Pozdrav cure , čitam vas od početka trudnoće i stalno vas pratim samo nikako nisam uspjela uloviti vremena da se i ja javim.
Sada napokon imam malo više vremena pošto sam otvorila komplikacije i uskoro mi kreće i porodiljni. Mi imamo dvije curice i obje su isto zimske bebe i u obje trudnoće sam bila tu na forumu. starija kćer će 17.12. imati 4 godine a mlađa 11.12. dvije. Sada nam je termin po menstruaciji 23.11. ali je bebica od početka manja pa se gleda po ultrazvuku tako da mi je termin zapravo 5.12. i ovaj put čekamo dečkića
Gledam kako se već sve pripremate za dolazak bebe i sad je mene uhvatila panika jer nemam još ništa spremno osim kinderbeta i kolica i nešto malo robice. Pošto imam dvije curice baš i nemam robice za dečkića pa bi trebala obaviti neki malo bolji shopping
Imam osjećaj da ovu trudnoću nisam nikako spremna ni organizirana dok sam s curama u ovim tjednima imala skoro sve osim par sitnica. Baš sam se malo pogubila ovu trudnoći i nikako da krenem sa spremanjem a baš me ganja neki osjećaj da bi mogla i ranije roditi haha
Evo da te malo utjesin, torba mi uopce nije spremna. Jesan ja kupila neke stvari ali nedaj boze da zatriban sutra otic 🤣 Fali mi dosta toga za u bolnicu a da ne prican da soba od male je tek jucer dobila parket. Dok se jos opitura cili stan pa dok se montiraa sve u sobicu, pa jos nisan pocela prat robu jer nije jos stigla komoda koju san narucila i nebi imala di spremit stvari. Svaka cast ovima sta su sa 30tjedana spremne. Divin in se. Tako da je da nikad nije rano za pocet se spremat ali eto i ako nisi jos spremna nes ti. Ja mislin da je pametnije otic s popisom i iz dva puta kupit sve (il npr na stranicu od Dma narucit online) nego ovako ko ja, pocela kupovat prije tri miseca i jos nista.
🎼najljepsu ljubavnu pjesmu, najljepsu ljubavnu stvar🎼 👩🏼❤️💋👨🏻 / termin 8.11./ 🎀 little girl on the way🎀
Pozdrav cure drage, ja vam pratim povremeno, slabo pisem :)
Vidim spominje se prematalica....Joj mi nemamo mjesta u sobi, pa cemo ju vjerojatno staviti u kupaonu.. Ima netko takav slucaj? :D
Bojim se da ce ta iverica od Ikee brzo istruniti u kupaoni zbog vlage kao
Ali cini mi se zgodno zapravo da mi je odmah tu i voda blizu....
Mislila sam i ja uzeti neku s ladicama da u ladice onda pospremim pelene, sve stvari za higijenu, ljekarnu, rucnike i sl.....
U sobu mi mi stala neka koja se montira na zid, ali onda nemam ladice za stvari.. Komoda mi se cini svakako bolja opcija.
'91, PCOS, AMH 29,4 pmol/L (4,1-58)
'86, oligozoospermia
Repromed:
2mj/2024 - 1. AIH ❌
4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵
Isla sam jutros po drugo mišljenje ,nije ona toliko nisko oko 3 cm od ušća koliko je to sta je posteljica uz rub carskog reza prethodnog nemoze sa sigurnošću rec jel ga dira ili ne pa je strah od urastanja al navodno se ona jos moze podić gore i odmaknit od reza …da bar uspije
Kaze da sam trudna 32 tt da bi me iz predostrožnosti poslali na Magnet a s obzirom da sam 20 tt jos ima pomakaNadam se da će to sve biti ok, da će se pomaknuti od reza. A što ako se ne pomakne, jesu ti rekli?
