Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • matea1201
    05. Prosinac 2020. 11:14

Bluemoon sretno😊 nina 1805 sretno i tebi kad krene! i ja imam stalno neka probadanja🤔  meni je na pameti samo da stignem u rodilište😅 baš me neka panika lovi oko toga u zadnje vrijeme🙈

malamarelica
    05. Prosinac 2020. 11:30

Bluemoon sretnooo! Nema veze sto te induciraju, barem znas kad ce, vidis da su luda vremena, bolje nego da bude iznenadno. Ja sam uzbudena zbog tebe 🥰
    Flower cestitam za bebice, bas su lijepe velike, a ti nisi dobila puno kila.
    Cure su me pitale za posteljicu i polozaj bebe. Posteljica mi pise desni brid (valjda je desno, kod mene nema ispred, iza, mislila sam da samo tako moze biti), a beba je na glavu jos od 20.tjedna. Da vam kazem da sam na kraju otisla na hitnu od brige. I pokopcali me na ctg i tad je krenuo udarat onu sondu tako jako. Sve je u redu. Ima 1018 kg. Ja sam jucer bila 27+6, a beba je 27+2, ali kaze doktorica da je to sve ok i da sam ja sitna, ne mogu ni imati veliku neku bebu. Nekako me to ne brine. I tako ja bila mirna do danas dok mi nisu dosli nalazi.
    Ogtt mi je zacrnjen: 5,4 nataste.. al ajde, to sam nekako ocekivala. Leukociti su mi 16. To me brine. I tsh 3.88, a citam da smije biti 3. Uglavnom, opet cekanje srijede. Vjerojatno cu dobiti dijetu i nekakve tablete za ovaj tsh. Samo da vise dodje ta srijeda, strasno koliko traju ta 4 tjedna

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

malamarelica
    05. Prosinac 2020. 11:36

E, da i gledala mi je protoke sto mi je najbitnije i sve je ok s njima, hvala Bogu. A on eto, doslovno se mice kada hoce i kako i izluduje me. Ali sam mirnija od jucer ipak. 
    Cure, vi ste skoro sve pri kraju, sigurno se osjecate nevjerojatno. Dakky 🥰 Mart 🥰 Ovcica 🥰 Nova 🥰 ako sam koga zaboravila 😘

bebolinka
    05. Prosinac 2020. 11:43

Curke imam jedno pitanje za vas, vi ste ipak naprednije😁
    Ja sam u proljetnim bebama iako će biti zimska 🤣 imala sam osjećaj da dođem tu da bi vas samo davila sa svim šta ste već prošle al evo ako mi možete sad pomoći 🤍

Ja sam jučer bas bila na pregledu u bolnici i to ono njihovo na brzaka, doktorica mi ništa posebno nije rekla i ja uzela nalaze i otišla i poslje gledam nalaz i malo sam se zabrinula. 
    Znaci nalaz uzv
    Trudna 28+2
    BPD: 71 mm - 28+5
    FL: 51 mm - 27 +3
    AC: 236 mm - 28 
    E sad meni od početka su rekli da je beba manja za tjedan jer je vj kasnila ovulacija, al onako na nekom uzv bi bilo u dan točno nekad 2 dana manje pa nekad vise 
    Al sad gledam nekako mi izgleda kao da je femur dosta kratak s obzirom da je glavica kao naprednija, kažu mi svi kao da je nešto rekla bi ti dr pa to je sve normalno vamo tamo al ja eto počela nešto zabrijavati 🙄 jel ima i kod vas nekih odstupanja? 

nina_1805
    05. Prosinac 2020. 12:02

bebolinka

Ja sam u proljetnim bebama iako će biti zimska 🤣 imala sam osjećaj da dođem tu da bi vas samo davila sa svim šta ste već prošle al evo ako mi možete sad pomoći 🤍

Ja sam jučer bas bila na pregledu u bolnici i to ono njihovo na brzaka, doktorica mi ništa posebno nije rekla i ja uzela nalaze i otišla i poslje gledam nalaz i malo sam se zabrinula.
    Znaci nalaz uzv
    Trudna 28+2
    E sad meni od početka su rekli da je beba manja za tjedan jer je vj kasnila ovulacija, al onako na nekom uzv bi bilo u dan točno nekad 2 dana manje pa nekad vise
    Al sad gledam nekako mi izgleda kao da je femur dosta kratak s obzirom da je glavica kao naprednija, kažu mi svi kao da je nešto rekla bi ti dr pa to je sve normalno vamo tamo al ja eto počela nešto zabrijavati 🙄 jel ima i kod vas nekih odstupanja?

