Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tomica01
    11. Rujan 2020. 19:05

lullee

Trdnocu u koroni nitko ni ne spominje,nismo svrstane u rizicnu skupinu,a poradjaju odmah ako se zarazis jer ne znaju posljedice za plod znaju samo da se prenosi preko posteljice i da majke mogu cesce razviti tezi oblik jer im se imunitet vec crpi na trudnocu. Jako me ljuti sto ni stozer,ni poslodavci nemaju nikakav senzibilitet ni upute za trudnice. Ljudi se mahom ne pridrzavaju mjera,vecina maske nose ispod nosa i stalno ih dodirivaju🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️Maska se uopce ne smije dodirivati osim za trakice kad ju skidas i bacas u smece. Platnene maske bi trebalo prati nakon svakog nosenja! Ja i po cesti hodam s maskom i redovito mi se smiju🤦‍♀️😡

U pravu si. Čak su razmišljanja kao da se ne možemo zarazit. Ili ako se zarazimo da nam neće biti ništa. 🤦🏽‍♀️

• MiMi
    11. Rujan 2020. 21:24

Pregled prošao super. Nema hematoma više a posteljica se digla baš kako treba za tjedne. Jedino imam ureoplazmu u malom broju (tako piše na nalazu) dobila sam antibiotik, neke vaginalete što sam u uputama pročitala da su protiv gljivica i još sam kupila neki probiotik. Inaće prije par godina borila sam se s candidom ne želim da se beštija vratiti. Sve ostalo je ok i za 3 tjedna uvz i ponavljanje briseva. I da kupila sam novi grudnjak malo veći. Moram ga doma u miru isprobati jel bi odgovara u dućanu nikad to ne mogu pošteno napraviti. 

student13ica
    11. Rujan 2020. 22:06

Nova nama je za 2tj. 5. godišnjica 🤗 
    Ja sam u samoizolaciji još par dana i ovo me baš dotuklo, pogotovo ne kretanje. Prijateljici sam morala otkazati dolazak na svadbu, jer me baš strah da ne budem opet morala nèšto ovakvo prolaziti ili nedaj Bože pokupiti koronu. 
    Tako da cure pazite se, izbjegavajte veća okupljanja. 

"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
    8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
    3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
    *2021. Stigao 💙👶

santina
    11. Rujan 2020. 22:19

Mimi, superrr, bravo! Sad se pocni opustati i uzivati koliko god moguce..

Ja sam vec odavno pregorila sa koronom.. Prvo je direktor u firmi dobrio koronu. To vece kad je dobio temp, sam provela sa njim izvjesno vrijeme u kancelariji. Od tad sam pocela raditi od kuce. Njegova supruga koja radi sa nama isto bila bolesna i jos jedna kolegica. Kad je htio da se vratim u firmu, nakon 3 sedmice, drugo dvoje kolega dobije temp, iako navodno nije korona. Ali svi kazu da su ovde testovi nepouzdani.. Tad sam direktoru rekla da tog stresa ne mogu podnijeti i da bih nastavila raditi od kuce, dozvolio mi je. Odem na poneki sastanak ili kad me zovne nesto da dodjem.. U medjuvremenu mi i mm zavrsi u samoizolaciji, jer mj je kolega iz kancelarije bio pozitivan. Proveo je sa njim par sati u kancelariji. Srecom i ta saga se pozitivno zavrsila, ali svako malo cujem da je neko pozitivan. Cuvamo se koliko mozemo, ali ne moze se izolovati od vanjskog svijeta, mora se raditi. Tako da vjerujem da cu imati jos ovakvih teskih epizoda..
    Sto se tice braka.. Iako smo se vjerili prije 2 godine, upisali smo se tek prije mjesec dana. ☺️ Iako zivimo zajedno preko 1.5 godinu, pa imam osjecaj da sam odavno u braku. Jer nama taj papir nije nista znacio, pa se onda bilo tesko i nakaniti to obaviti. ☺️ Svadbu nikad nismo ni htjeli. Bio je samo upis sa kumovima, tako da nam korona nije tesko pala po tom pitanju..

ovčica
    11. Rujan 2020. 22:24

Vise ni ne znam sto misliti o koroni. Ono na proljece sam stvarno ozbiljno shvatila, nismo nigdje izlazili i pridrzavali smo se uputa. Ali kad sam trebala doktora ili otici u bolnicu zbog problema s bubregom, a sa saznanjem da sam trudna i kad ne mozete nikog dobiti, jer eto, oni sad trenutno ne rade zbog korone, onda sto misliti. S tim da svoj problem ne smatram najtezim ni najgorim, sto je s ostalim bolestima i ljudima koji ne mogu doci do doktora?? Da ne pricam da je mama bila zadnji dan prije zatvaranja svega na operaciji i da kasnije nije bilo nikoga tko bi pogledao rez, skinuo savove i napravio nove nalaze. Oke, odradila je to dr opce prakse koja nema blage veze o tome. Pitajte se na sta je to licilo.
    Da mi je svejedno, nije, i oke, sad sam doma, ne radim, ali radi moj mm, starci, svekrva. Mozes paziti kolko hoces ali kontakti su neizbjezni. Jedva cekam da to sve prode!
    Btw, jel znate kak je zasad sa pratnjama po bolnicama u zg?

• MiMi
    12. Rujan 2020. 06:28

Da se nadovežem na koronu. Kod prvog vala svi smo pazili i firmi se radilo u timovima te se nismo previše s nikim družili. 
    Sad jesam ja doma ali ne radi korone nego drugih komplikacija i svjesna sam da se zapravo puno manje pazim. Muž normal o ide na posao, ne radi se više u timovima, broj ljudi na sastancima je ograničen i maska obavezna. Ali u istoj kući, samo druge etaže je svekrva koja se također kreće među ljudima, i šogorica i njezin muž s dvoje jasličke djece. Naravno svi smo mi u interakciji tokom dana i po ekad me uhvati panika što ako šogorica iz bolnice do ese koronu ili djeca iz vrtića svi smo najebali. U drugom mjesecu kad trebam roditi kad je kombinacija prehlade i gripe i još korona možda i na parkiralištu ispred bolnice rodim jer tko zna kakve će restrikcije biti. 

nina_1805
    12. Rujan 2020. 07:52

Mi smo 8 godina u vezi i taman smo sve zivo zakaparili za sljedecu godinu 5.mjesec i kako je pocelo ovo s koronom i zatrudnila sam, odlucili smo sve to zanemariti tako da radimo svadbu sad 25.09., samo rodbina i kumovi. A zivimo skupa vec 4 godine tako da maltene ko da i jesmo u braku 😂
    Ja mislim sto se tice pratnja da samo Sv.duh i dalje dopusta, ali kako stvari stoje sve se bojim da ce i to ukinuti :/

• Lullee
    12. Rujan 2020. 14:48

Ja sam vec u 2.braku😂nadam se da ce mi biti i zadnji😂

LeLa2807
    12. Rujan 2020. 20:28

Cure jeste se odlučile za kolica? Koja cete uzeti? 
    Mi smo nekako za babyzen yoyo2, jaje cemo dobiti cybex

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

• Lullee
    12. Rujan 2020. 21:48

Ja razmisljam o ergobaby metro kolicima,ful su lagana,a to mi je najvaznije i stanu svugdje😀u zgradi imam minjaturni lift,a na 4.katu smo,tako da cu uzeti samo ona koja stanu u lift. Predhodna kolica nam nisu mogla stati pa smo ih drzali u hodniku i ukrali su ih naravno.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.