![](/media/img/33/92/3ea1329b7286baac6e64.jpeg)
Evo i mene 😊 nakon blighted ovuma i spontanog u 11. mj. prosle godine, nadam se da ce ovaj put sve biti u redu 🤞 prema ZM danas sam 5+3 te sam imala prvi uzv pregled da se potvrdi da nije izvanmatericna trudnoca, vidjela se gestacijska vrecica velicine 10 mm u kojoj se nazire embrionalni odjek i žumanjčana vrećica. Sto mislite, jel to u redu?
👧 31
🧑 33
17.11.2021. Prvi spontani/blighted ovum 😞
➕ 29.4.2022.
7.5.2022. Prvi UZV pregled - GV 10 mm + vidljiv EO i ŽV 🤞
Dobro došle nove cure! 🥰
Pošto ja nisam uspjela dobiti odgovor prije nekog vremena, htjela bih vam napisati nešto za grudnjake. Iznimno je važno imati dobar grudnjak u trudnoći, onaj koji ima 4 reda kvačica vodoravno i 3 okomito, da nema žicu, da je rastezljiv i prilagodljiv rastućim grudima. Ako se nose obični grudnjaci, oni svojim stiskanjem smanjuju proizvodnju mlijeka i navodno vode bolnijem dojenju. (Sve sam ovo čitala posvuda jer nisam imala blagog pojma kako i što odabrati)
Navodno postoje trudnicki i grudnjaci za dojilje, ali ja ovaj prvi nisam našla. Isto tako nakon nekog razmišljanja, bolja je investicija uzeti grudnjak za dojenje jer ću taj grudnjak koristiti dulje od ovih par mjeseci. Takvi grudnjaci imaju kopču naprijed za lakše dojenje.
Znači, prošla sam sve moguće i nemoguće trgovine, internet i svuda po trgovačkim centrima. Ako se nadate grudnjacima koji izgledaju donekle privlačno, razočarati ćete se kao i ja jer sve što sam našla je na istu foru i ni malo privlačno.
Našla sam napokon grudnjak Carriwell u Baby Centru i nisu me oduševili. Ne znam, možda zbog situacije s kabinom, odnosno nemaju je, nego samo zastor i imala sam osjećaj da svatko može u bilo koje vrijeme greškom otvoriti zastor. Ali svejedno, valjda si nisam mogla isto tako priznati da mi je M i L veličina mala (inače nosim 75B košaricu, pa mi je to bio šok) i da su stvarno ti grudnjaci tako ružni. Uglavnom, nakon nekog vremena naiđem na grudnjake za dojenje u Mülleru za nekih 100kn (ovi u Baby Centru su skuplji ali se ne sjećam koliko). Pomirena sa činjenicom da su ružni i da mi je i L veličina mala, uzmem ipak L i XL i odnesem doma probati. XL mi je odgovaralo i odem vratiti L i uzmem još jedan XL. Tjedan ga dana nosim i mogu reći da sam se preporodila. Više me ne j*** ni što je ružan ni što je ikakav. Zadovoljna sam udobnošću i činjenicom da nakon sat vremena nošenja normalnih grudnjaka nisam nervozna jer me sve stišće i žulja a grudi me bole.
Ja vec dva mjeseca ne nosim nikakav grudnjak ispod kanotijere, eventualno sportski topic jer su bilr osjetljive i sve mi je smetalo (majka priroda me nije obdarila 🤣 ), ali ako budu narasle, idem pravac muller 😀
Prosli tjedan u lidlu sam naletila na kanotijere (potkosulje) za dojilje (2 u pakiranju, uzela 2 kutije) pa ne bi bilo lose i to uzeti.
34 ♏👩🦰,34♉🧔
Pokusaji od 10/20
4.11.2022. Curica ❤
⏸ 9.9.
Bok curke evo ušla sam u 11 tjedan...odlično se osjecam...miksam si voće i to me spašava za redovnu stolicu.... nemam više mucnina tu I tamo skupljanje sline I slabljina ....ali rijetko ....osjećam malo maternice tu I tamo i prsa tj bradavice bole samo kad ih dirnem i to je to....
Malo sam više umornija ali odspavala sam danas sat i pol popodne😁😁😁
Kako ste mi Vi ?
