Drage mamasite, nije me bilo 100 godina. Imali smo neka slavlja i posla o obiteljskoj firmi. Sad sam sve "zaostatke" pročitala, pa da se javim.
I dalje sam užasno umorna i povraćam. Čini mi se da mi možda mliječno smeta. U 1. trudnoći povraćala sam hranu, a sada većinom žuč i kiselinu i odvratno mi je. Sve mi je teško. Jedem kad moram jer glad bas ne osjetim (valjda zbog povraćanja imam podsvjesni strah). Paše mi gazirano i kisele jabuke.
Inače sam jača i niska, ali u trudnoći sam dobila samo trbuh. Nisam se uopce puno udebljala u prvoj trudnoći. Sada imam osjećaj ili da sam non stop napuhana ili da mi je sada već trbuh kao da sam 7 mj trudna, a ne 7 tj.TeaB termini su nam razlika 1dan :)Dodo87 strašno mi je žao :(Danas sam trebala imati pregled, ali me jucer zvala dr da su ih zvali iz Ministarstva i bacili na GO do 31.5. Radit ce administraciji pa ce me ubaciti u četvrtak. Važno mi je da mi ispuni trudničku da si mogu obvljati pretrage kod transfuziologa i hematologa.Kako ste inače? Spavate li jos na trbuhu? Zagrljaji svima.
a z
6/21 biokemijska
9/22 +
6/22 baby boy 🩵
4/24 +
Harmony low risk-stize curka 🩷
aknes joooj fora,onda se pratimo ☺️,ja spavam jos uvijek na trbuhu jer nemrem drugce iako osjetim blagi pritisak a i cice me bole 🤣,ja transfuziju idem obavit vjerojatno sljedeci tjedan da se rijesim tog silnog pikanja 😅 onda mi ostaje samo neurolog i harmony to sam vec kontaktirala brayer,tom djelu pikanja se cak i veselim iako znam da bum prolupala dok docekam nalaz
6/21 biokemijska
9/22 +
6/22 baby boy 🩵
4/24 +
Ima netko povisene vrijednosti stitne? Meni su vadili prosli tj i sve je ok osim T4 koji je 28 a trebao bi bit 22. Sad je dr rekla da ce pricat s endokrinologom da vide kako ce pratit ali nije ni sama sigurna jer je sve ostalo ok. Nitko u familiji mi nema problema sa stitnjacom pa nisam pametna i ne znam dal da se brinem ili ne 😅
tweetyca, koliki je TSH i fT4? T4 ne govori puno sam za sebe, relevantniji je fT4 koji je slobodan T4. TSH treba biti ispod 2,5 u trudnoci, a fT4 u gornjoj granici referentnih vrijednosti.
👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
👨🦲41 g normospermia
👧🏻❤️
👼🏻 07/2019 19 TT
👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
08/2022 biokemijska 😔
Ima netko povisene vrijednosti stitne? Meni su vadili prosli tj i sve je ok osim T4 koji je 28 a trebao bi bit 22. Sad je dr rekla da ce pricat s endokrinologom da vide kako ce pratit ali nije ni sama sigurna jer je sve ostalo ok. Nitko u familiji mi nema problema sa stitnjacom pa nisam pametna i ne znam dal da se brinem ili ne 😅tweetyca, koliki je TSH i fT4? T4 ne govori puno sam za sebe, relevantniji je fT4 koji je slobodan T4. TSH treba biti ispod 2,5 u trudnoci, a fT4 u gornjoj granici referentnih vrijednosti.
meni je Tsh 2.15. a ref vrijednosti su mi 0.27-4.20,nisam jos bila kod gina al po tome mi je tsh sasvim uredan,mislim pisem ovo jer nisam znala da tsh mora bit do 2.5.,sad nisam ziher dal da se brinem 😅
6/21 biokemijska
9/22 +
6/22 baby boy 🩵
4/24 +
Ima netko povisene vrijednosti stitne? Meni su vadili prosli tj i sve je ok osim T4 koji je 28 a trebao bi bit 22. Sad je dr rekla da ce pricat s endokrinologom da vide kako ce pratit ali nije ni sama sigurna jer je sve ostalo ok. Nitko u familiji mi nema problema sa stitnjacom pa nisam pametna i ne znam dal da se brinem ili ne 😅tweetyca, koliki je TSH i fT4? T4 ne govori puno sam za sebe, relevantniji je fT4 koji je slobodan T4. TSH treba biti ispod 2,5 u trudnoci, a fT4 u gornjoj granici referentnih vrijednosti.0.64 mi je tsh a free t4 mi je 28, samo takav i gledaju..
