Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lonmi
    10. Siječanj 2023. 11:36

Santina ja ju hranim na 45 min ako bas trazi dojku, nije sad da joj guram u usta ako ne zeli samo jer place 😂😂.
    Nekad ju cuvam i ne trazi, nekad me hoce pojesti od gladi 😂
    Hvala Bogu ja se s mastitisom nisam susrela. Moja ne pusta dojku po pol h, nekad i duze. Po noci bi se 1h nasisavala. Evo moje su ok i na toliki razmak, jest da se napuni kroz 2, 3h al to mrvu izdojim prije podoja i ok je. 
    Mene ce jedino taj otpust izluditi. Po 4,5 puta u toku dojenja imam taj ogromni nalet, uopce ne znam kako to rjesiti. Doslovce ju po 4 put skidam i pustam to mlijeko u tetru. Hoce to ona savladati s 3,4 mj, drugo nemam sta, kad ne pomaze izdajanje pred podoj 🙄
    Mah to s tim dojenjem je najbolje da si svatko sam odredi i regulira kako ce jer ima milijun teorija. Najbolja je ona koja odgovara i mami i bebi. 

• proljetnica1
    10. Siječanj 2023. 11:45

Nema milijun teorija nego ono sto je točno, naravno da neces čekati da se prepuni, drugu jednostavno izdojis ako je potrebno. U početku stavljati na podij na svaki plač jer dijete ne kaže evo plačem zbog nečeg drugog a ne gladi

Lonmi
    10. Siječanj 2023. 16:09

proljetnica1

Nema milijun teorija nego ono sto je točno, naravno da neces čekati da se prepuni, drugu jednostavno izdojis ako je potrebno. U početku stavljati na podij na svaki plač jer dijete ne kaže evo plačem zbog nečeg drugog a ne gladi

Evo Santina, kaze ti nasa forumska doktorica da je svaki plac, plac gladi 😂. Nema do utjehe i mazenja, samo glad 😂
    I da draga, ima ih milijun, a drugo sad sta je tocno. Tocno je onako kako ti je dijete sito i dobiva na tezini, a da su tebi dojke u redu. 

santina
    10. Siječanj 2023. 20:16

Upravo tako. Najbitnije da beba dobija na tezini, a da su dojke u redu. 
    Licno sam se uvjerila da nema pravila. Prvu cerkicu sam dojila 1.5 godinu. Prestala u 3.-4.mjesecu ove trudnoce. Mastitis imala 2x. Prvi put nakon 14.dana nakon poroda, 2.put tad kad sam prestala dojiti. Prvi put je bilo puno kvrzica, bolne dojke itd. Drugi put su zakljucili da je mastitis, jer sam danima imala visoku temp, nema sta nissm radila od pretraga, sve u redu, a nisms imala kvrzice i bol. Pa je jedini zakljucak bio da je mastitis. I kad sam pocela stavljati obloge na dojke i temp je spala. A nikakvih simtoma mastitisa... 

tako da da, nema ama bas nikakvih pravila ni kod jedne te iste osobe. 

Lonmi

proljetnica1

Evo Santina, kaze ti nasa forumska doktorica da je svaki plac, plac gladi 😂. Nema do utjehe i mazenja, samo glad 😂
    I da draga, ima ih milijun, a drugo sad sta je tocno. Tocno je onako kako ti je dijete sito i dobiva na tezini, a da su tebi dojke u redu.

• proljetnica1
    11. Siječanj 2023. 14:54

Vidim da ti razumijevanje napisanog nije jača strana pa evo da pojasnim, dobrobit čestih podoja u početku je sto će se stvoriti vise mlijeka a također ces riješiti potrebu pa bila ona glad, utjeha, maženje ili nešto drugo

BlairWaldorf
    11. Siječanj 2023. 16:11

leptirić007

sarinjo

leptirić007

sarinjo

Hvala svima na odgovorima!

Leptiric007 I termini i veličina beba su nam slični 😊. Imaš li sve spremno za bolnicu?

Studentice Osjetiš ih kao stezanja trbuha?

Pa ja mislim da imam…spremila torbu tam oko nove godine, sad sam ju za vikend samo presložila, poizbacivala pol tog sa mišlju imam za jedan dan pa će mi muž nadopunit i donjeti…uglavnom sume sumarom rekla bi da smo više manje spremni…gdje rađaš ti? Jel se kod tebe išta događa?

U Petrovoj ću ja. Ti?
    Baš mi je frendica rodila tamo prije desetak dana i rekla da mi baš ništa posebno ne treba, da imaju sve za bebe pa čak i za mame pa sam i ja pola toga izbacila. Što ti kažeš, ako će trebati, donijet će muž.

Za sad se ništa posebno ne događa, a u cet sam u trudnickoj pa cemo vidjeti kako stvari stoje 😁

Ja ću na sv.duhu iako mi je Petrova niti na 5 minuta od kuće, moja vjenčana kuma je rodila u Petrovoj početkom studenog dogovorenim carskim…koliko sam shvatila više manje je bila zadovoljna svime, osim čekanjem u trudničkoj…ja sam u srijedu na pregledu 😀

Vinogradska ti je najbolji izbor. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

Lota 🌼
    11. Siječanj 2023. 19:17

leptirić007

Di su rodilje s terminima siječanj/veljača? Ja danas odradila prvi pregled u trudničkoj, bila iznenađujuće brzo gotova (sat i pol). Nisu me stavljali na ctg, to me čeka iduću srijedu, kako ostale stoje? Se događa što? Mi smo na 3300 procijenjeni

Evo i mene. 36tt, u petak kontrola pa cemo vidjeti kakvo je stanje. Imam blage grceve po noci, kao menstrualni i jako aktivnu curicu u stomaku, a bome i stuca svaki dan po dva puta, to stucanje me isprva brinulo, al vidim da je to sasvim normalna pojava. 😁

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    06/2021 - spontani u 6tt 👼
    11/2021 - missed ab u 11tt 👼
    • Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
    🌸 2/2023 - baby S 🌸
    🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵

snowwhite1410
    12. Siječanj 2023. 10:26

Cure mame 🥰🥰🥰 gdje ste sve nestale 🤗kako ste 

• lana065
    12. Siječanj 2023. 11:31

Pozdrav drage zenice..
    Ja sam nova na forumu..
    Trenutno sam trudna 9 tjedana i 5 dana…
    Prvi put sam bila na ultrazvuku sa 5+6 kad se vidjela pravilna gestacijska vrecica te pravilna zumajncana s eo bez otkucaja srca, sa 6 + 4 sam isla ponovno te nam je malo srceko kucalo 130 , ono sto me brine je crl(velicina ploda) koji je bio 4 mm  vidim da je to manje za taj tjedan u kojemu jesam, najme gestacijska vrecica odgovara 6 + 4, cikluso su mi od 28 do 30 dana…
    Sad u utorak idem na sljedeci pregled sa 10 tjedana..
    Dal je koja imala takvu situaciju?

buhtlica23
    12. Siječanj 2023. 16:07

snowwhite1410

Cure mame 🥰🥰🥰 gdje ste sve nestale 🤗kako ste

Ja sam tu 🤗
    Malo je tesko pratiti forum uz malu bebu 😂. Trenutno mislim da moja ima prvi skok u razvoju. Ako ste za mozemo napraviti novu temu za nas koje smo rodile? Nekako nisam bas za Viber grupe i to. Ovako udem procitam kad imam vremena a onako bi mi bilo tesko pratiti..

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.