Poz,
ima li još ovdje trudnica kojima je termin u 1. i 2. mjesecu?
ČESTITKE MAMAMA NA BEBICAMA!
Ja sam 😁 još tri tjedna..
Ima li još koja trudnica da ima ili je imala malu bebicu. Nama otprilike "kasni" od 25tt od 7 do 10 dana u kilaži. Na zadnjem uzv u 36tt je procijenjena na 2500g. Sve je to još normalno ali me doktorica cijelo vrijeme radi toga strože nadzire (protoci, ctg sad već treći put ovaj tjedan).
Nadala sam se da će zbog toga dogurati di punog termina pa možda i dalje, ali zadnjih 10ak dana imam grčeve, češću stolicu i ona se spustila dosta nisko. Kako su vama krenuli trudovi, jel bilo kakvoh naznaka da se beba sprema van?
Pozdrav svima i čestitke na bebicama, 😘
Moja je beba bila manja, rodila sam 38+2 tjednu ima je 2600g, isto su me cesce pratili na uzv, ctg i to jutro je ctg boja loš i Isla sam na carski .sve je bilo super sa bebom, za misec dana je dobija 1kg i narasta 6cm, sad je već pravi bucko😊..brzo oni napreduju nemoras se bojat, bolje da te prate i reagiraju ako nešto ne bude ok
4.08.2019 baby girl👶
1/2021 blighted ovum
25.11.2022. baby boy👶
Meni je jedan podoj jedna dojka i mala sisa naravno koliko zeli.
Nisam nikad cula za ograničenje i gledanje na sat kod podoja. S time bi se vjerojatno najela samo onog vodenastog mlijeka na pocetku. Ma ustvari uopce nebitno. Beba je sita kad pusti dojku. Isto tako ne gledam na sat ni izmedu dojenja, dojim na zahtjev. Ako hoce za 45min, dobi za 45 min.
Ugl ako dobro dobivaju na tezini i zadovoljni su, onda je ok kako god da radite, svaka mama zna najbolje 😊
Mame jel se bori jos koja s tim jakim otpustom mlijeka? Moja se gusi i kaslje od toga. Kad osjetim jaku navalu stisnem to mlijeko u tetru, vratim malu na sisu i opet se gusi. Znaci tece ko da s pipe pustam.
To je moguce krivac i za grceve itd., jel ima jos koja mama da se bori s njima? Ako uopce i jesu grcevi, nemam pojima. Pedica je samo rekla Espumisan iz preventive pa dajem iza podoja. Ugl mi 10 dana nismo spavali, budi se i kroz noc i kroz dan na 15min, crveni i place.
na svim tečajevima koje sam prošla su rekli da ne treba mijenjati dojku u jednom podoju....naravno osim ako vidite da vam je dijete i dalje gladno, ali i onda pustiti da završi sa jednom, a onda tek sa drugom....medicinski objašnjeno prvo iz dojke izlazi voda i mliječni šećer, a na kraju podoja idu masti koje na kraju krajeva i zasite dijete...mijenjanje na principu određene minute jedna, pa onda druga koliko sam ja shvatila bi trebalo izbjegavati.... naravno da će svaka mama raditi onako kako smatra da je najbolje za nju i bebu i da nema koristi od toga da se međusobno osuđujemo....
recite....imam jednu nedoumicu, naime muž i ja smo kinderbet uzeli od moje nećakinje koja sad ima 3 godine....Kinderbet je stajao na moru kao ljetna verzija i tamo više nije potreban pa smo ga mi uzeli doma, no prije nego smo ga sastavili doma stajao je u garaži 2,3 mjeseca... sada stoji doma sastavljen i prije nego odpakiram madrac htjela bi ga ipak prebrisati (iako ne izgleda zmazano)....jel imate ideju s čim bi mi to bilo najpametnije napraviti???
Nisam nikad cula za ograničenje i gledanje na sat kod podoja. S time bi se vjerojatno najela samo onog vodenastog mlijeka na pocetku. Ma ustvari uopce nebitno. Beba je sita kad pusti dojku. Isto tako ne gledam na sat ni izmedu dojenja, dojim na zahtjev. Ako hoce za 45min, dobi za 45 min.
Ugl ako dobro dobivaju na tezini i zadovoljni su, onda je ok kako god da radite, svaka mama zna najbolje 😊
Mame jel se bori jos koja s tim jakim otpustom mlijeka? Moja se gusi i kaslje od toga. Kad osjetim jaku navalu stisnem to mlijeko u tetru, vratim malu na sisu i opet se gusi. Znaci tece ko da s pipe pustam.
To je moguce krivac i za grceve itd., jel ima jos koja mama da se bori s njima? Ako uopce i jesu grcevi, nemam pojima. Pedica je samo rekla Espumisan iz preventive pa dajem iza podoja. Ugl mi 10 dana nismo spavali, budi se i kroz noc i kroz dan na 15min, crveni i place.