A nisu vjerojatno bi me onda slali na magnetsku rezonancu da se vidi stanje posteljice i reza ,nadam se da ce za 4 tjedna bit bolji nalaz 🙈
Drage moje, ja zadnjih dana surfam po netu i mozgam da li kupiti komodu ili stol za previjanje i koju? I uz to podlogu za previjanje, kao onaj neki jastuk koji staviš na tu komodu? Kako to ide s pranjem te podloge? Ili staviš još nesto preko toga pa to mijenjas i pereš? Vidila sam da ima u dm-u i nekih potrošnih podloga za previjanje. Uglavnom sam zbunjena.. kako ćete vi?Mi smo kupili Malm komodu iz Ikee sa 4 ladice i gore sam stavila običnu onu podlogu/spužvu za presvlačenje. Taman lijepo stane. Za prvo dijete sam kupovala te jednokratne podloge, ali se tu skupi troška, tako da sam joj sad kupila nepropusnu podlogu iz Sinsaya, kao dekica izgleda. Ali nju odavno presvlacim na kauču.
Za bebu ću kupiti navlaku za podlogu i to se pere u mašini. Pošto novorođenčetu često pobjegne i piškenje i kakanje po toj podlozi, imati ću ih više pa mijenjati po potrebi. U krajnjem slučaju, uvijek imam te jednokratne podloge za kad idemo negdje pa ako su baš sve perive u pranju, stavim ovu.
Ja prematalicu ionako nisam dugo koristila, do neka 4mj kad se počela okretati. Onda me bilo strah da bude gore pa sam ju presvlačila na podu i kauču i to mi je zgodno skroz
Kako se osjecas ovih dana? Jesi li bolje?
Mi smo isto kupili u Ikei Malm komodu sa 4 ladice, za gore podlogu za previjanje isto u Ikei i perivu navlaku. Kad se beba krene puno vrtiti samo ću podlogu staviti na krevet i tako presvlaciti. Kupila sam još i veliki paket jednokratnih podloga iz dm-a, tu sam se malo zeznula jer mislim da mi neće bas toliko trebati ali dobro 🤭 inače dm online ima velika pakiranja određenih stvari, tipa pelene, blazinice i sl. Sada baby centar i svijet beba imaju popust 15% na sve, mi smo naručili kos za pelene i neke još sitnice, npr uzela sam silikonski sakupljač mlijeka, mislim da je ovdje netko pohvalio Haakaa pa sam njega i uzela. Šareni oblak sad sam vidjela i za sakupljač kolostruma, to ću drugi puta 🙂 sto se tiče pregleda, slažem se, ne treba previše čačkati, tako da ću otići još jednom kad prođe 4 tjedna pa onda tražiti uputnicu za bolnicu.
Pozdrav cure drage, ja vam pratim povremeno, slabo pisem :)
Vidim spominje se prematalica….Joj mi nemamo mjesta u sobi, pa cemo ju vjerojatno staviti u kupaonu.. Ima netko takav slucaj? :D
Bojim se da ce ta iverica od Ikee brzo istruniti u kupaoni zbog vlage kao
Ali cini mi se zgodno zapravo da mi je odmah tu i voda blizu….
Mislila sam i ja uzeti neku s ladicama da u ladice onda pospremim pelene, sve stvari za higijenu, ljekarnu, rucnike i sl…..
U sobu mi mi stala neka koja se montira na zid, ali onda nemam ladice za stvari.. Komoda mi se cini svakako bolja opcija.
Ima za kupiti kadica i prematalica 2u1 sa stalkom, mislim da je cijena oko 130€, pa ako ti nije van budžeta čini se kao dobra opcija 🙂 mi imamo u kupaoni onaj dio ispod umivaonika iz Ikee, čini mi se da je materijal isti kao i za njihove komode i ostalo. Jedino sto nije na podu nego je pričvršćen za zid pa visi.