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Pozz cure,danas usla u 13tt i od danas primjecujem sto na ulosku sto kad se obrisem da imam taj prozirni iscjedak koji nema miris,pojacan mi je nego prije,jel to okej i jel imao tko tako iskustvo sa pojacanim iscjedkom!?😊😊
Termin 12.11.2022 ❤💞👣👨👩👧👶👶 stize nam curica ❤💕💝
🧔 37
👱♀️ 31
U braku od 10/2018
02.11.22 ❤❤❤❤💓💓❤
Stize pojacanje Dori 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
Što se tiče jastuka, ja sam si uzela Villow pillow od neke ženske u Zg što ga sama šije i prepreprezadovoljna sam. Točno je ono što sam htjela od jastuka - dovoljno velik (214cm), nije u neke oblike tipa U ili tako nešto nego ga prilagođavam kako god meni paše, i nisu obični bijeli, nego su dezeni nekakvih simpa životinja u crno-bijeloj varijanti (crno bijelo stimulira i vježba djetetovo oko u najranijim danima) i može se koristiti i u krevetiću kao ogradica, i kao ogradica za dijete na krevetu i kao igračka, jastuk za dojenje, spavanje…
Eto, malo sam se raspisala, ali do ovih sam informacija i proizvoda teško došla, pa možda nekom pomogne 😊🥰
MalaMagla, samo da zahvalim na tako detaljnom obrazlozenju i za grudnjak i za villow pillow. Za grudnjake ja jos nisam imala problema jer radim od kuce i stalno sam u topicima, ali ako budu nastavile rasti, a hoce, trebat ce mi. 😆
Keti, meni je pojacan od pocetka trudnoce, rekla bih da je to normalno, sve dok je proziran ili bjelkast i bez neugodnog mirisa je OK.
30g, OTP 10.11.
Curee, koristite li kakve kremice ili ulja protiv nastanka strija? Sto mislite pomaze li to uopce ili je dovoljan i obicni losion za tijelo?
💁🏻♀️25🤵🏻28
ZM 14.02.22
➕ 19.03.22.
♥️ prvi pregled 12.04.22.
Termin po ZM 22.11.22 a po UZ 27.11.22.
Pozz cure,danas usla u 13tt i od danas primjecujem sto na ulosku sto kad se obrisem da imam taj prozirni iscjedak koji nema miris,pojacan mi je nego prije,jel to okej i jel imao tko tako iskustvo sa pojacanim iscjedkom!?😊😊
Ja od početka imam bijeli iscjedak a s obzirom da i inače imam pojačani ovo mi nije ništa cudno od kad sam trudna stalno je bijeli i gusti i nema neki miris ....
A da se nadovežem za kremice najbolja je obična plava nivea krema i bademovo ulje 😊😉
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Mazite se svaki dan, to moze samo dobroga uciniti . Pogotovo kasnije kad je koza bas jako rastegnuta, ali neke stvari se ne mogu prevenirati. Ja sam do termina dogurala bez ijedne crte i onda sam preko noci popucala u tjednu kad sam prenjela. Frendica je na porodu, jedna druga frendica nakon poroda. Doslovno nema pravila. Ako si sklon strijama i koza dosegne maksim, puknut ce :/
Curee, koristite li kakve kremice ili ulja protiv nastanka strija? Sto mislite pomaze li to uopce ili je dovoljan i obicni losion za tijelo?
Ja koristim čisto bademovo ulje uz ljekarne. A i svu ga hvale.
👩 29
👨 29
U braku 8/21 👰🤵
Prenatalne Novalac od 2/22 🌺
Papa, UZV i pregled - 9/21 - sve uredno ✔️
ZM - 28.1.
➕ 5.3. ❤️👶
11.3. - prvi pregled ❤️
❤️ 21.3. 💞 čujemo srčeko. 🥰
🤰👶🏻 4.11. ❤️ termin poroda 🥰
➡️ Sljedeći pregled: 20.7. 😊
🔜❤️🌺👶🏻 Baby girl. 🥰
[quote=Mar'ca🌺]Cure, ima li koja da ,, osjeti maternicu ,, ako taj pojam ima smisla. Ne fizički već ovako. Stalno me nešto pika, nemam pojma niti ja, kanim izludit do 11 mjeseca. 😅🙈[/quote]
Mene stalno nesto pika, steze. Ako ne to, onda sam naduta pa me crijeva rasturaju.[/quote]
Slažem se. Ja kad pojedem nešto ,, teže ,, mene odmah napuhne kao balon, trbuh mi je odmah kao da sam 6 mj. Do jutra se ti stabilizira ali eto baš ta nadutost, užas.
👩 29
👨 29
U braku 8/21 👰🤵
Prenatalne Novalac od 2/22 🌺
Papa, UZV i pregled - 9/21 - sve uredno ✔️
ZM - 28.1.
➕ 5.3. ❤️👶
11.3. - prvi pregled ❤️
❤️ 21.3. 💞 čujemo srčeko. 🥰
🤰👶🏻 4.11. ❤️ termin poroda 🥰
➡️ Sljedeći pregled: 20.7. 😊
🔜❤️🌺👶🏻 Baby girl. 🥰