Zimske bebe 2024/2025 ❄️☃️🎄🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kuglica22
    30. Rujan 2024. 08:57

Ja muku mucim s imenom. Imam jedno koje mi je predivno, i oduvijek zamišljam da mi se sin tako zove, a pertneru je užasno, neće ni uzeti u obzir. Jako i je to teško. Imam i drugih imena koja su mi lijepa ali ni jedno nije kao ovo prvo. Kako smo krenuli sstre u bolnici će mu dati ime
    isto kao i Atena, za curku smo imali hrpu spremnih imena, cini se da će pričekati sljedeći put. Općenito je sve za dečkiće slabije, svaki dućan u koji uem ima hrpa predivne ženske robice, dečkići su jadni zakinuti ( možda bolje za novčanik haha).Što se tiće pomoći pred porod, nisam još sigurna želim li ili ne koristiti ( čaj od maline, datulje...). Za koje još pripravke ste čule da povoljno utječu na sam porod. Možda je ananas među njima?

• TeaM
    30. Rujan 2024. 10:11

Ja sam čula za datulje i čaj od lista maline, kao i za masiranje međice. Ne znam ima li tko da je i to radio.

atena
    30. Rujan 2024. 10:56

TeaM

Atena, možeš li napisat kako si pripremala čaj, koliko si šalica dnevno pila… i jesi li se konzultirala s ginekologom oko čaja?

Pila sam ga po uputama 2-3 žličice čaja stavila u one filter vrećice za čajeve i ostavila 10-15 minuta, a pila sam ga 3 puta dnevno. Ginekologici sam samo spomenula da ga pijem ali nije ništa posebno iskomentirala rekla je uredu 😊
    Ja sam samo pila taj čaj i skakala po lopti radila krugove.
    Ali čula sam i da stimuliranje bradavica može potaknuti porod i ima svakakvih teorija ali nisam nikad prenesla pa sam se držala samo čaja i lopte 😁

atena
    30. Rujan 2024. 10:58

Kuglica22

Ja muku mucim s imenom. Imam jedno koje mi je predivno, i oduvijek zamišljam da mi se sin tako zove, a pertneru je užasno, neće ni uzeti u obzir. Jako i je to teško. Imam i drugih imena koja su mi lijepa ali ni jedno nije kao ovo prvo. Kako smo krenuli sstre u bolnici će mu dati ime
    isto kao i Atena, za curku smo imali hrpu spremnih imena, cini se da će pričekati sljedeći put. Općenito je sve za dečkiće slabije, svaki dućan u koji uem ima hrpa predivne ženske robice, dečkići su jadni zakinuti ( možda bolje za novčanik haha).Što se tiće pomoći pred porod, nisam još sigurna želim li ili ne koristiti ( čaj od maline, datulje…). Za koje još pripravke ste čule da povoljno utječu na sam porod. Možda je ananas među njima?

Je i ananas je među tim svim.. Ali evo mene je nasmijao savjet jednog doktora prošlu trudnoću a rekao je "kako ste dijete radili tako će ići i van" 😜

• Teab1
    30. Rujan 2024. 11:00

atena

TeaM

Atena, možeš li napisat kako si pripremala čaj, koliko si šalica dnevno pila… i jesi li se konzultirala s ginekologom oko čaja?
    Pila sam ga po uputama 2-3 žličice čaja stavila u one filter vrećice za čajeve i ostavila 10-15 minuta, a pila sam ga 3 puta dnevno. Ginekologici sam samo spomenula da ga pijem ali nije ništa posebno iskomentirala rekla je uredu 😊
    Ali čula sam i da stimuliranje bradavica može potaknuti porod i ima svakakvih teorija ali nisam nikad prenesla pa sam se držala samo čaja i lopte 😁

meni osobno pomoglo nije nista od toga osim seksa, dakle obavili smo to i ni 5 min od tog meni krenule kontrakcije,i po lopti sam hopsala

6/21 biokemijska
    9/22 +
    6/22 baby boy 🩵
    4/24 +
    Harmony low risk-stize curka 🩷

