Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bella🌟
    29. Svibanj 2020. 20:45

Lota1980

PeaceLily
    Evo ukratko ono što si pisala o Panorama testu je točno. Panorama jedina odvaja majčinu i bebinu DNK. I zato su pouzdani i na manje od 8% fetalne frakcije. Našla sam na njihovoj stranici studiju od 1.2 milijuna pacijentica što je navodno duplo više trudnica od svih ostalih NIPT-ova zajedno. Pritom mi je napisala njihova genetičarka da čak trećina trudnica ima fetalnu frakciju ispod 8% čak i poslije 12 og tjedna.
    Od tu valjda ti lažni rezultati. Što se nifty-a i 60 mikrodelecija tiče napisala je da oni uopće ne mogu otkriti klinički najučestaliju mikrodeleciju 22q sindrom. Također mi je rekla da su njihove mikrodelecije sve validirane odnosno s poznatom pouzdanošću dok kod Niftija nisu. Zato ih Tenci nije mogla pronaći na nalazu. Za taj 22q sindrom koji je valjda 15 puta manji od kromosoma 21 koji izaziva Down imaju osjetljivost od 95%. Isto tako kod blizanačka trudnoće analizira svaki plod posebno i da spol za svakoga dok ostali samo prijave ukoliko je prisutan Y kromosom. I još otkrivaju triploidiju a drugi ne mogu. Ima tamo na njihovoj stranici dosta toga i izgleda mi malo ozbiljnije od ostalih testova.
    Jedino mi je bilo čudno što mi je rekla da bi prije sama uradila harmony nego nifty kad ne bi bilo panorame. I da Panorama zna nekad se duže čekat na nalaz i do 2 tjedna, ali zato ne izdaju nalaz dok ne mogu garantirati 99.99% točnost. A sad ipak je razlika između 1:100 i 1:10000. Tako da ću panoramu.

Hvala na informacijama 😁 gdje ćeš ju raditi?

👱‍♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
    2017. Operacija endometrioze
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    2021. Operacija endometrioze
    2024. Operacija endometrioze
    7/2025 prve mpo konzultacije

Lucija987
    29. Svibanj 2020. 20:56

Tea22

Uh 14 str za procitati, idemo pomalo😅
    BlueMoontrbuscic je tuu, sad mislim da to vise nije trudnicka napuhanost nego bebolina, valjda bih se vec ispuhala hahaha
    Daj nam slikicu svog trbuscica, mi smo tu negdje blizu

Ja srceko nisam niti jednom cula, iskusnije cure.. kad nam inace pocnu pustati otkucaje ma pregledima?🙃

ovčicaprekrasno, cestitam ti na urednom pregledu🥰 i divan datum termina🤩🤩🤩 bebac je krasan💗
    Gdje radis i kad ides na bolovanje?

Nastavaljam nakon rucka, tek sam na 533😅🤣

Redhead znaci kasnija ovulacija je bila u pitanju, divne vijesti🥳🥳💗

Tea meni je samo jedanput pustilo i to u 8tt kad san bila na hitnoj nesto predivno,opisat se nemoze ❤❤

🙏❤💙

Lucija987
    29. Svibanj 2020. 21:01

Tea vidi se al opet ja san inace onako jaca pa sad neznan da se nesto posebno istice 🙈🤣🤣
    I kako sad da moj link bude vidljiv a ne da mi to svrljanje pise ispod 🙄
    Kopirala san link i zalipila ga u potpis a on takav samo kad udes se vidi 🙄🙈

🙏❤💙

Lucija987
    29. Svibanj 2020. 21:03

Nada88

Jecikaista stvar i ja, pitala sam 3 razlicita doktora i svi su rekli da u 12 tjednu mozemo slodno odjednom ostaviti, naravno ako je sve u redu! Ja ne mogu odjednom, al evo od danas sam samo na jutarnjem 200 mg i jos cu sutra uzet jednu i zavrsavam…nadam se da ce biti sve ok, bez posljedica!
    Sapica ima i od 200 mg, ja sam uzimala 2×200 mg do 12 tjedna, al ja Sam MPO i kod nas je on obvezan!

Meni je moja isto rekla da samo prestanen kad san usla u 12tt ja san eto na svoju ruku uzela jos dva dana al samo po jednu
    Inace je terapija bila 2×2 od 200mg

🙏❤💙

JECIKA
    29. Svibanj 2020. 21:19

Nada88

Jecika ja danas zvala jednu polikliniku u zagreb pitala za nifty test, sestra mi kaze da mi to mozemo napraviti bez obzira na drugu gestacijsku samo da oni to naglase prilikom slanja uzorka krvi…sad vise ne znam ko je u pravu, doktor kod kojeg sam bila u ponediljak ovdje u njemackoj kaze da se to ne moze , al rekao mi je da mi kao nije ni potrebno jer je on s nekim posebnim ultrazvukom isto racunao te osnovne 3 trisonomije i kompletnu obradu bebinih organa, protok krvi itd…ne znam koga poslusati??

