Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bebs
    04. Lipanj 2020. 16:11

unknown_girl

Bebs

unknown_girl

Lalla

bobi_92

Curke moze moze kratko pitanje. Pred dva dana mi je beta bila 7300, danas nakon 2 dana mi je 13760. To bas nije kao idealno stopostotno duplanje ? Imam razloga za brigu ? Sutra idem kod ginekologice, pa cemo vidjet, al me zanimaju vasi odg da si ne razbijam glavu :)
    Tnx

U većini normalnih trudnoća hcg se dupla svakih 48-72 sata kad je razina ispod 1200. Ispod 6000 se povecava najmanje 60% svaka 2-3 dana. Normalno moze biti i do samo 35%. Iznad 6000 je ok da se hcg udupla i do preko 96 sati.
    Tako pise ovdje: babymed.com/tools/hcg-calculator.

Lala kakva si sa simptomima ?kada ti je pregled?ja i ti se pratimo

Ey vidim da se i mi pratimo i da čak imamo isto godina 😁 kakvih ti simptoma imas? Kada je tvoj pregled?

Heeej superr,jos bolje nek nas ….😀😀 ,ma onako nista posebno sa simptomimaa,ovi dana sam promjenjivog raspolozenja 🤔 pa pripisujem to kao simptom,iako me to fura cesce ne samo sad u trudnoci…🤣..ostalo na dane jedino sta me stalno bole sise …to je svaki dan …bila sam na pregled 6+5,sad mi je iduci 15.6. Kako si ti sa simptomima?kad te na pregled?🥰🥰

Ja sam bila na pregledu s 5+2 zbog smedjarenja i imam iduci pregled u utorak. Ja imam strasne mucnine i povracam bas puno i vrti mi se ali to je vjv od tlaka jer mi je nizak inace, a sada pogotovo kako bas i ne jedem 😏 mene sise bas i ne bole, samo na dodir ali i to rijetko bas 

student13ica
    04. Lipanj 2020. 16:24

Bebs što su ti rekli za smedjarenje? Ja sam jučer imala i završila na hitnoj. Sve je uredu s plodom, odgovara veličina danima trudnoće. Ali opet ga imam danas. U pon.idem na uzv.kod svog MPO dok.

"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
    8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
    3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
    *2021. Stigao 💙👶

04. Lipanj 2020. 17:41

student13ica

Bebs što su ti rekli za smedjarenje? Ja sam jučer imala i završila na hitnoj. Sve je uredu s plodom, odgovara veličina danima trudnoće. Ali opet ga imam danas. U pon.idem na uzv.kod svog MPO dok.

Smedarenje prati mnoge zene i to dosta dugo u trudnoci, nije bas prijatno za vidit al uglavnom je bezazleno i rijetko kaf otkriju pravi uzrok! Jesu ti pojacali dozu utrogestana i uzimas li jos estrofem?

student13ica
    04. Lipanj 2020. 17:59

Nada utrogestan je ostao isto 2x3 i estrofem. Ništa mi je mijenjala. Jako je stresno ovo sve 🙈😬

"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
    8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
    3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
    *2021. Stigao 💙👶

04. Lipanj 2020. 18:20

student13ica

Nada utrogestan je ostao isto 2x3 i estrofem. Ništa mi je mijenjala. Jako je stresno ovo sve 🙈😬

O znam, znam previse stresno svima, a nama MPO-ovkama i posebno 🙈  to bi bilo oko 600 mg dnevno, to je u redu! Samo miruj dok traje smedarenje

Bebs
    04. Lipanj 2020. 19:34

student13ica

Nisu rekli zbog cega je, pretpostavljam da se maternica siri i da je eventualno neka zilica pukla ili od ciste 2 koje imam, rekla je samo da mirujem i da nosim komotnu odjecu, nista sto me stisce i fkt mi je nakon par dana sve to proslo, beba je tada na prvom pregledu bila cak tjedan dana veca 😁

04. Lipanj 2020. 19:50

Bebs

student13ica

Nisu rekli zbog cega je, pretpostavljam da se maternica siri i da je eventualno neka zilica pukla ili od ciste 2 koje imam, rekla je samo da mirujem i da nosim komotnu odjecu, nista sto me stisce i fkt mi je nakon par dana sve to proslo, beba je tada na prvom pregledu bila cak tjedan dana veca 😁

Dobro da si mi potvrdila ovo za komotnu odjecu, ja sam od prvog ultrazvuka zaboravila na traperice i bilo sta sto me iti malo pritisce, nekako mi je bilo logicno da dole ne smije nista stistkat, evo sad imam i potvrdu! Iako su svi oko mene nosili i traperice i ostale uske stvari!

