Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • klarolina
    05. Kolovoz 2022. 11:50

santina

BlairWaldorf

Ja bi isto voljela uspjeti s dojenjem ali kad čitam koliko je to tesko i zahtjevno bas me malo obeshrabri, plus koliko je tesko dijete odvojiti od sise, sve su to izazovi… Idem uskoro na kavu s frendicom koja je dojila budem je sve ispitala…
    Atena: jako lijep trbuh i moj je takav isto smo na pola puta 😄 ne znam na koliko jake udarce mislis? Mislim rano je jos za jače udarce . Ja osjetim povremeno u danu kao neke male grčice, mjehuriće, sve onako lagano. 😄

BlairWaldorf zaista nije tesko ni zahtjevno. Mislim sjednes, stavis dijete na grudi i mlijeko samo ide, ni ne osjetis. Prvih mjesec dana jeste teze dok ti naucis, dok se dijete nauci. Ali tako ce biti sa svim, ne samo sa dojenjem.
    Nemojte cure molim vas u startu pristupati sa tim negativnim emocijama. Bas mi je zao sto su vas tako isprepadali.
    Pa imate li predstavu koliko je i lakse? Nocu, samo uzmete dijete. Nema muckanja i pripreme hrane, u gradu kad zakrizi svugdje se mozete skloniti i podojiti dijete, a ne trcati i pitati za toolu vodu ili nesto gdje cete sve otvoriti izvaditi, muckati.
    O benefitima za dijete necu ni pricati.
    Nakon 2,3 mjeseca, kad jos ima viska mlijeka pa treba paziti i izdajati se je jos malo, ali vise nema opasnosti od ragada ili tih "bolova".
    Samo vjerujte u sebe i krenite sa pozitivnim predznakom u tu avanturu.
    Cerku ssm odvikla lakse nego sto sam mislila, a pribojavala sam se toga. Ali moraces odvikavati od dude, od pelena, od tvojih ruku kad krene u vrtic. Ne pribojavaj se svega toga.
    Uzivaj u svakom danu jer je predivan sta ti sve nosi.

Ovo je utješno 😅 joj, meni je mama pričala (a i djeeeeelomicno se sjećam toga) kad mi se rodila mlađa sestra dojila je nju i spremala višak  mlijeka za nećakinju  koja je par mjeseci mlađa jer teta nije imala mlijeka i onda kad bi se njih dvije napapale još je mama dala meni. A ja sam pak zatrudnila s 45 kila i sise dva prištića, nikad nisam trebala grudnjak, pa mi je teško zamisliti od kud bi to mlijeko trebalo doći, ali i dalje se nadam 🤞🏻

Baćo
    05. Kolovoz 2022. 12:49

BlairWaldorf

Baćo

19+3. Upravo s pregleda i kaze da beba malo teza i duza. Tocnije 330g i 27 cm
    Kad mu je mjerila nogicu, rekla je: uh kolika noga 😂
    Od pocetka govore da je veca. A njegova mama je rodena 4kg i 62cm duga. Pa se sve pitam …. Jesi li na svoju mamu 😅

Čestitke na pregledu 🙏❤️znači mamasita je visoka. Bit će mali kosarkaš ❤️❤️❤️

Heheh. Da, zapravo ja sam prosjecno visoka 176cm nista preeevisoko. Ali eto valjda sam velika beba bila 😅

24.12.2022. 💙

BlairWaldorf
    05. Kolovoz 2022. 13:12

Baćo

BlairWaldorf

Baćo

19+3. Upravo s pregleda i kaze da beba malo teza i duza. Tocnije 330g i 27 cm
    Kad mu je mjerila nogicu, rekla je: uh kolika noga 😂
    Od pocetka govore da je veca. A njegova mama je rodena 4kg i 62cm duga. Pa se sve pitam …. Jesi li na svoju mamu 😅

Čestitke na pregledu 🙏❤️znači mamasita je visoka. Bit će mali kosarkaš ❤️❤️❤️

Heheh. Da, zapravo ja sam prosjecno visoka 176cm nista preeevisoko. Ali eto valjda sam velika beba bila 😅

Ja sam 172 ali je zato muž skoro 2 metra. 😀 Obadvoje smo bile duge bebe 😄

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

keti91
    05. Kolovoz 2022. 13:43

Poz cure dali ima tko problema s kicmom? Pitala sam gin nesmijem nikakve inekcije primati..iako sam ocekivala da ce mi to reci od bola mi udara u noge

