![](/media/img/33/92/3ea1329b7286baac6e64.jpeg)
Pozzz.. je li imao netko bolove na desnoj strani trbuha pri kraju rebara.. ali samo dok lezim na boku.. ili znate do cega je to?
hvalaa
TP 27.10.
E da..sto se tice ostalih savjeta. Imam 2 grudnjaka za dojenje koje nikad nisam nosila. Ali su mi zato potkosulje za dojenje svijet izmislile. Nisam ih isocetka koristila, ali bas sam kupila paket od 2 u lidlu i sada ih drljam non stop. Jednostavno, nocu kad dojim, bude mi hladno po stomaku, ako dignem obicnu potkosulju. A ovako samo ovu odozgo otkopcam, a stomak mi je i dalje zgrijan. U trudnoci sam koristila sve avoje grudnjake (radila dok nisam zavrsila u bolnici), i nisam imala potrebe za vecim i posebnim grudnjacima. Malo me boluckalo ispocetka, ali no big deal.
Pitajte sto god vas interesuje, a opet je naravno sve individualno.
Mene u biti najviše zanima kada početi kupovati stvari za bebu, kolica i tako to? Osim šire odjeće, odnosno trudnicke i grudnjaka i eto eventualno potkosulja, meni više ništa ne treba. U utorak sam ravno 15 tjedana, vrijeme mi je nekako proletilo i bojim se da će još brže ići što dalje trudnoca odmiče. A sigurno mi se neće dati u 10.mj hodati po trgovinama, jedva ću i psa malo prošetati 😅 a i financijski bi bilo lakše ako se kupuje malo po malo.
Ja sam u prosloj trudnoci ulovila Black friday pa smo sve tada uzeli. Moja preporuka je da nades neke modele kolica koja ti se svidaju i kad se odlucis na kupovinu, cekaj akciju. Vecina baby trgovina ih ima. U Babycenteru bude 15 posto popusta kad je "zuta srijeda", Svijet Beba svaki mjesec ima "mega vikend", Lesnina cesto ima 15 posto na baby namjestaj. Ne zvuci puno ali na te cijene i 15 posto nije zanemarivo.
Nisam dovrsila... uglavnom, mi sad skoro sve imamo pa mi nije frka. Nabavit cu novu robicu i neke dodatke ali nemamo velikih izdataka. Ako ste se odlucili da krecete s kupovinom, imas dovoljno vremena da stignes sve po malo i da ulovis sve rasprodaje
Pozzz.. je li imao netko bolove na desnoj strani trbuha pri kraju rebara.. ali samo dok lezim na boku.. ili znate do cega je to?
hvalaa
Ne bih te htjela strasiti jer mozda nije to, ja imam zucne kamence pa pusem i na hladno, i desno pod rebrima mene boli zuc. E sad, mene ako boli, boli bez obzira na polozaj, tako da mi je taj dio vec sumnjiv da nije zuc. Nadam se da ce netko imati bolju ideju.
Mendolina, dobrodosla, zelim skolsku trudnocu!
Lussy, hvala ti, razgovor je jedino rjesenje, slazem se! Bude mi lakse cim nekom kazem, trebalo mi je vremena da se smirim malo
30g, OTP 10.11.
Ma ja idem sutra na pregled, znam da je rano al moja ginekolog želi da mu cure dođu kad saznaju da su trudne… i pretpostavljam da mi neće otvoriti komplikacije dok ne cuje otkucaje srca al meni su vec te smjene od 12 sati previše, nije mi toliko teško koliko se bojim jer se nemogu ispruzit malo i stat kad osjetim grčenje ili tako nešto… znaci vise strah nego sto mi je teško 🤷♀️ Al dobro
Bok, čestitam na trudnoći i želim ti svu sreću. Naravno, i svim novim trudnicama.
Čitala sam malo na brzaka i na preskokce, ali ti si ako se ne varam pitala za pretrage koje bi još bilo dobro napraviti. Ja sam ih radila sve žive i nežive pa sad ne znam jel baš to sve potrebno, al nekako bi ti izdvojila da tražiš uputnicu za tranfuzijsku i tamo prekontroliraš faktore trombofilije i dodatno da napraviš cervikalne briseve, urinokultura i testiranje na toxoplazmu, parvo b19 i listeriju da se isključe bakterije te provjeri hormone štitnjače ako to nisi uz KKS.
