Ja isto nemam puno iskustva s dojenjem,ovo mi je drugo dijete,prvo nisam dojila jer se rodio prerano. Stavljam sina na prsa od rođenja,,ali on bi stalno plakao,dojio bi po 2,3 sata i nije se mogao zasitit moga mlijeka. Tako da sam se i izdajala da popije barem nešto mojeg mlijeka. Nažalost,ja više nemam mlijeka količinski kolko njemu treba,pa samo izdajanje po meni više nema smisla (zato je i prodajem). Samo dojenje mi ne bi bilo bolno,ali dojim ga na šeširić. Imate za kupiti šeširiće za dojenje,oni se kupuju po veličini. Postoje S,M i L. To je npr. za cure koje imaju uvučene bradavice. Mislim da nije istina da ne odgovara svaka izdajalica svakim prsima,jer kako bi se po tome izdajalice kupovale? Ne možeš doći u dućan i isprobavat ih kao odjeću nažalost. Donjenje je puno bolje za dijete i puno isplativija opcija od adaptiranog mlijeka ali eto nije svima lagano nažalost. Pogotovo ako nije jedino dijete
Hej cure nadam se da ste sve dobro evo napokon se i ja malo javljam. Od jučer sam na komplikacijama pa bi trebala sada biti više aktivna nadam se haha. Ja sam dobro i moja mala mrva je isto super lijepo raste i sve je u najboljem redu. Što se tiče osjećanja bebe ja sam svoju počela osjećati prije par dana i to nisu neki udarci onako kako bi to trebalo biti pa me to brine dosta ali na pregledima je uvijek sve oke i doktorica je rekla da malo slabije osjetim jer je posteljica naprijed. A sad vidim da vas ima koje imate posteljicu naprijed a osjetite bebu već popravo i sad se opet brinem. Ja svoju osjetim onako udarac tu i tamo kroz dan da znam da je baš udarac. Valjda će se to uskoro unormaliti. Ja sam mislila da ću puno prije osjetiti jer još je i druga trudnoća ali eto nije tako. Nadam se da ću što prije početi osjećati prave udarce pa da budem mirna od pregleda do pregleda ovako stalno brinem jel sve okej.
Za kilažu,ja sam počela trudnoću sa viškom kg pa sam prvo izgubila 5 kg a sad sam na -1.5 od početka trudnoće i to mi je super nadam se da se neću puno debljati jer sam lijena to skidati čak sam razmišljala sad o nekim vježbama koje smijem raditi do kraja trudnoće pa da ostanem koliko toliko aktivna stalno.
Novim curama želim prekrasnu zdravu trudnoću, i nadam se da ste sve dobro ja kad se sjetim da sam već na pola malo me panika hvata haha 😂
Evo slikica bušee
https://ibb.co/Gx18XJg
Meni je Avent odgovarala od prve, kolegica je kod Medele naručivala drugi ljevak jer joj nije odgovarao, zato znam da se moze prilagoditi (mozda ne kod svake) nemam iskustva s izdajanjem, ali mogu nju natrag pitati, god dana je izdajala.
Dojenje nije nimalo lagano, ali vrijedi se potruditi, to je nesto prekrasno.
Ako je dobar hvat nema ni rana ni boli.
Sve se to da popraviti, ispraviti ako ne stima ali poprilicno je zahtjevno.
Evo ja imam 11 mj staza kod dojenja i bilo je prekrasno 😊
Ja bi isto voljela uspjeti s dojenjem ali kad čitam koliko je to tesko i zahtjevno bas me malo obeshrabri, plus koliko je tesko dijete odvojiti od sise, sve su to izazovi... Idem uskoro na kavu s frendicom koja je dojila budem je sve ispitala...
