nemamimena26 ne brini, sve je to nirmalno.
Meni izgleda da mi je ovo najgora t do sad, prva dva puta nisam imala nit simptima niti me šta bolila, a sadaaaa koma, cice bole da se ne smun dotaknit.
Sa prvim malim nakon operacije veliki hematom, ležanje 3 miseca( krevet-wc).
Druga t za poželit, kao da nisam ni bila t, rodila za sat vrimena, još išla na motoru🙈🙈😂😂
A ovu čemu tek vidjet, al ne miriše mi na dobro, mislim da će biti veselo....sama sebi teška već sad...
Btw ja nisam nešti to ni studirala, kolika bi beta trebala biti nakon 3 dana( danas vadila)
Ja kavu i dalje pijem, jednu ujutro i to je to. Ako ne popijem kavu, glava me cijeli dan boli.
Ja imam zadnjih 5 dana cjelodnevne mučnine. Cijeli dan osjećam mučninu, a na mahove mi dolazi uzasno loše. Pece me želudac iznutra, grozno. U prvoj trudnoći nisam imala apsolutno nikakve mučnine pa mi je i to čudno.
Imam još nešto više od 2 tjedna do pregleda, mislim da ću izluditi do tad.
Ja sam u pocetku imala bas dosta simptoma i odjenom se vecina povukla, sad me uglavnom pate mucnine iako nisu ni upola kao sto druge cure opisuju, uglavnom se jave ako ne jedem na vrijeme i tamo oko 14h pa traju do nekih 17h, valjda kak se inace smirim u tom razdoblju jer mala spava pa se i ja odmaram
Meni je ova trudnoca totalno drugacije od prve zbog tog imam neki osjecaj da je decko
👩 23
👱♂️ 25
👧 3
👶 13.12.
Hvala na potpori, curke!
Fakat me ne zanima kako ce se na poslu snaći bez mene, ima ih dovoljno, neka se snalaze. Ja uvijek pokrivam druge i odrađujem posao koji je netko drugi zeznuo, tako da nikome ništa ne dugujem. Ako ce me zezati oko g.o, uopce se necu zamarati, idem odmah na bolovanje. Jedino oko čega se brinem je moj bebač i da on/ona bude okej, to mi je apsolutni prioritet.
Draga, upravo ovo što si opisala za svoj posao, kao i da si i mene opisala. Ja sam za druge sve tu i uvijek sve pokrijem, evo 34 godine punim idući mjesec, četrnaesta godina mi ide u istoj firmi i da se ja živciram sada što ću uskoro na porodiljni? Pa iskreno, ne pada mi na pamet.
Prije nepunih pet mjeseci došla nam je nova kolegica, koja će se polako uhodavati, pa će raditi, šta da ja radim. Mislim da ne trebaš ginger39, kao ni ja imati grižnje savjesti.
Draga Nemamimena, savršeno se razumijemo. Ma fakat se nemam namjeru živcirati oko čuvanja trudnoće i porodiljnog niti ikome dopustiti da mi stvara neki pritisak. Ja sam stvarno pokrivala svačija bolovanja, uvijek se prilagođavala za g.o., čak sam i na dopustu zbog tatine smrti prije godinu i pol, odgovorala na mailove i javljala se na mob. Sad fakat povlačim crtu, beba je na prvom mjestu.
I nama su se prije 6 mjeseci vratile dvije kolegice iz briselskog ureda koje nekim čudom uvijek izbjegnu najteze zadatke i prebace posao na druge. Obje imaju veću plaću od mene, neka odrade svoj dio posla.
Draga Nemamimena, savršeno se razumijemo. Ma fakat se nemam namjeru živcirati oko čuvanja trudnoće i porodiljnog niti ikome dopustiti da mi stvara neki pritisak. Ja sam stvarno pokrivala svačija bolovanja, uvijek se prilagođavala za g.o., čak sam i na dopustu zbog tatine smrti prije godinu i pol, odgovorala na mailove i javljala se na mob. Sad fakat povlačim crtu, beba je na prvom mjestu.
I nama su se prije 6 mjeseci vratile dvije kolegice iz briselskog ureda koje nekim čudom uvijek izbjegnu najteze zadatke i prebace posao na druge. Obje imaju veću plaću od mene, neka odrade svoj dio posla.
Apsolutno, nekada treba podvući crtu baš kako ti kažeš i okrenuti se trenutnim prioritetima, a to su sada naše bebice, briga oko njih i da sve bude dobro.
Sve će se odraditi i u konačnici, svi smo mi zamjenjivi, tako da se uopće ne sekiram.
Da pokucam ja sam danas evo dobro, kako je sinoć bilo, nemam nikakvih grčeva, ništa.
Inače, nisam nikako prakticirala doručak, ali evo otkako smo saznali da sam trudna, uvela sam doručak i svako jutro tabletu Novalaca
Ja sam isto počela doručkovati otkad sam trudna i Novalac uz doručak. Dvije frendice koje su friško rodile mi govore da nisu uzimale nikakve prenatale nego samo folnu, kao ginekolozi su im rekli da nema potrebe (jednoj je rekao da to otvara apetit i da će se samo bespotrebno udebljati).
Ja sam nekako mirnija kad popijem novalac jer računam da će bebač dobiti i folnu i sve što mu treba iz jedne tablete, posebno kad slabije jedem. Mislim da svakako ne može škoditi, a i moj ginić podržava uzimanje prenatalnih vitamina.
Bok cure!
Evo napokon ručak gotov, mogu odmoriti 😅
Meni se mučnine povlače pomalo, cicke puno manje bole, samo se pojačalo piškenje, mislim da je to i normalno pošto bebica raste i pritišće sve više mjehur🤣
Ja tako imam osjećaj da nosim dečkića, ne znam, jednostavno imam neki feeling💞
Lucija 16.12.2021.💗
Ako to povećava apetit, onda su mi ipak malo jasnije neke stvari kod mene kad sam prije dva tjedna nazvala doktoricu da se dogovorimo oko pregleda, rekla sam joj za Novalac, rekla je super, da je to dobro i da ne može nikako odmoći.
Tako da sam sigurna da u tome nisam nimalo pogriješila.
Ja sam za sada još uvijek na folnoj, kaze ginekologica da je to okej, inače ostale vitamine pokušavam kroz raznu drugu hranu unositi :)
Čekat ću sljedeći pregled kad ću biti u 12.tjednu i tad ću preć na Novalac ili Premama duo. 😁
Lucija 16.12.2021.💗
Sortiraj odgovore
Najstariji