Pa kako si pomoci jer znam da nesmijem ni tabletu ni nista

Termin 12.11.2022 ❤💞👣👨‍👩‍👧👶👶 stize nam curica ❤💕💝
    🧔 37
    👱‍♀️ 31
    U braku od 10/2018
    02.11.22 ❤❤❤❤💓💓❤
    Stize pojacanje Dori 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

santina
    05. Kolovoz 2022. 15:01

klarolina

Stuuuuudenticaaaaa

Za bakteriju u urin-ja sam se s tim mučila doslovno godinu dana i pol konstantno. Tjedan dana imam, tjedan dana nemam. Meni su jako pomogli vitamini s Myprotein i jedan dan čaj od brusnice, drugi dan vodavodavoda.. Uglavnom puno tekućine da se to ispiša van! Ja sam znala nekad i krv pišat koliko je to bilo jako kod mene. I dok se ne riješite toga, paziti da ne hodate bose, paziti da vam gležnjevi nisu hladni i bilo bi poželjno izbjegavat more/bazen/kupke u kadi. Pomaže i ispiranje sa toplom kamilicom bez ičega, nadam se da sam uspjela bar malo pomoć🤞🏻
    Imam pitanje. Vi koje imate općenito problema sa hormonima, točnije s viškom testosteronom i zato zbog toga imate prištiće/akne po licu. Da li je normalno da ja imam prištavo lice na području brade, doslovno 6 komada ih imam i to nisu oni sitni. Te, imam i komedome po čelu za što krivim ljeto, jer znojenje i eto začepe se pore. Ali ovo na bradi što imam me brine, jer sam čula da se u trudnoći koža proljepša, pa me malo brine da li je to normalno? Sutra svakako idem na pregled, pa ću ju upitat.. Ali želim čuti i vaša mišljenja☺️

Također komedomi po čelu u ostatku lica, ali i akne. Najviše po bradi i čeljusti kao i tebi. Doduše sad su se koliko toliko smirili ali LEĐA. Ajme meni, imala sam ih ko pubertetlija ali ovo je bas bolno i svako jutro imam osjećaj da sam se probudila s novim :/ pitala sam doktoricu i kaže da su akne u trudnoći normalne. Ja sam se veselila onom sjaju ali ništa to, čak mi je prvi put u godinu dana pukao nokat, tak da toliko o ‘divnoj koži kosi i noktima’.

Ja sam u pubertetu i kasnije i ala pokoji pristic, nista strasno i alarmantno. Nokti su mi se znali nekad malo listati, i to palac i event kaziprst.
    Ali sam jednom prilikom uzela onda pjti Solgar, onaj za kozu, nokte i kosu. Ja sam mislim godinu dana isla kod kozmeticarke da mi to cisti. Prije toga nikad. Tad me je u ljekarni upozorila ta da znaju izaci. Zato ja Solgar proizvode nikad nikad vise. 
    To sto apominjes na ledjima, lici mi na to. Ne znam jesi uzimala sta od preparata

santina
    05. Kolovoz 2022. 15:08

klarolina

santina

BlairWaldorf

Ja bi isto voljela uspjeti s dojenjem ali kad čitam koliko je to tesko i zahtjevno bas me malo obeshrabri, plus koliko je tesko dijete odvojiti od sise, sve su to izazovi… Idem uskoro na kavu s frendicom koja je dojila budem je sve ispitala…
    Atena: jako lijep trbuh i moj je takav isto smo na pola puta 😄 ne znam na koliko jake udarce mislis? Mislim rano je jos za jače udarce . Ja osjetim povremeno u danu kao neke male grčice, mjehuriće, sve onako lagano. 😄

