Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ovčica
    10. Rujan 2020. 22:26

Cure, jel imamo mi svoju listu termina i spolova? Bilo bi fora i po tome pratiti nasu grupicu 

Tomica01
    10. Rujan 2020. 22:42

Nova čestitam na super pregledu!!! Jako je slatka sličica 

LeI be čestitke i tebi!!! Bas mi je drago jer se posteljica podigla!!! 

💙❤️
    Ovčica to bi bila odlična ideja!!! Naši termini!! malo nas je pa ju je valjda lako napraviti 👍🏼

Tea22
    11. Rujan 2020. 00:45

Nova19

Tea prvi put sam imala OGTT 5,2, pa pripazila tjedan dana pa onda 5,0. Kao na granici mi je (5,1 je maxi vrijednost) pa da pripazim… do sada dobila samo 3,5 kg, mali super napreduje kao i do sada… ne znam šta da mislim… pazit ću ali kada će mi doći gušt neću se ustručavati pojesti komad kolača ☺️

A ostale dvije vrijednosti su okej? Negdje sam citala da ta 1.vrijednost nije mjerodavna, da je ona pokazatelj onoga sto si jela dan ranije
    Dok druge dvije vrijednosti pokazuju je li tvoj organigam u stanju preraditi glukozu u odredenom vremenskom periodu... dakle trebalo bi se oslanjati na te dvije vrijednosti prilikom postavljanja dijagnoze 🤷‍♀️🤷‍♀️
    Imas ti pravo, malo pripazi.. malo se pocasti 😋😋

Tea22
    11. Rujan 2020. 00:51

Lei_Be

Tea22

Lei_Be ma ja ne izbjegavam spavanje na ledima, pase mi… ili tako ili na bok pa jastuk medu noge
    Vjerujem da bih osjetila nelagodu kada meni ili bebici taj polozaj ne bi odgovarao
    Mislim da je ginekolog koji vodi trudnocu flower93 dao vrlo dobar odgovor!
    A i Tomica01 ti je vrlo dobro objasnila da nase bebuljice ipak jos nisu toliko teske da bi nam mogle prignjeciti donju suplju venu
    Nova19 mozda si i pisala al se ne mogu sjetiti… ogtt ti je ispao povisen? Kolike su ti vrijednosti?
    Bebuska je toliko preslatka da nemam rijeci 😍😍😍😍😍
    Lei_Be jeste to bili na privatnom pregledu? Ne mogu zamisliti da neki socijalni doktor obavlja pregled sat i pol 😅😅 ajme kakav zvrkic mali 🤗🤗💓💓💓 bravo za 600 grama i bravo za posteljicu koja se digla! ❤ i ja sam bas sretna zbog tebe 🤩🤩

Poslala me moja ginekologica kod specijalista u kliniku jer ona nije mogla dobro vidjeti srce zadnji put, a i zbog posteljice što je bila nisko.. i danas je prvi put bio muž sa mnom, stvarno je bilo posebno i plus što je sve u najboljem redu 😍😍 hvala ti 😘 a ja tebi čestitam na ulasku u treće tromjesečje, javi u utorak poslije pregleda kako je prošlo i šta curka radi u bušiki 😍😊

Hahaha hocu svakako 🤗🤗

Tea22
    11. Rujan 2020. 00:56

ovčica

Uvijek me razvesele lijepe vijesti. Bravo cure!
    Ja sam obavila ogtt, nalaz je dobar, jedna briga manje.
    Sto se tice spavanja, odkad sam trudna, jako lose spavam. Svaku noc redovito ustajem na wc, nikako se namjestiti, podsvjest valjda radi pa brinem na kojoj strani spavam….doma sam pa mogu odspavati i preko dana ali ne volim to prakticirati jer mi po noci bude jos gore. Mislim da nas bebice pripremaju na nesprospavane noci 🤷🏽‍♀️Tea, cestitke na ulasku u zadnje tromjesecje. Brzo ce nam sve to proci! Vec sam rekla da ce mi faliti udarci kao i veliki trbuscic, bas ga volim 🥰
    Btw, kako racunas velicinu bebe po opsegu glavice i sl?

Bravo za ogtt 👏👏👏
    .
    Hvala ti ❤ i meni, i meni ce faliti... poseban osjecaj, nesto neopisivo 🥰
    .
    Idem naci link pa vidjet mogu li ti ga zalijepiti

Tea22
    11. Rujan 2020. 00:57

ovčica

Cure, jel imamo mi svoju listu termina i spolova? Bilo bi fora i po tome pratiti nasu grupicu

Bi da 😊 malo nas je, al nas ima 😃

Tea22
    11. Rujan 2020. 01:21

http://perinatology.com/calculators/Estimation%20of%20Fetal%20Weight%20and%20Age.htm

Nezz hocete li moci otvoriti, no ovdje se unesu parametri - glavica, femur, trbuscic; pa vam kalkulator izracuna tezinu

santina
    11. Rujan 2020. 06:11

Dobro jutro cure i decki. ☺️
    Ne stigoh se javiti par dana, ali sve procitah pa cestitke curama koje obavile odlicne preglede i  dobrodoslica novim clanovima.
    A Tei posebno cestitke za ulazak u 3.trimestar. Jesi li ti prva medju nama (bar aktivnim)? Predvodis kolonu? ☺️
    I ja imam osjecaj da mi ovi tjedni brze teku. Juce sam se iznandila od kud ja vec u 22., bila ubijedjena 21. 😂😂
    I kad vidim sad kako to brze tece pocinje me polako hvatati panika kako nemam nicega, a niti ne mogu poceti poceti pripremati.. Krevetac bih trebala dobiti od brata, kolica su mi rekli kupiti. A kako treba u ovom periodu preci granicu, onda me frka kad ce, tj sigurno nece do decembra, jer njihova mala jos spava u krevecu. A kako nemam ni kreveca, imam osjecaj nemam nista. 😔 Dobila sam nesto robice, nista jos ne perem i ne peglam, jer ganjamo da kupimo stan, pa da onda to sve poslozim, ali ne ide.

Nespavanje.. oooo da.. jednu noc nikako, drugu nekako, trecu svakako.. pogotovo kad me mm probudi hrkanjem poludim. A poslije uglavnom ne mogu zaspati.. 😟

• MiMi
    11. Rujan 2020. 07:26

Danas opet imam pregled, s obzirom na prvi loš ishod i sad ova krvarenja skoro sam svakih 10 dana do 2 tjedna na pregledu. Ako ništa drugo izbugila sam sram širenja nogu 😁, neće biti problem kad krenem roditi.
    Htijela sam reći da do 12 tt su mi se dani vukli, tako sporo prolazili pa nikako da trbušćić se pokaže, nakon toga lete kao ludi da ne pogledam aplikaciju zabunila bi se koliko sam trudna, a trbušćić samo buja. Sad se vidi već da sam trudna a ne da sam se prenajela. 

Tomica01
    11. Rujan 2020. 09:02

Mimi sretno na pregledu danas! Uvjerena sam da će sve biti dobro!! 
    Cure jeste sve udane ili neka tek planira? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.