Nada ja sam se vec pomirila sa tim da odradim to posle 20og juna. Dr koji vodi program Nifty-ja ovdje mi je zakazao UZV 19og. Nakon toga u roku od 7 dana moram odraditi test. On je bio bas jasan i rekao je da firma Nifty nece da rizikuje jer mogu da ih tuzim za netacne rezultate. A i bezveze sebe daa nerviram. Odradicu NIFTY i taj ekspertni UZV tamo u 20oj nedelji i sto se mene tice do jeseni sam zavrsila sa pregledima.. I sad mi je dojadilo iskreno! 

MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
    02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza

29. Svibanj 2020. 21:31

Lucija987

Nada88

Jecikaista stvar i ja, pitala sam 3 razlicita doktora i svi su rekli da u 12 tjednu mozemo slodno odjednom ostaviti, naravno ako je sve u redu! Ja ne mogu odjednom, al evo od danas sam samo na jutarnjem 200 mg i jos cu sutra uzet jednu i zavrsavam…nadam se da ce biti sve ok, bez posljedica!
    Sapica ima i od 200 mg, ja sam uzimala 2×200 mg do 12 tjedna, al ja Sam MPO i kod nas je on obvezan!

Meni je moja isto rekla da samo prestanen kad san usla u 12tt ja san eto na svoju ruku uzela jos dva dana al samo po jednu

Znaci i tebi su rekli da mozes odma prestat, ja jos sutra jednu i gotovo...hvala Bogu rizicno razdoblje je iza nas 🤩🤩

29. Svibanj 2020. 21:34

JECIKA

Nada88

Jecika ja danas zvala jednu polikliniku u zagreb pitala za nifty test, sestra mi kaze da mi to mozemo napraviti bez obzira na drugu gestacijsku samo da oni to naglase prilikom slanja uzorka krvi…sad vise ne znam ko je u pravu, doktor kod kojeg sam bila u ponediljak ovdje u njemackoj kaze da se to ne moze , al rekao mi je da mi kao nije ni potrebno jer je on s nekim posebnim ultrazvukom isto racunao te osnovne 3 trisonomije i kompletnu obradu bebinih organa, protok krvi itd…ne znam koga poslusati??

Nada ja sam se vec pomirila sa tim da odradim to posle 20og juna. Dr koji vodi program Nifty-ja ovdje mi je zakazao UZV 19og. Nakon toga u roku od 7 dana moram odraditi test. On je bio bas jasan i rekao je da firma Nifty nece da rizikuje jer mogu da ih tuzim za netacne rezultate. A i bezveze sebe daa nerviram. Odradicu NIFTY i taj ekspertni UZV tamo u 20oj nedelji i sto se mene tice do jeseni sam zavrsila sa pregledima.. I sad mi je dojadilo iskreno!

Hahahhah nemoj mi nista govorit, dosta mi je i doktora i pregleda i svega 🤣🤣 a sta ces, puno toga smo prosli pa i na hladno puses, dat ce Bog da bude sve u redu 🙏

• Sapica
    29. Svibanj 2020. 21:40

Nada, ja sam na utrogestanima od ovulacije i tko zna do kad cu bit (zbog 2 spontana)... moram priznat da bi mi bilo dosadno bez njih - nekaj bi mi falilo - ipak se druzimo 12 punih tjedana vec 😂😂😂

Lucija987
    29. Svibanj 2020. 21:40

Nada88

Lucija987

Nada88

Znaci i tebi su rekli da mozes odma prestat, ja jos sutra jednu i gotovo…hvala Bogu rizicno razdoblje je iza nas 🤩🤩

Da tako mi je rekla 🤗
    Je hvala Bogu al opet mi smo se tribale izborit za ovo pa ono ja mislin da cu najopustenija bit kad rodin eto 🤗😍
    Al dobro nije sad da dramin oko sitnica al da jedva docekan svaki pregled jesan 🤣🤣

🙏❤💙

29. Svibanj 2020. 21:42

Lucija987

Tea vidi se al opet ja san inace onako jaca pa sad neznan da se nesto posebno istice 🙈🤣🤣
    I kako sad da moj link bude vidljiv a ne da mi to svrljanje pise ispod 🙄
    Kopirala san link i zalipila ga u potpis a on takav samo kad udes se vidi 🙄🙈

Dok dodes do kraja, klikni na forums, pa pseudo html i onda taj link kopiraj i trebalo bi raditi. 😀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.