Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    JECIKA
    30. Svibanj 2020. 21:45

Ja sam danas toliko posla imala kroz kucu.. Jedva cekam u krevet. Imala sam grceve u predjelu jajnika - kao neko zatezanje i mrdanje  ova moja beba se vec rita ili je mama od hormona vec pukla 

MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
    02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza

Sara2021
    30. Svibanj 2020. 22:10

An1

Sara2021

Kako ste vi danas?
    Ja sam od pregleda u pon kad mi je pojacan duphaston na 3x2 napokon prestala smeđariti 😊 sad me zanima koliko dugo da ja pijem tu jacu dozu? Jer tek za mj dana imam iduci pregled…a glupo mi je trovat se tabletama nepotrebno…
    Također, ovaj tjedan su mi se simptomi skroz smanjili…valjda je to normalno?

Ja sam isto na duphastonu i piše da se od prestanka krvarenja treba nastaviti uzimanje još najmanje tjedan dana. Najbolje da se javiš svojoj gin jer je to uistinu velika doza.
    A sto se tiče uspoređivanje Nipt testova to je nepotrebno uznemiravanje jer su svi 99 % pa …. ja vjerujem da su svi dobri!

An1 koliko ti dugo vec pijes i koju dozu? Meni na 3x1 nije prestalo smeđarenje niti nakon 3 tjedna, zato je povecala dozu :/ u pon će bit tjedan dana kako ne smeđarim više pa ću je tad i nazvati, hvala ti ☺️

Stiže nam Ena 🌺
    Termin 02.01.2021.

Sara2021
    30. Svibanj 2020. 22:11

JECIKA

Ja sam danas toliko posla imala kroz kucu.. Jedva cekam u krevet. Imala sam grceve u predjelu jajnika - kao neko zatezanje i mrdanjeova moja beba se vec rita ili je mama od hormona vec pukla

Pa jel moguće? Nekako mi se čini prerano za ritanje 😁
    Možda si previše radila...nemoj toliko toga u istom danu :/

Stiže nam Ena 🌺
    Termin 02.01.2021.

An1
    30. Svibanj 2020. 22:19

Sara2021

An1

Sara2021

Kako ste vi danas?
    Ja sam od pregleda u pon kad mi je pojacan duphaston na 3x2 napokon prestala smeđariti 😊 sad me zanima koliko dugo da ja pijem tu jacu dozu? Jer tek za mj dana imam iduci pregled…a glupo mi je trovat se tabletama nepotrebno…

Ja sam isto na duphastonu i piše da se od prestanka krvarenja treba nastaviti uzimanje još najmanje tjedan dana. Najbolje da se javiš svojoj gin jer je to uistinu velika doza.
    A sto se tiče uspoređivanje Nipt testova to je nepotrebno uznemiravanje jer su svi 99 % pa …. ja vjerujem da su svi dobri!

An1 koliko ti dugo vec pijes i koju dozu? Meni na 3x1 nije prestalo smeđarenje niti nakon 3 tjedna, zato je povecala dozu :/ u pon će bit tjedan dana kako ne smeđarim više pa ću je tad i nazvati, hvala ti ☺️

Ja pijem samo 10 dana i to malu dozu 2x1, imala sam samo taj roskasti iscjedak 1 dan i otkad pijem dup vise ništa. Na kontroli koja je bila nakon tjedan dana gin mi je rekao da ga nastavim piti još bar 7 dana. Najbolje ti ju je nazvati, vjerujem da će ti smanjiti dozu no da će te ostaviti na terapiji bar do 12 tt. 

10.06. Nifty uredan 💖

JECIKA
    30. Svibanj 2020. 22:23

Sara2021

JECIKA

Ja sam danas toliko posla imala kroz kucu.. Jedva cekam u krevet. Imala sam grceve u predjelu jajnika - kao neko zatezanje i mrdanjeova moja beba se vec rita ili je mama od hormona vec pukla

Pa jel moguće? Nekako mi se čini prerano za ritanje 😁
    Možda si previše radila…nemoj toliko toga u istom danu :/

Nije ritanje sigurno.. Cvrcak je jos mali za to  vjerovatno sam se opteretila.. 

MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
    02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza

Bella🌟
    30. Svibanj 2020. 22:41

Sara2021

Kako ste vi danas?

Meni isto smeđarenje prestalo napokon, zadnjih nekoliko dana ništa. Pijem 3*1 i tako ce vjerojatno do 12tjedna biti. Od kad sam ušla u 9+0 , nemam isto više simptoma baš, mučnine samo povremeno, grudi ništa više niti su napuhnute niti teške, jedino probadanje i stezanje u području zdjelice i maternice. Trudnoća mi je za nekoliko dana manja nego što piše na stickeru.

👱‍♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
    2017. Operacija endometrioze
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    2021. Operacija endometrioze
    2024. Operacija endometrioze
    7/2025 prve mpo konzultacije

Amelie
    30. Svibanj 2020. 23:44

Pozdrav curke.. evo mislim da je vrijeme da vam se i ja pridružim. Čituckam vas i sve oklijevam, ali bit cu hrabra u nadi da ce se ova trudnoca odrzati! Zadnja menga je bila 24.4. tako da sam sad trudna tek 5+1 tj. Ima li ijedna da je tu negdje blizu?:) Zasad su simptomi jako suptilni, a ja samo brojim sitno do prvog pregleda 9.6...nakon toga ću lakše disati..🤞🤞
    Tonia i Bebač jako mi je zao zbog ovih vijesti..😢 Želim vam svu sreću u idućoj trudnoći i da dođe što prije..

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Amelie
    30. Svibanj 2020. 23:49

Bebac9697

Na otpusnom listu mi pise dijagnoza missed abortion a meni rekli da je blighted ovum. Jel to jedno te isto ili? Ne razumijem se u to jer citajuci na google missed ab. Gdje je plod odumro a blighted ovum da nije nikako bilo ploda. Zbuni me sad

Hej..to nije isto. Kod blighted nije uopce doslo do razvoja embrija.. gestacijska vrećica bude prazna dok je kod missed ab embrij bio prisutan,  ali je  najčešće prestalo kucati srce.. Ne znam zašto su ti rekli jedno, a napisali drugo no ako ti može biti ikakva utjeha sad je najvažnije da se oporaviš i da je sve izašlo kako bi mogla opet pokušati. Držim fige, sretno 🤗

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Sara2021
    30. Svibanj 2020. 23:51

PeaceLily

Sara2021

Kako ste vi danas?

Meni isto smeđarenje prestalo napokon, zadnjih nekoliko dana ništa. Pijem 3*1 i tako ce vjerojatno do 12tjedna biti. Od kad sam ušla u 9+0 , nemam isto više simptoma baš, mučnine samo povremeno, grudi ništa više niti su napuhnute niti teške, jedino probadanje i stezanje u području zdjelice i maternice. Trudnoća mi je za nekoliko dana manja nego što piše na stickeru.

Drago mi je da je prestalo 😊 neka tako i ostane!
    A za simptome ista stvar, samo sto su meni prestali kad sam usla u 8 tjedan. Grudi me bole na dodir ali ni priblizno kao prije. Trbuh osjetim bol laganu kao da je napuhnut cijelo vrijeme, ono kao kad se najedes graha 😁
    Kad tebi onda pada termin? :)

Stiže nam Ena 🌺
    Termin 02.01.2021.

Sara2021
    30. Svibanj 2020. 23:54

Amelie

Pozdrav curke.. evo mislim da je vrijeme da vam se i ja pridružim. Čituckam vas i sve oklijevam, ali bit cu hrabra u nadi da ce se ova trudnoca odrzati! Zadnja menga je bila 24.4. tako da sam sad trudna tek 5+1 tj. Ima li ijedna da je tu negdje blizu?:) Zasad su simptomi jako suptilni, a ja samo brojim sitno do prvog pregleda 9.6…nakon toga ću lakše disati..🤞🤞
    Tonia i Bebač jako mi je zao zbog ovih vijesti..😢 Želim vam svu sreću u idućoj trudnoći i da dođe što prije..

Dobrodošla 😊 čestitam i samo hrabro 🍀 meni su oko 6 tjedna poceli izrazeniji simptomi, tako da još malo uživaj 😁

Stiže nam Ena 🌺
    Termin 02.01.2021.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.