Najvjerovatnije jesu grcevi. Mi isto koristimo espumisan. Ali povremeno joj dajem kad vidim da ima grceve. Dajem 15 kapi samo. Ali od njih vise prducka, nego ista drugo. Vise joj je pomoglo masiranje stomaka u smjeru kazaljke na satu, i stavljanje toplih kostica tresanja na stomak. I uveli smo Biogaja kapi od kad je dobila koronu i to joj je koliko vidim najvise i pomoglo.
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Rijesenje jakog otpusta je da kreneš podoj s izdajalicom, nakon sto se smanji otpust staviš dijete na dojku. Kao sto sam rekla dijete od godinu i pol i novorođenče- horor
Poz,
Ima li još koja trudnica da ima ili je imala malu bebicu. Nama otprilike "kasni" od 25tt od 7 do 10 dana u kilaži. Na zadnjem uzv u 36tt je procijenjena na 2500g. Sve je to još normalno ali me doktorica cijelo vrijeme radi toga strože nadzire (protoci, ctg sad već treći put ovaj tjedan).
Nadala sam se da će zbog toga dogurati di punog termina pa možda i dalje, ali zadnjih 10ak dana imam grčeve, češću stolicu i ona se spustila dosta nisko. Kako su vama krenuli trudovi, jel bilo kakvoh naznaka da se beba sprema van?
Hej, i moja bebica je bila manja. Zadnjih par uzv-a slabo dobivala na kilaži, u 38 tj procijenjena na 2750 g i odlučeno da IdeM na carski 38 + 3 zbog kalcificirane posteljice i manjka plodne vode ( zato beba nije dobivala na kilaži ).
Ugl, rođena sitna, ali zdrava curica, 2480 g, 44 cm, nakon mjesec dana lijepo napredovala, dobila 1 kg i 7 cm 😊 Inače, i ja sam zadnjih mj dana mirovala jer je malena bila skroz nisko, ali eto, na kraju završila na carskom.
Ja 38, hipo/hashi, nizak amh
On 49, oatz
1. Icsi- blighted ovum
2. Isci - ×
3. Fet - missed ab u 8 tj
4. Icsi - biokemijska
5. Icsi 03/22 . 12. dnt Beta 35, 14.dnt 50, 16.dnt 85, 18.dnt 226, 22.dnt 860, 25.dnt 1890., 29.dnt 4350, na uzv gv i žv.. idući uzv 11.04. - KČS + CRL 0,73mm
Nifty uredan, curica 💕
16.11. Rodila se naša Marija ❤
10.04.24. Fet
Maleena i Anchy hvala na info, super ste me malo smirile. Ja sam se isto pripremila da bi mogao biti carski, pogotovo ako sada uspori napredovanje. Sutra mi je UZV pa ću vidjeti što će mi reći. Super su vam napredovali bebači 😍 😍
Tina tvoja malecka super napreduje 😍 sad ću biti aktivnija ovdje pa ću svakako pratiti kako vam ide 😘
31 👩❤️👨 33 TTC od 1.2019.
🙋🏼♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
👱🏼♂️ astenozoospermia (>10%)
🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
[/url
Lonmi i ja imam veliki otpust i puno mlijeka u jednoj dojci... I samo nju dječak želi. 🤣 Drugu dojku nikako ne želi, pa nju izdajam.. Ali točno se skuži kako se u toj drugoj polako smanjuje količina mlijeka, bez obzira na redoviti izdajanje.
👩 31 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
🧔 37 - normozoospermija
*11/2021 - biokemijska
*3/2022 - 1. IVF - 4 🐧🐧🐧🐧*4/2022 FET 1🐧,➕
*12/2022 - stigao naš dečkić💙
Poz,
Heej draga,
Bas sam se pitala gdje si j kako ste ti i tvoja cura…još malo i mi ćemo upoznati svoje princeze…ja isto zadnjih dana imam češću stolicu i znam imati grčeve…moja mala je po UZV veca za tjedan dana,u 35 tjednu je bila procijenjena na 2900…ovaj tjedan idemo u TA na pregled pa ćemo vidjeti kako napredujemo❤️
I ja sam s terminom u 1.mj. Trenutno 37+4. Baš je zanimljivo pročitat da i vi imate češću stolicu jer je i kod mene tako pa osluškujem tijelo i što se dešava, vjerujem kao i vi.
Moja je na UZV prije nekoliko dana bila 3200, pa mi se čini da će biti velika beba kad dođemo do punog termina. Ali vidim da nitko ne brine previše kad su bebe manje u ovim tjednima, posebno za curice.
Jeste li sve osjetile one Braxton Hicks kontrakcije? Ja ih uopce nemam (ili barem mislim da nemam) pa ne znam je li to normalno 😕.
Sarinjo ni ja nisam imala BH kontrakcije, niti jednom nisam osjetila.
👩 31 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
🧔 37 - normozoospermija
*11/2021 - biokemijska
*3/2022 - 1. IVF - 4 🐧🐧🐧🐧*4/2022 FET 1🐧,➕
*12/2022 - stigao naš dečkić💙
Sortiraj odgovore
Najstariji