Zimske bebe 2024/2025 ❄️☃️🎄🤰

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

šareni_oblak

Broj poruka: 189

Prijavi adminu

Mrvica nije još opasno ako je posteljica nisko. Dijagnoza niske posteljice se daje nakon 35 tjedana ja mislim jer kako maternica raste, tako se i posteljica diže. Nemaš beda ako ti ne stvara probleme u vidu krvarenja ili tako nešto. 
    Franka ako je sve ok i ako možeš čekati, bolje otići svakih mjesec dana na pregled da se što manje cacka dolje. 
    TeaM super za dobar OGTT
    Na preglede u bolnicu ideš od 37 tjedna

2022. baby girl ❤️🎀
    2024. baby boy 💙🧸
    OTP: 14.12.2024.

šareni_oblak

Prijavi adminu

Netko je bio pitao za skupljanje kolostruma. Upravo sam naišla na male posudice za skupljanje kolostruma Haakaa, ima u Baby centru. Nisam ni znala da to postoji 😅
    https://www.babycenter.hr/haakaa-silikonski-sakupljac-kolostruma-pre-sterilised-1160678.html

2022. baby girl ❤️🎀
    2024. baby boy 💙🧸

• Mrvica722

Broj poruka: 504

Prijavi adminu

Isla sam jutros po drugo mišljenje ,nije ona toliko nisko oko 3 cm od ušća koliko je to sta je posteljica uz rub carskog reza prethodnog nemoze sa sigurnošću rec jel ga dira ili ne pa je strah od urastanja al navodno se ona jos moze podić gore i odmaknit od reza ...da bar uspije
    Kaze da sam trudna 32 tt da bi me iz predostrožnosti poslali na Magnet a s obzirom da sam 20 tt jos ima pomaka

šareni_oblak

Prijavi adminu

Mrvica722

Isla sam jutros po drugo mišljenje ,nije ona toliko nisko oko 3 cm od ušća koliko je to sta je posteljica uz rub carskog reza prethodnog nemoze sa sigurnošću rec jel ga dira ili ne pa je strah od urastanja al navodno se ona jos moze podić gore i odmaknit od reza …da bar uspije
    Kaze da sam trudna 32 tt da bi me iz predostrožnosti poslali na Magnet a s obzirom da sam 20 tt jos ima pomaka

Nadam se da će to sve biti ok, da će se pomaknuti od reza. A što ako se ne pomakne, jesu ti rekli?

2022. baby girl ❤️🎀
    2024. baby boy 💙🧸

atena

Broj poruka: 84

Prijavi adminu

Pozdrav cure , čitam vas od početka trudnoće i stalno vas pratim samo nikako nisam uspjela uloviti vremena da se i ja javim.
    Sada napokon imam malo više vremena pošto sam otvorila komplikacije i uskoro mi kreće i porodiljni. Mi imamo dvije curice i obje su isto zimske bebe i u obje trudnoće sam bila tu na forumu. starija kćer će 17.12. imati 4 godine a mlađa 11.12. dvije. Sada nam je termin po menstruaciji 23.11. ali je bebica od početka manja pa se gleda po ultrazvuku tako da mi je termin zapravo 5.12. i ovaj put čekamo dečkića 
    Gledam kako se već sve pripremate za dolazak bebe i sad je mene uhvatila panika jer nemam još ništa spremno osim kinderbeta i kolica i nešto malo robice. Pošto imam dvije curice baš i nemam robice za dečkića pa bi trebala obaviti neki malo bolji shopping  
    Imam osjećaj da ovu trudnoću nisam nikako spremna ni organizirana dok sam s curama u ovim tjednima imala skoro sve osim par sitnica. Baš sam se malo pogubila ovu trudnoći i nikako da krenem sa spremanjem a baš me ganja neki osjećaj da bi mogla i ranije roditi haha

