Da, to je to, dva dana online preko doma zdravlja. A jel treba to slušati radi potvrde za pratnju na porodu? Ja sam prvi put trudna pa bi na sve tečajeve išla 😂
Sve osjetite bebu nisko, sad me strah da sam umislila da osjetim 😂😂Mene nisu ništa pitali za tečaj. Muž nije išao sa mnom jer sam išla na indukciju. Realno, mogao je doći zadnjih par sati, ali oboje smo htjeli da ja to sama odradim. Ionako sam u radaoni spavala pod epiduralnom, jedino bi mi bilo lakše zahtijevati carski i da mi doda vode.
Uglavnom, koliko znam, ne pitaju za tečaj, bar nisu prije godinu i pol.
A gdje ti osjetiš bebu?
A da, ne možemo ni znati kako će sve ići, volila bih da bude samnom ali opet ako će se sve odužiti, ne može biti cijeli dan. S obzirom da mi je prva trudnoća, nekako mislim da će potrajati. Bebu osjetim negdje u visini pupka, uvijek desno od pupka. Sinoć sam bas jako osjetila kao nekakve udarce, tj jako u odnosu na sve do sada, inače je bilo vise kao nekakvo lagano dodirivanje, škakljanje, a sada su bili lagani udarci 🤭
Baš kad sam jučer napisala da ga osjetim samo na lijevoj strani, počela sam osjećati svuda u tom donjem dijelu 🤗 i da, sad su baš pravi udarci. Prije je bilo onako kao škakljanje, valovi neki, lagani dodiri 🙈
---
Ja sam rodila u 10/2021. Tada je trebao tečaj za pratnju na porodu. Mi smo osvojili besplatno tada od Doma zdravlja. A znam da se priznaje i Rodin online tečaj za pratnju. Pa je to zgodno imati ako želite pratnju.
---
Kod nas je muž bio na prvom porodu u rađaoni. Kod nas puštaju tek u rađaonu. Tu sam bila 5 sati do poroda plus ona 2 sata iza poroda je bio sa mnom i sinom. Prije toga sam bila sama u predrađaoni cca 9h 🙈🙈
Dječak M 💙 10/2021
Dječak N 🩵 06.12.2024.
Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛
Sad gledam Rodinu stranicu.
Imaju 3 tečaja: Priprema za porod, Priprema za babinje, Priprema za dojenje. Sve je online i dobije se potvrda na kraju. Ja sam tada sve odslušala. To je zgodno, jer slušaš kad imaš vremena, koliko želiš. Ne ovisiš o posebnom terminu niti moraš ići negdje.
---
Evo info ako je netko zainteresiran 🤗🤗🙈
Dječak M 💙 10/2021
Dječak N 🩵 06.12.2024.
Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛
Sad gledam Rodinu stranicu.
Imaju 3 tečaja: Priprema za porod, Priprema za babinje, Priprema za dojenje. Sve je online i dobije se potvrda na kraju. Ja sam tada sve odslušala. To je zgodno, jer slušaš kad imaš vremena, koliko želiš. Ne ovisiš o posebnom terminu niti moraš ići negdje.
—
Evo info ako je netko zainteresiran 🤗🤗🙈
Super, bas ću pogledati, to bi mi vise odgovaralo, hvala! 🤗
Meni su rekli i ovaj put da je potvrda s tečaja nužna ako želimo da muž bude pratnja, ali može bit stara potvrda iz prve trudnoće. Nemam pojma di je to tak da ćemo ponovno odslušat. Tj on, ja se malo drukčije ovaj put pripremam. Svakako se nadam da ću imati vaginalni porod ovaj put i da će prisustvovat. 🙏🤞🏻 inače na zadnjem su ga pustili unutra skroz kratko jer je odma poslije tog dignuta panika i hitan carski. To mi je tužno isto da ne mogu biti s nama u sali ko kak ameri mogu.. mislim taj carski je meni bio grozno iskustvo, onak nadrogirana ne znam di sam kaj mi rade, sam se nadaš da će dijete preživjeti..uh..bilo bi mi milju puta lakše da je mogao biti uz mene
28 pcos
2020. vanmaterična/uklonjen jajovod
2021. 👶💙
10.4. +❤️🙏
Kaj se bebe tiče još je osjecam ispod pupka, ali sad već lupka iznad reza i kad legnem na leđa isto ju blizu pupka osjecam. Jedva čekam pregled iako ima još dva tjedna do tad al preuzbuđena sam 🤣
28 pcos
2020. vanmaterična/uklonjen jajovod
2021. 👶💙
10.4. +❤️🙏
Meni su rekli i ovaj put da je potvrda s tečaja nužna ako želimo da muž bude pratnja, ali može bit stara potvrda iz prve trudnoće. Nemam pojma di je to tak da ćemo ponovno odslušat. Tj on, ja se malo drukčije ovaj put pripremam. Svakako se nadam da ću imati vaginalni porod ovaj put i da će prisustvovat. 🙏🤞🏻 inače na zadnjem su ga pustili unutra skroz kratko jer je odma poslije tog dignuta panika i hitan carski. To mi je tužno isto da ne mogu biti s nama u sali ko kak ameri mogu.. mislim taj carski je meni bio grozno iskustvo, onak nadrogirana ne znam di sam kaj mi rade, sam se nadaš da će dijete preživjeti..uh..bilo bi mi milju puta lakše da je mogao biti uz mene
i meni je zao kaj nije dopusteno na carskom da muz bude al ja sam tak i tak na prvom porodu bila vise drogirana nego svjesna situacije,vidio je L-a prije mene 😅 sta se ovog poroda tice, izbor mi je opet pao na Petrovu, dogovoreni carski ako prije ne krene samo od sebe. Bar okvirni plan, dalje cemo vidjet kak ce sve ic i napredovat
6/21 biokemijska
9/22 +
6/22 baby boy 🩵
4/24 +
Harmony low risk-stize curka 🩷
Cure, samo da se javim, pregled obavljen, sve je super, mini anomaly sve uredno, napravili nifty i saad cekanjee
Ja isto sad osjećam baš udarce, nije više skroz lagano da nisam sigurna jel je ili nije. Jedva sam to dočekala 🥰
2022. baby girl ❤️🎀
2024. baby boy 💙🧸
OTP: 14.12.2024.
Danas sam čak osjetila bebu dok nisam bila sasvim mirna 🥰 ali čim stavim ruku na trbuh, umiri se i neće više 😅
2022. baby girl ❤️🎀
2024. baby boy 💙🧸
Cure, samo da se javim, pregled obavljen, sve je super, mini anomaly sve uredno, napravili nifty i saad cekanjee
Super, sad je sve lakše 🥰
2022. baby girl ❤️🎀
2024. baby boy 💙🧸
Sortiraj odgovore
Najstariji