![](/media/img/16/8a/332ccf6fc7cb1cb416df.jpeg)
snowwhite1410 u biti sam cijelu trudnocu bila aktivna, imali smo radove u kuci koju smo pripremali za useljenje od samog pocetka moje trudnoce, pa vanjski radovi pred sam kraj. Nosila sam i dosta nisko pa mislim da i do toga ima.🤔 Po savjetu s tecaja koji smo mm i ja prosli, tako od 36tt sam pocela bas s vjezbama za pripremanje tijela pred porod. Datulje i cajeve nisam koristila. Kad su mi se poceli javljati pripremni trudovi sto bi se reklo lazni, puno sam setala. Isli bi mm i ja u dulje setnje koliko sam kad mogla. Slazem se s Polly, bitno je educirati se cim vise da znas kad je koja faza poroda i kako ju pravilno i opusteno proci, meni je super bio trudnicki tecaj jer sam se educirala dodatno i ja a i mm koji je zelio biti na porodu. Isto tako sto Polly kaze da dosta dostaaa zena ode na prve trudove u bolnicu pa ih tamo ili na drip da ubrzaju ako su pred kraj smjene ili setaju pa se zene napate pogotovo ako ih na drip stave i onda leze na stolu u radaoni.. Tako je prosla od muza sestricna nedavno😬a kolegici s posla su toliko nabili drip da se u sat i pol skroz otvorila ali joj je cervix puknio pa je imala unutarnje krvarenje. Ja sam do zadnjeg ostala doma u opustenoj atmosferi kakvu znam da ne bi imala u bolnici. Jos je meni bilo neugodno i govorim muzu "jao pa sta ako dodem prerano pa me kuci posaljuu sramota me", a ono trudovi mi na 3min razmaka hahah jos sam se otisla otusirat i razmisljam prati kosu pa me doslovno muz izvukao iz tusa kaze ajde rodit ces kuci 🤣🤦🏻♀️Sreca sto smo blizu bolnice pa eto🤷🏻♀️
10/2020.💖
11/2022.💖
11/2024.💙
02/2024. Biokem💔
Evo samo da prijavim da sam dobila nalaz od krvi i urina. Ipak ima neka upala, ima dosta bakterija, svašta nešto je malo povišeno. Isto tako kaže doktorica da su povišeni enzimi u jetri. Nije mi se činilo da je sigurna zašto, jer me ispitivala jesam li bila bolesna u zadnje vrijeme, povracam li, koristim nekakve lijekove ili nešto slično. A ništa od toga se ne događa. Dobila sam antibiotik, mirovanje (ja sam se odlučila vratiti na posao u ponedjeljak, ali do tad ću prelezati dane) i puno tekućine. Opet urinokultura kad popijem antibiotik i morat ću za mjesec dana opet sve iskontrolirati i tako do kraja trudnoće. Po vrijednostima na nalazima ne bih rekla da je upala tako jaka da me baš toliko boli, ali valjda sam sad osjetljivija, ili je kombinacija ligamenta i ovoga. Ne znam. Doktorica nije sretna što se tako brzo vraćam na posao i rekla je da ako me opet krene boljeti i najmanje da se vraćam na bolovanje 🙈 nikako da prođe to vrijeme do potpisivanja ugovora da već jednom mogu na komplikacije i ćao 🙄
Ja isto imam povisene jetrene vrijednosti. Alt i bilirubin. S tim sto mi je bilirubin kronicno povisen
Snowwhite, ja mogu dati savjet za ono što mislim da je meni sigurno pomoglo kod brzog poroda. 2 dana sam prehodavala lažne trudove, vodenjak pukao doma u 21, došla u bolnicu u 22, rodila u 2:20. Bez ijednog šava, bez epiduralne, porod za poželjeti za prvorotku! Ulaskom u 9.mj sam počela jesti 6 datulja dnevno i pila čaj od lista maline. Kažu da potiču brže otvaranje, zato se prije ulaska u 9.mj nebi smjeli konzumirati u toj količini. Također sam išla na trudničke vježbe od 4 mj trudnoće do kraja, ovisi imate li to u vašem gradu, u Karlovcu ima zadnjih par godina. Vježbe za cijelo tijelo, za vaginalne mišiće (kegelove vježbe koje možete i doma raditi), psihička