🧔 - 36 👩 - 35
03/2022 - ➕️💓
05/2022 - Panorama i mini anomaly ✅️ curka stiže 💕
06/2022 - anomaly scan ✅️
Mi imamo Peg Perego Book elite plus, mislim da se tako zovu. To je set od 3 nastavka- jaje za auto, kosara za malu bebu i tzv. 'sportski' dio. Ne znam kaj bi rekla Tad smo zivjeli u zgradi i imali par stepenica do lifta, bilo mi je grozno jer sam ih morala nositi za svaku setnju. Cak nisu ni toliko teska, prosjecno za takve modele, ali kad vidim da postoji nesto tipa Babyzen yoyo, znam da se nisam morala toliko muciti, a nakon carskog je to bas bilo mucenje. Kosaru mi je prerastao nakon 4 mjeseca tako da sam ju minimalno koristila. Jaje je bilo ok, a sportski dio odlican. Ustvari samo zbog njega i cinjenice da ima ogroman krovic smo ih ostavili, a i sad smo u kuci pa mi ne smeta toliko tezina. Generalno gledajuci, prije prvog rockasa smo kupili mala, "kisobran" kolica koja su nam olaksala i putovanja i izlaske i onda je malac s nepunih 11 mjeseci prohodao i odlucio da nam kolica vise ne trebaju, nismo ih gotovo uopce koristili. Ali to je moja prica. Imam frendica cija se djeca i s pune 2 godine i dalje zele i vole voziti. Jbg, sudbina je odlucila da ce nasi izlasci ipak biti trcanje za sinom, a ne uzivancija :D
Koji god model/brend uzela, posluzit ce svrsi. Ako imas stepenice- gledaj da su sto laksa, ako nemate velik auto- da nisu tenkovi od kotaca, prije kupovine obavezno isprobajte oboje da vidite odgovara li vam visina rucke (mi smo kupovali nastavke jer smo skuzili da lupamo nogom u podvozje jer smo previsoki), krovic na sportskom sjedalu je dobro kad je sto veci i da se mogu staviti u lezeci polozaj (jer nikad ne znas s koliko mjeseci ce se beba posjesti) i na kraju gledaj kako izgledaju, to je najmanje vazno.
E da, i dobro je kad je ispod sjedala velika kosara. Ima modela koji na dnu imaju torbu/vrecu. Meni je to koma, frendica se jadna svaki put saginjala i kopala po njoj da si dohvati kaj treba, a ja bi u kosaru samo ubacila.
MalaMagla ja sam kolica uzela taman pred kraj 6.mjeseca, u periodu jeseni, dok jos nije krenula prava zima i zatvaranje zbog korone.
Posto sam u to vrijeme zivjela na 4.spratu bez lifta, bilo mi je najbitnije da su lagana, a opet ne skupa. Nisam bas za to da dam basloslovnu cifru za kolica. Ne bolujem od marke niti nekog pokazivanja. Tako da sam uzela sistem 2u1. I opet bih. Uzela sam Chippolino Noah.
Robice sam dosta dobila ili posudila, tako da sam zaista jako malo kupovala. Kako sam zavrsila u bolnici u 7.mjesecu, niaam je stigla oprati ni speglati, pa su to sve moji radili mimo mene.
Za robicu vam ne treba previse. Zaista jako brzo rastu, a ne prljaju toliko, sem zbog bljuckanja...
Ovisi koji nastavak je bio na kotacima. Mislim da je sportski set bio oko 10 kila, s tim sto je moj malac roden s 4, pa dodas tome jos torbu sa stvarima i dodes do fine kilaze.
Ako se ne varam, platili smo ih oko 6 i pol na nekoj akciji. Za sva 3 nastavka je to bilo fakat ok.
Ja sam ti se isto na sajmu beba zaljubila u neka kolica i na kraju odustala od njih. Isto neki brend za kojeg nitko nije cuo. Na kraju smo gledali da imamo za kupiti rezervne dijelove ako nesto slucajno pukne. A i dobro je da ti ne zauzmu bas cijeli gepek kad negdje ides.
Meni kuma radi u svijetu beba ...znači ljudi moji kakve su to paprene cijene ...pa smo malo razmisli s obzirom da nema kolica ispod 8 tis kn 2 u 1 a da su stvarno kvalitetne ....odlučili smo posuditi njene isto je imala bebu na zimi i doslovno je koristila kolica 8 mj znači ko nova su i kad je navršilo god dana kupila mu je kišobran za 1000kn ... tako da sam odlučila tih 10 tis kn il 8 stavit u dep i potrosit na krevetić....itd... ali razumijem da želite imat svoje ... 🥰sretno
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Sortiraj odgovore
Najstariji