Darli ja također imam malm komodu iz ikee i podlogu za prematenje koju sam u prvoj trudnoći kupila u bubamari i na nju sam znala stavljati teatra pelene da bebicu nije hladno kad legne na to ali sam također brzo prešla na kauč ili krevet sa prematenjem😜
Melodie ja sam natjerala muža da idemo u city uzet bar većinu od te higijene i uložaka meni za kofer i pelene i higijenu za malenoga tako da sam se malo i umirila al evo mozak i dalje radi i razmišlja šta još fali 🙈
I evo ne znam tko vodi popis al možete me slobodno dodati termin je 5.12. Dečko a sljedeći pregled je 3.10 😁
Wildflower, ja sam ti s prvim djetetom imala malm komodu u kupaonici. Tri godine je bila tamo, i jos nekoliko godina u novom stanu nakon toga. Imali smo u kupaonici jednu poplavu vesmasine i tu je malo nastradala iverica na tom donjem dijelu, ali nista strasno, nije se vidjelo iz naprijed... sve u svemu drzala se bolje nego sam mislila 😅
Jos bi ona posluzila, al nije nam trebala vise. Da ce trajati vjecno, nece, ali nece se bas ni brzo raspasti 😁
Eto to ti je moje iskustvo...
Drage moje, ja zadnjih dana surfam po netu i mozgam da li kupiti komodu ili stol za previjanje i koju? I uz to podlogu za previjanje, kao onaj neki jastuk koji staviš na tu komodu? Kako to ide s pranjem te podloge? Ili staviš još nesto preko toga pa to mijenjas i pereš? Vidila sam da ima u dm-u i nekih potrošnih podloga za previjanje. Uglavnom sam zbunjena.. kako ćete vi?Mi smo kupili Malm komodu iz Ikee sa 4 ladice i gore sam stavila običnu onu podlogu/spužvu za presvlačenje. Taman lijepo stane. Za prvo dijete sam kupovala te jednokratne podloge, ali se tu skupi troška, tako da sam joj sad kupila nepropusnu podlogu iz Sinsaya, kao dekica izgleda. Ali nju odavno presvlacim na kauču.
Za bebu ću kupiti navlaku za podlogu i to se pere u mašini. Pošto novorođenčetu često pobjegne i piškenje i kakanje po toj podlozi, imati ću ih više pa mijenjati po potrebi. U krajnjem slučaju, uvijek imam te jednokratne podloge za kad idemo negdje pa ako su baš sve perive u pranju, stavim ovu.
Ja prematalicu ionako nisam dugo koristila, do neka 4mj kad se počela okretati. Onda me bilo strah da bude gore pa sam ju presvlačila na podu i kauču i to mi je zgodno skrozKako se osjecas ovih dana? Jesi li bolje?
Još uvijek imam stezanja, malo rjeđa ali su jača nekako. Tu i tamo se dogodi da krene lagana bol u leđima i u donjem dijelu trbuha dok traje kontrakcija i taman kad pomislim da opet odem na hitnu, smiri se. Baš sam u nekom limbu, nisam sigurna da li da idem ili ne, pa se smiri malo, pa opet krene i tako.
Kako je tebi s kontrakcijama?
2022. baby girl ❤️🎀
2024. baby boy 💙🧸
OTP: 14.12.2024.
Ja prematalicu ionako nisam dugo koristila, do neka 4mj kad se počela okretati. Onda me bilo strah da bude gore pa sam ju presvlačila na podu i kauču i to mi je zgodno skrozKako se osjecas ovih dana? Jesi li bolje?Još uvijek imam stezanja, malo rjeđa ali su jača nekako. Tu i tamo se dogodi da krene lagana bol u leđima i u donjem dijelu trbuha dok traje kontrakcija i taman kad pomislim da opet odem na hitnu, smiri se. Baš sam u nekom limbu, nisam sigurna da li da idem ili ne, pa se smiri malo, pa opet krene i tako.
Kako je tebi s kontrakcijama?
Bila sam super do sinoc, otisli malo na selo, i odmah navecer pocelo i nekako u ledjima mi probada, što do sad nije.. Pa sam cijelu noc imala ružne snove, da li je bilo još u toku noci, ne znam. Jedva cekam kontrolu u srijedu..
Sortiraj odgovore
Najstariji