Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lavendera
    23. Travanj 2022. 08:30

Polly

Kad osjetiš onu vrućinu kao da gore, teške, nabrekle, kupus u grudnjak i mijenjati listove kako venu. Doslovno budu jako topli i uvenuli, a ja stavljala ohlađene ravno iz frižidera. Za ne povjerovati 🤩
    A na takve bahate komentare i ja dobijem fraz, bila trudna ili ne 🙄🙄

Hvala ti za savjet 😍😍
    A za kupus znam da su se stare bake kunile u njegovu djelotvornost protiv reume, a nisam znala da pomaze i ovako😍

lil_me cak o tome nisam razmisljala jer sam mislila pa mozda pretjerujem zbog hormona al evo drago mi je cuti da ne pretjerujem🤣 Nadam se da gin nije takva, premda kad sam u listopadu bila na kontroli ciste bila je skroz okej i pristupacna pa mislim da je do sestre. 

10/2020.💖
    11/2022.💖
    11/2024.💙
    02/2024. Biokem💔

Lavendera
    23. Travanj 2022. 08:37

santina

Zdravo svima, pridruzujem se plusicima. Zadnja menga 19.3. Juce radila test i pozitivan je. Po aplikaciji danas smo tacno 5 tjedana.
    Vidim da u zadnjim postovima pisete o prestanku dojenja. To i mene sad ceka. Imate li savjeta kako prestati? Moja curica toliko uziva u tome, da me vec sad dusa boli sto cu joj uskratiti. 😔

Kad sam saznala da sam trudna moja mala je taman bila bolesna i vodili ju po infuzijama pa na virozu viroza i na pedijatriji su mi rekli da ako dojim da ju pustim koliko trazi.. (nisam rekla da sam trudna). Tako da sam ja nastojala prvo smanjiti ucestalost. Npr moja je godinu i pol i vise se mazila nego sto je zaista dojila. Kad bi dosla s posla onda je ona od srece sto me vidi prvo vikala "kika" i pomazi se koju minutu i do pred spavanje nista. A kako je bila bolesna bas mi je bilo zao jer je bila skroz nikakva pa sam joj "ogranicila" samo za pred spavanje da se pomazi da lakse zaspi. I tako sam jednom dnevno ju pustala kroz 10 dana i onda prestala skroz. Ne znam koliko je tvoja curica stara, a moja kako je godinu i pol kuzi kad joj kazem da bebica mora papati i rasti pa da ne moze "kikit" kako ona kaze. Svakako sam ju i planirala kroz skorije vrijeme odviknut od dojenja pa je trudnoca samo pozurila to malo. Razumijem te kad kazes da curica bas uziva u tome, tako da sretnooo ti s timee, da prode sa sto manje muke🤞🏻💞☺️

10/2020.💖
    11/2022.💖
    11/2024.💙
    02/2024. Biokem💔

Lavendera
    23. Travanj 2022. 08:38

santina

Zdravo svima, pridruzujem se plusicima. Zadnja menga 19.3. Juce radila test i pozitivan je. Po aplikaciji danas smo tacno 5 tjedana.
    Vidim da u zadnjim postovima pisete o prestanku dojenja. To i mene sad ceka. Imate li savjeta kako prestati? Moja curica toliko uziva u tome, da me vec sad dusa boli sto cu joj uskratiti. 😔

I da, umalo zaboravih, cestitke na plusicu od srca💞💞☺️ Jesi se narucila za prvi pregled?☺️

10/2020.💖
    11/2022.💖
    11/2024.💙
    02/2024. Biokem💔

Lonmi
    23. Travanj 2022. 09:09

To sa dojenjem vam sve ovisi o ginicu. Oni idu na neku sigurnost pa kazu da je najbolje prestati, ali znam puno zena koje nisu i jos su dojile u tandemu. Problem kod dojenja je taj sto moze izazvati kontrakcije maternice, krvarenje u ranoj trudnoci zbog oksitocina koji se ispusta prilikom dojenja. Isti taj oksitocin ispusta se i prilikom orgazma, zato se kod trudnoca koje nisu uredne brane odnosi.
    Da nisam imala problema sa krvarenjem u prosloj trudnoci ja bi mozda ostavila nocno dojenje, ali jednostavno me strah.
    Moj privatni ginic podrzava dojenje u trudnoci, ako je uredna, samo se meni onda stvorio upitnik nad glavom : a sto ako zbog toga postane neuredna?
    To je opet od zene do zene.
    Nekako si mislim, ako vec moram citave dane dizati i nositi malu, onda bar da taj drugi dio koji bi mogao mozda izazvati komplikacije maknem, jer to mogu, ovo drugo ne mogu.
    Bas me zanima sta ce reci soc ginic u utorak, mala vise ne dojim.
    .
    Prestanak dojenja- Postepeno. Krenes ukidati dnevne podoje ili nocne, kako ti je lakse. Ja sam uspjela u tj dana, ali bilo je tesko jer mala nije htjela prihvatiti bocu. Moja situacija je super jer je trajalo samo tj dana, znaju biti borbe od par mj.
    Kako sam vidjela plus, tako sam ukinula podoj ujutro i zamjenila ga sa cokolinom umjesanim u ad, jer mi drugacije nije htjela piti. U meduvremenu nudila i nudila bocu na koju je okretala glavu. Pa sam onda maknula podoj za popodnevno spavanje, nije htjela bocu, ali sam ju nosila i zaspala je, vidjela da cice nece biti, opet nudila bocu. Jedan dan ju je popila u autu, puno lakse nego u kuci di je navikla dojiti. Ugl, tako mic po mic i puno strpljenja. Sad popije bocu bez brige. Dobi ujutro, popodne za spavanje i navecer pred spavanje. Noc je 3 dana preuzeo muz, ja sam spavala u drugoj sobi, plakala je jako, ali brzo je shvatila, ionako joj je cica u noc sluzila samo kao duda. 
    Znam da je tesko, ali strpljenja i bit ce dobro 😊