šareni_oblak

Prijavi adminu

atena

Pozdrav cure , čitam vas od početka trudnoće i stalno vas pratim samo nikako nisam uspjela uloviti vremena da se i ja javim.
    Sada napokon imam malo više vremena pošto sam otvorila komplikacije i uskoro mi kreće i porodiljni. Mi imamo dvije curice i obje su isto zimske bebe i u obje trudnoće sam bila tu na forumu. starija kćer će 17.12. imati 4 godine a mlađa 11.12. dvije. Sada nam je termin po menstruaciji 23.11. ali je bebica od početka manja pa se gleda po ultrazvuku tako da mi je termin zapravo 5.12. i ovaj put čekamo dečkića
    Gledam kako se već sve pripremate za dolazak bebe i sad je mene uhvatila panika jer nemam još ništa spremno osim kinderbeta i kolica i nešto malo robice. Pošto imam dvije curice baš i nemam robice za dečkića pa bi trebala obaviti neki malo bolji shopping
    Imam osjećaj da ovu trudnoću nisam nikako spremna ni organizirana dok sam s curama u ovim tjednima imala skoro sve osim par sitnica. Baš sam se malo pogubila ovu trudnoći i nikako da krenem sa spremanjem a baš me ganja neki osjećaj da bi mogla i ranije roditi haha

Dobrodošla 🥰 
    Ne brini, nemam ni ja baš puno toga spremnog. Dio je kupljen (pelene, higijena za mene i to), dio tek moram kupiti, odjeće nemam još (čekam da vidim hoću moći što koristiti od sestrinog malog), nemam pojma kako ću organizirati ormare... Ni blizu spremna. Prvenstveno ću si spakirati torbu za rodilište za nedaj Bože, to moram ovih dana u nabavku i do kraja tjedna da bude spremno. U prošloj sam trudnoći već bila spakirana, robica oprana i opeglana, a sad ni blizu 🙈

2022. baby girl ❤️🎀
    2024. baby boy 💙🧸

atena

Broj poruka: 84

Prijavi adminu

šareni_oblak

atena

Dobrodošla 🥰
    Ne brini, nemam ni ja baš puno toga spremnog. Dio je kupljen (pelene, higijena za mene i to), dio tek moram kupiti, odjeće nemam još (čekam da vidim hoću moći što koristiti od sestrinog malog), nemam pojma kako ću organizirati ormare… Ni blizu spremna. Prvenstveno ću si spakirati torbu za rodilište za nedaj Bože, to moram ovih dana u nabavku i do kraja tjedna da bude spremno. U prošloj sam trudnoći već bila spakirana, robica oprana i opeglana, a sad ni blizu 🙈

ja čak nemam ništa ni od higijene kupljeno evo sad sastavljam popis šta sve moram kupiti i glava me zaboli kad vidim šta mi sve fali znači nemoguće da sve stignem kupiti u jednom danu hahaha. Pa tako sam i ja u obje prošle trudnoće do 30 tjedna imala sve spremno i sve kupljeno za bolnicu i porod, odjeća je sva bila složena u komodu, stvarno sam bila organizirana i spremna a sada mi se ništa ne da sve čekam zadnji čas i eto panika me lovi da će to sve doći prije nego što ja očekujem baš zato što nisam spremna. Prvu kćer sam rodila dva tjedna ranije ali mi to nije bio problem jer je sve već odavno bilo spremno. Dok je druga došla samo sva dana ranije i sad mi svakakvi scenariji idu u glavu haha 

Darli

Broj poruka: 43

Prijavi adminu

Drage moje, ja zadnjih dana surfam po netu i mozgam da li kupiti komodu ili stol za previjanje i koju? I uz to podlogu za previjanje, kao onaj neki jastuk koji staviš na tu komodu? Kako to ide s pranjem te podloge? Ili staviš još  nesto preko toga pa to mijenjas i pereš? Vidila sam da ima u dm-u i nekih potrošnih podloga za previjanje. Uglavnom sam zbunjena..  kako ćete vi?

