Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mala_mu
    08. Svibanj 2022. 15:23

Ma ja idem sutra na pregled, znam da je rano al moja ginekolog želi da mu cure dođu kad saznaju da su trudne… i pretpostavljam da mi neće otvoriti komplikacije dok ne cuje otkucaje srca al meni su vec te smjene od 12 sati previše, nije mi toliko teško koliko se bojim jer se nemogu ispruzit malo i stat kad osjetim grčenje ili tako nešto… znaci vise strah nego sto mi je teško 🤷‍♀️ Al dobro 

🍀 34 godine
    🍀 5 spontana

malamumu6gmail.com

Mareeeee3112
    08. Svibanj 2022. 15:47

buhtlica23

lussy2205_

Mare3112

lussy2205_

Curke,kada ste isle na prve preglede ? Meni je ovo prva trudnoća i sve si mislim da bi isla u 7. tjednu kada srceko prokuca na veliko i da se nesto konkretno vidi. Mislim,ne zelim Ici pre rano,pa da ostanem u bedu,ako se ne vidi ,jer je rano.

Nazovi ginekologa i reci će ti kad da dođeš…. mene je naručila 6+3 u 7 tj I sve se vidlo tako da će ti ona sama rec kad …prije nema potrebe ako je sve u redu.

Hvala ti ,ja mislim Ici privatno na prvi pregled ,pa mi je jos rano za zvati,jer se ne ceka toliko puno.🙂

Mene je narucila sa 7 tjedana kada sam dosla bilo se i srce culo ali je trudnoca manja tj po mjerama 6+4 i sada me na drugi pregled narucila u utorak. Ali ja sam na komplikacijama pa si mislim da cu imat tako cesce preglede sto iskreno meni i odgovara. Da moram ic 1x mjesecom to bi mi bilo predugo . Sto se tlaka tice sad je okej cak mi je srcani i nizak ali eto 3 x sam morala popiti tabletu jer je iz nepoznatog razloga bio visok. Sad cu vidjeti sto ce dr reci u utorak.

Pa 6+4 ti je već 7 tjedan...tako da je sve to u redu.😀

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

Mareeeee3112
    08. Svibanj 2022. 15:49

lussy2205_

buhtlica23

lussy2205_

Mare3112

lussy2205_

Curke,kada ste isle na prve preglede ? Meni je ovo prva trudnoća i sve si mislim da bi isla u 7. tjednu kada srceko prokuca na veliko i da se nesto konkretno vidi. Mislim,ne zelim Ici pre rano,pa da ostanem u bedu,ako se ne vidi ,jer je rano.

Nazovi ginekologa i reci će ti kad da dođeš…. mene je naručila 6+3 u 7 tj I sve se vidlo tako da će ti ona sama rec kad …prije nema potrebe ako je sve u redu.

Hvala ti ,ja mislim Ici privatno na prvi pregled ,pa mi je jos rano za zvati,jer se ne ceka toliko puno.🙂

Mene je narucila sa 7 tjedana kada sam dosla bilo se i srce culo ali je trudnoca manja tj po mjerama 6+4 i sada me na drugi pregled narucila u utorak. Ali ja sam na komplikacijama pa si mislim da cu imat tako cesce preglede sto iskreno meni i odgovara. Da moram ic 1x mjesecom to bi mi bilo predugo . Sto se tlaka tice sad je okej cak mi je srcani i nizak ali eto 3 x sam morala popiti tabletu jer je iz nepoznatog razloga bio visok. Sad cu vidjeti sto ce dr reci u utorak.

