Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    malamarelica
    27. Prosinac 2020. 13:41

Znam da mi ne moze nitko pomoci, ali mi je lakse kad se jadam. Sinoc sam pola sata osjetila bebu i jutros nesto, ali sve je tako drukcije. Nekako ko izdaleka, iznutra, nikakvog udarca na van, a znalo mi je trbuh zatresti i sve sam znala bas jako osjecati pod rukom. A sad bi to kao trebali biti najjaci udarci zar ne. Probala sam ono s coca colom, ne djeluje. Sinoc se ono isto javio iz cista mira, nit sam sta jela ni pila. Slusam ga na dopler, to mi jedino preostaje. Ne mogu i danas ici na hitnu, ne znam sta mi vise oni mogu pomoci. Ja se od srca nadam da me ne bi pustili doma onako da su smatrali da nest nije ok. Vec sam poremecena do te mjere da sumnjam u svakog doktora. Znam da zvucim uzasno, ali jedva cekam da izadje iz mene. Ovo je uzasno koliko se brinem. Samo ga zelim imati u svojim rukama. I ako cu strepiti kao npr.kad procitam ovo Novino, sve je to drukcije u odnosu na ovo kad je u meni i ne vidim i ne znam nista. Samo zelim roditi zivo i zdravo dijete. Umorna sam toliko od svega. Ne znam vise sta da napravim osim da sjedim i cekam

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

• MissKitty
    27. Prosinac 2020. 13:46

Nova19

MissKittydanas sam već malo bolje ali taj strah i nemoć jednostavno neopisivo… prvo sam pomislila da se samo grči jer se nagutao plodne vode i ima te grcice od kad se rodio… kada sam skužila da se počeo gušiti (a tako male bebe ne znaju još disati kroz usta) zgrabila sam ga iz kindaca i počela tapšati i derati se da diše (više za sebe nego njemu jer šta tako mala beba zna)… već su mi svakakvi scenariji prolazili (a moja starija bolesna sa temperaturom pa gdje ću još s njom)… ma sve u svemu trajalo je 5-10 sek ali meni cijela vječnost 😔
    Srce mi je htjelo iskočiti od straha ali sam vidjela da se mali smirio i prodisao… sjetila sam se da su mi u bolnici rekli da se zna to desiti radi plodne vode koje se nagutao ali naravno, to se desi prvi noć kod kuće 😣
    Uglavnom od onda spavam po pola sata, samo ga provjeravam i osluskujem… ali već noćas je puno bolje, crijeva su mu konačno proradila, podrigne se češće i manje se naguta zraka… on je za sada sva suprotnost od svoje seke pa je i meni to sve novost (iako je drugo dijete, stvarno nema pravila).
    Ali majčinski instinkt i ljubav je nešto najjače šta postoji 🥰

Uh, drago mi je što ste bolje i želim vam da se brzo ušemite i samo pozitivna iskustva 🙏

vikica1810@gmail.com

Evo i mene tu :)
    27. Prosinac 2020. 13:53

malamarelica

Znam da mi ne moze nitko pomoci, ali mi je lakse kad se jadam. Sinoc sam pola sata osjetila bebu i jutros nesto, ali sve je tako drukcije. Nekako ko izdaleka, iznutra, nikakvog udarca na van, a znalo mi je trbuh zatresti i sve sam znala bas jako osjecati pod rukom. A sad bi to kao trebali biti najjaci udarci zar ne. Probala sam ono s coca colom, ne djeluje. Sinoc se ono isto javio iz cista mira, nit sam sta jela ni pila. Slusam ga na dopler, to mi jedino preostaje. Ne mogu i danas ici na hitnu, ne znam sta mi vise oni mogu pomoci. Ja se od srca nadam da me ne bi pustili doma onako da su smatrali da nest nije ok. Vec sam poremecena do te mjere da sumnjam u svakog doktora. Znam da zvucim uzasno, ali jedva cekam da izadje iz mene. Ovo je uzasno koliko se brinem. Samo ga zelim imati u svojim rukama. I ako cu strepiti kao npr.kad procitam ovo Novino, sve je to drukcije u odnosu na ovo kad je u meni i ne vidim i ne znam nista. Samo zelim roditi zivo i zdravo dijete. Umorna sam toliko od svega. Ne znam vise sta da napravim osim da sjedim i cekam

