Nola95 slazem se u potpunosti, ja stvarno nisam imala srece sto se tice ginekologa ( rekla sam vec da sam u timu bez nositelja) niti jedan pregled mi nije trajao duze od minutu i pol… na moja pitanja koja sam im postavljala do sada odgovori su bili ultrra kratki “ sve je ok za sada” cak mi je jedna rekla “ a cuj mi ginekolozi ni u sta nismo sigurni sve ce se vidjeti kad se beba rodi😯 ( ona je inace poznata po tome da je malo ostrija i da uvijek u sve sumnja, za spol ne govori do 30 i nekog tjedna i svasta nesto sam cula u vezi nje…)
Pozdrav curke, pratim ovaj razgovor o spolu i slažem se da je najbitnije da je beba zdrava, ali i da zapravo puno povjerenja dajemo doktorima kad kažu da je sve u redu..uzv se nije pouzdan pokazao u puno slučajeva kad s djeca nažalost rode i s težim deformacijama i slično..ne pišem to da vas plašim nego čisto da sve informacije treba prihvaćati sa zrnom “sumnje” i puno, puno preispitivati. Moj savjet je da prije svakog pregleda iščitate o stvarima koje se u tim tjednima posebno razvijaju kod beba i slično i postavite pitanja o tome doktoru, na taj način i oni dobivaju drukčiji dojam o nama kao o pacijenticama, odnosno da se educiramo i znamo/želimo znati više nego što misle. Isto tako kod zbunjenosti oko spola. Zamolite da vam pokažu na slici, objasne po čemu su zaključili da je cura/decko, je li i koliko je to sigurno u tom tjednu razvitka i tako..
slazem se sa djelom da sve treba pitat doktora, evo ja kad sam ovu trudnocu saznala spol sam je reko da se kod curkica vidi vuvla i rodnica te da je ona na jednoj strani a kod deckiju su mosnje i pimpi na drugoj sad neznam strane tocno..., ja imam srece jer moj doktor nakon sto detaljno pregleda okrene ekran prema meni i tocno mi pokaze gdje se sto nalazi..
6/21 biokemijska
9/22 +
6/22 baby boy 🩵
4/24 +
Harmony low risk-stize curka 🩷
Teab1, blago tebi, meni doktor napravi uzv za ravno jednu minutu i ni ne okrene ekran prema meni. A onda platiš privatno 4d i na kraju ispadne da su tamo možda fulali spol 🤣 premda je uzv pregled trajao pola sata sigurno
Teab1,blago tebi, meni doktor napravi uzv za ravno jednu minutu i ni ne okrene ekran prema meni. A onda platiš privatno 4d i na kraju ispadne da su tamo možda fulali spol 🤣 premda je uzv pregled trajao pola sata sigurno
vecina to radi tako i stvarno ne razumijem zasto.. ovu trudnocu cu 4d morat preskocit jer nemam 100 eura viska,to bu tak kad vec imam jednog dvogodisnjaka,al ja sam radila i prenatalni test iz krvi pa vjerujem da je curka,sad cekam sljedeci uzv 14. 9. pa se veselim tome 🥰 ne veselim se sto ce me vjerojatno slat na ogtt od tog mi je muka vec sad dva tjedna unapred 😅
6/21 biokemijska
9/22 +
6/22 baby boy 🩵
4/24 +
Čestitke svima na dobrim pregledima ja sutra imam i već sam nervozna..
Koliko ste dobile do sad u trudnoci ja nekih 4kg sa 47 dosla sam do 51 (btw ja sam niska, pa nisam previse mrsava 😅). Ranije sam vec pisala o tome, da li vas muče one izbocine na stomaku, ja sam danas imala probavnih smetnji i konstantno izbocine, inace brzo se povuku ali danas bas dugo.. Sve vise mislim da su to lažne kontrakcije, odg doktorice u dz je bio da je to kako sam mrsava pa mora negdje da se izboci 🤣, sutra sam kod svog ginekologa privatno pa cu bas da vidim.
Moj doktor je rekao da spol zna po otkucajima srca da djevojcice imaju brze otkucaje u od osu na djecake i prvi puta mi je pogodio, izgleda i sad i to jako rano..
Freya sretno sutra i javi kako je proslo
, ja sam zadnji put bila +2 kg ali sada sam mozda i 3-4 jer vidim da vise jedem😬 a sto se izbocina tice imam ih i ja nekad…kad moram na wc cini mi se da se samo nesto izboci sa jedne strane i poslije se smiri… ne znam jesu li kontrakcijje ili beba🤷🏻♀️
A kada se po noci budem na wc isto osjetim tvrd trbuh, kao da pijem tone vode🤦🏻♀️
Ja sam na +4, s tim da sam to natukla do 16. tjedna i sad stagniram. Tad sam morala jesti svaka 2-3 h inace bi mi bilo muka, sad se vratilo na staro i manje jedem. Ne znam tocno o kakvim izbocinama se prica, ja vidim nekad da mi je polovica donjeg dijela trbuha malo ispupcenija nego druga i tvrda na dodir, mislim da su to Braxton hicksi.
mislim da sam bila vec pisala o tome, ako osjetite izbocinu na jednoj strani trbuha bez osjecaja tvrdog donjeg trbuha i obicno je vislje gore to je bebica, ako vam se stvrdne donji dio trbuha uz osjecaj zatezanja to su bh kontrakcije
6/21 biokemijska
9/22 +
6/22 baby boy 🩵
4/24 +
Drage ženice da li imate ili ste imale i vi povrememne nekoliko puta na dan ko menstrualne bolove koji taji dvije tri minute pa nestanu, javljaju se neovisno dal lezim ili sam aktivna nekad vise nekad manje na dan?
Da li je to sirenje maternice? U 20 sam tt.
Sortiraj odgovore
Najstariji