![](/media/img/3a/cb/683f771e81bd3e55a6b2.jpeg)
Proljetnice napravim to, ali ne pomaze.
A kakve veze ima moje starije dijete sad s grcevima i otpustom 🤔🙄
Buhtlice i moja prducka, to je valjda onda ok 😂 taj zrak u crijevima valjda i smeta.
S prvom kceri nisam nista takvo dozivjela, ova citavu noc vristi i grci se 🥴
Poz,
ima li još ovdje trudnica kojima je termin u 1. i 2. mjesecu?
ČESTITKE MAMAMA NA BEBICAMA!
Ja sam 😁 još tri tjedna..
Ima li još koja trudnica da ima ili je imala malu bebicu. Nama otprilike "kasni" od 25tt od 7 do 10 dana u kilaži. Na zadnjem uzv u 36tt je procijenjena na 2500g. Sve je to još normalno ali me doktorica cijelo vrijeme radi toga strože nadzire (protoci, ctg sad već treći put ovaj tjedan).
Nadala sam se da će zbog toga dogurati di punog termina pa možda i dalje, ali zadnjih 10ak dana imam grčeve, češću stolicu i ona se spustila dosta nisko. Kako su vama krenuli trudovi, jel bilo kakvoh naznaka da se beba sprema van?
Pozdrav svima i čestitke na bebicama, 😘
Heej draga,
Bas sam se pitala gdje si j kako ste ti i tvoja cura…još malo i mi ćemo upoznati svoje princeze…ja isto zadnjih dana imam češću stolicu i znam imati grčeve…moja mala je po UZV veca za tjedan dana,u 35 tjednu je bila procijenjena na 2900…ovaj tjedan idemo u TA na pregled pa ćemo vidjeti kako napredujemo❤️
I ja sam s terminom u 1.mj. Trenutno 37+4. Baš je zanimljivo pročitat da i vi imate češću stolicu jer je i kod mene tako pa osluškujem tijelo i što se dešava, vjerujem kao i vi.
Moja je na UZV prije nekoliko dana bila 3200, pa mi se čini da će biti velika beba kad dođemo do punog termina. Ali vidim da nitko ne brine previše kad su bebe manje u ovim tjednima, posebno za curice.
Jeste li sve osjetile one Braxton Hicks kontrakcije? Ja ih uopce nemam (ili barem mislim da nemam) pa ne znam je li to normalno 😕.
Nama su termini na dan razlike...i ne, ne osjećam braxton hicks kontrakcije...moja je pred tjedan dana po uzv bila procijenjena na 3300 i nadam se da su bar malo fulali il bar da ona ne bu još puno rasla do kad bu se odlučila doć van
Hvala svima na odgovorima!
Leptiric007 I termini i veličina beba su nam slični 😊. Imaš li sve spremno za bolnicu?
Studentice Osjetiš ih kao stezanja trbuha?
Leptiric007 I termini i veličina beba su nam slični 😊. Imaš li sve spremno za bolnicu?
Pa ja mislim da imam...spremila torbu tam oko nove godine, sad sam ju za vikend samo presložila, poizbacivala pol tog sa mišlju imam za jedan dan pa će mi muž nadopunit i donjeti...uglavnom sume sumarom rekla bi da smo više manje spremni...gdje rađaš ti? Jel se kod tebe išta događa?
Pa ja mislim da imam…spremila torbu tam oko nove godine, sad sam ju za vikend samo presložila, poizbacivala pol tog sa mišlju imam za jedan dan pa će mi muž nadopunit i donjeti…uglavnom sume sumarom rekla bi da smo više manje spremni…gdje rađaš ti? Jel se kod tebe išta događa?
U Petrovoj ću ja. Ti?
Baš mi je frendica rodila tamo prije desetak dana i rekla da mi baš ništa posebno ne treba, da imaju sve za bebe pa čak i za mame pa sam i ja pola toga izbacila. Što ti kažeš, ako će trebati, donijet će muž.
Za sad se ništa posebno ne događa, a u cet sam u trudnickoj pa cemo vidjeti kako stvari stoje 😁
Pa ja mislim da imam…spremila torbu tam oko nove godine, sad sam ju za vikend samo presložila, poizbacivala pol tog sa mišlju imam za jedan dan pa će mi muž nadopunit i donjeti…uglavnom sume sumarom rekla bi da smo više manje spremni…gdje rađaš ti? Jel se kod tebe išta događa?
U Petrovoj ću ja. Ti?
Baš mi je frendica rodila tamo prije desetak dana i rekla da mi baš ništa posebno ne treba, da imaju sve za bebe pa čak i za mame pa sam i ja pola toga izbacila. Što ti kažeš, ako će trebati, donijet će muž.