Ma onda najbolje reci da me naruci tamo s 7 tjedana,meni je jer idem privatno,pa radi toga.. Curama na fb sam pricala da je moj gin jako los,grub i nemaran,pa ne bi isla kod nje dok ne bude bio ultrazvuk preko trbuha,jer sondom jednostavno ne zelim, znam jednu privatnicu i odlicna je ,strucna ,nijezna,pa cu je zvati kad budem 5+3/4 dana da me naruci za 7 tjedan taman. 🤍 Ma sve je to okej,svi smo individualni ne ide sve svima jednakom brzinom..🙂

Moj ti je savjet svejedno otic i kod socijalnog ginekologa  tj morat ćeš pa barem te neke uputnice i to odradit preko njega a i ako ćeš htjet otvarati bolovanje privatnik ti to ne može...😒

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

Mareeeee3112
    08. Svibanj 2022. 15:52

buhtlica23

Trudnica2022

Mare3112

levanati95

I ja sam stalno gladnaa, doslovno rucam i za 20min bi opet isla jesti. Sad u bolnici je problem, to sto dobijem je sve hahah ja bi duplo pojela, ali samo nek mi seceri budu u redu da mogu sutra doma 😊

Hahaha ti si izgubila a ja dobila 4 kg jer nemogu na wc po 4 il 5 dana strasno nešto….sad si to reguliram šejkovima od voća…i zobenima

Ne idem ni ja u wc danima ali realno sve povratim nemam zasto ni ici 🤣🤣

Ja isto jako slabo na WC idem ali ja ne povracam pa izgledam koda sam u 6 mj 😂🙄
    Ne pomažu vise ni mandarine i mlijeko ahhah

🤣🤣🤣🤣probaj miksat voće  borovnicu ..pola banane ..jagode....kiwi ...(kiwi je super pojedi ih 5 komada i na wc si drugi dan vjeruj mi) a kad radim sejk dodam kad miksam  2 žlice zobena i pol doći mlijeka i šejk i za sad pomaže i ja nejdem na wc po 5 dana a ovo me preporodilo  jer mi je trbuh ko 6 mj

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

buhtlica23
    08. Svibanj 2022. 15:53

Mare3112

buhtlica23

lussy2205_

Mare3112

lussy2205_

Pa 6+4 ti je već 7 tjedan…tako da je sve to u redu.😀

Ma je da ali sam tad po ZM bila 7+0 a po plodu 6+4

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

Mareeeee3112
    08. Svibanj 2022. 16:01

buhtlica23

Mare3112

buhtlica23

lussy2205_

Mare3112

lussy2205_

Pa 6+4 ti je već 7 tjedan…tako da je sve to u redu.😀

Ma je da ali sam tad po ZM bila 7+0 a po plodu 6+4

Ma to ti je 3 dana razlike ..ne treba se oko toga opterećivati možda si kasnije ovulirala i to je to..😀

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

Mareeeee3112
    08. Svibanj 2022. 16:02

lussy2205_

Mare3112

lussy2205_

buhtlica23

lussy2205_

Mare3112

lussy2205_

Ma onda najbolje reci da me naruci tamo s 7 tjedana,meni je jer idem privatno,pa radi toga.. Curama na fb sam pricala da je moj gin jako los,grub i nemaran,pa ne bi isla kod nje dok ne bude bio ultrazvuk preko trbuha,jer sondom jednostavno ne zelim, znam jednu privatnicu i odlicna je ,strucna ,nijezna,pa cu je zvati kad budem 5+3/4 dana da me naruci za 7 tjedan taman. 🤍 Ma sve je to okej,svi smo individualni ne ide sve svima jednakom brzinom..🙂

Moj ti je savjet svejedno otic i kod socijalnog ginekologa tj morat ćeš pa barem te neke uputnice i to odradit preko njega a i ako ćeš htjet otvarati bolovanje privatnik ti to ne može…😒

Ici cu i kod socijalnog ,ali sam htjela prvo privatno ,pa se onda javljam svojoj da mi da da vadim krv i uzme briseve ,malo ruzno sto cu ovo reci ,ali izbjegavam tu socijalnu jer je jako losa,raskrvarila je trudnicu prosle godine kad sam ja bila na pregledu ,zato i idem privatno ,jer je gruba i samnom bila kazem moze malo lakse,kaze strpite se. Ne prepisuje terapije,ne javlja se na telefone ,susjedna ambulanta ne prima kao ..