Normlano je da si zabrinuta, ali probaj si nekako pomoći. Ja kad sam rekla dr da slabije osjećam bebu prije nego sam išla na ctg, ona mi je odmah rekla da se oni i smire pred kraj. Normlano je da drugačije osjećaš jer oni nemaju vise mjesta za one udarce. Ja moju osjećam uglavnom samo Kako se gura. 
    Probaj i zbog nje i zbog sebe se malo smiriti. 
    Znaš kaj možeš probati - s disanjem. Smiri se i lagano s udahom izbaci trbuh da ti uđe zrak i onda s izdahom lagano izbaci zrak i lagano uvuci trbuh, njima ti to bude kao masaza. Rasi Vizualizacije kako je beba ok i kako pluta i uživa u trbuhu, afirmiraj isto to i sigurno će ti pomoći. Oni osjećaju sve sto i mi i probaj se malo
    Opustiti.
    Bitno je da bebicu osjećaš, a je li manje ili drugačije,
    To isto dolazi kako trudnoća odmiče. ❤️❤️❤️❤️❤️

27. Prosinac 2020. 13:56

santina

Marlene, najiskrenije cestitke povodom rodjenja bebice. Zelim vam samo najbolje u buducem zivotu! ❤️

Kod mene i dalje isto.. iscekujem da moze biti svaki cas, juce su me opet pregledali, i dalje isto otvorena. Nemam bolova, iako imam kontrakcije s vremena na vrijeme. Ne bi mi davali drip jos za sada.. ali ako se otvorim do 7-8cm, a bez bolova ili pucanja vodenjaka onda bi mi ga ukljucili. Doktorica vjeruje da bih sljedece sedmice mogla sigurno roditi, jer nemam grlica, toliko otvorena, kontrakcije vec pocele, tako da.. bas cekanje..

Sretno!!! 🍀🍀

Nova19
    27. Prosinac 2020. 14:00

Malamarelica izludit ćeš ovako još dva mjesec! Znam da je teško, ali trebaš imati više povjerenja u doktore i ako su ti jučer u istom stanju rekli da je sve ok onda i je... ja sam imala 4 spontana prije našeg Franka, strepila sam cijelu trudnoću ali nekako sam uspjela napraviti klik u glavi “ukoliko nema jakog bolova, osjetim bebu pa makar jednom ili slabo i nema krvarenja sve će biti ok”... probaj si ti nekako naći smjernicu jer nema smisla ići na hitnu svaki dan, tim više radi ove korone...
    MissKitty jučer navečer su mu konačno crijeva proradila i kaka kako treba pa nema više ni tih grčeva 💪🏻 Ili jako malo... noćas je spavao od 00:00 do 10:00 uz jedan podoj 🥰
    Baš se vidi da je sada zadovoljna beba 😍
    Sretno cure, vidim da se nešto pokreće 🤞🏻 Pratim vas! 🤗

27. Prosinac 2020. 14:02

ovčica

Cure, ujutro mi se pojavio sluzavi iscjedak ali bez boje, mozda svjetlobez. Tako i jucer, znaci u dva navrata, odnosno ujutro, preko dana nista. Ne znam jel bi to povezala sa seksom od prije dva dana ili to pocinje padati sluzni cep. Ne mora on odjednom pasti ili? Nista drugo osim bh kontrakcija nemam 🤷🏽‍♀️ vase misljenje?

U vinogradskoj :)
    Uzela sam u ljekarni dzepni inhalator od mentola, to zacas odstopa, ne traje dugo ali dovoljno da zaspim 😁

Hvala na ideji, probat ću s tim. 🤗 

Sto se tiče bi li ti mogao biti služni čep, nemam osobnog iskustva, ali prema iskustvima mojih frendica, zvuci da bi mogli biti to to i ne mora sve odjednom izaći. 
    U svakom slučaju nešto je krenulo, ali jedna moja frendica je rodila tek dva dana nakon Kaj joj je ispao sluzni čep tako da samo prati Kaj se bude događalo. 
    Sreeeetno🥳🥳🥳 i javljaj nam daljnji tijek događaja. 