Za sad se ništa posebno ne događa, a u cet sam u trudnickoj pa cemo vidjeti kako stvari stoje 😁
Ja ću na sv.duhu iako mi je Petrova niti na 5 minuta od kuće, moja vjenčana kuma je rodila u Petrovoj početkom studenog dogovorenim carskim...koliko sam shvatila više manje je bila zadovoljna svime, osim čekanjem u trudničkoj...ja sam u srijedu na pregledu 😀
U ovoj fazi kad su novorođenčad pogrešno je držati po 6 min na svakoj dojci, radite jedan podoj-jedna dojka, ne skidati dok se sami ne skinu, to može biti i po 30 minuta, prvo mlijeko je vodenastije a ono poslije masnije koje je bitno za rast i razvoj, zbog toga je bitno ne mijenjati dojku brzo, 6 minuta je pogrešno i beba se neće pravilno razvijati. Nemojte misliti da nemate dovoljno, računica je jednostavna, koliko su na dojci toliko mlijeka se stvori.
Ajde da i ti kazes nesto normalno
Prema mojim pedijatrima i patronaznim, i savjetnicom za dojenje, to nije normalno. 😊
Nego sto je normalno ?
Da se prazne obe dojke na podoju, svako malo, inace ce se dobiti mastitis. Pa posto se beba 1.mjesec budi da jede na svaka 2.5-3h, a kasnije ovisno o napretku.. preporucuju ako beba produzi, da se mama budi nocu i izdaja.. u tom pocetnom periodu dok se to sve ne regulise.
Ali toliko je oprecnih informacija da svako sebi bira....
Poz,
ima li još ovdje trudnica kojima je termin u 1. i 2. mjesecu?
ČESTITKE MAMAMA NA BEBICAMA!
Ja sam 😁 još tri tjedna..
Ima li još koja trudnica da ima ili je imala malu bebicu. Nama otprilike "kasni" od 25tt od 7 do 10 dana u kilaži. Na zadnjem uzv u 36tt je procijenjena na 2500g. Sve je to još normalno ali me doktorica cijelo vrijeme radi toga strože nadzire (protoci, ctg sad već treći put ovaj tjedan).
Nadala sam se da će zbog toga dogurati di punog termina pa možda i dalje, ali zadnjih 10ak dana imam grčeve, češću stolicu i ona se spustila dosta nisko. Kako su vama krenuli trudovi, jel bilo kakvoh naznaka da se beba sprema van?
Pozdrav svima i čestitke na bebicama, 😘
Draga J_Lo, bitno da si ti dogurala do termina, a moze biti i dobra greska u mjerenju. Znaju doktori fulati i do 1kg. Uglavnom, ja sam rodila prvu curicu, u 37+1, sa 2700gr. Sve bilo ok, jako brzo je napredovala i pretrkla svoje vrsnjske. Ssmo sam je dojila. Ispocetka je bilo malo teze jer nije imala bas snage za povuci i bila uspavana zbog dobre zutice, ali sve smo to uspjeli prebroditi bez vecih problema. Tako da se ne sekiraj oko te tezine. Samo ce se cesce pratiyi i vagati prvih dana, da pocne dobijati na tezini. (Ako uopste bude mala)
I btw. nisam rekla da se beba na tacno odredjenom minutu skida sa dojke i mijenja na drugu. Vec me neko pitao koliko mi u prosjeku bude na jednoj, pa sam rekla meni cca 6min. I sama pusti. Ja je prebacim na drugu i nastsvi. Meni su govorili na pocetku po 15min na svakoj dojci. Ali to je sve toliko individualno da mi je besmisleno pricati i mjeriti. Zavisi koliko je beba snazna i kako vuce, je li uspavana, kako mlijeko ide itd. Poslije se to dojenje svede na 4min. Nema ni podrigivanja ni icega. Sad je to sve proces dok se ne uspostavi.
Meni ako se desi nocu da na jednoj bas potegne i zaspe i drugu ne prihvati. Meni je ocaj sa tom dojkom. Ja evo ne znam kako vi uspijete da 2.uopste ne praznite.
I da, ja ne dojim tako svsko malo, tipa na 45min, kao Lonmi. Yo je dojenje na zahtjev. Po meni i kako su me savjetovali, nije svaki plac glad i ne treba je non stop hraniti. Ali opet napominjem, toliko je oprecnih informacija.. kao npr treba li siroki povoj ili ne i milion drugih. Tako da svaka majka bira i odlucuje po svojoj intuiciji.
Sortiraj odgovore
Najstariji