Atena: jako lijep trbuh i moj je takav isto smo na pola puta 😄 ne znam na koliko jake udarce mislis? Mislim rano je jos za jače udarce . Ja osjetim povremeno u danu kao neke male grčice, mjehuriće, sve onako lagano. 😄
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Dojenje - meni horor, ali iskreno, sve oko sebe koje znam , ko na filmu, a mene gledaju ko crnu ovcu jer samo ja iz kruga poznanika nisam uspjela dojiti svoju djecu, a stvarno mi ne se ne da svakome objasnjavati da jednostavno to kod mene ne ide. Za prvog sam bila potpuno nespremna i neinformirana, jer sam mislila da je to najnormalnija stvar na svijetu, mlijeko dođe, beba sisa i to je to. Mastitis me razuvjerio. Za drugog sam pokupovala sve moguće kaj postoji, od el.izdajalice, šeširića do ne znam kakvih dodataka, ali opet mastitis i danonoćno izdvajanje uzalud.. uspjela bih izdojiti možda ako za malu žličicu, i ja i sestre u bolnici jer sam bila dugo, malac je bio u inkubatoru (vec sam pisala)... Uglavnom, velika većina žena uspije, tak da vjerujem da sve budete uspjele i ono kaj hoću reći, informirate se ako vam je prva beba, to je jedna od najbitnijih stvari vezano za trudnoću, porod i bebu ako vam je stalo da dojite, jer je stvarno najzahtjevnije...
Martina i meni je bio horor. Pogotovo zato kaj je prvi sin hranjen na bočicu. Ja sam mislila da je i dojenje tak. Ja ga stavim na cicu,on se najede i to je to. Kad ono drugi sin je po 2,3 sata cicao i budio se plačuć-to onda nešto tu ne štima...a znam cure koje doje i sve je super. Moram priznat da im malo zavidim. Zapravo još se nisam pomirila s tim kaj ne dojim,proganja me :D Pogotovo joá kad čujem te "zagrižene"dojilje s tim pričama da se svaka žena mora potruditi ovo ono. A kaj da radim.... još je bilo ok kad smo kupili izdajalicu pa velim,neko vrijeme sam se i izdajala da barem malo pije mojeg mlijeka,ali onda mi je mlijeka ponestalo. Imam doma starijeg sina koji ima 4 god. Uskoro,pa i on je mali. Jednostavno nisam mogla s ovim.manjim satima ležat na krevetu i zanemarit sve ostalo. Isto tako,voljela bi da mi je netko rekao kolko je dojenje uistinu zahtjevno. Ja sam rodila na Sv.Duhu i nitko mi ništa nije tamo ni pokazao,a ni patronažna kasnije. Još pogotovo valjda kad kažeš da ti je drugo. Onda autmatski misle da sve znaš i to je to. Ko te šiša... :D
Cure jel se ko jos budi kao da ga je vlak pregazio ? 😋 Mene sve boli, noge najvise a onda kasnije kad popijem kavu dodem sebi.
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Cure jel se ko jos budi kao da ga je vlak pregazio ? 😋 Mene sve boli, noge najvise a onda kasnije kad popijem kavu dodem sebi.
Nadam se da nismo jedine..
Ja se znam probuditi par puta u toku noci ili sam zedna ili gladna ili cak moram do wc-a
I onda ujutro ustanem kao neki mrtvac...
A slabo i spavam..ja u pola 8 vec na nogama...😂😂
Termin 12.11.2022 ❤💞👣👨👩👧👶👶 stize nam curica ❤💕💝
🧔 37
👱♀️ 31
U braku od 10/2018
02.11.22 ❤❤❤❤💓💓❤
Stize pojacanje Dori 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
Ja bi isto voljela uspjeti s dojenjem ali kad čitam koliko je to tesko i zahtjevno bas me malo obeshrabri, plus koliko je tesko dijete odvojiti od sise, sve su to izazovi… Idem uskoro na kavu s frendicom koja je dojila budem je sve ispitala…
Atena: jako lijep trbuh i moj je takav isto smo na pola puta 😄 ne znam na koliko jake udarce mislis? Mislim rano je jos za jače udarce . Ja osjetim povremeno u danu kao neke male grčice, mjehuriće, sve onako lagano. 😄
Pa onako da si sigurna da je udarac ja još imam baš to ko neke mjehuriće di nisam sigurna jel beba ili crijeva ili nešto treće haha , 😂
Nadam se da nismo jedine..
Ja se znam probuditi par puta u toku noci ili sam zedna ili gladna ili cak moram do wc-a
I onda ujutro ustanem kao neki mrtvac…
A slabo i spavam..ja u pola 8 vec na nogama…😂😂
Ja se isto dizem uzasno umorna i s velikom glavoboljom,onda nakon kave bude malo lakse.
Meni je veći problem zgaravica koja ne popusta,sve sam probala traje najviše deset minuta i onda opet ispočetka
12.5.+
Dvojajcani blizanci
Sortiraj odgovore
Najstariji