BlairWaldorf zaista nije tesko ni zahtjevno. Mislim sjednes, stavis dijete na grudi i mlijeko samo ide, ni ne osjetis. Prvih mjesec dana jeste teze dok ti naucis, dok se dijete nauci. Ali tako ce biti sa svim, ne samo sa dojenjem.
    Nemojte cure molim vas u startu pristupati sa tim negativnim emocijama. Bas mi je zao sto su vas tako isprepadali.
    Pa imate li predstavu koliko je i lakse? Nocu, samo uzmete dijete. Nema muckanja i pripreme hrane, u gradu kad zakrizi svugdje se mozete skloniti i podojiti dijete, a ne trcati i pitati za toolu vodu ili nesto gdje cete sve otvoriti izvaditi, muckati.
    O benefitima za dijete necu ni pricati.
    Nakon 2,3 mjeseca, kad jos ima viska mlijeka pa treba paziti i izdajati se je jos malo, ali vise nema opasnosti od ragada ili tih "bolova".
    Samo vjerujte u sebe i krenite sa pozitivnim predznakom u tu avanturu.
    Cerku ssm odvikla lakse nego sto sam mislila, a pribojavala sam se toga. Ali moraces odvikavati od dude, od pelena, od tvojih ruku kad krene u vrtic. Ne pribojavaj se svega toga.
    Uzivaj u svakom danu jer je predivan sta ti sve nosi.

Ovo je utješno 😅 joj, meni je mama pričala (a i djeeeeelomicno se sjećam toga) kad mi se rodila mlađa sestra dojila je nju i spremala višak mlijeka za nećakinju koja je par mjeseci mlađa jer teta nije imala mlijeka i onda kad bi se njih dvije napapale još je mama dala meni. A ja sam pak zatrudnila s 45 kila i sise dva prištića, nikad nisam trebala grudnjak, pa mi je teško zamisliti od kud bi to mlijeko trebalo doći, ali i dalje se nadam 🤞🏻

A da i ja ti imam ful male grudi i mislila sam nema sanse. I stvarno mogu reci da sam dojila samo zahvaljujuci muzu. Ni od koga nisam imala podraku niti je iko vjerovao u mene, sem njega. Tako da ti male grudi sigurno nisu prepreka za dojenje.

santina
    05. Kolovoz 2022. 15:11

keti91

Poz cure dali ima tko problema s kicmom? Pitala sam gin nesmijem nikakve inekcije primati..iako sam ocekivala da ce mi to reci od bola mi udara u noge

Pa kako si pomoci jer znam da nesmijem ni tabletu ni nista

Mislim neka fora sa pilates loptom. Dal sjediti na njoj ili neke vjezbice ne znam ni ja.
    E sad, misljenja oko masaze su podijeljena. Neko kaze da bilo kakva masaza pokrece kontrakcije, drugi kazu da se smije masaza ledja. I sama sam isla u proaloj trudnoci u 2.trimeztru. 
    Snahu mi je u 2.teudnoci ulovio takav isijas da je puzala, plakala od bolova. I isla je na masszu. I onda je odjednom popustilo. Ne kazem da je od masaze, vec vjer kak se beba drigscije namjestila. Masaze su joj malo olaksavale. 
    Tako da to mora bit bas tvoja odluka...

keti91
    05. Kolovoz 2022. 15:58

Opet ja....sve me uhvatilo nazalost e ovako temp imam vec par sati popila sam lupocet al lupocet nije nista skinuo...temp nije bas mala...38temp..
    A najvise se bojim za bebu ...
    Jel zna netko sta smijem osim lupoceta...

🧔 37
    👱‍♀️ 31
    U braku od 10/2018
    02.11.22 ❤❤❤❤💓💓❤

BlairWaldorf
    05. Kolovoz 2022. 16:02

keti91

Opet ja….sve me uhvatilo nazalost e ovako temp imam vec par sati popila sam lupocet al lupocet nije nista skinuo…temp nije bas mala…38temp..
    A najvise se bojim za bebu …
    Jel zna netko sta smijem osim lupoceta…

Najbolje nazovi ginekologa pa ga pitaj. Probaj skidati temp tusiranjem 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

keti91
    05. Kolovoz 2022. 16:19

BlairWaldorf

keti91

Opet ja….sve me uhvatilo nazalost e ovako temp imam vec par sati popila sam lupocet al lupocet nije nista skinuo…temp nije bas mala…38temp..
    A najvise se bojim za bebu …
    Jel zna netko sta smijem osim lupoceta…

Najbolje nazovi ginekologa pa ga pitaj. Probaj skidati temp tusiranjem

Ne radi danas..inace bih ja nazvala njega odmah..

🧔 37
    👱‍♀️ 31
    U braku od 10/2018
    02.11.22 ❤❤❤❤💓💓❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.