja nekad. Šta će biti kasnije ako je sad tako 😅
    Zaboravila sam u simptome dodati da sam od nekoliko dana nakon poz testa, većinu dana u trudnickim hlačama jer napuhnutost nije normalna. I strašno mi je teško nešto naći što ću obući a da mi je udobno i da se ne vidi koliki mi je trbuh

Ajmeee ista stvar kod mene!! Jedino kad je normalan trbuh je ujutro, a onda se od doručka do navečer napuhujem kao balon🤣 kaže se da su sve to slatke muke al ako je ovako rano nadutost tolika mogu mislit kako će bit za par mjeseci😅
    Bebolinka hvala tii🩷
    Cure mene je dr pozvala na uzv danas kad je vidjela nalaze bete i našla je odmah ultrazvukom iako je tek “vrećica” u pitanju, 6 mm, pa me naručila za tjedan dana da nađemo otkucaje jer bi tada morali biti vidljivi. Rekla je da je ovo rani početak razvitka i da sam 5 i pol tj po tim mjerama. Ja si razmišljam koliko je to rapidno brzi rast i razvitak kad je od petka(tad ništa nismo vidjele na uzv) do danas naraslo tako 🥹 zapravo bi mi bilo draže da me idući tjedan naručila pa da smo preskočile današnji uzv jer mi se čini da je to puno čačkanja dolje, al s druge strane nestrpljiva sam pa sam jedva čekala otići danas 🤣🤣
    Jeste li kome rekle za trudnoću? Obitelji, prijateljima? Ja sam samo najbližima zasad..

28 pcos
    2020. vanmaterična/uklonjen jajovod
    2021. 👶💙
    10.4. +❤️🙏

bebolinka
    16. Travanj 2024. 06:22

Mi nismo još nikome, nakon pregleda ćemo vj reci obitelji ali ono roditeljima i braći a prijateljima smo se dogovorili nakon 3 mj. Iakooo neznam kako ću izdržati 🤣 ja ću prsnut

• franka007
    16. Travanj 2024. 12:35

bebolinka

Mi nismo još nikome, nakon pregleda ćemo vj reci obitelji ali ono roditeljima i braći a prijateljima smo se dogovorili nakon 3 mj. Iakooo neznam kako ću izdržati 🤣 ja ću prsnut

I mene je ulovilo da želim nekome reci, a prvi pregled mi je tek idući tjedan i rekli smo da nećemo nikom govoriti prije pregleda 😂😂 Ne znam kako ću izdrzati 🤭

šareni_oblak
    16. Travanj 2024. 13:54

Ja sam sinoć bila na hitnoj. Došla doma s posla i nakon wc-a na papiru sam imala rozi iscjedak nekoliko puta za redom. Napravila je uzv, rekla da je sve savršeno za ove tjedne. Po uzv sam 5+3. Vidjela se gestacija i zumanjcana, plod još nije. Rekla je da se javim svom ginekologu da odem na pregled za 10 dana kad bi se sve trebalo vidjeti. Ja sam rekla i kolegicama da sam trudna, to me tražila šefica. Danas su mi kolegice rekle da ne budem luda i da odem odmah na bolovanje, pogotovo nakon ovog jučer. Radim u vrtiću, težak je posao, doma još malo dijete. Ne stanem malo doći do sebe od 6 do 22-23 navečer i osjetim da mi dolazi na naplatu. Često imam grčeve u trbuhu i leđima, danas me noga užasno boli iz nekog razloga i jednostavno mi je teško. Vidjet ću što ginekolog kaže danas kad mogu na komplikacije. Uglavnom, nama sve veći krug ljudi zna i ovaj puta se ne zamaram toliko s tim. Imam osjećaj da će sve biti dobro. A i nije baš da mogu još dugo sakrivati jer mi je trbuh baš velik od napuhanosti. A ne mogu ga ni stalno uvlačiti, krene me sve stezati

2022. baby girl ❤️🎀
    2024. baby boy 💙🧸

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.