Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    BlairWaldorf
    04. Kolovoz 2022. 12:13

Stuuuuudenticaaaaa

Salvatore19

Cure, spavate li iskljucivo na lijevom boku, ili se okrecete?

Joj ja zaspim na trbuhu, ne doslovno. Već je jedna noga ispružena, a druga skvrčena, tako sam i prije spavala pa sam tako i ostala dok još mogu. I kod mene nema pravila za strane. Nekad zaspim na desnoj strani, nekad na lijevoj. Al najčešće zaspim na lijevoj strani i uvijek se u toku noći okrećem😃

Tako i ja spavam i jedino se tako mogu namjestiti. Zato mi se čini da ću morati nabaviti onaj jastuk kako će trbuh rasti pa ću se nekako pomoću njega namjestati... Iako i sad koristim dva jastuka 😅
    Kako ste cure ? Mene počelo malo pucati na psihu kako se pregled blizi, jedva čekam odraditi... Da si kupim još opet mira! Iako bit će sve ok 🙏❤️

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

puna_pitanja
    04. Kolovoz 2022. 12:21

BlairWaldorf

Stuuuuudenticaaaaa

Salvatore19

Joj ja zaspim na trbuhu, ne doslovno. Već je jedna noga ispružena, a druga skvrčena, tako sam i prije spavala pa sam tako i ostala dok još mogu. I kod mene nema pravila za strane. Nekad zaspim na desnoj strani, nekad na lijevoj. Al najčešće zaspim na lijevoj strani i uvijek se u toku noći okrećem😃

Tako i ja spavam i jedino se tako mogu namjestiti. Zato mi se čini da ću morati nabaviti onaj jastuk kako će trbuh rasti pa ću se nekako pomoću njega namjestati… Iako i sad koristim dva jastuka 😅
    Kako ste cure ? Mene počelo malo pucati na psihu kako se pregled blizi, jedva čekam odraditi… Da si kupim još opet mira! Iako bit će sve ok 🙏❤️

Kad ti je pregled? Mene nestabilnost krene pucati obicno 4 dana prije pregleda, i to uzlaznom putanjom, sto je pregled blize, to sam ja gora. Iduci mi je 12.8., al neizvjestan jer nemam blage veze tko ce uopce raditi i hocu li poljubiti vrata jer je moj gonekolog otisao, a novi jos nije zaposlen koliko sam shvatila. Al jebe mi se, ako ne uspijem u domu zdravlja, otici cu privatno i to je to. 

30g, OTP 10.11.

• klarolina
    04. Kolovoz 2022. 12:42

BlairWaldorf

Stuuuuudenticaaaaa

Salvatore19

Tako i ja spavam i jedino se tako mogu namjestiti. Zato mi se čini da ću morati nabaviti onaj jastuk kako će trbuh rasti pa ću se nekako pomoću njega namjestati… Iako i sad koristim dva jastuka 😅
    Kako ste cure ? Mene počelo malo pucati na psihu kako se pregled blizi, jedva čekam odraditi… Da si kupim još opet mira! Iako bit će sve ok 🙏❤️

Tako i ja, s tim da sam prošli tjedan dobila taj trudnički jastuk i stvarno pomaže, nije mi dugo bilo tako udobno. Evo sad sam si ga i na more spakirala :D

Par dana prije pregleda me krene prati, ali jutro dok se spremam je uvijek najgore, do te mjere da muž hoda po jajima oko mene i onda mi bude još gore kad vidim njega na iglama pa sam se zadnji put naljutila na njega jer ‘namjerno je predobar da bi se ja loše osjećala kaj sam vještica’ 😂 al ja sam i inače nervozni paničar tak da je bilo za očekivati da ću prije svakog pregleda biti napeta 

BlairWaldorf
    04. Kolovoz 2022. 13:22

11.8 je pregled, kaže ginekolog da će on raditi anomaly scan, ne znam jel moram jos dodatno u bolnicu. Moram raditi guk i tsh... Ovo drugo mi nije toliko stres... Ali već me sad krenulo prati i najradije bi da se beba stalno javlja i kucka da sam mirna 😅🙏❤️

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

keti91
    04. Kolovoz 2022. 13:23

klarolina

BlairWaldorf

Stuuuuudenticaaaaa

Salvatore19

Tako i ja, s tim da sam prošli tjedan dobila taj trudnički jastuk i stvarno pomaže, nije mi dugo bilo tako udobno. Evo sad sam si ga i na more spakirala :D

Par dana prije pregleda me krene prati, ali jutro dok se spremam je uvijek najgore, do te mjere da muž hoda po jajima oko mene i onda mi bude još gore kad vidim njega na iglama pa sam se zadnji put naljutila na njega jer ‘namjerno je predobar da bi se ja loše osjećala kaj sam vještica’ 😂 al ja sam i inače nervozni paničar tak da je bilo za očekivati da ću prije svakog pregleda biti napeta

Takva sam i ja prije bila blizi se pregled ja kao luda hodam i jedva cekam kad cu na pregled..
    Al otkako imam ovaj baby watcher to je spas ne koristim ga svakim danom jer nema potrebe,al to je stvarno spas..

