I ja sam imala pokoji pristić u prvom tromjesečju, onda zablistaš malo kasnije 🤷😅
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Ma meni je urin sterilan. Otkrili mi ureoplazmu na cervikalnih brisevima... Nisam imala nikakav simptom.
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Ja bi isto voljela uspjeti s dojenjem ali kad čitam koliko je to tesko i zahtjevno bas me malo obeshrabri, plus koliko je tesko dijete odvojiti od sise, sve su to izazovi… Idem uskoro na kavu s frendicom koja je dojila budem je sve ispitala…
Atena: jako lijep trbuh i moj je takav isto smo na pola puta 😄 ne znam na koliko jake udarce mislis? Mislim rano je jos za jače udarce . Ja osjetim povremeno u danu kao neke male grčice, mjehuriće, sve onako lagano. 😄
Pa onako da si sigurna da je udarac ja još imam baš to ko neke mjehuriće di nisam sigurna jel beba ili crijeva ili nešto treće haha , 😂
Ma mislim da tako i treba bas pravi udarci dolaze u 3 tromjesečju. 🤷
Keti, ma i ja se budim tokom noći, na WC koji put ali opet hvala bogu manje nego sam znala pa me valjda ta budenja slomiju 🤷
U prošloj trudnoći sam u 19 ti počela osjećati bebu da sam znala da se baš rita, Rebeka je u trbuhu većinom navečer divljala u trbuhu kad bi legla spavati 😂 a možda stvarno tih par kila viška i drugačija pozicija posteljice imaju veze sa tim što sad manje osjećam sa Rebekom mi je bila straga posteljica a i nisam imala višak kilograma 😜
Za bakteriju u urin-ja sam se s tim mučila doslovno godinu dana i pol konstantno. Tjedan dana imam, tjedan dana nemam. Meni su jako pomogli vitamini s Myprotein i jedan dan čaj od brusnice, drugi dan vodavodavoda.. Uglavnom puno tekućine da se to ispiša van! Ja sam znala nekad i krv pišat koliko je to bilo jako kod mene. I dok se ne riješite toga, paziti da ne hodate bose, paziti da vam gležnjevi nisu hladni i bilo bi poželjno izbjegavat more/bazen/kupke u kadi. Pomaže i ispiranje sa toplom kamilicom bez ičega, nadam se da sam uspjela bar malo pomoć🤞🏻
Imam pitanje. Vi koje imate općenito problema sa hormonima, točnije s viškom testosteronom i zato zbog toga imate prištiće/akne po licu. Da li je normalno da ja imam prištavo lice na području brade, doslovno 6 komada ih imam i to nisu oni sitni. Te, imam i komedome po čelu za što krivim ljeto, jer znojenje i eto začepe se pore. Ali ovo na bradi što imam me brine, jer sam čula da se u trudnoći koža proljepša, pa me malo brine da li je to normalno? Sutra svakako idem na pregled, pa ću ju upitat.. Ali želim čuti i vaša mišljenja☺️
Također komedomi po čelu u ostatku lica, ali i akne. Najviše po bradi i čeljusti kao i tebi. Doduše sad su se koliko toliko smirili ali LEĐA. Ajme meni, imala sam ih ko pubertetlija ali ovo je bas bolno i svako jutro imam osjećaj da sam se probudila s novim :/ pitala sam doktoricu i kaže da su akne u trudnoći normalne. Ja sam se veselila onom sjaju ali ništa to, čak mi je prvi put u godinu dana pukao nokat, tak da toliko o ‘divnoj koži kosi i noktima’.
Ma meni je urin sterilan. Otkrili mi ureoplazmu na cervikalnih brisevima… Nisam imala nikakav simptom.
Nadovezujem se na dio s ureoplazmom. Meni su je našli također, isto nikakvi simptomi. E sad, na nalazu su dva nazvat ću ih soja, urealyticum (tu nemam) i parvum (tu su našli), jesu kod tebe radili tu razliku i spomenuli u čemu je uopće razlika? Ja sam u tom trenu zaboravila pitati a na netu ništa ne nalazim, a treba dočekati sljedeći pregled.
Ma meni je urin sterilan. Otkrili mi ureoplazmu na cervikalnih brisevima… Nisam imala nikakav simptom.
Nadovezujem se na dio s ureoplazmom. Meni su je našli također, isto nikakvi simptomi. E sad, na nalazu su dva nazvat ću ih soja,urealyticum (tu nemam) i parvum (tu su našli), jesu kod tebe radili tu razliku i spomenuli u čemu je uopće razlika? Ja sam u tom trenu zaboravila pitati a na netu ništa ne nalazim, a treba dočekati sljedeći pregled.
Meni piše samo urealyticum ... Nisam znala da izoliraju po sojevima niti koja je razlika ... Možda netko drugi zna ?
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Cure, spavate li iskljucivo na lijevom boku, ili se okrecete?
👱♀️ 28god
🙎♂️ 30god
💙👶 baby V
18.11.2022. 💙
Ja navecer legnem na lijevi bok, ali se svako jutro probudim na leđima...
Okrecem se jer inace ne spavam mirno, al ne moras se ekstremno opterecivati tim lijevim bokom, spavanje na leđima nije preporučljivo, ali sve drugo je ok, ja spavam i na leđima jer mislim da to pritiskanje vene cavae se dogodi u višim tjednima kad beba ima neku veću težinu i manje prostora, al to je samo moje mišljenje. U svakom slučaju, nemoj se zavezati za taj lijevi bok pa skupiti išijas, to ti zadnje treba 😅
30g, OTP 10.11.
Joj ja zaspim na trbuhu, ne doslovno. Već je jedna noga ispružena, a druga skvrčena, tako sam i prije spavala pa sam tako i ostala dok još mogu. I kod mene nema pravila za strane. Nekad zaspim na desnoj strani, nekad na lijevoj. Al najčešće zaspim na lijevoj strani i uvijek se u toku noći okrećem😃
Ma i na trbuhu se smije dokle god ti pase, nece od toga bebi biti nista. Meni je tek prije koji tjedan narastao trbuh, do tad sam se i na tu stranu okretala, a sad mi je neprirodno pa ne ide vise 😅
30g, OTP 10.11.
Sortiraj odgovore
Najstariji