Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    malamarelica
    05. Prosinac 2020. 12:47

Tnx cure na informacijama i savjetima.
    Meni su i vadili na pocetku trudnoce, tamo u 6tt kad sam sve vadila i bio je tsh 1,79. Svi su rekli da je to ok. Vadila sam tad i antiTPO, bio je 0, i ft4 bio je 12,8 (interval od 9 do 19). Ne znam sta su ova druga dva, ali sad mi to nisu vadili nego samo tsh. 
    Ma iskreno, koliko se ja zivciram, znate i same, cudi me da nije 10. Nadam se da ce mi terapija pomoci i da nije ipak tako strasno odstupanje

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

flower93
    05. Prosinac 2020. 12:56

Sto ss tice mjera kod uzv-a, bas jucer doktor radio mjerenje FL i izmjeri, vidim na uzv-u pise 27tt, onda je malo jos namjestal uzv, povuko drugi put i tad je mjera odgovarala mojim tjednima. Tako da sigurno ovisi i o tome kak se beba namjesti. Ne moguce je da te mjere ispadnu tocno. 

Mart14
    05. Prosinac 2020. 13:17

malamarelica

Tnx cure na informacijama i savjetima.
    Meni su i vadili na pocetku trudnoce, tamo u 6tt kad sam sve vadila i bio je tsh 1,79. Svi su rekli da je to ok. Vadila sam tad i antiTPO, bio je 0, i ft4 bio je 12,8 (interval od 9 do 19). Ne znam sta su ova druga dva, ali sad mi to nisu vadili nego samo tsh.
    Ma iskreno, koliko se ja zivciram, znate i same, cudi me da nije 10. Nadam se da ce mi terapija pomoci i da nije ipak tako strasno odstupanje

Anti-TPO su ti antijela jedna,druga ti nisu izvadili izgleda. Ft4 i ft3 su isto hormoni. Još od pretraga štitnjace vade ft3 slobodni i ft4 slobodni,pa svakako ih možes pitat da ti naprave kompletnu krvnu sliku štitnjace prije terapije. 

13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm

malamarelica
    05. Prosinac 2020. 14:18

E, da pise tamo slobodni tiroksin. Ja nisam to nikad puno istrazivala jer nisam nikad imala nikakve probleme sa stitnjacom, ali vjerojatno ce me oni sada i poslati da to sve vadim. Hvala ti ❤

Mart14
    05. Prosinac 2020. 17:20

Javi rezultate i samo bez stresa  🤗♥️

malamarelica

E, da pise tamo slobodni tiroksin. Ja nisam to nikad puno istrazivala jer nisam nikad imala nikakve probleme sa stitnjacom, ali vjerojatno ce me oni sada i poslati da to sve vadim. Hvala ti ❤

13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm

Majuška
    05. Prosinac 2020. 18:51

Zdravo buduce mame. Pitala bih vas za iskustva. Upala sam iz Proljetne bebe 2021. 😊
    Ja sam 18 + 1 po velicini bebe 19 +1. Doktor mi je objasnio da je to s obzirom na moju i partnerovu visinu ok ( ja 180cm on 192cm) . Takodje sam imala lose rezultate dabl testa i to je dr pripisao tome sto je beba veca za 7 dana. Radila sam Nifty i sve je kako treba. Zdrav dječačić 🙏😊
    Medjutim jako nisko nosim i mirujem od 6 nedelje jer sam pomalo krvarila. U 13 nedelji na pregledu imala sam i kontrakcije. Dobila sam terapiju i trebala bih mirovati do kraja trudnoce da ne bi doslo da prevremenog. 
    Najvise me je prepalo kad sam bila na zadnjem pregledu, rekli su mi da mi je grlic skracen 2cm i uloziv za 1 prst. Razmisljali da mi urade serklazu i ipak odustali kazu da je grlic cvrst i da bih uz mirovanje trebala dogurati i do 40. 
    Vidjela sam i par kapljica smedjkastih dan nakon vaginalnog pregleda. Doktor kaze da ne brinem ni zbog toga ali nije mi svejedno. 
    Sad treba 5 nedelja proci do iduceg pregleda. Tacnije idem na 4d. 
    Ima li neko slicnog iskustva. Pozitivna sam ali imam nalete straha. 😌😊💕