Termin 12.11.2022 ❤💞👣👨‍👩‍👧👶👶 stize nam curica ❤💕💝
    🧔 37
    👱‍♀️ 31
    U braku od 10/2018
    02.11.22 ❤❤❤❤💓💓❤
    Stize pojacanje Dori 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

Baćo
    04. Kolovoz 2022. 16:37

19+3. Upravo s pregleda i kaze da beba malo teza i duza. Tocnije 330g i 27 cm
    Kad mu je mjerila nogicu, rekla je: uh kolika noga 😂 
    Od pocetka govore da je veca. A njegova mama je rodena 4kg i 62cm duga. Pa se sve pitam …. Jesi li na svoju mamu 😅

24.12.2022. 💙

BlairWaldorf
    04. Kolovoz 2022. 21:16

Baćo

19+3. Upravo s pregleda i kaze da beba malo teza i duza. Tocnije 330g i 27 cm
    Kad mu je mjerila nogicu, rekla je: uh kolika noga 😂
    Od pocetka govore da je veca. A njegova mama je rodena 4kg i 62cm duga. Pa se sve pitam …. Jesi li na svoju mamu 😅

Čestitke na pregledu 🙏❤️znači mamasita je visoka. Bit će mali kosarkaš ❤️❤️❤️

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

santina
    05. Kolovoz 2022. 06:28

Pa tek se sad zapravo krece dobivati na kilazi. Ja sam u 1.trudnoci ukupno 9.kg. Stignes ti to jos natuci.no sikiriki

santina
    05. Kolovoz 2022. 06:40

Salvatore19

BlairWaldorf

Kad smo već kod dojenja mene konačno primili u grupu roda i nemojte me krivo shvatiti ali kada čitam postove mama najezim se od nekih upisa. Pitate se zašto ? Pa borba velika mi se to čini 😄 mislim sve za bebicu naravno ali kakva su vaša mišljenja ?

Mene je strah dojenja… veliku ulogu igra i to sto su me dosta ljudi preplasili kako to boli, kako cu imat rane i svasta nesta. Nisam cula nijednu lijepu rijec o dojenju.
    A voljela bi dojiti, jer smatram da je to najnajbolje za bebu. Sama pomisao na to mi stvara nelagodu, ali nadam se da ce me hormoni nekako preplaviti kad se rodi, pa mi nece biti odbojno i da cu uspjeti 🙈

Salvatore, jako mi je zao sto su te tako isprepadali. Ja imam apsolutno suprotno misljenje. Dojila sam cerkicu 17.mjeseci, a dojila bih je jos da nije bilo 2.trudnoce. iako sam imala i mastitis. Ragade i nisam imala. Bitno je kako beba hvata, a i mazala sam kremicom za bradavice tih burnih dana.
    Uostalom sve to bude na pocetku, dok se dojenje ne uspostavi.
    Ja sam imala najvecu podrsku od muza, koni je vjerovao u mene da ja to mogu, da imam mlijeka. Jer je bilo dana kada sumnjas u sebe, da imas mlijeka, pa je mama sumnjala u mene, jer ona rano izgubila.
    Smatram da je jako bitna edukacija i podrska! Edukacija u smislu da sto vise dojis, vise ti mlijeka nadolazi. To je prirodni proces. Nikakva filozofija. Procitaj malo ili poslusaj neka predavanja.
    Zaista se neboj dojenja i uzivaj u tome. Zaista je predivam osjecaj povezivamja sa svojim djetetom. ❤

santina
    05. Kolovoz 2022. 06:51

BlairWaldorf

Ja bi isto voljela uspjeti s dojenjem ali kad čitam koliko je to tesko i zahtjevno bas me malo obeshrabri, plus koliko je tesko dijete odvojiti od sise, sve su to izazovi… Idem uskoro na kavu s frendicom koja je dojila budem je sve ispitala…
    Atena: jako lijep trbuh i moj je takav isto smo na pola puta 😄 ne znam na koliko jake udarce mislis? Mislim rano je jos za jače udarce . Ja osjetim povremeno u danu kao neke male grčice, mjehuriće, sve onako lagano. 😄

BlairWaldorf zaista nije tesko ni zahtjevno. Mislim sjednes, stavis dijete na grudi i mlijeko samo ide, ni ne osjetis. Prvih mjesec dana jeste teze dok ti naucis, dok se dijete nauci. Ali tako ce biti sa svim, ne samo sa dojenjem.
    Nemojte cure molim vas u startu pristupati sa tim negativnim emocijama. Bas mi je zao sto su vas tako isprepadali.
    Pa imate li predstavu koliko je i lakse? Nocu, samo uzmete dijete. Nema muckanja i pripreme hrane, u gradu kad zakrizi svugdje se mozete skloniti i podojiti dijete, a ne trcati i pitati za toolu vodu ili nesto gdje cete sve otvoriti izvaditi, muckati. 
    O benefitima za dijete necu ni pricati.
    Nakon 2,3 mjeseca, kad jos ima viska mlijeka pa treba paziti i izdajati se je jos malo, ali vise nema opasnosti od ragada ili tih "bolova".
    Samo vjerujte u sebe i krenite sa pozitivnim predznakom u tu avanturu.
    Cerku ssm odvikla lakse nego sto sam mislila, a pribojavala sam se toga. Ali moraces odvikavati od dude, od pelena, od tvojih ruku kad krene u vrtic. Ne pribojavaj se svega toga. 
    Uzivaj u svakom danu jer je predivan sta ti sve nosi.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.