💉11/21 stim: 12js-4bc: ET 1bc: beta=0, 3x❄️
    🧫6/22 i 8/22 Hormonski FET 1bc: biokemijska, pa 2bc: beta=0
    💉12/22 stim: 4js-3bc: ET 1bc: beta=0, 2x❄️ (PGTa 1xeupl)
    💉2/23 stim: 11js-2bc: 2x❄️ (PGTa 1xeupl)
    🏝️4/23 i 9/23 Natural FET po 1bc: beta=0
    💉1/24 Nova klinika, stim: 11js-2bc: ET 2bc: beta=0
    💉5/24 stim. Pergoveris 150iu, Clexane, Decortin: 5js-2bc: ET 2bc: beta 14dp5dt 939, curica💓

šareni_oblak

Prijavi adminu

atena

šareni_oblak

atena

Dobrodošla 🥰
    Ne brini, nemam ni ja baš puno toga spremnog. Dio je kupljen (pelene, higijena za mene i to), dio tek moram kupiti, odjeće nemam još (čekam da vidim hoću moći što koristiti od sestrinog malog), nemam pojma kako ću organizirati ormare… Ni blizu spremna. Prvenstveno ću si spakirati torbu za rodilište za nedaj Bože, to moram ovih dana u nabavku i do kraja tjedna da bude spremno. U prošloj sam trudnoći već bila spakirana, robica oprana i opeglana, a sad ni blizu 🙈
    ja čak nemam ništa ni od higijene kupljeno evo sad sastavljam popis šta sve moram kupiti i glava me zaboli kad vidim šta mi sve fali znači nemoguće da sve stignem kupiti u jednom danu hahaha. Pa tako sam i ja u obje prošle trudnoće do 30 tjedna imala sve spremno i sve kupljeno za bolnicu i porod, odjeća je sva bila složena u komodu, stvarno sam bila organizirana i spremna a sada mi se ništa ne da sve čekam zadnji čas i eto panika me lovi da će to sve doći prije nego što ja očekujem baš zato što nisam spremna. Prvu kćer sam rodila dva tjedna ranije ali mi to nije bio problem jer je sve već odavno bilo spremno. Dok je druga došla samo sva dana ranije i sad mi svakakvi scenariji idu u glavu haha

Da, ne može se sve u jednoj trgovini 🙈 ja sam naručila s dm-a što sam mogla, moram još do baby centra ili tako neke dječje trgovine po druge stvari od higijene. 

2022. baby girl ❤️🎀
    2024. baby boy 💙🧸

šareni_oblak

Prijavi adminu

Darli

Drage moje, ja zadnjih dana surfam po netu i mozgam da li kupiti komodu ili stol za previjanje i koju? I uz to podlogu za previjanje, kao onaj neki jastuk koji staviš na tu komodu? Kako to ide s pranjem te podloge? Ili staviš još nesto preko toga pa to mijenjas i pereš? Vidila sam da ima u dm-u i nekih potrošnih podloga za previjanje. Uglavnom sam zbunjena.. kako ćete vi?

Mi smo kupili Malm komodu iz Ikee sa 4 ladice i gore sam stavila običnu onu podlogu/spužvu za presvlačenje. Taman lijepo stane. Za prvo dijete sam kupovala te jednokratne podloge, ali se tu skupi troška, tako da sam joj sad kupila nepropusnu podlogu iz Sinsaya, kao dekica izgleda. Ali nju odavno presvlacim na kauču. 
    Za bebu ću kupiti navlaku za podlogu i to se pere u mašini. Pošto novorođenčetu često pobjegne i piškenje i kakanje po toj podlozi, imati ću ih više pa mijenjati po potrebi. U krajnjem slučaju, uvijek imam te jednokratne podloge za kad idemo negdje pa ako su baš sve perive u pranju, stavim ovu. 
    Ja prematalicu ionako nisam dugo koristila, do neka 4mj kad se počela okretati. Onda me bilo strah da bude gore pa sam ju presvlačila na podu i kauču i to mi je zgodno skroz

2022. baby girl ❤️🎀
    2024. baby boy 💙🧸

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.