• TeaM
    30. Rujan 2024. 12:27

Imam još jedno pitanje ili, bolje rečeno, savjet... :) 
    Službeni porodiljni mi počinje 3.12., ostalo mi je još 6 dana godišnjeg odmora. Ja se super osjećam i trudnoća je bez ikakvih problema, radim od 7 do 15, ali stvarno često odem kući i oko 14h. Nakon toga odspavam, skuham ručak, malo počistim po kući, odem u šetnju, piće i to je to od mog dana. Muž radi do 18h, ovo nam je prvo dijete pa nemam pretjeranih obaveza. 
    Razmišljam o tome da odem na komplikacije mjesec dana, znači u 11. mjesec, samo da se malo odmorim, pripremim sve za bebu, detaljno očistim cijeli stan, možda završim neki tečaj...
    Moje pitanje za mame koje su radile do kraja ili nisu radile do kraja - mislite li da je dobro da odem mjesec dana ranije, jeste li požalile što ste radili do kraja ili vam je dobro došlo da imate neki normalni ritam dana? Pregled mi je za dva dana, ginekolog me stakno pita želim li na komplikacije da se odmorim, a evo ja iskreno ne znam šta bi rekla...

• TeaM
    30. Rujan 2024. 12:44

Teab1

atena

TeaM

meni osobno pomoglo nije nista od toga osim seksa, dakle obavili smo to i ni 5 min od tog meni krenule kontrakcije,i po lopti sam hopsala

Znači od 37,38 tjedna svaki dan i valjda će krenit 

• Teab1
    30. Rujan 2024. 13:57

TeaM

Imam još jedno pitanje ili, bolje rečeno, savjet… :)
    Službeni porodiljni mi počinje 3.12., ostalo mi je još 6 dana godišnjeg odmora. Ja se super osjećam i trudnoća je bez ikakvih problema, radim od 7 do 15, ali stvarno često odem kući i oko 14h. Nakon toga odspavam, skuham ručak, malo počistim po kući, odem u šetnju, piće i to je to od mog dana. Muž radi do 18h, ovo nam je prvo dijete pa nemam pretjeranih obaveza.
    Razmišljam o tome da odem na komplikacije mjesec dana, znači u 11. mjesec, samo da se malo odmorim, pripremim sve za bebu, detaljno očistim cijeli stan, možda završim neki tečaj…
    Moje pitanje za mame koje su radile do kraja ili nisu radile do kraja - mislite li da je dobro da odem mjesec dana ranije, jeste li požalile što ste radili do kraja ili vam je dobro došlo da imate neki normalni ritam dana? Pregled mi je za dva dana, ginekolog me stakno pita želim li na komplikacije da se odmorim, a evo ja iskreno ne znam šta bi rekla…

ako ces ic na komplikacije obavezno koristi go prije da ti podigne prosjek,al ako ti 3.12.krece porodiljni ti imas jos 45 dana lufta, ako ti posao nije tezak, naporan i dobro se osjecas ja osobno nebi nis dirala do tih 45 dana, sto se tice odnosa i lopte, na lopti sam skakala od nekog 35 tt,a sto se tice odnosa slobodno moze i ranije, kazu da sperma potice otvaranja, osobno znam da sam se tesko otvarala prvi put, ne sumnjam da ce tako biti i sad tako da ovaj put odnosi su nam skoro svakodnevni dok cemo na drugi dio pricekad do nekog 34,35 tt 

6/21 biokemijska
    9/22 +
    6/22 baby boy 🩵
    4/24 +
    Harmony low risk-stize curka 🩷

atena
    30. Rujan 2024. 13:57

TeaM

Teab1

atena

TeaM

Znači od 37,38 tjedna svaki dan i valjda će krenit

Tako je 37, 38 tjedan samo tamburanje i ići će klinci samo tako van 😂
    Svakome je iskustvo drugačije ja sam isto prije poroda imala odnose ali sam ih imala i kroz cijelu prvu i drugu trudnoću, u prvoj smo abstinirali samo od serklaže pa do skidanja šava u 37 tjednu pa smo dobili zeleno svjetlo i eto s 37+5 sam rodila 😁

• TeaM
    30. Rujan 2024. 15:11

Ma da, mi ih isto imamo normalno, nadam se da će i do kraja sve bit uredu s trudnoćom pa da ćemo pred kraj samo pojačati aktivnosti 😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.