Evo da se i ja javim sve je u najboljem redu, trudna sam 5+5 i vide se titraji srceka❤️malo nase junacko, ja sam izvan sebe i jos ne vjerujem u ovo, koliko dugo sam ovo cekala cure moje, za 10dana kontrola, jojj plakala sam od srece❤️😊🍀
Bas mi je lijepo ovako nesto procitati❤
Cestitam ti, zasluzila si nakon toliko godina mucenja🙃
https://ibb.co/R4PTrvH
https://ibb.co/sPrP0p4
Evo i mene s pregledaSve je super, beba odgovara tjednima. Zivahna je… bila sam 30 min na uzv i bilo je prekrasno
Heferol mi je maknuo, ali mi dao duphaston 2x1 zbog skracenog cerviksa koji je 30mm ( zbog konizacije).
Mirovanje i kontrola za 4tj
Nezz.. mislim da sapica prognozira spol, pa bi volila cuti njenu prognozu
Joj kako divna velika beba😍😍
Cestitam ti🥰❤
Nada ja uzmem preko dana jedan oralno od 200 i uvece jedan od 200. Nesto me strah da prekinem skroz.
MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)
1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza
PeaceLily
Evo ukratko ono što si pisala o Panorama testu je točno. Panorama jedina odvaja majčinu i bebinu DNK. I zato su pouzdani i na manje od 8% fetalne frakcije. Našla sam na njihovoj stranici studiju od 1.2 milijuna pacijentica što je navodno duplo više trudnica od svih ostalih NIPT-ova zajedno. Pritom mi je napisala njihova genetičarka da čak trećina trudnica ima fetalnu frakciju ispod 8% čak i poslije 12 og tjedna.
Od tu valjda ti lažni rezultati. Što se nifty-a i 60 mikrodelecija tiče napisala je da oni uopće ne mogu otkriti klinički najučestaliju mikrodeleciju 22q sindrom. Također mi je rekla da su njihove mikrodelecije sve validirane odnosno s poznatom pouzdanošću dok kod Niftija nisu. Zato ih Tenci nije mogla pronaći na nalazu. Za taj 22q sindrom koji je valjda 15 puta manji od kromosoma 21 koji izaziva Down imaju osjetljivost od 95%. Isto tako kod blizanačka trudnoće analizira svaki plod posebno i da spol za svakoga dok ostali samo prijave ukoliko je prisutan Y kromosom. I još otkrivaju triploidiju a drugi ne mogu. Ima tamo na njihovoj stranici dosta toga i izgleda mi malo ozbiljnije od ostalih testova.
Jedino mi je bilo čudno što mi je rekla da bi prije sama uradila harmony nego nifty kad ne bi bilo panorame. I da Panorama zna nekad se duže čekat na nalaz i do 2 tjedna, ali zato ne izdaju nalaz dok ne mogu garantirati 99.99% točnost. A sad ipak je razlika između 1:100 i 1:10000. Tako da ću panoramu.
Mene boli svaki dan pomalo, nekakvo grcenje. Bilo je do 8 tjedna grozno kao jake menstruacije. Ali nista ne pijem za to, to je sve normalno. Ugl. Netko je pitao kada se srce cuje, meni je gin. Pustio sa 6 tjedana srce da cujem. Ali privatni. Socijalni to nije u nijednom navratu napravio a za dva dana sam 15.tj.
Ugl. hvala Bogu sto postoje privatnici jer mislim da vise necu ici ni na pregled kod socijalnog. Kvaliteta je neusporediva, i ultrazvuka i odnosa. 🙂
Drage moje neka sam primjer svakoj trudnici koja se boji prazne GV, tek danas po zadnjoj M 9+6 moje malo srce kucaaaaaaaaaa😁😁😁😁😁 doktorica kaze da mi je O cca preskocila za preko 20 dana😳
Eto pravila nema.
Da vam kazem jos ne vjerujem😁😁😁 titra na ekranu❤ dala mi je tablete za mucnine, i folnu…dajte savjet sta da jos uzmem jer ne jedem da unosim bar nesto pametno osim dvopeka. 🙏
Ovim postom zelim utjesiti svaku prestrasenu dusu jer moja zadnja M je bila 21.03, danas smo 29.5 i embrij je tek sad tu. Jasno? Ne pokolebajte se do kraja❤❤❤❤
Grli vas sve Atalanta 💋🍰🍰🍰🍰🍰
Divno draga moja, cestitam ti.. bas lijepa, pozitivna prica💖💖💖💖💖💖
Jecika ista stvar i ja, pitala sam 3 razlicita doktora i svi su rekli da u 12 tjednu mozemo slodno odjednom ostaviti, naravno ako je sve u redu! Ja ne mogu odjednom, al evo od danas sam samo na jutarnjem 200 mg i jos cu sutra uzet jednu i zavrsavam...nadam se da ce biti sve ok, bez posljedica!
Sapica ima i od 200 mg, ja sam uzimala 2×200 mg do 12 tjedna, al ja Sam MPO i kod nas je on obvezan!
Jecika ja danas zvala jednu polikliniku u zagreb pitala za nifty test, sestra mi kaze da mi to mozemo napraviti bez obzira na drugu gestacijsku samo da oni to naglase prilikom slanja uzorka krvi...sad vise ne znam ko je u pravu, doktor kod kojeg sam bila u ponediljak ovdje u njemackoj kaze da se to ne moze , al rekao mi je da mi kao nije ni potrebno jer je on s nekim posebnim ultrazvukom isto racunao te osnovne 3 trisonomije i kompletnu obradu bebinih organa, protok krvi itd...ne znam koga poslusati??
Da li se nekome od vas desilo u 1.trudnoci ili 2. da ima vise plodne vode nego sto bi trebalo?
Sortiraj odgovore
Najstariji