unknown_girl
    04. Lipanj 2020. 20:06

Lalla

unknown_girl

Lalla

bobi_92

Curke moze moze kratko pitanje. Pred dva dana mi je beta bila 7300, danas nakon 2 dana mi je 13760. To bas nije kao idealno stopostotno duplanje ? Imam razloga za brigu ? Sutra idem kod ginekologice, pa cemo vidjet, al me zanimaju vasi odg da si ne razbijam glavu :)
    Tnx

U većini normalnih trudnoća hcg se dupla svakih 48-72 sata kad je razina ispod 1200. Ispod 6000 se povecava najmanje 60% svaka 2-3 dana. Normalno moze biti i do samo 35%. Iznad 6000 je ok da se hcg udupla i do preko 96 sati.

Tek u srpnju, al vidjeti cu - mozda odem na neki uzv ranije. Tebi?
    Simptomi: bolne sise, umor, vrtoglavica i zamagljenost, mucnina bez povraćanja. Budem gladna pa nesto pojedem i onda ako slucajno pojedem nesto sto nije super jednostavno, bude mi muka i umirem. Tost, caj, pileca juha, jabuka, banana, riža, jogurt, tjestenina je uglavnom win win, a sve ostalo sto pojedem uglavno rezultira mucninom. Npr. uopce mi se ne jede kruh pa si nemrem složiti sendvič, a jede mi se pašteta od koje mi onda bude zlo.Kako ti stojis sa simptomima?

A kad si isla na prvi pregled?vjerov si pisala ja sam zaboravilameni je sad 15 og iskreno kad vidim vas ima sa bas dosta simptoma ja se bas bojim onda da meni nije nesto okej,jer meni nist  posebno jedino me sise bole ...ostalo sve nesto povremeno, aa bomeee apetitaaa ja imam i dobro se sopam

🙋‍♀️ -30 god
    🙋‍♂️-30 god,
    Nakon 1,5 g pokušavanja 06.05.20 ➕
    08.01.21 - 👶💙

unknown_girl
    04. Lipanj 2020. 20:12

Bebs

unknown_girl

Bebs

unknown_girl

Lalla

bobi_92

Tnx

Ey vidim da se i mi pratimo i da čak imamo isto godina 😁 kakvih ti simptoma imas? Kada je tvoj pregled?

Heeej superr,jos bolje nek nas ….😀😀 ,ma onako nista posebno sa simptomimaa,ovi dana sam promjenjivog raspolozenja 🤔 pa pripisujem to kao simptom,iako me to fura cesce ne samo sad u trudnoci…🤣..ostalo na dane jedino sta me stalno bole sise …to je svaki dan …bila sam na pregled 6+5,sad mi je iduci 15.6. Kako si ti sa simptomima?kad te na pregled?🥰🥰

Ja sam bila na pregledu s 5+2 zbog smedjarenja i imam iduci pregled u utorak. Ja imam strasne mucnine i povracam bas puno i vrti mi se ali to je vjv od tlaka jer mi je nizak inace, a sada pogotovo kako bas i ne jedem 😏 mene sise bas i ne bole, samo na dodir ali i to rijetko bas

Ajde doc ce brzo utorak,da se uvjeris da je bebica superr 🥰🥰,uff ajme ti povracas... menii apetit ajme ,ja samo znjopam nestooo ,a sise bolee nek bolee  a kad skinem grudnjak ajme otpast...

🙋‍♀️ -30 god
    🙋‍♂️-30 god,
    Nakon 1,5 g pokušavanja 06.05.20 ➕
    08.01.21 - 👶💙

mimibey
    04. Lipanj 2020. 20:29

Ne brinite za simptome, ja ih skoro nisam imala od samog starta.. obzirom da sam isla na drugi ivf morala sam rano saznati da sam trudna 🤗
    Grudi su odmah bolele, kasnije se javio malo umor, onda i glad koja i dalje traje.. 😬 ali u sustini na sve se sad vec organizam navikao i skoro da je sve nestalo.. znaci bez simptoma sam 😬😬
    Negde oko 8+5 sam imala jako svetli iscedak, rozikast, nisam panicila sacekala kontrolu koju sam imala za dva dana i sve je bilo okej.. vrv kapilarcici na grlicu kaze dr.. ukoliko je jako oskudno krvarenje i nije propraceno bolovima nema potrebe za paniku.. ali svakako obavestite svog lekara o tome.
    Eto nadam se da cu nekom pomoci sa ovim postom 💓

2019 IVF - neuspesan
    2020 IVF - uspeh 💙
    2023 Fet - spontani u 10 nedelji
    2025 IVF - vracena 2 trodnevna....🙏🏼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.