Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • klarolina
    05. Siječanj 2023. 09:18

ancy2010

buhtlica23

Doryna29

snowwhite1410

Cure mene uhvatio prehlada 😭😭😭 grlo peče kosti me bole nos mi curi ja bebu dojim strah me da ju ne zarazim 😔😔😔

Mene i muza isto… Zarazili smo i bebicu. Bas joj je zastopan nosic. Stavljam fiziolosku i izvlacim aspiratorom, ali skroz pomalo i lagano jer ima tek 2 tjedna.
    Ok spava i jede. Danas smo je prijavili kod pedijatra i rekli su nam dok god nema temp sve je ok…

Ona je u pocetku doslovno svaki podoj kakala, sad je to maloo rijeđe, ali vise bude u peleni. Rekli su mi za dojene bebe da je ok da cesto kaka ili da po 10 dana nema stolicu (ako izgleda dobro beba i ne muci se)

Mi smo dobili koronu. I bebuška 😞
    Za sada je dobro nema vise temperaturu. Sa stolicom smo imali problema u pocetku skoro svaki put je kakila. Onda je postalo 1 x dnevno sad zna imat zatvor po 3 dana. Od kad ima koronu kakica joj je zelena kao spinat i rijetka. Dosta cak i smrdi. Sad polako nadolazi. Nije vise zelena tj ide prema zutoj boji 🫣 da mi je neko rekao da cu bit sretna radi boje kakice i kad kaki ajme 😂🤣

Kako si joj skidala temp? Bas se mislim šta dat ako dobije posto sve ide od 3 miseca..

To i mene zanima. I muž i ja bolesni. Za sad ne primjećujem na bebici ništa osim ko da mu je glas drukčiji, nije onako ‘čist’ nego kao prigušen i promukao, ili sam luda ili i ga grlo muči

snowwhite1410
    05. Siječanj 2023. 10:57

buhtlica23

Doryna29

snowwhite1410

Cure mene uhvatio prehlada 😭😭😭 grlo peče kosti me bole nos mi curi ja bebu dojim strah me da ju ne zarazim 😔😔😔

Mene i muza isto… Zarazili smo i bebicu. Bas joj je zastopan nosic. Stavljam fiziolosku i izvlacim aspiratorom, ali skroz pomalo i lagano jer ima tek 2 tjedna.
    Ok spava i jede. Danas smo je prijavili kod pedijatra i rekli su nam dok god nema temp sve je ok…

Ona je u pocetku doslovno svaki podoj kakala, sad je to maloo rijeđe, ali vise bude u peleni. Rekli su mi za dojene bebe da je ok da cesto kaka ili da po 10 dana nema stolicu (ako izgleda dobro beba i ne muci se)

Za sada je dobro nema vise temperaturu. Sa stolicom smo imali problema u pocetku skoro svaki put je kakila. Onda je postalo 1 x dnevno sad zna imat zatvor po 3 dana. Od kad ima koronu kakica joj je zelena kao spinat i rijetka. Dosta cak i smrdi. Sad polako nadolazi. Nije vise zelena tj ide prema zutoj boji 🫣 da mi je neko rekao da cu bit sretna radi boje kakice i kad kaki ajme 😂🤣

Cure baš mi je žao 😭😭😭i hvala na odgovoru ja ne stignem nikako ko prije više do mobitela 😔još sam bolesna grlo nos kašalj temperatura dr mi je rekla da je prehlada i da si samo uzmem plastile ali meni je krenuo i kašalj sada ne znam šta da uzmem imate preporuku da mi što brže prođe ovo više nije normalno plus ovo vrijeme koje uopće ne ide na ruku nema sunca ni vjetra ništa samo vlaga magla i oblačno ružno 

snowwhite1410
    05. Siječanj 2023. 10:59

klarolina

ancy2010

buhtlica23

Doryna29

snowwhite1410

Kako si joj skidala temp? Bas se mislim šta dat ako dobije posto sve ide od 3 miseca..