priprema… I na kraju trudnički tečaj (tad je zbog dolaska korone bio online na Rodinim stranicama). E tu stvarno saznaš kako porod funkcionira po fazama, što očekivati u kojoj fazi i shodno tome se ponašati. Mislim da bi se svaka trudnica trebala informirati i educirati o cijelom procesu poroda. Neke kažu, rađala sam 20 sati. Nisu rađale 20 sati, samo su na prve trudiće otišle u bolnicu zbog neznanja i straha pa su tamo ko fol rađale toliko dugo. Ja sam takve trudove prehodala po kavama i štopala ih. Tek kad su se pravilno javljali na 5 min sam krenula u bolnicu i prema tome rodila brzo. Naravno, to sve vrijedi ako nema komplikacija. Jesam ga ispisala sad 😂🤦🏼♀️
Lavendera hvala ti na dugom odgovoru 🙏ti lažni trudovi treba znati kako to izgleda 😅 neću i ja nadam se odmah u bolnicu čim mi krenu trudovi ja sam u Istri u centru Istre tu nema tih vježbi koliko znam za trudnice ali ću se potruditi da budem aktivna 😁sada baš i nisam previše jer sam imala koronu baš kada sam ostala trudna i još te početne trudnicke tegobe mučnina povraćanje ma da ja do sada samo povraćala svaki dan jedanput od 7 do 9 tj.dans sam u 9 tj💪🤰 potruditi ću se hodati i po stepenicama i sve što si napisala ☺️ možda i meni onda uspije da brzo rodim ,iako možda i genetika utječe ne znam ali čitala sam da je to sve prirodno kada dođe taj trenutak.Kada sam saznala da sam trudna prvo mi je bilo nadam se da će sve biti dobro bebica zdrava ,a drugo mi je prošlo kroz glavu ajme meni pa ja moram rodit kako ću to 😅😂😂😂😂jer sam sva neka nježna i osjetljiva 🙃a danas evo čak se osjećam ko da ni nisam trudna 🤰 čudno je to sve 😄 uglavnom hvala ti puno 🤗
snowwhite1410 U biti sam za prave trudove mislila da su kao pripremni jer me nije toliko bas bolilo kako sam zamisljala (dok nisu pali na 3 min onda me stisnulo🤣) a to jutro na dan kad cu roditi imala sam redovnu kontrolu u TA i ctg i kazu mi jel vas sta boli pa reko da onako malo pa malo vise i kaze mi sestra u TA pa vama su trudovi na 6 min, ja reko sta su?🤣🤣 I kad je rekla da su to bas trudovi na 6 min onda sam se malo zbrojila u glavi da je to tu 🤦🏻♀️
Sto se genetike tice, mislim da kako kome. Mojoj mami su za svaki porod trudovi krenuli prirodno ali cim bi pali na 7-8 min stali i morala nas je sve na drip. A ja sam prosla glat sto bi se reklo☺️
Imamo do porodaaa jos olala vremena (iako ce i to doci brzo) pa nemoj sada razmisljati toliko o tome.🥰 Dan po dan pa ce i to doci. Samo neka svima trudnoce budu uredne i sa sto manje komplikacija☺️❤️❤️
Curee sto ste imale preglede kako su vam prosli pregledi?☺️☺️
10/2020.💖
11/2022.💖
11/2024.💙
02/2024. Biokem💔
Snowwhite, lažni trudovi su nepravilni, odnosno pojavljuju se tipa na 15 min pa za 20 min idući pa 10 min pa te pusti par sati i tako, vrludaju svakako... A pravi trudovi su u jednakim intervalima. Bez brige, ina aplikacija za praćenje trudova 😉😉 Ima vremena za te teme, prevrnut ćemo ih još sto puta. Moraš znati da smo mi žene lavice, stvorene smo da donesemo dijete na svijet i samo si to treba matirati. Tisuću puta jači spol od muškaraca, nakon poroda se zaklinjem u to!! 💪🏼💪🏼
Nove cure dobrodošle 🥰
Mučnine-ja sam u prvoj trudnoći imala mučnine od devetog do desetog tjedna samo hvala bogu i s tim da nisam stalno povraćala ali par puta jesam i to pošteno, a u ovoj trudnoći sam imala u petak i danas. Ali u petak sam bila užas dva dana nisam sebi mogla doći a ispovraćala sam sve doslovno sve.