ovčica
    27. Prosinac 2020. 14:15

Hvala cure! Osluskujem sve i pratim i javim ako nesto bude! ❤️

• MissKitty
    27. Prosinac 2020. 14:42

Nova19

Malamarelica izludit ćeš ovako još dva mjesec! Znam da je teško, ali trebaš imati više povjerenja u doktore i ako su ti jučer u istom stanju rekli da je sve ok onda i je… ja sam imala 4 spontana prije našeg Franka, strepila sam cijelu trudnoću ali nekako sam uspjela napraviti klik u glavi “ukoliko nema jakog bolova, osjetim bebu pa makar jednom ili slabo i nema krvarenja sve će biti ok”… probaj si ti nekako naći smjernicu jer nema smisla ići na hitnu svaki dan, tim više radi ove korone…
    MissKitty jučer navečer su mu konačno crijeva proradila i kaka kako treba pa nema više ni tih grčeva 💪🏻 Ili jako malo… noćas je spavao od 00:00 do 10:00 uz jedan podoj 🥰
    Baš se vidi da je sada zadovoljna beba 😍
    Sretno cure, vidim da se nešto pokreće 🤞🏻 Pratim vas! 🤗

Nova19  ideš🙂  jako mi je drago čuti da ste uhvatili dobar ritam!😃
    malamarelica išla sam nedavno na hitnu, doduše zbog drugog razloga (kontrakcije nisu prolazile ni od magnezija ni od normabela). Nedugo prije toga sam bila na redovnom pregledu i rekla dr.-u za kontrakcije pa nije smatrao da je to nešto zabrinjavajuće niti me detaljnije pregledao. Na hitnoj sve 5, vratili me doma. Poanta priče: ipak je doktor bio u pravu i skužio bi da se nešto događa. Osobno nastojim vjerovati doktorima, primijetili bi da ima razloga za brigu. Imaju oni iskustva. Upozorili bi te da postoji neki rizik. Meni je termin 2,5 tjedna prije tvog i skužila sam da su se u zadnje vrijeme akrobacije u trbuhu pretvorile u migoljenje zbog sve manje mjesta... Nije beba aktivna cijeli dan, ima periode kad spava pa ju ni božićni kolači i kava ne probude. 

vikica1810@gmail.com

Marlene 1
    27. Prosinac 2020. 22:38

Hvala svima 🥰

25.12. Baby L 💜

malamarelica
    28. Prosinac 2020. 08:49

Hvala na svim savjetima i podrsci. Jucer mi je muz uzeo mobitel jer vise nisam bila normalna. Svako malo se posbadamo, ja dobijem napad panike, onda me smiruje. Sinoc sam osjetila bebu nekoliko puta, ali to nista nije kako sam inace osjecala. Nocas sam bila budna do 2. Svakih sat vremena ga slusam. Panicarim jer nekad uhvatim otkucaje od 120 do 130. Nekad normalno do 140. Nocas u pola 12 sam zatrazila propusnicu za Zg, na Sveti Duh, ne mogu cekati jos 2 tj na taj pregled. Jutros su mi odobrili. Sad jos da muzu odobre za prijevoz mene. Jutros ova 2 potresa uzasno su me uplasila, zgrada mi se strasno tresla, sama sam, muz na poslu. Bebu sam osjetila mozda 3, 4 lagana puta, visim na tom dopleru. Molim se! Da do srijede prezivimo on i ja, da nas doktor pregleda i nek me ostavi tamo, ja ne mogu ovo sve podnositi. Ako mu nije dobro u meni, neka ga na vrijeme izvade. Samo si ponavljam da sam bila prekjucer i da inave zene idu tako na preglede svakih tjedan ili 2. I da su mi rekli sva 4 doktora da je posteljica ok i da sam gledala kako rade protoke na dopleru i da su me i na to pustili. Tjesi me sta je Nova rekla da je postavila u glavu da barem jednom osjeti bebu makar i slabo. Strah me prestati piti andol u 32 tjednu, a strah me nastavit ga piti. Svega me strah da vam opisati ne mogu sta prozivljavam. 

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.