To i mene zanima. I muž i ja bolesni. Za sad ne primjećujem na bebici ništa osim ko da mu je glas drukčiji, nije onako ‘čist’ nego kao prigušen i promukao, ili sam luda ili i ga grlo muči

Ja isto ne znam 😭😭😭😭u ponedjeljak idemo pedijatriu na pregled pa ćemo vidjeti moj muž mene samo smiruje sve je ok a mene tako strah da njoj nije nešto. Ovo mi je 4 dan prehlade izgleda da ovom svemu nema kraja baš me sve ovo ubilo i psihički i fizički 

BlairWaldorf
    05. Siječanj 2023. 11:13

santina

BlairWaldorf

Salvatore19

BlairWaldorf

Cure meni dijete danas jos nije imao stolicu. Mokre pelena ima. Jos mi nije bila patronazna pa ne znam jel to ok ?
    Od jučer se nekako bas losije osjećam, kao da sam emotivno preplavljena ali ne u dobro smislu. Jedina ?

Nisi jedina svakako.
    Meni je patronaza rekla da treba biti mokrace, a kakice da ne mora biti cijeli dan nekad. Nekad se pokaka 1 dnevno, nekad 3x dnevno… nema nekog pravila. Bar je meni do sad tak, rekli su da je to sve ok.

Danas sam malo bolje jer sam uspjela uloviti i koji sat sna 😄 ja dojim ali ubacim u danu i koju flasicu da budem sigurna da se najeo. Da se njega pita on bi živio na sisi i ako je sisa samo u pitanju imam osjećaj da nikako da se zasiti. Samo traži još još… Koliko vama dijete bude na sisama dok dojite i koliko su onda siti do idućeg podoja? S koliko ste dana bili s djetetom vani? (Zagreb )

Moja juce imala 3 tjedna. Vec se uobrocila i kao svicarski sat je tacna i trazi jesti na 2.5h. Ako preko dana spava na suncu, zraku, onda je prevari, pa prebaci i 3h, ali tad je budim. Jos mi je dosta malena, pred 6 dana je imala 3300gr. Iskljucivo dojim. Kako kad, nekad sisa i krace, nekad duze, ali hajmo reci prosjek - po 6min na svakoj dojci. Mada evo, prije ovog sad podoja, je preskocila jednu dojku, sisala samo na jednoj. Tak da sve ti je to individualno i zavisi od momenta… Mi smo bili 1.put vani sa 16 dana. Vrijeme je predivno i steta ga je ne iskoristiti.

Moj bi cijeli dan sisao i nije mu dosta. Možda nemam dovoljno jer ne dojim isključivo. Ima još netko da kombinira?

i 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

Baćo
    05. Siječanj 2023. 13:38

BlairWaldorf

santina

BlairWaldorf

Salvatore19

BlairWaldorf

Cure meni dijete danas jos nije imao stolicu. Mokre pelena ima. Jos mi nije bila patronazna pa ne znam jel to ok ?
    Od jučer se nekako bas losije osjećam, kao da sam emotivno preplavljena ali ne u dobro smislu. Jedina ?

Nisi jedina svakako.
    Meni je patronaza rekla da treba biti mokrace, a kakice da ne mora biti cijeli dan nekad. Nekad se pokaka 1 dnevno, nekad 3x dnevno… nema nekog pravila. Bar je meni do sad tak, rekli su da je to sve ok.

Danas sam malo bolje jer sam uspjela uloviti i koji sat sna 😄 ja dojim ali ubacim u danu i koju flasicu da budem sigurna da se najeo. Da se njega pita on bi živio na sisi i ako je sisa samo u pitanju imam osjećaj da nikako da se zasiti. Samo traži još još… Koliko vama dijete bude na sisama dok dojite i koliko su onda siti do idućeg podoja? S koliko ste dana bili s djetetom vani? (Zagreb )

Moja juce imala 3 tjedna. Vec se uobrocila i kao svicarski sat je tacna i trazi jesti na 2.5h. Ako preko dana spava na suncu, zraku, onda je prevari, pa prebaci i 3h, ali tad je budim. Jos mi je dosta malena, pred 6 dana je imala 3300gr. Iskljucivo dojim. Kako kad, nekad sisa i krace, nekad duze, ali hajmo reci prosjek - po 6min na svakoj dojci. Mada evo, prije ovog sad podoja, je preskocila jednu dojku, sisala samo na jednoj. Tak da sve ti je to individualno i zavisi od momenta… Mi smo bili 1.put vani sa 16 dana. Vrijeme je predivno i steta ga je ne iskoristiti.