Prva trudnoća 💙

• deedeeleeloo
    05. Prosinac 2020. 20:15

Pozz! Meni je ovo drugi porod (35 +1), iskreno se nadam da ce biti isto inducirani (prva beba 40 +1, indukcija gelom i prokidanjem vodenjaka, epiduralna, 3900g bez epiziotomije, sve idealno). Najvise me brine ova situacija s koronom. Jel sva ZG-rodilista rade testiranje? 

malamarelica
    05. Prosinac 2020. 20:34

Lara321

Zdravo buduce mame. Pitala bih vas za iskustva. Upala sam iz Proljetne bebe 2021. 😊
    Ja sam 18 + 1 po velicini bebe 19 +1. Doktor mi je objasnio da je to s obzirom na moju i partnerovu visinu ok ( ja 180cm on 192cm) . Takodje sam imala lose rezultate dabl testa i to je dr pripisao tome sto je beba veca za 7 dana. Radila sam Nifty i sve je kako treba. Zdrav dječačić 🙏😊
    Medjutim jako nisko nosim i mirujem od 6 nedelje jer sam pomalo krvarila. U 13 nedelji na pregledu imala sam i kontrakcije. Dobila sam terapiju i trebala bih mirovati do kraja trudnoce da ne bi doslo da prevremenog.
    Najvise me je prepalo kad sam bila na zadnjem pregledu, rekli su mi da mi je grlic skracen 2cm i uloziv za 1 prst. Razmisljali da mi urade serklazu i ipak odustali kazu da je grlic cvrst i da bih uz mirovanje trebala dogurati i do 40.
    Vidjela sam i par kapljica smedjkastih dan nakon vaginalnog pregleda. Doktor kaze da ne brinem ni zbog toga ali nije mi svejedno.
    Sad treba 5 nedelja proci do iduceg pregleda. Tacnije idem na 4d.
    Ima li neko slicnog iskustva. Pozitivna sam ali imam nalete straha. 😌😊💕

Nemam iskustva s tim (nadam se da ni necu), ali znam puuuno cura koje su imale problema s otvaranjem i normalno su rodile u terminu. Sigurno ti je tesko mirovati toliko dugo. Ja sam na komplikacijama od + na testu i u svakakvim strahovima zbog toga (jel u maternici, jel raste beta, jel ovo, jel ono) i djelomicno krivim doktoricu kod koje sam bila zbog tog jer najlakse je reci ne brini se, al evo lezi i strogo miruj pa ces vidjeti. A to sto psihicki prolazimo njih ne zanima. Isto sam vec evo 28 tjedana na mirovanju i ima dana kad sam sama po 12 sati doma. Zato ti vjerujem da si zabrinuta. Ipak, neka te tjesi da su sada u koroni svima vise manje ogranicena druzenja pa je donekle lakse podnijeti da su i nama. Dodi na forum kratiti vrijeme od pregleda do pregleda i hrabro! Stvarno vjerujem da ce sve biti ok, imas puno primjera i ovdje na forumu 😊❤ 
    Evo sad sam se sjetila i Santine! Javi nam kako si Santina

Majuška
    06. Prosinac 2020. 10:14

Marelice, hvala. A nadam se da cu i ja izdrzati do kada treba.  Sto se doktora tice stvarno je tesko naci nekoga ko je i strucan, a ima i normalan pristup pacijentu. Ja sam promijenila svog. Godinama idem na pregleda ali kada je došlo do toga da treba voditi trudnoću totalno ludilo. Po njemu bih ja mogla imati i sex, i kretati se i sve pomalo, nikakvi vitamini osim folne, niti sam imala adekvatnu terapiju. Dabl loše procjenjen. Ma previše promašaja. Ali sada sam nasla nekoga ko mi je sve objasnio i ko se posvetio mojoj trudnoci. Prvo ozbiljno i realno porazgovaramo, a onda malo šale i ljepše se čovjek odmah osjeća. 
    Navikavam se ja na mirovanje. Gledam serije vecinom i cackam telefon. Pa prodje vrijeme. 
    Sto se foruma tek sad sam shvatila na koji nacin funkcionise i ubuduće cu se malo češće oglašavati. 😄

Prva trudnoća 💙

malamarelica
    06. Prosinac 2020. 12:07

Znam, sve razumijem. Ista mi je situacija s doktorima, ali sam zato sad pametnija za ubuduce. Gle, proci ce vrijeme, nece biti vjecno ovako, a onda cemo dobiti svoje najvece nagrade 🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.