Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • deedeeleeloo
    28. Prosinac 2020. 18:58

Lei_Be

deedeeleeloo

Lei_Be

Jojj cure jest nam usitnilo 🥰🥰
    Mi smo jutros bili na pregledu, zatvorena, ctg uredan, sve super.. sljedeća kontrola za 7 dana.. neka tako i ostane, kakva je ova godina, ne dam mu da se rodi sad, neka pričeka 2021., možda će bit bolja ☺️
    Nadam se da ste sve ok od jutros, pogotovo Sisak, Petrinja i okolica.. čuvajte se🤞

I ja sutra idem. Imamo isti termin. Bas sam se pitala hoce mi sutra raditi ctg i kad ce iduca kontrola. Jako me zanima kakva je situacija dolje.I ja bebu rijetko i puno slabije osjetim ali s obzirom koliki je sigurno nema mjesta, tek ponekad nogicama gura lijevo bocno. BH kontrakcije su i ceste i jake i duze sada. Ako bude sutra sve kao i tebi tj ok i da sam zatvorena skroz, pretpostavljam da ce mi reci da dodjem 4.1. na indukciju🤞

Sretno sutra i javi šta će ti reći ☺️ jel nosiš curicu ili dečka?
    Ja sam malo razočarana što nije gledao bebu, moja doktorica je na godišnjem, pa je ovo bio zamjenski.. rekao je da nema potrebe, da je kontrola prvenstveno da vidi kako je stanje dolje, da li sam se počela otvarati.. a htjela sam vidjet jel se mali udebljao bar malo preko Božića 😂
    I moram reć što sam već negdje pročitala od cura, čitav život sam kod ženskih ginekologica i tako se potrefilo da su me i 2x u bolnici uvijek gledale žene.. ovo mi je sad bio prvi pregled kod muškog ginekologa i razlika je nebo i zemlja koliko je čovjek nježan i osjećajan za razliku od žena 😳😳😳 baš nevjerojatno i čak razmišljam da se kasnije prebacim kod tog ginekologa…

Opet decka! Jos prije tjedan dana je procjena 3300-3500 i to je kao uvijek +/- 10%. Sutra me prvi puta gleda dolje kao jer do sada nije bilo potrebe.Ja sam uvijek kod zenskih a kod ovog porodnicara sam na preporuku vodila prvu trudnocu jer je bolnicki doktor i jer moja nema u ambulanti ni UZV. Generalno vise volim kod zena zbog toga sto je meni to nekako ugodnije ali stvarno nemam rijeci kako je odradio prvi porod i sve do sada. Bitna mi je strucnost kod doktora. Niti osjecaji niti ljubaznost...spol najmanje. Samo da je maksimalno strucan i zna sta radi. 

Lei_Be
    28. Prosinac 2020. 19:17

Slažem se, ali ja kod koga god sam bila svi su stručni i ljubazni, tako da mi je sljedeći kriterij nježnost 😂
    Meni je danas mrak pao na oči kad sam vidjela da je doktor, baš što kažeš, nisam se ugodno osjećala na samu pomisao da će me neki stariji čika gledati 🙈😂 ali baš sam ugodno iznenađena, jer poslije svakog pregleda kod moje doktorice me sve boli dolje koliko je gruba 😳

Popis rođenih beba str. 1072
    15 dečkića 💙 i 11 curica ❤

Evo i mene tu :)
    28. Prosinac 2020. 21:54

malamarelica, slažem se s curama. Znam da ti neće pomoći što ti mi govorimo, ali probaj porazgovarati sa stručnom osobom jer ćeš ovako tek napraviti problem. Naša bebe osjećaju nas i ono što mi osjećamo što znači da tvoja beba osjeća tvoj strah, nervozu, stres i sve ostalo, a to sigurno ne želiš! Sretno!!

Ja sam danas bila na ctg-u koji je uredan, beba je bila jako aktivna. :)) Nakon toga pregled i sve je ok - nema nikakvih naznaka. Zatvorena sam i naručena opet na ctg sub (kad ću biti ravno 40 tjedna) i onda u pon na pregled. Osim ako se prije nešto ne počne događati. :)) Dr mi je rekla da se ne opuštam previše jer se sve može u jednom danu preokrenuti i pokrenuti. 

Eto i sad čekamo dalje!! :)))

ovčica
    28. Prosinac 2020. 22:41

Evo i mene tu :)

malamarelica, slažem se s curama. Znam da ti neće pomoći što ti mi govorimo, ali probaj porazgovarati sa stručnom osobom jer ćeš ovako tek napraviti problem. Naša bebe osjećaju nas i ono što mi osjećamo što znači da tvoja beba osjeća tvoj strah, nervozu, stres i sve ostalo, a to sigurno ne želiš! Sretno!!