Moj bi cijeli dan sisao i nije mu dosta. Možda nemam dovoljno jer ne dojim isključivo. Ima još netko da kombinira?

i

Mi smo prvih 7 dana kombinacije, zadnje vrime jede moje i dohranu. Moga pojede 40- 60ml izdojenog i jos oko 60-90ml (novalak) dohrane. Velika je beba 4770 g. I ovako mu pase. patronozna  je bila 2x i kaze da dobro napreduje. Bas kako treba. E meni je tek sad doslo mliko i pokusavam polako izbaciti dohranu. Sa sisom se budi svako 1,5h i trazi jest, mislim da je to ok . Jer je s dohranom spavamo 3-5 h sto je puno, a nece da se budi, a meni sise cekaju i tako 😅
    Bradavice su ok, ali jednostavno nije mogao dobro vuci kao sa sesiricem. Bas aktivno sisa cca 15min. Tako da smo se nasli u ovoj kombinaciji. Jedino mi je problem polozaj dojenja. Ubi me sjedenje i leda. Nekko tesko ide na boku 

24.12.2022. 💙

• proljetnica1
    05. Siječanj 2023. 13:43

U ovoj fazi kad su novorođenčad pogrešno je držati po 6 min na svakoj dojci, radite jedan podoj-jedna dojka, ne skidati dok se sami ne skinu, to može biti i po 30 minuta, prvo mlijeko je vodenastije a ono poslije masnije koje je bitno za rast i razvoj, zbog toga je bitno ne mijenjati dojku brzo, 6 minuta je pogrešno i beba se neće pravilno razvijati. Nemojte misliti da nemate dovoljno, računica je jednostavna, koliko su na dojci toliko mlijeka se stvori. 

buhtlica23
    05. Siječanj 2023. 15:20

ancy2010

buhtlica23

Doryna29

snowwhite1410

Sori bas mi je ludnica dok smo bolesni pa ne stignem bas po forumu. Stavljali smo cepice. Ja nisam nista davala do pregleda pedijatrice, zvala sam patronaznu pa je ona rekla okupati je u mlakoj vodi jer je temp rektalno bila 38.1, pa sam to napravila a popodne na pregledu joj je pedijatrica prvi put dala onaj neki Andol cepic. A mi smo nakon toga kupili neke cepice to su mi dali u ljekarni nisam 100% sigurna za naziv. Ugl gleda se po kilazi bebe. 

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

buhtlica23
    05. Siječanj 2023. 15:24

Cure jeste li vi dobile prvu menstruaciju? Ja sam trebala na pregled jucer 6 tjedna nakon poroda ali smo u koroni. Prije 2 dana kada sam se brisala uocila sluz i malo krvi, danas opet i imam bolove u jajnicima. Pretpostavljam da je M. Cekam da krene kako treba a ko zna i kakva ce biti. Inace su mi jako neredovite i bez tableta nisam dobijala. A mozda mi je i korona sve poremetila, jer me i rez bolio kad su krenuli simptomi. Pa eto ako je netko dobio da mi kaze kad je to bilo i jel bila normalna ili ?

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

MBM🐬🍀💕
    05. Siječanj 2023. 15:45

buhtlica23

Cure jeste li vi dobile prvu menstruaciju? Ja sam trebala na pregled jucer 6 tjedna nakon poroda ali smo u koroni. Prije 2 dana kada sam se brisala uocila sluz i malo krvi, danas opet i imam bolove u jajnicima. Pretpostavljam da je M. Cekam da krene kako treba a ko zna i kakva ce biti. Inace su mi jako neredovite i bez tableta nisam dobijala. A mozda mi je i korona sve poremetila, jer me i rez bolio kad su krenuli simptomi. Pa eto ako je netko dobio da mi kaze kad je to bilo i jel bila normalna ili ?

Duso srecan ti porodjaj. Neka ste mi zive i zdrave i srecne. Citala sam da si se malo namucila ali sve se to zaboravi jer si mama jedne malene princeze. Ljumim vas obe 😘💐

BlairWaldorf
    05. Siječanj 2023. 17:41

proljetnica1

U ovoj fazi kad su novorođenčad pogrešno je držati po 6 min na svakoj dojci, radite jedan podoj-jedna dojka, ne skidati dok se sami ne skinu, to može biti i po 30 minuta, prvo mlijeko je vodenastije a ono poslije masnije koje je bitno za rast i razvoj, zbog toga je bitno ne mijenjati dojku brzo, 6 minuta je pogrešno i beba se neće pravilno razvijati. Nemojte misliti da nemate dovoljno, računica je jednostavna, koliko su na dojci toliko mlijeka se stvori.

Ajde da i ti kazes nesto normalno 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.