Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dakky
    27. Studeni 2020. 09:43

Nova19

Ja nisam na komplikacijama, predala sam sve papire 8/11 nakon šta mi je počeo porodiljni (od subote 6/11)… s tim da piše kako dobivam placu za tekući mjesec… nadam se da će uskoro 🤞🏻 Imam neki kontakt ako ne dobijem do utorka 1/12.
    Thx malamarelica 💋

Nisam sigurna da li sam te dobro shvatila. Ako si na porodiljnom od 6.11., onda za 10 mj moras dobiti od poslodavca, a za 11 mj od HZZOa. Moja saznanja su da stize između 15. i 20. u mjesecu za prethodni mj. Dakle, ja je ocekujem (na porodiljnom sam od 4.11.) Između 15. i 20.12.
    Međutim, kako ni ja nemam iskustva pozivam one koje imaju da nam jave :) 

Nova19
    27. Studeni 2020. 09:50

Dakky je, sada očekujem plaću za 11.mjesec, možda stvarno dođe sljedeći mjesec, između 15-20/12 🤷‍♀️
    Javim kada dobijem 🤗

dakky
    27. Studeni 2020. 10:54

Nova19

Dakkyje, sada očekujem plaću za 11.mjesec, možda stvarno dođe sljedeći mjesec, između 15-20/12 🤷‍♀️
    Javim kada dobijem 🤗

Po svemu sto sam ja gledala, trebalo bi tako. Svakako se javimo 😉 Ja se samo nadam da dolazi do 20og a nikako kasnije.

lola_28
    27. Studeni 2020. 11:47

Hvala jos jednom, bas ste me obasule komplimentima..🥰😘
    Tako je, ja sam sad na bolovanju i primam naknadu od hzzo-a, do 20-tog u mjesecu (ovih zadnjih mjeseci obicno 17.,18.uplate) za prethodni mjesec...znaci za listopad sam dobila 18.11.
    Tako je i s porodiljnim, treba se malo priviknuti i meni je bilo malo cudno..jer inace mi placa sjeda 1.u mjesecu😄

Nova19
    27. Studeni 2020. 13:32

Hvala cure, strpit ću se još malo onda 😁🤗

lola_28
    27. Studeni 2020. 20:23

Curke, mi smo bili danas na pregledu...bebica lijepo napreduje, procjena je da ima 2000g...sve ostalo je u najboljem redu..cerviks zatvoren, duzina 32mm, kaze ona i vise nego dovoljno😆.
    Sljedeci nam je pregled za dva tjedna, kad ce mi uzeti bris na streptokok.
    Da li ste ponavljale vadenje krvi za rh faktor u 34.tjednu, iako je u prvom faktor pozitivan ..moja ginekologica je stava da ne trebam, pa me cisto zanima kakvi su stavovi drugih doktora..🤷‍♀️
    Lijep pozdrav svima.🤗

BlueMoon
    27. Studeni 2020. 21:24

Lilo evo popisa :) super da si sve sredila 🎀 
    Torba radjaona: 
    Osobna / zdravstvena, trudnicka, svi nalazi
    Uputnica za rodiliste (nisam jos podigla, nije receno da trebam pa cu viditi)
    Novci
    Punjac / prijenosni punjac, slusalice
    Voda
    Labelo
    Maska za lice
    Sugamanic
    Voda termalna za spricanje lica
    Maramice / vlazne maramice
    Gumica za kosu, spangica
    Tablete 
    Wc papir
    Par ulozaka i gacice jednokratne
    Papuce
    Cokoladne plocice/stapici
    Carape

Bolnica kufer: 
    Beba: 2 tetra pelene,
    10ak pampers pelene
    gaza
    vlazne maramice

Za mene: ulosci vir 1 paket, chicco pola paketa (ne stane mi vise od tog u kufer, naknadno ce mi donijeti po potrebi kao i pelene)
    1 x paket jednokratne mrezaste gacice
    3 x obicne gacice, carape
    2x grudnjak i donja majica za dojenje
    4 x spavacica, ogrtac
    neseser higijena sve (kupovala sam mini proizvode za tusiranje itd)
    sugamani
    slape za tus
    Izdajalica
    Duda
    Krema za lice
    Nesto hrane
    Tablete koje sam pila dosad u trudnoci - zeljezo..

(Robu za vani naknadno doniti za obe)

BlueMoon
    27. Studeni 2020. 21:29

Lola super, cestitam na pregledu🤗. Meni nisu ponavljali vadenje krvi (isto sam cula jos davno da se to radi dva put)..

Lilo, Evo i popis sto je vise manje u neseserumini sampon (iako sumnjam da cu prati kosu), reg, kupka, krema za ruke, krema za tijelo, sampon za suho pranje, stapici za usi, pasta, dezodorans, cetkica, cesalj, vlazne intimne maramice, gel za intimno pranje, krema za bradavice, mini sudokrem, blazinice za dojenje

LeLa2807
    27. Studeni 2020. 21:55

Cure, mi smo danas bili na pregeldu L lijepo napreduje ima 2300. Iduci pregled za dva tj. Uzela mi je bris na streptokok i dobila sam uputnicu za rodiliste. 
    Danas sam dovrsila soping stvari koje mi trebaju za torbubza rodiliste i fale mi samo papuce (uzet cu neke jeftine od 20 kn i bacit kad izadjem iz bolnice). Sutra cu slozit kofer i ruksak za bolnicu, a iduci tj cemo krevetic i onda smo spremni. 
    Zgaravica me ubija, a bol u preponama isto :(

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

Mart14
    27. Studeni 2020. 21:56

Lola_28 ja sam rh pozitivna i nitko me više nije ništa pitao otkako smo to unijeli u trudnicku knjizicu. Mada sam vidila da piše na papiru krvne grupe ponovit u 8om mjesecu 🤔 nez zasto kad se ne mjenja 🤷🏼‍♀️ 
    Blue_moon kakva je torba za rodilište? Jel ti to ruksak ili nešto manje? Ja sam mislila dokumente ubaciit samo u svoju regularnu torbu,imam shopper veliku pa nez hoce mi biti dovoljno. A uloške i jednk. gacice sam spremila na vrh kofera .
    Moram se složiti,ubacila sam cijeli paket chicco uložaka i kvragu ništa ne stane drugo 🙈🤦🤦🤦🤦 ogromni su 

13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.