Drage curke, svima od srca cestitam..uzivajte sa svoijim malim bebacima💕.
Kod nas je trenutno mirno, odnosno bez kontrakcija…nadam se da ce tako i ostati jos neko vrijeme.😚
Draga lola_28, vidim da spominješ kontrakcije pa me zanima tvoje iskustvo kad su krenule?
vikica1810@gmail.com
Pozdrav cure, citam vas vec dugo, ali evo nisam bas komentirala, inace sam negdje izmedju zimskih i proljetnih bebaa, 32.tj, trebala bih vas savjet, ponavljala sam ogtt neki dan jer prvi nije bio tocan jer sam kasno navecer nesto pojela🙈
Sad sam ga radili i ovo su vrijednosti
1. 4.8
2. 4.9
3. 5.1
I dr nista nije komentirala za tu 3.koja je malo visa od druge, sto vi mislite??
Draga Alea, onda smo tu negdje vremenski, kad ti je termin? Što se tiče ogtt-a radila sam ga prije par tjedana. Dr. mi, doduše, nije pročitao nalaz jer ga je vidio u sustavu (vodim trudnoću u bolnici), samo je napisao da je uredan. Ono što mogu reći samo kao laik, da su danas za trudnice te vrijednosti dosta strogo postavljene (to sam čula od stručne osobe) i ne bih se na tvom mjestu brinula, ako ti dr. nije posebno naglasila da moraš na dijetu samo zato što ti je vrijednost granična.
vikica1810@gmail.com
Pozdrav cure, citam vas vec dugo, ali evo nisam bas komentirala, inace sam negdje izmedju zimskih i proljetnih bebaa, 32.tj, trebala bih vas savjet, ponavljala sam ogtt neki dan jer prvi nije bio tocan jer sam kasno navecer nesto pojela🙈
1. 4.8
2. 4.9
3. 5.1
I dr nista nije komentirala za tu 3.koja je malo visa od druge, sto vi mislite??
Draga Alea, onda smo tu negdje vremenski, kad ti je termin? Što se tiče ogtt-a radila sam ga prije par tjedana. Dr. mi, doduše, nije pročitao nalaz jer ga je vidio u sustavu (vodim trudnoću u bolnici), samo je napisao da je uredan. Ono što mogu reći samo kao laik, da su danas za trudnice te vrijednosti dosta strogo postavljene (to sam čula od stručne osobe) i ne bih se na tvom mjestu brinula, ako ti dr. nije posebno naglasila da moraš na dijetu samo zato što ti je vrijednost granična.
Hvala ti na odg! 17.2.mi je termin :) a i u prvoj trudnoci sam.imala povecan secer, ali onaj na tašte i bila sam na dijeti i sve je proslo super, a sad mi je bilo cudno.da je ta treca veca od 2 jer do sad sam ih napravila 4 i uvijek su te iza glukoze bile odlicne
Onda imaš više iskustva, meni je ipak 1.trudnoća (termin 8.2.:) Naravno da nikad nije zgorega tražiti drugo mišljenje ili da ti dr. malo obrazloži zašto nije dala važnost toj 3.vrijednosti, ako bi te to smirilo...
vikica1810@gmail.com
Onda imaš više iskustva, meni je ipak 1.trudnoća (termin 8.2.:) Naravno da nikad nije zgorega tražiti drugo mišljenje ili da ti dr. malo obrazloži zašto nije dala važnost toj 3.vrijednosti, ako bi te to smirilo…
Nadam se da ce bit oke, u pon idem na uzv u bolnicu pa cu vidjet s doktorom, samo da je bebica oke :)
1. 4.8
2. 4.9
3. 5.1
Tako i treba biti...to je sve super
1. 4.8
2. 4.9
3. 5.1
Tako i treba biti…to je sve super
Hvala na odgovoru :)
Pa guglaj si vrijednosti ogtta, imas na hrpu mjesta na internetu. Treca mora biti ispod 8.5. To je to, zato ti nije nista komentirala
https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png
Pa guglaj si vrijednosti ogtta, imas na hrpu mjesta na internetu. Treca mora biti ispod 8.5. To je to, zato ti nije nista komentirala
Znam ja dobro vrijednosi ogtt, nije mi prvi put! Pitala sam jer mi 3 vrijednost nikad nije bila visa od 2.i to je sve!
Cure, mene muče sve češće kontrakcije i kod najmanjeg napora, u 33.tjednu sam. Na zadnjem pregledu prije 2 tj. doktor nije ništa posebno reagirao kad sam mu rekla. Samo nešto tipa "slušajte svoje tijelo". Pitala sam da li moram strogo mirovati, rekao je da ne treba, samo neka usporim. Je bi vama bilo čudno to što nije dolje provjerio da li se otvaram, ili ctg ili tako nešto? Prvi put sam trudna pa nemam pojma 🤷♀️ Ne pada meni teško istrpiti malo kontrakcije, nego me mirovanje psihički ubija. Sve moje frendice kažu da im se to pojavilo mjesec dana prije termina, a meni krenulo 3.mj.prije termina pomalo pa sve više. Čim hodam 10ak minuta, pritisak u zdjelici itd. Jel mislite da previše paničarim?
vikica1810@gmail.com
Sortiraj odgovore
Najstariji