Meni je par puta po uzvu nesto odstupalo pa cak i za vise od tjedan dana, pa bi se sljedeci put vratilo kao u 'normalu'. To je sve uobicajeno po meni i stvarno mislim da je neki problem da bi doktori rekli :) ponekad cak ovisi i o doktoru, znale su mi mjere biti ful razlicite u roku par dana, i to kad su mi u bolnici radili i par dana kasnije kad mi je moj ginekolog radio.

malamarelica
    05. Prosinac 2020. 12:19

Meni je u dva dana, kod mog doktora i kod onih u bolnici, razlika bila tolika da mi je jedan dan termin bio 16.2., a dan nakon 8.3. Stavljala sam bas slike, kako je trbuscic izracunao da je 7 tjedana veci, a nista mi rekao nije i u nalazu pisala i skroz druga kilaza. Jucer sam isto bila i beba odgovara 27.tjednu u kojem sam bila jucer. Znaci, nemas razloga za brigu uz ta mala odstupanja

lola_28
    05. Prosinac 2020. 12:23

Bebolinka, i kod nas je zadnja dva puta isto bila tako razlika, odnosno glavica je bila malo veca..doktorica je samo prokomentirala da uvijek postoji mogucnost da malo pogrijese u mjerenju, da ovisi i kako se beba namjesti i da je svaki uzv drukciji...da je to sve ok!

Malamarelica ja sam od pocetka trudnoce na terapiji levotiroksinom, na prvoj kontroli tsh mi je bio 5,5.
    Očito da sam i prije trudnoce imala neprepoznatu hipotireozu..sad to kontroliramo svakih mjesec, dva i prema tome mi prilagodava dozu..sad smo nesto malo ispod 3..uglavnom sve je ok, samo cu nakon trudnoce morati to jos iskontrolirati detaljnije, endokrinologica sumnja kod mene na hashimotov tireoditis (autoimuna bolest štitnjače), jer su mi i antitijela bila povisena, za zene koje nisu trudne druge su vrijednosti za tsh cini mi se oko 4,2 , pa cu se poslje dogovoriti s doktoricom oko terapije, vjerojatno ce mi je onda smanjiti..
    Uglavnom svakako probaj smanjiti stres..jer i on dovodi do hormonalne neravnoteze..ja sam tsh uspijela smanjiti na oko 2, naravno uz svakodnevnu terapiju, i onda uslijed jedne stresne situacije na sljedecoj kontroli je bio oko 3...
    Tako da samo opusteno, sto manje stresa to bolje..😉💜

Mart14
    05. Prosinac 2020. 12:30

bebolinka

Znaci nalaz uzv
    Trudna 28+2

Potpisujem Lolu_28!!  Meni je doktor rekao da je 10 puta mjeri svaki put ce drukcije izmjeriti,sve ovisi u položaju bebe koja se stalnoo vrti i miče tako da ih je nemoguć3 precizno izmjeriti! Nemoj se brinuti,doktor bi ti rekao da je nesto zabrinjavajuce 🤗

13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm

Mart14
    05. Prosinac 2020. 12:33

Lola_28 ja provjeravam cijelu trudnoću tsh jer imam hashimoto već godinama(povišena antitijela) no meni je uredan hvala Bogu 🤗 Malamarelica dat ce ti terapiju da sve bude okej,super što su ti provjerili tsh! Generalno bi se trebalo na pocetku svake trudnoce provjeravat jer su ti hormoni bitni,ali tvoj ne odstupa.puno tako da se nadam da ce ti brzo izregulirati 🤗

13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm

bebolinka
    05. Prosinac 2020. 12:46

Hvala vam puno 🥰❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.