Kupus je zakon.Spasava ove podivljale cice od upale. 
    Najgore je sta ja ne znam od cega su one sad nabrekle, od prepunjenosti ili same od sebe 😂

Lonmi
    23. Travanj 2022. 09:16

Ja sam iza poroda pala 10 kg ispod svoje stare kilaze, na 52kg. Sad jedem sve sto mi dođe pod ruku jer se tjesim da imam prostora za debljanje 😂😂😂.
    I prvoj trudnoci sam dobila 12kg, nadam se da ovaj put necu dobiti 30 😂😂😂
    Ja ne znam kako vi, ali meni samo cevapi, lepinje, hamburgeri, hot-dog, pomfrit, rostilj i sve tome slicno prolazi kroz glavu. Cokolade i kolaca sam pojela tonu. Poslije rucka obavezno slistim po 3,4 cokoladice. I da, jede mi se tjestenina koju inace rijetko jedem, tako je bilo i u prvoj trudnoci 😂, znaci li to da opet nosim curku? 😂

puna_pitanja
    23. Travanj 2022. 10:45

Zene, skroz skrecem temu, al pliz pomoc jer mi je nije najjasnije koliku placu cu dobivati jednom kad odem na porodiljni. Nastupila je rasprava u kuci a svatko tumaci pravilnik koji smo nasli na svoj nacin. Znam da su komplikacije neki fiksni iznos bez obzira na iznos moje place, nadam se sa to necu morati otvarati jer je moja placa ipak nesto veca pa bi mi ostetilo budzet, a nemam naporan posao, dapace.

30g, OTP 10.11.

puna_pitanja
    23. Travanj 2022. 10:51

A za hranu, pa ja sam se do sad dobro drzala, al zadnja tri dana ko termit, sto god vidim, jedem. Nije dobro jer vec imam viska, tako da mi stvarno ne treba. Za sad u trudnoci nisam dobila nista jer sam pazila, al ako se  nastavi kao ova tri dana, bit ce dosta kilograma u plusu. 

30g, OTP 10.11.

Mareeeee3112
    23. Travanj 2022. 11:01

puna_pitanja

Zene, skroz skrecem temu, al pliz pomoc jer mi je nije najjasnije koliku placu cu dobivati jednom kad odem na porodiljni. Nastupila je rasprava u kuci a svatko tumaci pravilnik koji smo nasli na svoj nacin. Znam da su komplikacije neki fiksni iznos bez obzira na iznos moje place, nadam se sa to necu morati otvarati jer je moja placa ipak nesto veca pa bi mi ostetilo budzet, a nemam naporan posao, dapace.

Plaća na porodiljnom je puna plaća koju si dobivala unazad 6 mj prosjeka bez naravno dodataka za prijevoz ... porodiljni se dobila 45 dana prije poroda pa poslije 6mj plus 6 .... sad je po novom da se i drugih 6 mj dobiva puni iznos ... za to su se izborili...što se tiče komplikacija najveći iznos je 4250

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

puna_pitanja
    23. Travanj 2022. 11:05

Mare3112

puna_pitanja

Plaća na porodiljnom je puna plaća koju si dobivala unazad 6 mj prosjeka bez naravno dodataka za prijevoz … porodiljni se dobila 45 dana prije poroda pa poslije 6mj plus 6 …. sad je po novom da se i drugih 6 mj dobiva puni iznos … za to su se izborili…što se tiče komplikacija najveći iznos je 4250

Mare, puno hvala, onda sam ja dobro skuzila, ali su me uvjeravali da je na porodiljnom dosta manja, a mene je cas posla zbuniti sa birokratskim rijecnikom 😅 mozemo sad nastaviti o hrani, puno ugodnija tema haha

30g, OTP 10.11.

Mareeeee3112
    23. Travanj 2022. 11:15

puna_pitanja

Mare3112

puna_pitanja

Plaća na porodiljnom je puna plaća koju si dobivala unazad 6 mj prosjeka bez naravno dodataka za prijevoz … porodiljni se dobila 45 dana prije poroda pa poslije 6mj plus 6 …. sad je po novom da se i drugih 6 mj dobiva puni iznos … za to su se izborili…što se tiče komplikacija najveći iznos je 4250

Mare, puno hvala, onda sam ja dobro skuzila, ali su me uvjeravali da je na porodiljnom dosta manja, a mene je cas posla zbuniti sa birokratskim rijecnikom 😅 mozemo sad nastaviti o hrani, puno ugodnija tema haha

Mislim da ti je na porodiljnom nemoj me uzet sad za riječ ali mislim max 5500 da sam negdje pročitala... ali nisam sigurna  ali ak imaš otprilike tako negdje placu to ti je ok npr ja imam ali sam imala I bonuse ali ih tu sad gubim ali nema veze i ovo mi bude ok.....

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.