Rita čestitke na super pregledu i neka ti trudnoća i dalje bude uredna i zdrava 😄
Što se tiče kada treba reći za trudnoću ja bome ne znam kada ću i kako tek sam dobila posao novi i to na neodređeno i užasno se osjećam što sam odmah ostala trudna i ne znam kako će oni to prihvatiti tako da ću i ja čekati kraj prvog tromjesečja jer ne znam šta drugo da radim, a posao mi jako treba.. nadam se da će oni to dobro prihvatiti, ako ne budem imala nikakvih problema mislim raditi do kraja trudnoće odnosno kad ću morati na porodiljni
Nije me malo duže nemojte zamjeriti 😜 mi smo dobro ja se osjećam super čak i nisam tako napeta kao u prvoj trudnoći. U prvoj trudnoći sam imala pregled sa 6+3 radi krvarenja a u ovoj sam nekako opuštena jer se osjećam kao da je sve sasvim uredu čak mi i vrijeme do pregleda brže prolazi. Eto brine me samo ovo sa poslom ali nadam se da će i to biti okej. Curama koje uskoro imaju pregled želim svu sreću da vam na pregledu bude sve super i šaljite slikice 🙈 ja obožavam gledati slikice sa ultrazvuka pogotovo kad su bolji. Moja ginekologica nažalost ima prastari ultrazvuk tako da neće biti neke spektakularne slike 😝
Hej cure, evo mene s pregleda. Vidi se žumanjčana vrećica, ali se plod ne vidi. Kaže da je vjerojatno još rano pa me poslao vaditi betu sutra i u ponedjeljak pa ćemo vidjeti. Vjerujem i ja da je rano jer mislim da je bila kasnija ovulacija. Malo sam tužna i zabrinuta, ali probat ću misliti pozitivno...
Nove cure dobrodošle 🥰
Mučnine-ja sam u prvoj trudnoći imala mučnine od devetog do desetog tjedna samo hvala bogu i s tim da nisam stalno povraćala ali par puta jesam i to pošteno, a u ovoj trudnoći sam imala u petak i danas. Ali u petak sam bila užas dva dana nisam sebi mogla doći a ispovraćala sam sve doslovno sve.
Rita čestitke na super pregledu i neka ti trudnoća i dalje bude uredna i zdrava 😄
Što se tiče kada treba reći za trudnoću ja bome ne znam kada ću i kako tek sam dobila posao novi i to na neodređeno i užasno se osjećam što sam odmah ostala trudna i ne znam kako će oni to prihvatiti tako da ću i ja čekati kraj prvog tromjesečja jer ne znam šta drugo da radim, a posao mi jako treba.. nadam se da će oni to dobro prihvatiti, ako ne budem imala nikakvih problema mislim raditi do kraja trudnoće odnosno kad ću morati na porodiljni
Nije me malo duže nemojte zamjeriti 😜 mi smo dobro ja se osjećam super čak i nisam tako napeta kao u prvoj trudnoći. U prvoj trudnoći sam imala pregled sa 6+3 radi krvarenja a u ovoj sam nekako opuštena jer se osjećam kao da je sve sasvim uredu čak mi i vrijeme do pregleda brže prolazi. Eto brine me samo ovo sa poslom ali nadam se da će i to biti okej. Curama koje uskoro imaju pregled želim svu sreću da vam na pregledu bude sve super i šaljite slikice 🙈 ja obožavam gledati slikice sa ultrazvuka pogotovo kad su bolji. Moja ginekologica nažalost ima prastari ultrazvuk tako da neće biti neke spektakularne slike 😝
Hej, dobro nam došla..
Zašto bi itko trebao prihvatiti tvoju trudnoću... Razumijem što hoćeš reći ali kad se pitanje ovako postavi vidiš da su svi drugi nebitni i prolazni, sva mišljenja i sva podbadanja..
Nitko od tvojih kolega neće tebi uplaćivati trudničko i porodiljno 🤷
Ne skužih, koliko si trudna:)
ZM 7.3
Prvi pregled 29.4. :)
Hej cure, evo mene s pregleda. Vidi se žumanjčana vrećica, ali se plod ne vidi. Kaže da je vjerojatno još rano pa me poslao vaditi betu sutra i u ponedjeljak pa ćemo vidjeti. Vjerujem i ja da je rano jer mislim da je bila kasnija ovulacija.Malo sam tužna i zabrinuta, ali probat ću misliti pozitivno…
A koliko si ti sada? Ako i sama kazes je kasnija ovulacija, onda znas da to ne mora biti nista lose.
Sortiraj odgovore
Najstariji