Zimske bebe 2024/2025 ❄️☃️🎄🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    šareni_oblak
    12. Travanj 2024. 14:33

franka007

Nisam pametna nikako kada reci na poslu, nakon pregleda ili nakon sto prođe prvo tromjesječje…ako budem čekala strah me da će krenuti mučnine pa da ću morati reci ipak. S druge strane, htjela bih to zadržati za sebe neko vrijeme. Obitelji planiramo reci nakon pregleda.

Ja sam rekla samo šefici da se zna organizirati. Mala je firma, i fali ljudi, pa nisam htjela samo jedan dan doći i reći da me više nema. Planiram na komplikacije nakon prvog pregleda, krajem mjeseca. 
    Međutim, sad me šefica traži da kažem i kolegicama da se znaju pisati za godišnji, ali ja to ne bih još. Tako da razmišljam što da kažem, zašto se ja neću izjasniti za godišnji još neko vrijeme 😂
    Uglavnom, reći ćemo samo roditeljima i braći i sestrama nakon prvog pregleda, tako smo i sa prošlom trudnoćom 

2022. baby girl ❤️🎀
    2024. baby boy 💙🧸
    OTP: 14.12.2024.

• franka007
    12. Travanj 2024. 14:43

Ma da, tako ćemo i mi, nakon prvog pregleda roditeljima, braći i sestrama, eventualno bliskim prijateljima. A sto se tiče posla, ako kažem šefici reći će svima 😂 planiram raditi do kraja ako sve bude u redu tako da opet imaju dovoljno vremena za organizirati se.

Tocka_tockica
    12. Travanj 2024. 14:46

Ja sam šefu rekla isto jer ako bude sve u redu moral bude tražiti zamjenu koju ja moram obućiti.. što se tiče obitelji i prijatelja, ovaj put budemo zadržali za sebe, zadnji put smo svima rekli i klincima isto, a kad je sve krenulo nizbrdo, neznaš kome je bilo više bed, meni jer sam svima morala objašnjavat ili njima jer nisu znali kak reagirat. Ovaj put šutimo bar do prve kontrole, pogotovo i prema mojim roditeljima jer je mami nedavno dijagnosticiran karcinom dojke pa da ju ja dodatno ne stavljam u brigu s obzirom na ishod prošle trudnoće

👧🩷 2017.
    👦💙2020.

• Ro97
    12. Travanj 2024. 14:48

Pozdrav, cure. Sto vi pijete od vitamina i to? Mene je ginekolog samo naručio za 26.04. no nista nije rekao vezano za folnu i to. U ljekarni su mi preporucili barem do prvog pregleda elenatal, no nekako sam skepticna da ista uzimam na svoju ruku. I jos sam zavrsila na hitnoj zbog viroze pa su mi tamo napravili prvi ultrazvuk da se vidi gdje se plod nalazi posto sam bas povracala, imala proljev, itd. Izvadili betu koja je iznosila 2266.48. Na ultrazvuku vele da vide nesto, ali da ne mogu reci sa sigurnoscu jel to to, mozda jer je prerano. Na nalazu pise da je u kavumu inicijalna gv 10.4mm bez zv i eo. Danas je 4+6. I sutra moram opet tamo gdje sam i bila na kontrolu pa su me malo zabrinuli. 

• franka007
    12. Travanj 2024. 14:56

Tocka_tockica

Ja sam šefu rekla isto jer ako bude sve u redu moral bude tražiti zamjenu koju ja moram obućiti.. što se tiče obitelji i prijatelja, ovaj put budemo zadržali za sebe, zadnji put smo svima rekli i klincima isto, a kad je sve krenulo nizbrdo, neznaš kome je bilo više bed, meni jer sam svima morala objašnjavat ili njima jer nisu znali kak reagirat. Ovaj put šutimo bar do prve kontrole, pogotovo i prema mojim roditeljima jer je mami nedavno dijagnosticiran karcinom dojke pa da ju ja dodatno ne stavljam u brigu s obzirom na ishod prošle trudnoće

Kužim, zato i mi ne bi odmah razglasili na sav glas, rekli smo do prvog pregleda držati za sebe.

R097 ja pijem Novalac na svoju ruku, pila sam i ga i prije plusica cca dva mjeseca. Mislim da je još prerano da se vidi na ultrazvuku, meni je ginekologica rekla da se vidi tek nakon 6 tjedna najranije…

• franka007
    12. Travanj 2024. 14:58

I isto mi ginekolog ništa nije spominjao za vitamine, samo su me naručili za prvi pregled.

šareni_oblak
    12. Travanj 2024. 15:08

Tocka_tockica, sasvim razumljivo je čekati, pogotovo nakon takvog iskustva. Osim što sam nestrpljiva, slijedećih par tjedana imam dosta druženja, svadbi i ostalih evenata gdje će biti jako čudno da nešto ne popijem, pa barem da me najbliži ne gledaju čudno 😂 ali imam osjećaj da će sve biti ok, rekla ili ne. 
    R097 ja pijem samo aktivnu folnu za sada. U prošloj sam trudnoći odmah krenula sa Novalac, ali sada sam odlučila ovim putem. Neće nista naštetiti, što god da uzmeš, ali folna je trenutno najbitnija za razvoj bebe. Od drugog tromjesečja treba pojačati vitamine i minerale. Sve to dođe na isto, ovisno kako ti sjeda tableta i što sama odlučiš. Čula sam od puno žena da im Elevit nije odgovarao, ali to je baš individualno 

2022. baby girl ❤️🎀
    2024. baby boy 💙🧸
    OTP: 14.12.2024.

Tratinčica12
    12. Travanj 2024. 17:48

bebolinka

Ja sam u prvoj trudnoći imala mučnine do 13tog tjedna ali povraćala sam možda 10 puta sveukupno, ali mučnine 0-24 uzassss!
    Za sada nemam mučnine hvala Bogu😀
    I ja sam rekla mužu, istog smo mišljenja kao i vi. Isto ćemo dulje pričekati :)
    Kad imaš pregled?

Prvi pregled imam 23.04.
    -
    Ja pijem sad Solgar Prenatal. Pila sam i cca 2 mj prije začeća. Ginekologica je rekla da je to ok, dovoljno folne.
    U prvoj trudnoći sam tijekom planiranja i prvih 15ak tjedana pila samo folnu kiselinu, onda prenatalne vitamine.
    😊
    -
    Dobrodošle nove cure 🌸 nisam pohvatala nova imena 🙈

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.
    Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛

Tocka_tockica
    12. Travanj 2024. 19:49

Cure jel ima koja od vas iskustva s digitalnim testovima za trudnoću? Jel vam točno pokazao tjedne trudnoće?

👧🩷 2017.
    👦💙2020.

bebolinka
    12. Travanj 2024. 23:02

Cao mamice 🌸
    Ja pijem Elenatal od kad sam ugledala plusic, u ljekarni su mi rekli da te imaju dovoljnu dozu folne :) njih sam pila i u prvoj trudnoći.

Točka_tockica meni je digitalni pokazao dobro tjedne, pisalo je 2-3 sto znaci da je trudnoća tad bila 4-5 tjedana. Tako nešto piše u uputama 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.