Ja sam danas bila na ctg-u koji je uredan, beba je bila jako aktivna. :)) Nakon toga pregled i sve je ok - nema nikakvih naznaka. Zatvorena sam i naručena opet na ctg sub (kad ću biti ravno 40 tjedna) i onda u pon na pregled. Osim ako se prije nešto ne počne događati. :)) Dr mi je rekla da se ne opuštam previše jer se sve može u jednom danu preokrenuti i pokrenuti.

Eto i sad čekamo dalje!! :)))

Sad smo sve tu negdje! Kad krene jedna, i ostale ce se zaredati 😁
    Ja opet danas imam cesce kontrakcije, jak mi je pritisak na mjehur, obavila wc 3x (citala sam da se kao zene prirodno ciste pred porod), iscjedak nisam imala. Mala je bila mirnija kroz dan, predvecer se opet pokrenula u svom stilu 🥰

santina
    28. Prosinac 2020. 22:58

Cure drage, da vas obavijestim da mi je moj andjeo sletio danas u narucje. Taman smo bili na 37+1. Duga je 49 cm i teska 2720gr. Ocekivala sam da vec ima 3kg, ali dobro. Ne znam puno detalja, saznacu sutra u viziti.. 
    Ja gotovo da nisam imala nikakve tegobe.. samo sam proslu noc osjetila malo nesto u lumbalno dijelu, ujutro samo 1.put. I kazem to u viziti i kao pogledace me.. Kad na regledu ustsnovise da sam otvorena 8cm! Bila je strka, brzo u radjaonu, da su mi jedva dali spavacicu da obucem. U radjaoni sam imala rijetke i poprilicno bezbolne kontrakcije (samo kao manji pritisak). Onda su mi ukljucili drip, i i dalje nije bilo strasno.. Dok nakon 1h nisu probusili vodenjak. E onda je nastso cirkus i prestrasni bolovi. Iskreno samo sam se tate sjecala, koji je tako bio skupljen i jecio kad je vec pio morfij zbog metastaza na kostima. 
    Uglavnom, sve je trajao oko 2.5h. Radili su mi epiziotomiju. Imam 5 vanjskih savova i ko zna koliko unutrasnjih.. 

Ostalim curama samo hrabro i sretno! 

Lei_Be
    28. Prosinac 2020. 23:12

santina

Cure drage, da vas obavijestim da mi je moj andjeo sletio danas u narucje. Taman smo bili na 37+1. Duga je 49 cm i teska 2720gr. Ocekivala sam da vec ima 3kg, ali dobro. Ne znam puno detalja, saznacu sutra u viziti..
    Ja gotovo da nisam imala nikakve tegobe.. samo sam proslu noc osjetila malo nesto u lumbalno dijelu, ujutro samo 1.put. I kazem to u viziti i kao pogledace me.. Kad na regledu ustsnovise da sam otvorena 8cm! Bila je strka, brzo u radjaonu, da su mi jedva dali spavacicu da obucem. U radjaoni sam imala rijetke i poprilicno bezbolne kontrakcije (samo kao manji pritisak). Onda su mi ukljucili drip, i i dalje nije bilo strasno.. Dok nakon 1h nisu probusili vodenjak. E onda je nastso cirkus i prestrasni bolovi. Iskreno samo sam se tate sjecala, koji je tako bio skupljen i jecio kad je vec pio morfij zbog metastaza na kostima.
    Uglavnom, sve je trajao oko 2.5h. Radili su mi epiziotomiju. Imam 5 vanjskih savova i ko zna koliko unutrasnjih..

Ostalim curama samo hrabro i sretno!

Čestitke od srca draga, bitno da je sve dobro prošlo 🥰🥰🥰 želim ti brzi oporavak i da čim prije idete kući, dosta ste bile u bolnici 🤞☺️ kako se zove curica? 😍

Popis rođenih beba str. 1072
    15 dečkića 💙 i 11 curica ❤

ovčica
    28. Prosinac 2020. 23:44

Santina, cestitke od srca! Koliko si se namucila u bolnici, drago mi je da ti je porod bio oke! Brz oporavak i uzivaj s malenom! 🥰❤️

• matea1201
    28. Prosinac 2020. 23:52

Santina i ja ti čestitam! brz oporavak želim i sve najbolje tebi i bebici😊

Nova19
    28. Prosinac 2020. 23:54

Santina čestitke od srca!!! Dobro došla curka i objema bez oporavak 🥰🥰

• matea1201
    28. Prosinac 2020. 23:55

Ovčice tako je i meni danas. česte kontrakcije a i wc obavila i to zadnje sad navečer. a dok sam se tuširala sceprkala sam si nekaj sluzavog🙄🙈 oprostite na detaljima. valjda je to taj čep, mada po količini nije cijeli nego samo dio🙈 uglavnom bilo je gusto i sluzavo. sutra pregled u TA

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.