Joj ja sam se tako bojala prvi puta a nakraju bris tj papu nisam ni osjetila🤣🤣🤣 nisam imala nikakva krvarenja niti nista zapravo za sad evo da pokucam sam super...osim kaj nejdem na wc i kaj sam dobila trbuh 🤣

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

santina
    08. Svibanj 2022. 16:20

Lonmi

Cure, evo i moj savjet. Svatko ce naravno napraviti kako hoce.
    Prva trudnoca, sve mi je trebalo. Jastuk za dojenje, ja s tim nisam mogla spavati, samo je uzimao mjesta u krevetu, eventualno mi je pasalo to sta sam nogu prebacila preko, ali to se moze sa bilo kojim. Grudnjaci za dojenje - bradavice su toliko bile osjetljive na pocetku dojenja da sam pola dana provodila doma bez majice, zracila ih i mazala kremom. Grudnjak mi je trebao samo za negdje ici. S obzirom da ce sad biti zimski period, samo potkosulje, i to obicna koju cu podici i to je to. Ugl, puna ladica grudnjaka za dojenje, a ja hodam bez njih. Da sam kupila 2,3 bilo bi uvrh glave dovoljno.
    Spavacice za dojenje- nosila samo u bolnici
    Potkosulje za dojenje-nemam ni jednu, obicne potegnula i dojila.
    Uglavnom, za puno toga sam mislila da mi treba, a vecinu vremena si doma, mozes i gola biti, neces stalno to navlaciti po sebi, a kad negdje ides opet gledas da ima cim manje tih kopci i ostalog i da je cica cim prije vani.
    Kao sto je i Santina pisala, bebi necete nista napraviti ako se okrenete na leđa il na trbuh. Sad jos mozete na trbuh, oko 20 tt se necete okrenuti vjerujte mi. Bilo bi totalno neprirodno spavati na tolikom trbuhu. Za sve se priroda pobrinula.
    U kasnoj trudnoci se moze desiti da vam se zavrti dok legnete na leđa, tipa na pregledu kad legnete na onaj stol. Jastuk ustvari sluzi za dojenje, da se lakse namjestite, ne da se blokirate i ne mozete okrenuti.
    Uzivajte u trudnoci i ne brinite.
    Vidim da je netko pitao za iscjedak, normalno je da je pojacani samo da nema boju il miris.
    Od krema preporucam Mustelinu trudnicku liniju, ja sam dobila samo 2 strijice i to kad sam prenijela. Njihovi proizvodi su mi super i za bebu.

E da..sto se tice ostalih savjeta. Imam 2 grudnjaka za dojenje koje nikad nisam nosila. Ali su mi zato potkosulje za dojenje svijet izmislile. Nisam ih isocetka koristila, ali bas sam kupila paket od 2 u lidlu i sada ih drljam non stop. Jednostavno, nocu kad dojim, bude mi hladno po stomaku, ako dignem obicnu potkosulju. A ovako samo ovu odozgo otkopcam, a stomak mi je i dalje zgrijan. U trudnoci sam koristila sve avoje grudnjake (radila dok nisam zavrsila u bolnici), i nisam imala potrebe za vecim i posebnim grudnjacima. Malo me boluckalo ispocetka, ali no big deal. 
    Pitajte sto god vas interesuje, a opet je naravno sve individualno.

puna_pitanja
    08. Svibanj 2022. 16:55

Samo da se pojadam jer cu eksplodirati, da me toliko decko nazivcirao da mi je tlak skocio u nebesa. Znam da nije dobro da se tako sekiram, al u takvim trenutcima se pitam s kim ja to pobogu cekam dijete. Znaci uhvatila sam ga da odgadja jedan kucni posao vec TRI TJEDNA i posizila. Nemam kome da se pojadam, znam da nije ni tema ni nista al sam fakat luda danas.

30g, OTP 10.11.

• Mendolina
    08. Svibanj 2022. 17:03

Pozdrav, evo još jedna zimska bebica. Termin 18.12.

2013. 💙
    2018. 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.