S obzirom da se u trudnoci povisuje TSH i smanjuje fT4 kako trudnoca napreduje, meni se to cini ok, ali endo ce vidjeti. Vjerojatno ce biti cesce kontrole, ja vadim sad hormone stitnjace svaka 4 tj...
👨🦲41 g normospermia
👧🏻❤️
👼🏻 07/2019 19 TT
08/2022 biokemijska 😔
ja sam sad totalno u banani oko svog tsh,ne pomaze ni citanje svega a doktora imam tek u petak,grizem nokte eto
6/21 biokemijska
9/22 +
6/22 baby boy 🩵
4/24 +
ja sam sad totalno u banani oko svog tsh,ne pomaze ni citanje svega a doktora imam tek u petak,grizem nokte eto
Zasto, pa TSH ti je super? Evo ja danas dobila nalaz, pod terapijom mi je 3.25, i povisila mi je endo terapiju za nesto, ali kaze da ovih 3.25 nije nis strasno, samo cemo ipak spustiti ispod 2.5
👨🦲41 g normospermia
👧🏻❤️
👼🏻 07/2019 19 TT
08/2022 biokemijska 😔
Ima netko povisene vrijednosti stitne? Meni su vadili prosli tj i sve je ok osim T4 koji je 28 a trebao bi bit 22. Sad je dr rekla da ce pricat s endokrinologom da vide kako ce pratit ali nije ni sama sigurna jer je sve ostalo ok. Nitko u familiji mi nema problema sa stitnjacom pa nisam pametna i ne znam dal da se brinem ili ne 😅tweetyca, koliki je TSH i fT4? T4 ne govori puno sam za sebe, relevantniji je fT4 koji je slobodan T4. TSH treba biti ispod 2,5 u trudnoci, a fT4 u gornjoj granici referentnih vrijednosti.0.64 mi je tsh a free t4 mi je 28, samo takav i gledaju..S obzirom da se u trudnoci povisuje TSH i smanjuje fT4 kako trudnoca napreduje, meni se to cini ok, ali endo ce vidjeti. Vjerojatno ce biti cesce kontrole, ja vadim sad hormone stitnjace svaka 4 tj…E hvala ti, vidit cu sta laze. Dr se nije svidilo sto mi se tsh spustio za 0.08 u tjedan dana ali ne znal da li je nedto sto sam ja napravila moglo utjecat na to? Hrana ili nesto?
Ne moze hrana utjecati na stitnjacu u smislu TSH (na antitijela/Hashimoto moze, ali to je druga prica), jedino stres, ali razlika od 0.08 je minimalna? TSH varira iz sata u sat. Da sutra izvadis, vec je druga vrijednost
👨🦲41 g normospermia
👧🏻❤️
👼🏻 07/2019 19 TT
08/2022 biokemijska 😔
ja sam sad totalno u banani oko svog tsh,ne pomaze ni citanje svega a doktora imam tek u petak,grizem nokte etoZasto, pa TSH ti je super? Evo ja danas dobila nalaz, pod terapijom mi je 3.25, i povisila mi je endo terapiju za nesto, ali kaze da ovih 3.25 nije nis strasno, samo cemo ipak spustiti ispod 2.5
ma kad citam da mora bit do 2.5 u trudnoci pa mi je odma mrak na oci pao 🫣
6/21 biokemijska
9/22 +
6/22 baby boy 🩵
4/24 +
Sortiraj odgovore
Najstariji